Grillpremiär!!

I helgen blev det grillpremiär!
Helt fantastiskt väder hela helgen. I söndags kunde vi till och med sitta och äta middag ute på balkongen runt klockan sex utan att frysa. Men det var i lördags premiären inträffade. Hade några kotletter i frysen, plockade fram dem och hittade ett recept i min grillkokbok. Honungsglacerade fläskkotletter. Det var en massa godsaker i glazen. Honung, ingefära, apelsinjuice och sprit. Egentligen kan man ha det som tumregel, är det sprit i maten så är det gott! Och gott blev det! Vi grillade dock på balkongen så vi använde våran lilla elgrill som egentligen är för innomhusbruk men man vill ju inte riskera att elda upp huset. Till köttet hade vi klyftpotatis, champinjoner, sallad och coleslaw. Mmmm!



Till frukost på söndag så gjorde jag thailändska bananpannkakor med sirap. De smakade faktiskt precis som i Thailand så det här blir nog en given helgfrukost. De är sååå goda!



Sedan blev det en långpromenad med Kaxa. Den var lång tidsmässigt men inte längdmässigt. Jag är inte så grym på uppförsbackar och måste gå såååå långsamt. de behöver inte ens vara branta, minsta lilla lutning gör att jag måste gå med myrsteg. Blir jätteanfådd och får sammandragningar. Kaxa fick i alla fall springa av sig. Släppte henne på en äng och där sprang hon varv på varv med bollen i munnen. Hon var inte ens intresserrad av att vi skulle kasta den från början, hon ville bara springa.



Till middag så hade vi lite rester från gårdagen så vi använde colslawresterna och klyftpotatisen som tillbehör till grillade hamburgare. Som jag sa så kunde vi sitta ute på balkongen och äta och det var så mysigt. Som en riktig försmak på sommaren.



Sedan stassade vi upp oss av bästa förmåga och gick på Storsjöteatern. Vi hade biljetter till Magnus Bettnér. Det var bra. Han var lite väl arg emellanåt, det är ju hans grej men det blir lite överdrivet ibland. Men när han hade snuskhumor så var det riktigt, riktigt roligt!!


Ny blogg!!!

Nu har Spira fått en egen blogg!!!
Vi tänkte att det kanske kunde vara intressant för någon att se vad vi pysslar med på dagarna så vi startade en blogg.
Vi hade ju en förut men den har vi inte skött om särskillt väl. Den har inte heller haft riktigt de funktioner vi önskat så vi startade helt enkelt en ny.



Klicka på bilden för att komma till sidan!


Mat, mage och fint väder

I torsdags fyllde Anna Lena år. Vi visste inte riktigt vad vi skulle hitta på för något att ge henne i present så vi bjöd henne på middag på Innefickan. Jag har faktiskt aldrig varit där och ätit förut men ryktesvägen har man ju hört att det ska vara bästa stället i stan. Har fått någon stjärna någonstans tror jag. är även lite dyrare än de andra ställena men när man tänker efter så är det typ en tjuga som skiljer och då kan det ju vara värt det.
Det är väldigt mysigt därnere, som att äta i en vinkällare typ. Nu lät ju inte det så mysigt kanske men det är stenväggar och ganska litet.
Anna Lena och Sune beställde oxfilé, Henke lamm (som var det godaste han ätit på väldigt, väldigt länge) och jag fastnade för Moules frites. älskar ju musslor och även om kombinationen musslor och pommes låter lite skum så har jag hört talas om den här rättens fantastiskhet (vet att det inte är ett ord) så många gånger att det var dags att testa. Är ju också lite osugen på att betala dyrt för välstekt kött när jag egentligen vill ha det blodigt.
Det var GOTT!!!! Oj, oj vilket berg av musslor jag fick in. I en underbar vitlökssås men pommes frites och aioli till. Orkade inte ens all pommes. Det var så värt pengarna och jag vill egentligen planera in redan nu när vi ska dit och äta igen.



