Huset

Sådär, nu kanske ni äntligen ska få se lite bilder.
Eva tyckte inte alls att flyttandet var särskilt jobbig, mest avslappnande verkade det som =)


Hittade även lite gamla bortglömda grejer i packningen. Nu är hon redo för alla bakningsprojekt som kommer att sättas i verket i det nya köket!


Nu lite bilder på huset. Några under flyttningen och några när vi fått sakerna på plats. Allt är självklart inte klart, har ju bara haft en vecka på oss, men nedervåningen är i alla fall beboelig nu.

Kök


Lekrum



Matsal


Vardagsrum


Tja, en liten smygtitt fick ni nu i alla fall. Julen var i alla fall toppen. På dagen begav vi oss, som traditionen säger, till Torvallabacken för lite pulkåkning och choklad spetsad med Mintu. Det var jättekul och läskigt som vanligt. Stora skillnaden var att jag varken gjorde illa mig eller höll på att kissa på mig. Positivt!
Sedan firades det jul här hemma med Henkes föräldrar, mormor och syster och med min pappa och momma. Eva njöt hela julaftonen av både julklapparna och uppmärksamheten. Maten var god och inte förrän klockan var efter tolv gick jag och lade mig.

Igår fick vi fikabesök av Kalle, som vi var på långresa med för en evighet sedan, hans tjej Charlotta och hans syster Karin. Det var superlänge sedan vi träffades så det var riktigt trevligt. Sedan blev vi bjudna på middag i Odensala. Gott!!
Idag får vi två fikabesök och resten av veckan verklar se ungefär lika dan ut. Trevligt värre!

Flytt

Då var man Torvallabo då. Och jag gillar det skarpt redan. Efter några kaotiska dagar så börjar vi, med hjälp från familj och vänner, äntligen få lite ordning på torpet! Nu är vi redo för morgondagen och ser fram emot den jättemegamycket!! Övervåningen är fortfarande långt ifrån klar men medervåningen går det faktiskt att vistas i och det är till och med pyntat! Kommer lite bilder inom kort!! Idag har vi haft barnvakt och fixat det sista samt gjort ett kilo köttbullar och en rejäl Janssons. Har inte ätit en gnutta julbord hitills i år så jag är riktigt sugen.

Bad

Ska börja med att besvara en kommentar. Det var en undran över vad receptet på kakorna i "cookies-in-a-jar" var. Och här hittade jag recepet. Det är ju inte rikigt gjort för det här konceptet så jag fick ändra lite. Till exempel så går det ju inte att blanda ägg och socker eller att stoppa i non-stopen för sig. Blev istället så att man fick röra ihop allt tillsammans. Har dock inte sört hur det fungerade så väljer man att ta använda reseptet så gör man det på egen risk. =)
Inget idag blev som planerat. Egentligen skulle jag åka med Linn och Texas till badhuset men Eva bestämde sig för att kliva upp kvart över fem i morse så det kändes inte som att hon skulle vara pigg nog för bad kl tio. Kändes inte som att jag heller skulle vara pigg nog...
Vi var jättesega hela förmiddagen och låg mest och myste/halvsov i soffan framför tv:n. Hon fick lunch lite tidigre och när hon sov förmiddagslur passade jag på att göra detsamma.
Vi gick ut en sväng med Kaxa i snörusket och efter en tur med pulkan vägrade hon kliva ur den. Fick ett litet utbrott när jag tvingade upp henne i lägenheten.
Var ju fortfarande väldigt sugen på ett bad. Hon hade mat i hela håret och var allmänt skitig och hon är inte så förtjust i att duscha att rengöringen blir särskilt grundlig. Tänkte då att diskhon är väl lika bra som något annat. Proppen var dock borta men med lite snälla grannar så löste det problemet sig. Efter lite tveksamhet och desperat klängande runt min hals så insåg hon hur fantastiskt skoj det var. Lekte och plaskade och blev ännu en gång skitirriterad på mig när jag tyckte det var färdigbadat.
Ni som är uppmärksamma ser att Eva har ett plåster på armen. Vi var nämligen och tog spruta häromdagen. Egentligen så hade vi datum den 21:a men vi hade ingen lust att ta sprutor då eftersom de kan bli dåliga och vi ville inte att hon skulle vara sjuk kring jul och nyår. Läkartiden står kvar men sprutorna fick vi ta nu. Får väl se om hon blir krasslig den här gången. Kan ta en vecka innan reaktionen kommer.
Efter bad och pulka blev man trött så det blev ytterligare soffmys.

Julkort i storm

Ja, vad har nu hänt sedan sist? Kommer väl att komma ihåg drygt hälften, har ju dessutom varit dålig att ta kort och då kommer jag aldrig ihåg vad jag pysslat med. Har i alla fall haft besök av Kristine och Leo. Och då fångade jag i alla fall den lilla gláskiten på bild.
Har även tagit foton till årets julkort, lägger ut det färdiga resultatet när julen närmar sig. Hade dock en brilliant idé till ett julkort men det fungerade inte då Eva avskydde luvan och var sur på varenda bild. Här kommer i alla fall en prototyp på hur julkortet skulle sett ut.
Lägg märke till asgarvet när hon slitit av sig mössan och rymmer så fort hon kan.
Tanken var att hon skulle vara tompens lilla hjälpredor bla, bla, bla. Idén var storslagen i alla fall men det gick ju sådär. Det var dessutom storm så kameran höll på blåsa av stativet stup i kvarten och det var ju ganska viktigt att den stod helt stilla. Som grädde på moset tog batterierna slut i kameran. Några bilder till så ni ser hur blåsigt det var.
Har varit på dop också. Mitt kusinbarn Ingemar var det som skulle sålla sig till den kristna tron. I present hade jag målat en bild med namnet Ingemar som inspiration. Målade ett porträtt och gjorde bakgrunden på datorn. Skidor för Ingemar Stenmark, boxhandskar för "Ingo" och en "klapp" för Ingemar Bergman. Och betydelsen av namnet; of the sea.
Köpte även en fin träleksak som Eva stal på en gång efter presentöppningen. Hade nog helst velat behålla den själv.
Det var jättekul att träffa alla och få en paus från det obligatoriska helgpackandet. Vi blev även serverade jättegott fika med alla mina absoluta favoriter. Eva hittade dessutom några kompisar och hade superkul! De jagade varandra runt hela lokalen och skrattade som galningar.
Svårt att sitta still och vara tyst i kyrkan.
Hade ingen lust alls att sitta och gosa i mammas knä.
Har varit på matjunta hos Kristine och blev bjuden på en fantastisk julinspirerad middag.
Förrätt: Sallad med rödkål, apelsin, valnötter och granatäppelkärnor
Varmrätten bestod av en fisk- och räkgryta med smak av saffran
Efterrätten, saffranspanacotta
Som sagt, mycket mumsigt!
Har varit på bakkväll hos Kristine också. Glömde kameran men det var nog lite tur för det var inte riktigt allt som gick som vi ville. =)
Gjorde mycket lyckad glögg och kanelbiscotti i alla fall. Ett ganska lyckat chokladgodis med polkagris och ett mindre lyckat försök till Leilas Rocky Road Brownies. Plåten var lite skev så kakan lev helt sned och glasyren ska vi inte prata om. Den var superrinnig och gjorde inte alls som vi ville. Ja, ja, gott blev det i alla fall och det kommer nog komma bilder på de olika bakverken så småningom när de ska förtäras.

Den grönaste julmarknad jag varit med om. ...

foto0920j (MMS)

Den grönaste julmarknad jag varit med om. Men det är ganska mysigt här ändå.


RSS 2.0