Mer packning

Äntligen kom snön!!! Åh, vad skönt. Lagom till första advent och julskyltningen. Tyvärr blev det ingen skyltning för oss, hade barnvakt och packade igen. Sakta men säkert går det framåt och det blir allt mer omysigt hemma. Det jobbiga är att jag vet att det kommer vara lika omysigt ett bra tag när vi flyttat, kartonger överallt och ingen ordning på någonting. Nu blir vi bjudna på middag av barnvakterna i odensala. Gött och välbehövligt!


Dagens ungdom


Vi var hemma hos pappa igår och åt middag och efter maten så tänkte vi spela lite bowling på pappas wii. När tv-spelsskärmen kom upp på tvn så trodde Eva att det var en touchscreen och gick fram och försökte dra och klicka på allt. Inte direkt något jag försökte mig på när jag var liten.
Har även kommit lite längre på vantarna, men det är en bra bit kvar.


Lite allt möjligt

Lovade ju typ att meddela lite mer vad som hänt sedan vi kom hem från resan men nu när jag ska skriva så kommer jag knappt ihåg något.
Tar upp det jag kommer ihåg och det som jag tog foton på.
Var på auktion i Tandsbyn och FYNDADE!!! Elkedjan har ju lagt ner och de sålde ut lagret på auktionen. De hade delat upp det i två och jag var där när andra och sista lasset skulle säljas. Oj, oj, oj vad jag önskar att jag var lite rikare. De såldesäkert fem lampor som jag verkligen ville ha och allt såldes för typ en tredjedel av priset. Men jag hade ju absolut inte råd att köpa alla lamporna jag ville ha så jag fick lägga krutet på den jag mest ville ha. Jag hade sett den i en Village katalog hos Linn bara några dagar innan men den var för dyr att ens önska sig i julklapp. 1500kr. Den var sist ut av alla lampor och jag fick den FÖR 200 KRONOR!!! Jag var hög som ett hus när jag gick därifrån. Fick även med mig en adventsljusstake för 50kr, orginalpris 500kr. Även en trädgårdsmöbel som vi ska ha på balkongen för 150kr. FYND, FYND, FYND! Och ändå har jag lite ågren över alla fina grejer jag inte köpte.
Fast den jag köpte är vit
Och den här i ärtgrönt
Vi har varit på dagis och hälsat på och det kändes verkligen hur bra som helst!! Eva dumpade oss efter fem minuter och gick och hängde med de andra barnen. Sprang runt, kastade boll och skrattade. De kommer nog få lite svårt att hålla koll på henne =) Men jag tror inte att inskolningen kommer att bli ett problem över huvud taget, ta i trä, för henne. För mig kanske det blir lite kämpigt. Känns jobbigt att måsta lämna bort henne varje dag! Kommer ju knappt att träffas alls känns det som. Men det kommer nog gå bättre än jag tror.
Hälsat på Linn och Texas och busat. Eva gillar verkligen att vara där. Texas har en massa roliga leksaker som inte finns hemma och så är han ju ganska rolig att leka med också.
Sedan har vi återupptagit syjuntan också. Träffade Elin och Anna på Tingshuset i onsdags och det var riktigt trevligt. Började på ett par vantar till momma. Hade dock inte rätt garn men tänkte testa ändå. Tyvärr märkte jag efter ett tag att de nog blev lite väl stora. Fick åka in till en syaffär dagen efter, handla nytt garn och börja om från början. Jag har varit lite orolig att jag inte ska hinna klart så jag har stickat en hel del för att komma ikapp, och som ettt brev på posten kom nack- och huvudvärken. Haft ont i flera dagar nu. Tabletter, spikmatta, rispåse (som jag förresten önskar mig i julklapp, jag har norpat Åsas) och massage med tigerbalsam lindrar ett tag men den kommer tillbaka hela tiden.
Hoppas jag lyckas få klart vantarna innan jul i alla fall, är ju tänkt som en julklapp.
Gamla garnet
Nya garnet
Kämpar på med packningen och sorteringen. Är inte så jättemysigt här nu. Är klara med vardagsrummet och har börjat med hall och sovrum. Längtar sååå mycket tills det är flyttat och klart!!
Har varit till Lisette och firat hennes födelsedag. Det var lite i efterskott men bttre sent än aldrig. Vi blev bjudna på underbar smörgåstårta och bullar och kakor i massor. Grymt!! Och kul att åka ut och se hur de har det nu, det var ju en evighet sedan vi var där sist.
I present hade jag fixat en liten samling med saker. Förutom en handduk och ett ljus tryckte vi upp en "Här bor tavla" som jag ramade in och sedan gjorde jag en cookie-in-a-jar. Fick tips från min kompis Kristine och tänkte att det kunde ju vara roligt att ge bort. Gjorde etiketter på jobbet där det stod "Lisettes cookies" och lite instruktioner och sedan fyllde jag på med ingridienserna. Egentligen skulle det bara vara rosa smarties men jag kände mig psyko nog när jag stod på Karamellagret och valde färger att jag tog tre olika för att det skulle gå fortare. Hoppas bara att det blir bra. Hade ju inte testat själva kakreceptet själv men enligt betyget på nätet så skulle de vara goda.
Sedan självklart några bonusbilder på lillstumpan.
Hon hämtar gärna sin mössor och vill att man ska sätta dem på henne. Sedan kan hon tussa runt med de på sig ett bra tag.
Hon tyckte nog att Kaxa såg lite frusen ut och tänkte att mina trosor skulle passa bra som täcke.

