Kiss i sängen

Kaxas natt var ungefär lika bra som hennes kväll. Hon var fram och tillbaka under täcket hela natten. Jag tror hon slog någon sorts rekord. Sedan vaknade jag av att hon hade kissat i min säng. Stor blöt fläck. Hämtade handdukar och bäddade så gott jag kunde med dem. Vaknade några timmar senare av att hon kissat i Henkes säng. Byte av täcke. Sedan gick hon upp och in i vardagsrummet flera gånger under natten och med tanke på gårdagen kände jag att det var bäst att följa efter henne. Inte mycket sömn i natt inte. Idag har hon dock verkat lite piggare och gladare.
Detta kan bli sista inlägget på ett litet tag. Vi ska till Skucku i morgon och blir vädret fint så stannar vi kanske över helgen. Har handlat allt som behövs för en grillning och bakar just nu en kaka som vi ska ta med oss.
Håller tummarna för finväder!

Skit-IKEA

I morse kl åtta åkte vi in med Kaxa till veterinären för att fixa stjärten. Klockan fyra fick vi hämta henne. Allt hade gått bra, vad annars hade man kunnat förvänta sig för över 10.000 kronor! Men lite groggy var hon allt och hennes lilla rumpa kommer nog aldrig bli sig lik. Henke skjutsade tillbaka mig till jobbet, skulle jobba sent som vanligt på tisdagar. Efter ett tag ringer han. Då har Kaxa skitit ner hela soffan. Hon hade legat bredvid honom och sedan, förmodligen utan att veta det själv, tömt sin tarm på soffklädseln. Kanske inte så konstigt med tanke på att hon är fullpumpad med droger och dessutom är helt bedövad runt hela stjärten.
Som tur var fanns det en tvättid på en gång, vad som inte var så tur var att Henke märkte att vi köpt en soffklädsel som det är kemtvätt på. What the fuck! Anledningen till att man har den här soffan är ju just för att man kan ta av klädseln och tvätta den själv. Men tydligen inte när man köper den dyraste klädseln de har, då måste man dessutom kemtvätta skiten. I dubbel bemärkelse. Tycker att de kanske borde ha varnat på IKEA när man köpte den. Henke håller för tillfället på att tvätta den drabbade soffdynan för hand. Hoppas den inte kommer att lukta bajs.



Hur är man bakis?!

Jag vet fan inte hur man blir bakis. Jag gör fel hela tiden.
Det var ju inte jätttelänge sedan jag vaknade upp dagen efter med en blindtarmainflammation och det jag vaknade upp med idag är om möjligt ännu konstigare. Det började redan i natt. Jag hade ju druckit en del men inte alls så mycket, men när jag kom hem efter krogen så satte magen igång. Jag fick en fruktansvärd magknip. Det gjorde något så ruskigt ont att jag trodde att jag skulle svimma om jag klev upp ur sängen. Det gjorde jag tack och lov inte och var tvungen att kliva upp typ fem gånger till efter det. Det är i n t e kul att var a superrisig i magen när man har ett helt vardagsrum fullt med nattgäster. har fortfarande ont i magen men det har blivit mycket bättre.
En av sakerna som hände efter det var att det blev svårt att ta djupa andetag. Det kändes som om jag hade ett spännband runt bröstet så när jag försökte ta ett djupt andetag så gick det inte och gjorde ont. Nästa sak då? Jo, jag har fått någon sorts inflammation i axeln. Det går inte att lyfta armen från kroppen om jag inte har den böjd eller lyfter den ut åt sidan från kroppen. Gör jätteont om jag försöker. Att vara traditionellet bakis känns för tillfället som en barnlek.
Men... det var jättekul igår. Lägenheten var praktiskt taget full och vi fick till och med hämta ner stolar från vinden. Ett grymt drag. Lång kö på Plaza men Karin nämnde att hon fyllde 25 och fick då 15 biljetter till vip-kön. De måste ha haft 90-tals tema på krogen för det var enbart 90-tals musik och det gillar vi. Dansade en hel del och gick sedan och åt en nattlangos. Sedan spenderade jag ju några timmar på toa.
Innan festen så var vi och firade momma. Släkten var där och det är alltid lika roligt. Skrattade en hel del. Fick veta att Håkan och Tessan ska ha barn. Grattis! Nu är jag den sista av mommas barnbarn att få egna barn.