I går blev inte middagen fullt så lyxig. Henke skulle med sitt arbetslag på vinprovning och vi hade ingenting jag kunde äta i kylen, så det blev våfflor! Det är ju som himla smidigt att göra när inspirationen tryter.
Det var mumsigt men sedan på kvällen när jag fick för mig att jag skulle göra småfralla så råkade jag stöta till gräddförpackningen som stord på översta hyllan. Grädde överallt! När jag väl hade torkat ur hela kylen, (och grädde är inte det lättaste att torka upp, fett som fan) hade jag tappat all bakork och hamnade i soffan för resten av kvällen. Tråååkigt.



Och så magbilden från vecka 30 som jag tog i morse:



Idag har det varit toppenväder!
Vi startade med en ordentlig frukost och begav oss sedan till Sommarhagen på Frösön. Tog en promenad runt och tittade på alla hus och belönade oss sedan med en fika på Stocke titt.
Tompa mötte upp oss och hundarna fick nosa lite på varandra.


Kallsup

Tänkte också berätta för er som inte har en onormal koll på min graviditet att jag nu är i v 30. Vad innebär då det? Jo, att det är tio veckor kvar. Vad innebär då det? Jo, att det är två och en halv månad tills vi ska ha barn!!!
Kom på detta igår och fick en riktig kallsup. Talade om för Henke vad jag kommit på och fick då det lugna svaret: Nej, det är tre och en halv månad kvar. Jag bad honom att räkna lite mer och fick då tillbaka en närmast panikslagen blick när han insåg att jag hade rätt. Tiden går så förbenat fort att det inte är sant.


I vecka 30 är medelkroppslängden 41 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1600 gr.
Fixar en "vecka30magbild" till helgen.

Lång jobbdag

Igår blev det mycket jobb. I nästan elva timmar blev jag kvar. Men det var för att jag ville, ibland är det faktiskt så kul att jobba.
Det var så mycket fix under dagen att det riktiga jobbet liksom kom i skymundan så då satt jag kvar lite istället.
Bland annat var det revisordags. Samlade ihop all bokföring och alla papper som vi samlat ihop under året och begav oss till Bertil. Förut jobbade han på Ernst & Young men har nu startat eget med tre kompanjoner. De höll till i Stadsdel Norr i ett jättefint hus. Det var helt nyrenoverat där inne men gamla bjälkar och fönster var ändå bevarade.
Nu är det bara vänta och se vad utlåtandet blir och vad vi får tillbaka eller måste betala.



Sedan vid lunch fick vi besök av våran kompis Anna. Hon jobbar på Hotell Älgen. Hon fick precis barn och kom förbi på lite fika. Det var jättekul att få besök, de flesta säger att de ska titta förbi men gör det aldrig. Hennes lilla dotter Ella var helt fantastiskt söt, som en liten docka.
Min lilla bebis, Kaxa, visade sig från sin allra bästa sida också. Hon kände kanske att det var lite som ett test inför framtiden och det klarade hon galant. Hon var intresserad men inte överdrivet. Jätteduktig! Men det märktes att hon blev beskyddande när Elvis, en Golden, kom och också ville hälsa. Då gick hon emellan och gav honom sin allra frostigaste blick.



Och nu ska ni få höra vad som hände idag!!
Jag och Henke blev bjudna på bröllop!!!!! Jag som velat gå på bröllop sedan jag vet inte när. Det är Henkes gamla kompis Ubbe som ska knyta bandet med sin tjej.
Nu är det bara ett "litet" krux. Bröllopet är den 16 juli. Två veckor efter beräknat datum. Vi har ju absolut ingen aning som vad vi pysslar med då. Det som är bra med kråksången är att det först är vigsel och fika och sedan middag på kvällen. Det finns ju en chans att vi kan gå på vigsel och fika i alla fall även om man inte kanske är så sugen på en lång bröllopsmiddag om jag skulle vara nyförlöst. Det är dessutom middag med kuvertavgift så de måste ju få veta om man kommer i tid. Vi har gett ett preliminärt osa och de vet ju om vår situation så jag hoppas att allt löser sig på bästa sätt. Jag vill ju gå på bröllop!!