Turkiet i bilder

 
Ja, så ska jag då äntligen försöka dela med mig av några av våra semesterbilder. Hittills går det sådär. Det har gått 20 min sedan jag började och hittills har inte ens bilderna förts över till datorn. På Macen går det inte alls. Du ska få hjälpa mig med det när du kommer hem Karin.
Här hemma är det lite kaos. Och värre kommer det att bli. Har börjar packa ihop vardagsrummet. Med en liten marodör i familjen får man se till att ta tillvara på de få kvällstimmarna man har. Men med många bäckar små hoppas vi att vi är klara i tid.
 
Första morgonen på balkongen
 
Ett litet mysterium. Hur tusan kan hon ha fingret mitt i linsen utan att det syns på fotot?!?!
 
Likisar
 
Fin park vid stranden
 
Sådant här supergott turkiskt bröd fick man gratis innan maten på nästan alla restauranger.
 
Evas middagsdiet bestod under resan av pommes. Tur att vi hade med oss falukorv till lunch =)
 
Precis som mamma och pappa gillar jag att läsa på semestern
 
Lekplats vid stranden
 
Uppskattade verkligen storleken på vinglasen i Turkiet.
 
Osmanish kebab
 
Jag och Eva hade ett litet bråk om tutten. Eva vann.
 
Lek på stranden
 
Turkisk meze till förrätt på en mysig restaurang
 
Lekstuga hade de där också
 
Så, det var allt. Tog bara över 2,5 timmar.
Var ju lite annat som skulle skrivas om också men det får vänta. GOD NATT!
 

Barnskor i färg

Gjorde om teckningen av barnskorna på datorn så nu kan man göra dem i vilka färger man vill plus att de går att trycka hur stora som helst utan att det blir sämre kvalité.


Barnskor

Jag vet att jag är kass. Men jag lovar att försöka fixa Turkietbilderna så snart som möjligt. Nu har vi börjat packa och dona inför flytten så jag vet inte när jag ska prioritera bloggen. Har dessutom hänt massa annat som jag bode blogga om. Men, men.
Sitter på jobbet och har precis målat ett par barnskor. Vet dock inte vilka jag gillar bäst. De helt i färg eller de som bara har gröna detaljer.


Turkiet!

Vi hade det så himla bra att det inte var sant!!
Början var dock sådär. Fast Henkes kräksjuka försvann lika snabbt som den kom så dök en förkylning upp lika snabbt. När vi skulle åka så hade han feber, hosta och var snorig. Eva var dessutom snorig. Jag höll konsekvent för öronen och ignorerade allt som kunde tänkas förstöra min utlandsresa det allra minsta. Fick dock ta det tyngsta lasset vad gäller Evapassning och fick ha ansvaret för henne under hela flyg- och bussresan. Sammanlagt sex timmar. Stillasittandes i en stol. Med en sprattlig unge. Hur gick det då? Bra, faktiskt riktigt bra. Visst hon var sprattlig och ville inte sitta stilla en minut. Hon sov bara 20min (!) på heeeela dagen. Brukar sova i typ tre timmar. Men när hon var igång så var hon inte grinig utan bara nyfiken och sprallig. Lite grinig alldeles innan hon somnade i min famn men när hon vaknade så var hon piggelin igen. Blev en lite kämpig natt den natten men resen av veckan gick alldeles utmärkt.
Vi hamnade på ett jättebra hotell och det absolut bästa rummet på hela hotellet. Vi hade den största balkongen jag någonsin sett! En jättelik terass med solstolar på så när Eva sov så kunde vi ligga ute och sola. Annars hade ju en av oss blivit tvungen att sitta inne och passat.
Vi hade toppenväder hela veckan. 23-25 grader och strålande sol varje dag utom en halvmulen förmiddag. Dagarna spenderades som så att vi vaknade runt åtta och åt frukost på rummet. Mackor, te och ägg. Sedan fick en av oss soltid, körde varannan dag, medan den andra hängde med Eva. Gav Eva lunch som vi lagade på hotellet. Hade med oss både falukorv och köttbullar =) Lade Eva och så kilade Henke iväg och köpte kycklingkebab i bröd till lunch till oss. 16kr, helt okej pris. Solade på balkongen till Eva vaknade och solen försvann runt grannhuset. Då fick den som inte solat på förmiddagen lite soltid vid poolen medan den andra passade kickan. Sedan ev lite mer sova för Eva, dusch och ut och äta. De flesta kvällar skötte hon sig jättebra vid middagen men ett par dagar vägrade hon sitta i barnstolen och vi fick turas om att valla henne medan den andra åt.
Det enda som skilde sig åt var att två dagar gick vi till stranden på förmiddagen. Bla den molniga dagen. Det var jättekul att vara där tyckte Eva men det var väldigt svårt att skydda henne mot solen där så därför var vi mest kring hotellet. Vattnet i havet var dessutom helt underbart. Supervarmt! Till skillnad från poolen som var iiiiiiskall. Var bara snabbdopp som gällde i den.
Maten var grym och det finns egentligen ingenting att klaga på.
Hemresan gick till och med bättre än ditresan. Vi åkte mitt i natten, var tvugna att kliva upp tio över ett och tänkte att Eva nog hade sovit sitt med tanke på hur ditresan gick. Men på den tvåtimmar långa bussresan sov hon en timme och av de fyra timmarna på flyget sov hon två. Skönt! Speciellt eftersom vi hade ett extra säte som hon kunde sova på så jag kunde faktiskt läsa lite.
Jag har blivit sjukt kvällstrött på sistonde så bilderna uppdaterar jag med senare. Sovdags!!

RSS 2.0