Lite bilder kanske.

Innan dekoration

Efter dekoration

Stolt Malin

Ted får dekorera en muffins helt själv

Den blev fin. Kreativ. Jag är stolt över att han inte överdekorerade den med hjärtan. Tycker att det visar på att pojken har smak.

Buffé hos momma.




Djungelhuset

Oj, vad roligt det är att leka. Slutade tidigt i fredags och åkte med syster, pappa och Ted till Djungelhuset, som är ett lekland. Det var jättekul och det var inte bara Ted som var genomblöt av svett när vi gick därifrån. Krin, Joel och Henke kom förbi lite senare men jag ger deras lekinsats ganska lågt betyg.
När vi hade lekt klart åkte jag med hem till Lugnvik. Vi skulle baka lite till nästa dag. Först ska vi till momma och fira hennes 85 årsdag som infaller den 28:e och sedan är det ju det stora systerkalaset på kvällen. Bakade först en kokoskaka till momma och sedan började det stora projektet vi tagit oss an. Att bara muffinsstora princesstårtor. Det var ju inte så lätt. Först så föste jag ihop formarna för tätt på plåten för de fick inte plats annars. Plus att jag tänkte att formarna kanske skulle vika sig om de inte fick lite stadga från formarna runt om. Detta resulterade i att de flesta av muffinsarna blev fyrkantiga. Inte den klassiska formen på princesstårta direkt. Resten av processen var inte heller helt lätt, men tillslut blev det gröna muffins i alla fall.

Det brinner

Tänkte faktiskt rapportera några riktiga nyheter här för en gångs skull. Det brinner i ett hus här ovanför oss. I äldreboendet som ligger mitt emot gymmet Olympia. Det verkar vara riktigt allvarligt. Jättemånga brandbilar, polisbilar och människor. De plockar ut människor genom fönstren och man såg lite rök. Läskigt, jag hoppas ingen blir skadad. När vi gick förbi så såg vi att Mittnytt kom så man lär väl få veta vad som hänt i morgon.

Till något helt annat.
Jag har fått träffa min älskade lilla Ted!!! Han och syrran kom först och åt lunch med oss på jobbet och sedan var jag och Henke barnvakt när Malin tränade. Åkte och handlade (självklart ville han ha en tokrosa serietidning om hette Princess, som han även fick) och körde lite bil på bilmattan. Han gosade skiten ur Kaxa också. Eller så var det hon som gosade skiten ur honom. Det är lite svårt att säga faktiskt. När Malin kom tillbaka så var det dags för junta. Kristin kunde inte komma idag så syrran och Ted fick ta hennnes plats. Vi fick smörgåstårta och cheesecake. Det var helt fantastiskt och kanske den finaste smörgåstårtan jag någonsin sett.

Ted klädde ut sig till polkagris genom att krypa in i Evelinas kattleksak.

Nära på en perfekt helg

Den här helgen har faktiskt vait nästan helt perfekt. Inte en lungn stund, men på det bra sättet. Roliga saker mest hela tiden och inte en tråkig stund.
Vad som hände i Fredags behöver jag inte ens nämna... After Work så klart. Plaza, igen. Det var jag, Henke, Åsa, Karin, Tompa och Sara. Lika kul som alltid. jag behöver nog inte understryka hur fantastiskt jag tycker att After Work är.