Gratis picnickorg!

Idag var det som julafton på jobbet!
Hade beställt lite pennor, en scanner och en soptunna och på köpet fick man... en picnickorg! Den var jättefin! Riktiga tallrikar och riktiga bestick. Den kommer att göra många vändor ffrån lägenheten ner till uteplatsen i sommar.




Finbesök på Ranchen

Idag har det varit en riktigt aktiv dag.
Genom lite kontakt via Facebook hade jag fått veta att Stina, en gammal klasskompis, skulle komma till stan. Vi hade bestämt att vi skulle träffasnågonting när hon var här men inte när. I morse ringde hon och undrade om vi hade något särskillt för sig. Det hade vi inte så hon och hennes sambo fick jättegärna komma och hälsa på. Det var ju bara det att det såg ut som faaaan här. Så på en och en halvtimme hann vi städa som galningar, vilket även innebar dammtorka och moppa. Göra oss i ordning eftersom jag inte ens hade klätt på  mig när hon ringde, och baka en kaka eftersom jag tar varje chans jag får till att baka någonting.
De var här i drygt två timmar och det var jättekul att prata lite. Det var 2,5 år sedan hon var här sist och även sedan vi pratade, så man har ju lite att snacka om =) Hoppas att de kommer till stan snart igen, annars får vi ju masa oss ner till Göteborg vid något tillfälle. Det är bara synd att de där tillfällena inte dyker upp så ofta. Till exempel så fick jag i studentpresent (10 år sedan!!) ett åkband på Liseberg av Gun-Britt. Jag är fånigt förtjust i Liseberg och boende är inte heller något problem när vi är där. Ändå har jag inte masat mig dit! Har varit där en gång på de här tio åren och då var det vinter så då var det inte så stor vits att plocka ut det där åkbandet. Risigt. Men, nu kanske all flygtrafik är inställd några år framöver så då blir det ju Sverigesemestrar som gäller. Det kanske är det som krävs?

Sedan var vi bjudna på middag hos pappa. Lasagne!!! Det är pappas specialitet, och den gör en aldrig besviken. Vi hyrde ju även två filmer för några dagar sedan så vi plockade med oss den andra, osedda, och såg den där. The box hette den och var inte alls vad jag förväntade mig. Den stod under genren thriller och enligt baksidan verkade den riktigt spännande. Enligt mig skulle den dock helt klart stå på Science Fiction hyllan. Den var helt okej men hade nog varit bättre om jag hade varit lite mer förberedd på vad det var jag skulle få se.


Nu är det vååår!

Gjorde en svamppaj till middag. Gick super snabbt och lätt eftersom jag inte orkade göra egen pajdeg utan köpte smördeg. Den var jättegod men nästa gång ska jag ta mig tid att göra degen själv. Jag gillar ju faktiskt pajskalet och med smördeg förvinner den ju nästan. Ingen konsistens liksom.
Sedan har jag tvättat och gått på hundpromenad i tokblåsten. Och vad hittar jag då?!?! De första tussilagona! Jag älskar tussilago! Planen är att gräva upp några och plantera de i en kruka på balkongen. Hade dock inget att gräva med så det fick bli en klassisk liten minibukett. Vet att de av tradition ska stå i äggkopp men våra äggkoppar fungerade inte riktigt så det fick bli snapsglas. Vi skapar våra egna traditioner.


Snuskiga bröd

Helg igen. Veckorna går ruskigt fort.
Planen för helgen var att åka till Skucku om vädret verkade bli okej. Vi åkte inte till Skucku. Snöat både igår och idag. På mornarna ser vädret ut att bli toppen och sedan blir det katastrof, trist.