Lördag då? Då åkte jag, Henke, Karin, Åsa, Malin och Mange till Stocke titt och fikade frukost. Så gott, de har nog godaste fikat i hela stan.
Det hände dock en liten tråkig sak. De hade en kaka där som såg fantastiskt god ut. karin tog en och bekräftade att så var fallet. Vi köpte mackor först och skulle till att köpa kakan när stället fullkomligt invaderades av pensionärer. Godsakerna flög av faten i en rasande fart. Vi skyndade oss att ställa oss i kön och lite diskret så slank jag förbi Henke och Mange. När jag kom längst fram i kön så visade det sig att det bara fanns en bit kvar av kakan vi alla hade spanat in. Jag trodde dock att det var två bitar och eftersom jag och Henke skulle dela på två kakor så tog jag vad som visade sig vara sista biten i tron att det skulle finnas en kvar. Det var ju Mange som i början hade stått först och jag kände mig lite taskig, erbjöd mig väldig halvhjärtat att vi skulle byta kaka med varandra men han ville inte. Jag ville verkligen också ha kakan så jag insisterade inte. (Fortsättning på denna historia följer på söndagen)
Sedan gick jag, Åsa och Karin en sväng på stan och jag köpte ett par barn-chinos för 199kr och ett par nya solglasögon. Mina gamla är väldigt trasiga.
Åkte och hälsade på på sjukhuset. Gav Stina presenten jag och Henke köpt. Hon fyller nämligen en månad idag (söndag)
Vi köpte en liten body med en medföljade klädpåse.

Det står "Blah, blah, blah -Shut the fuck up"
Efter det blev vi bjudna på middag i Odensala, en god tacogratäng, och åkte hem och såg Robinson. Sedan var planen att vi skulle se en film, Rock n´Rolla men jag blev så trött att jag var tvungen att gå och lägga mig efter typ tio minuter. Den var enligt utsago riktigt bra.
Söndag - Fortfarande lite ångest över att jag åt upp Manges kaka och hade därför som plan att baka honom en ny.
Jag och Karin började dagen med att gå på affären och köpa ingridienserna till kakan och ram och passepartout (hur är stavningen Karin?) till ett av de foton vi tagit på Stina.
Nästa steg var att åka upp till kontoret och skriva ut fotot.

Skyndade oss hem igen och började baka kakan. Vi försökte verkligen att få den att se ut som orginalet men det gick inte så jättebra. Vet ju inte hur den smakade men det måste ju vara tanken som räknas.

Orginalet

Kopian

Åkte till sjukhuset och lämnde av våra gåvor innan vi skjutsade hem Karin och åkte till pappa och åt middag. Pappa hade fått tips av sin bror om en receptsida på internet och resultatet blev en supergod fläskfilégryta med ris och broccoli.
Nu sitter jag i soffan och tittar på Filip och Fredrik och hela helgen har gått. Jag längar redan till nästa. Då blir det kalas!

Nu är snart påsken över

Nu är snart påsken över och vad har då hänt? Jag ska försöka få ihop en liten snabb sammanfattning.
Torsdag - Jobbade fram till kl halv tre.Träffade Larsa en liten stund på Kebabbaren. Fotade porträttfoton till Meeri.
Fredag - Åkte till Bydalen med Tompa och Sara. Lite sol på förmiddagen, klister i backen på eftermiddagen.

Lördag - Letade solplats som galningar. Började med att åka till ångbåtsbryggan, blåste något infernaliskt. Åkte till Lugnvik, trodde att pappa låg och sov och ville inte störa. Åkte tillbaka till vår baksida, satt i typ en kvart innan den störiga grannungen kom ut och hoppade hopprep tills Kaxa blev galen. Åkte slutligen till Odensala där vi även skulle äta. Solade en stund där men det var ju så pass sent när vi väl kom dit att det inte blev särskillt länge. Sedan hjälptes vi åt att laga påskmiddag.

Söndag - Åkte på badet och relaxade och åkte vattenrutchbana. Härligt.
Måndag - Jobbade fram till kl tre. Bakade biscotti till Ingeborg där vi sedan var bjudna på middag. Trerätters. Gott!