Jag har bakat lite, surprise. Det är som det enda jag kan komma på att göra när vi bara sitter hemma och inte har något bättre för oss. Och jag gillar verkligen nybakt bröd. Den här gången blev det källarfranska. De smakade helt okej men utseendet blev varierat. I receptet så stod det att man skulle göra små rundlar och vika de dubbla. Jag var lite skeptisk till det så jag gjorde bara vissa så och sedan experimenterade jag med lite olika former på de andra. Jag hade rätt med den dubbelvikta varianten, Henke kallade dem för något väldigt osmakligt. Första delen av ordet är ett bakverk med kanel och andra delen är ett könsord. Och jag kan inte direkt säga emot för utseendet på bröden blev väldigt speciellt. Och svåra att dela och smöra blev de också.
Vilken variant tycker ni bäst om tro?



I går, fredag, så bestämde vi oss för att Henke var frisk nog att våga sig ut på stan. Det hade gått 48 timmar sedan sista kräkan så även om det skulle ha varit vinterkräksjukan så skulle det vara lugnt. Efter jobbet blev det alltså en gammal klassiker, After Work med Tompa.
Vi brukar ju alltid stå och hänga på dörren till Plaza när de öppnar upp men nu var vi lite sena och där först runt sex. Proppfullt. Såhär i efterhand kanske vi helt enkelt skulle ha väntat och sett om något bord blev ledigt men vi bestämde oss för att leta på annat håll. Det var fullt överallt. Tillslut fick vi ett litet bord med pallar på Bishops Arms. De har dock ingen After Work special så vi fick betala fullt pris. De har ändrat i menyn, och inte till det bättre. Tog pastan, en Carbonara, som visserligen var betydligt billigare än deras förra pasta men inte särskilt god. Henke tog hamburgare och Tompa vegetarisk Quesedilla. De var dock väldigt nöjda. Nästa gång ska vi hänga på dörren till Plaza igen.



Efter maten gick vi på Videoteket och hyrde två filmer. Vi började se komedin "Trubbel i Paradiset" men trots att den var bra så började jag nicka till efter halva. Vi stängde av och planerar att se andra halvan ikväll.

Idag åkte vi in på Pingstkyrkans loppis men hittade inget av intresse. På väg därifrån fick vi ett sms av Anna Lena om att hon och Sune satt på Svenssons så då körde vi dit och mumsade i oss lite bärpaj. Den var gjord i en jättesöt liten portionspajform. Efter det skulle vi egentligen på Rusta för att lämna tillbaka blomlådorna vi köpte men tiden blev för tight. Manchester United match klockan två, väldigt viktigt. Får bli i morgon istället.




Första bebisfilmen

Så, efter en hel del tid fick jag äntligen till det. Om ni nu tittar väldigt noga väldigt länge kan ni se hur det rör sig. Showen rekomenderas dock att se live, Helt annan grej då.



En till liten kort bonusfilm får ni här också




Var på MVC idag och allt är fortfarande bra. Värdena så bra att de inte ens kände att de behövde ta nya prover. Jag har gått upp tio kilo, livmodern har växt tre centimeter och jag följer kurvan perfekt. Den övre delen av kurvan visserligen men än så länge håller jag mig inom den prickiga linjen.
Det sparkade så mycket när jag var där att barnmorskan frågade om inte hon också fick känna lite på magen fast det var en barnmorskestudent som gjorde undersökningarna.

Henke är fortfarande risig så det är faktiskt ganska synd om mig. Ni som känner mig vet att jag inte är så bra på att hantera sjuka människor. Tycker mest att de är till besvär.
Endast fyra elever var friska nog att dyka upp till skolan idag och de blev hemskickade. Blir ingen skola för någon i klassen på hela veckan.
Blir intressant att höra om de får någon rätsida på vad de råkat ut för, bajsvatten eller vinterkräksjukan.

Skumma magrörelser x 2

Igår satt jag framför tv:n med kameran i högsta hugg och försökte filma när det sparkade i magen. Det var inte lätt. Tillslut insåg jag att det syntes bäst när jag lade min mobil på magen. Då kunde men liksom se hur mobilen levde sitt eget liv där på magen. Jag fick äntligen till en liten filmsnutt men då gick det inte att ladda upp filmen på You tube. Och jag måste ju göra det för att kunna visa upp den här på bloggen. Lite frustrerande men kanske inte något som är särskillt roligt att se ändå. En ganska händelselös film egentligen. Men eftersom det lilla livet väljer att sluta sparka så fort någon ska känna så vile jag bara bevisa att det faktiskt är någon aktivitet där inne.

Just nu ligger Henke och pustar på soffan med magont. Han har varit på övernattning i Lit med sin klass och hitills har två ringt och rapporterat magsjuka. Och jag tror inte att alla ringer hem till sin lärare för att rapportera sina sjukdomar så vem vet hur stort mörkertalet är.
Jag har sagt till Henke att han absolut inte får bli magsjuk så nu får vi se hur mycket han egentligen lyssnar på vad jag säger.

Uppdatering:
Det är nu åtta elever nere för räkning och Henke har spytt. Han kan dock ha undgått magsjukeförbudet genom att dricka bajs! Det finns nämligen en möjlighet att vattnet i Lit innehöll en hel del gödsel och att det är detta som gjort alla sjuka.
Jag hoppas verkligen det! För det första smittar det inte då och för det andra kan man tracka Henke för att han druckit bajs.
Han mår inte magsjukedåligt så det är bara att hålla tummarna för bajsalternativet.

Fest i dagarna två

Nu var även den här helgen slut. Den har gått fort för vi har haft mycket att göra. Men lagom mycket.
I fredags fyllde Martin år så då var det ju kalas. Jag hade lovat att han skulle få en kaka i present men istället för att göra en kaka och ta med grädde så smällde jag ihop allt till en tårta. Ett lager med fransk chokladkaka, ett lager med hallonsylt och ett lager med maräng och så grädde på allt. Kunde ju inte gärna bli äckligt.

Blev en ganska stressig dag dock. Efter jobbet så skulle vi en snabbis in till stan för att titta på lite trädgårdsmöbler på en loppis. De var superrangliga så det blev ingen affär men vi insåg att tiden redan höll på att rinna ut och att handla och laga middag skulle ta alldeles för lång tid. Jag kom på att vi kunde ta med oss lite indisk mat hem så vi åkte förbi på Goa. Det visade sig att de hade en after work special så det slutade med att vi åt buffé där. Det var såååå himla gott. Fyra olika rätter, salladsbuffé, ris och naanbröd för 99kr. Det kan nog bli en upprepning på den. Det enda negativa är att eftersom jag har jobbat extra där vid några tillfällen så vill han alltid övertala mig att jobba när jag kommer förbi. Och jag vill inte jobba där någon fler gång. Men det var så gott att det var värt det, och tänk i sommar när man kan sitta på uteserveringen. Det blir grejt.



När vi kom hem var det bara att sätta igång. Göra tårta, duscha och ta oss till Martin på en timma. Tårtan gick förvånansvärt fort så vi höll tidsplanen ganska bra och kom iväg i tid.



Vi var hos Martin hela kvällen. Fikade, pratade, tittade på Talang och drack alkohol (alla utom jag).

I går, lördag, var det kalas igen. Nu var det dags för Johans 30 års kalas.
Det fick bli klänningen jag tog kort på förut för jag orkade inte åka in på stan för att hitta någon ny. Jag hade dock blivit lite större på den veckan som gått sedan jag provade den sist så jag drog upp sömmarna på bägge sidorna. Det syndes dock inte så väl så det sket jag i.



Det var en jättekul fest. Kände praktiskt taget ingen när vi kom, så frågesporten om gästerna var lite klurig, men alla var supertrevliga och jag hade jättekul fram till typ halv två då jag vek ner mig. Henke klarade sig ända fram till klockan fyra. Måste nämna maten också. De hade en kock som hade styrt upp grilla kött och kyckling, potatisgratäng, såser, sallad och bröd. Det var helt klart över alla förväntningar! Mintkladdkakan till efterrätt var också toppen. Lite mingel och socialiserande senare satte "discot" igång och det var ungefär då som jag fick se mig besegrad. Var fyra gravidisar där och jag klarade mig längst av alla dem i alla fall. Man kan på sätt och vis säga att jag vann.