Meeri


Tog kort på min lilla Meeri idag.


Ledsamt

Jobbade som vanligt sent eftersom det är tisdag och vi alltid jobbar sent på tisdagar. Åkte hem, dukade upp med mackor, kex och te och myste ner sig i soffan för att se på Desperate. Också som vanligt. Men inte då, hockey bjöds vi på istället. Fan, vem satan har bestämt att allt annat ska flytta på sig om det är sport på tv. Så jäkla idiotiskt. Mycket svordomar nu, sorry =) Men jag gillar verkligen Desperate.

Bjuder på en bild från i lördags. Den enda som togs i lördags faktiskt.
Lite storleksskillnad...


Joel och jag

Magknip

Gick ju ut igår. Min mage tycker inte att det var så smart. När man slipper vara bakis så ska ju självklart något annat jävlas. Vaknade redan vid halv sju med en sjuk magknip. Den har blivit bra mycket bättre men gör sig fortfarande påmind. Usch, nu blir det ingen alkohol förän den 25:e. Fast "After-Work-dricka" är ju självklart undantaget...

Sammanfattning

Jodå, det var mer som inte riktigt gick som det skulle.
Hann inte riktigt berätta klart i förra inlägget men... skulle bjuda Karin på mat dagen efter spisen lagt av. Fastighetsskötaren hade varit hit och fixat lite så allt skulle ju vara bra. med betoning på skulle. Plockade fram den halvfärdiga maten, satte på spisen och poff så dog spis, badrum, sovrum och halva vardagsrummet. Henke drog på träning och tog en burgare på vägen, men jag och Karin då? Till slut fanns det bara en utväg kvar. Vänta tills den stora middagen var över på Hotell Älgen och sedan gå dit och låna köket. Sagt och gjort. Och det var inte bara negativt med det. Det visade sig att kocken där fyllde år så vi fick med oss en halv tårta hem. Gott de!

Det ska också nämnas att det var en stor säkring i källaren som gått och när han var där och fixade den var ingen av oss hemma. Ingen av oss hade heller stängt av spisen sedan den lade av. När Henke kom hem var lägenheten rökfylld och vi hade en smält stekspade.
Nästa dag var det ju Åredags och som jag skrev kom Henke hem med en stukad fot. Vi åkte till Åre umgicks lite, tittade på Robinson och bänkade oss för att se fotbollsmatchen mellan Sverige och Portugal. Då blev det strömavbrott. Hela Duved dog. Och strömmen var borta i nästan en timma. Jag gick och lade mig men Henke fick gå ut och sätta sig i bilen för att lyssna på matchen på radio istället.

Åkningen var faktiskt helt okej även om vädret var lite mulet. Vi såg faktiskt solen titta fram en gång!

Har varit ännu en junta också. Det var Therese tur att laga mat och hon bjöd på toast med romröra till förrätt, ost-och skinkpaj till varmrätt och kladdkaka till efterrätt. Allt var jättegott men tyvärr var jag lite långsam med kameran och hann bara fånga lite av efterrätten innan den också försvann.

Vi har också varit till veterinären ännu en gång och Kaxa kom hem med en fin flytkudde runt halsen. Hon får den istället för en tratt för att hon inte ska slicka sig i stjärten. Hon ska ha den i tio dagar och sedan blir det återbesök.

Jag hade bokat tid för klippning på tisdag men så såg jag en annons i tidningen idag där det stod att man kunde bli klippt för 99kr. Ett nytt ställe har öppnat i stan och som öppningserbjudande hade de så billiga klippningar. Det var dock bara Drop In så jag fick vänta i drygt två timmar även fast jag var där redan innan de öppnade. Hon jag klippte mig hos var jätteduktig så det var skönt. Och kort blev det. Men det var skönt att bli av med skiten.


Före och efter
Orkade inte plocka fram någon kamera så jag tog bildena med datorn, därav den dåliga kvalitén.

Ikväll ska jag ut på äventyr med Karin!

RSS 2.0