Jag behöver kanske inte säga att jag var uppe först i morse. Och det blev frukostpremiär på balkongen. Såååå skööönt!!! Sedan blev jag praktiskt taget kvar på balkongen till klockan fyra. Lyssnade på radio och läste. En liten paus för en promenad men annars blev jag sittandes där.
Det är lite roligt om man tänker på att hade jag suttit hela dagen framför tv:n så hade jag tyckt att det var en totalt bortkastad dag men när jag suttit och läst hela dagen så blir det en riktigt bra, välspenderad dag.



Uppdatering: Vi blev även bjuden på spagetti med korv till middag av familjen Ohlsson, det var mycket gott och mycket uppskattat!
Nöjd svärmor nu? =)


Inget känns surt längre!

Och det kan ni ta bokstavligt.
Jag har alltså tappat smaken surt.
För någon vecka sedan så stod jag och skar upp en citron och blev så sugen på att smaka. Tog en klyfta och åt den och döm av min förvåning när den inte var sur. Var som att äta apelsin med citronsmak. Ropade på Henke för att höra om det var citronen det var fel på. Men att döma av hans hopskrynklade ansikte och hans "Men fyy faaan, är du dum eller?" så antar jag att felet är hos mig. Behöver kanske inte nämna att jag åt upp hela citronen. Gott, gott!
Intressant "problem" vá? Har dock inte haft chans att testa igen så jag måste ju shoppa lite citroner snart för att testa.
Uppskattar en diagnos om ni har några idéer.


Gravid vecka 27



I vecka 27 är medelkroppslängden 36 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1000 gr.
Helt sjukt! Magen är helt enorm enligt mig men ändå kan jag inte förstå hur det "lilla" livet får plats där inne. Och i morgon går jag in i vecka 28 och då borde bäbisen väga typ 200 gram mer och vuxit två centimeter.
Jag har gått upp 9,5 kilo och följer medelkurvan ganska exakt. Jag bör gå upp ca 5 kilo till innan det förhoppningsvis rasar av mig i en hiskelig fart.
Konstigt nog är det varken magen eller brösten jag stör mig mest på. Med det yttre alltså =) De har ju helt klart förändrats mest. Det är inte heller att jag börjar bli rund om kinderna. Det tänker jag inte så mycket på förutom när jag ser mig på kort. Nej, det är celluliterna! Jag har fått celluliter på både rumpa och lår. Jag har inte haft det förut och det stör mig. Jag klämmer och känner och stirrar på dem så snart jag kommer åt. Jag hoppas verkligen att de försvinner i samband med magen.
Annars är allt bra och det känns snarare som att jag kommer att sakna magen än att vara lättad för att den är borta. Det är ju lite mysigt att ha den där och känna att det rör på sig. Men jag kommer ju ha ett annat mysigt sällskap när magen är borta så saknaden kanske inte kommer att bli så stor ändå.

Äntligen en fin balkong

Nu har det pimpats minsann!
Det har målats bänkar, monterats och städats. Och nu är det fiiint. Lite jobbigt bara att solen försvinner från balkongen runt tre, fyra så nu är det lite för kyligt att sitta ute trots infravärme. Men när värmen kommer så är vi redo!
Lite småpill är dock kvar. Några pallar och plantering i krukor. Kanske en liten Kaxaplats och nya blomlådor. Vi köpte nämligen två blomlådor idag men fästena var för korta och gick inte runt räcket. Sedan ska det odlas persilja, sallad och planteras pelargoner.



Märkte ganska tydligt en viss skillnad på olika produkter och deras monteringsinstruktioner. Till exempel så var inte infravärmaren från Rusta särskillt lätt att få ihop fast det inte var så värst många delar. De hade inte några bilder på delarna och hade glömt att nämna vissa delar i instruktionerna. Så är man klar med den och ska montera ihop en skohylla från Jysk. Fem sidors instruktioner! För att skruva ihop fyra delar. Det var inte så stora problem med den om jag säger så.
Jag och Henke delade upp arbetet helt enligt könsnormerna. Henke målade och städade och jag monterade hyllor och infravärme.
Kaxa tyckte att vi var ruskigt tråkiga och varvade solning med bus.




Skucku, blommor och bröd

Igår var vi på besök i Skucku. En del av Henkes släkt hade begett sig dit för att fira påsk så då åkte vi dit på en liten fika. Tog med några brownies som jag bakat kvällen innan. Karin och Joel var med och fast jag hade med mig kameran tog jag inte ett endaste kort. Det fantastiska var att solen sken och värmde så mycket att man faktiskt kunde sitta ute, utan jacka. Jättehärligt och det gjorde att vi fått lite eld i baken angående inredningen på vår balkong. Det är dagens projekt i alla fall. Vill ju kunna passa på att sitta ute när nu solen tittar fram.
På vägen hem från Skucku tittade vi så klart in på Dollarstore. Vi tänkte se om de hade några balkongmöbler men det hade de inte. Fyndade dock ett enormt pastafat till halva priset.



Igår fick jag tulpaner av Henke! De är så fina. Tulpaner är min älsklingsblomma och vi brukar ha det hemma då och då. Men i år har vi inte haft det en gång.
En sak är dock lite fuskigt, hur fan ska man kunna vara sur när man får blommor? Då har man suttit och laddat upp med bitterhet och surhet i soffan och tänker att nu fan ska han få se hur suuur jag är när han kommer hem. Och så får man blommor. Då dör surheten liksom ut litegrann. Blev filmkväll istället för att sura. Ganska bra faktiskt.



I morse bakade jag frukostbröd. Det är nice med nybakt. Det jäste över natten också så det kändes inte ens som att det var särskillt mycket jobb med det. För mig. För Henke var det dock en hel del eftersom jag har bakat en hel del de sista dagarna och han inte diskat en hel del. Det blir som något fel i ekvationen där. Han har diskat hela morgonen.



Nu blir det pimp av balle!

Frukost

Henke spelar tennis nu på morgonen så jag bestämde mig för att äta en riktig brakfrukost. Det var riktigt gott men jag har ett litet problem. Jag tänker alltid att jag ska ordna en ordentlig frukost och så ska jag sitta och läsa och njuta jättelänge. Det är alltså planen men utförandet går inte alltid som jag vill.
Det är svårt att få ihop de två delarna. Antingen fokuserar jag lite för mycket på boken och så blir teet kallt och mackorna torra eller så fokuserar jag för mycket på frukosten vilket resulterar i att jag tappar bort mig i boken hela tiden och läser om samma stycke femtioelva gånger och dessutom slänger i mig frukosten så jag ska kunna luta mig tillbaka och läsa. I dag blev det den sistnämnda. Men som sagt, gott var det och jag behöver nog inte fylla på förrän till middagen. Vad ska vi äta förästen, påskafton, då borde man ju lyxa till det på något vis.



Kan någon föresten se vad som saknas på den här bilden? Något viktigt.
Det stämmer, ingen kaviar! Vi tog med kaviaren till Lanzarote och jag glömde att vi inte hade köpt någon ny. Surt som fan när man redan kokat ägg. Salt fick duga idag men det blir en tur till affären å det snaraste.

Har en till fråga om det är någon som har en åsikt.
Jag ska på kalas nästa helg. 30 års kalas. Detta innebär ju att man ska vaara lite uppklädd. Det är inte det lättaste när man har ändrat kroppsform som jag har de senaste månaderna. Jag har några svarta klänningar som jag skulle kunna ha men nu börjar det bli så vårigt ute att det känns trist att sätta på sig svart. Jag vill ha FÄRG! Har en klänning som jag provade i morse och jag går precis i den även om det blir lite korvskinnsvarning på ryggen. Är dock väldigt osäker på om färg, färg, färg passar mig för tillfället. Tycker att jag påminner lite väl mycket om ett stort påskägg.
Överlåter detta därför till någon annan att bestämma.


RSS 2.0