Bilder istället för text

Har varit lite dålig på att uppdatera på sistonde och bättre lär det inte bli för i morgon åker vi till syrran i Kumla och blir där tills på torsdag eller fredag. Delar dock upp ditresan på två och övernattar i Gävle. Orkar inte skriva om det som hänt sedan sist så jag visar helt enkelt bara upp de bilder jag lyckets skrapa ihop.



Jag har också klippt mig! Min frisörska har slutat så jag fick panik ett litet tag men sedan letade jag reda på henne på Facebook och frågade om hon inte kunde klippa mig ändå, och det kunde hon! Jag ver hem till henne idag och en enkel klippning tog två timmar för vi pratade så mycket. Det var jättetrevligt! Så här blev det: Lite kortare och lite skönare!

Före:



Efter:




Valdigt fin låt


Porträtt

Nu på morgonen gjorde jag något som jag har skjutit upp i nio år. Och det är inte ens något jobbigt utan bara något som blivit liggande.
När jag bodde på Irland så lärde jag känna en tatuerare, Aaron. Han gjorde ärrtatueringen som jag har på ryggen för praktiskt taget ingenting och det tog tre lååånga tatueringstillfällen att få den klar. Sedan är det ju en annan historia att jag åkte utomlands och brände den innan den ens var helt läkt vilket förstörde den, men, men, en annan historia som sagt. Det som blivit liggande i nio år är porträttet han ritade av mig. Han målade mig som en älva och fick med små detaljer som mina ärr kring ena ögat, ringen, halsbandet och armbandet jag hade på mig på den tiden. Jag har ju alltid tänkt att jag ska rama in den men det har lliksom inte blivit av. För ett tag sedan köpte jag en ram och en passepartout men bilden passade inte i passepartouten så då blev den liggande ännu längre. Men idag så kom jag på att om jag håller på och tjorvar på det här sättet så kommer bilden ligga i en låda resten av livet. Skit i passepartouten och rama in den helt enkelt. Två minuter senare var det klart!



Tänkte också visa upp en av de två sakerna jag köpte för presentkortet jag vann på barntyger.se. En kudde! Den är jättesöt! Köpte en lampa också men den får ni se en annan gång.


Skratt

Idag skrattade Eva på riktigt för första gången. Inte det där lustiga ljudet vi har tagit för skratt förut utan ett riktigt skratt. Vad skrattade hon åt då? Mamma och pappa som anstänger sig för att vara så lustiga som möjligt? Nej, Kaxa, som inte ansträngde sig alls. Vi var i hallen och Eva satt fortfarande i bilbarnstolen och då skäller Kaxa till. Henke säger åt henne och då hör jag ett litet ljud från stolen. Sätter mig på huk och märker att så fort Kaxa går förbi så gör hon det ljudet och efter ett litet, litet tag så kommer det riktiga skrattet. Underbart!! Kom inte fler gånger men hoppas att det kommer många, många gånger framöver.

Har de senaste dagarna varit på yoga och massage som vanligt och varit på fika hos Therese. Har fikat på stan med Kristine, Tompa och Sara. Tittat på Idol med Sara och tittat på lokal! Var med Åsa och kikade på källarlokalen i närheten av kontoret i fredags. Det kändes jättebra och på måndag får vi veta om vi får den stora aller lilla lokalen. Snart blir det flytt!!

Morgon

Det här är vad jag vaknar till varje morgon. Svårt att vakna på dåligt humör då.


Agdas dop

Nu har jag fått träffa Johanna och hennes lilla Agda!!! Två gånger till och med. Vi hade bestämt att vi skulle träffas i torsdags och det var lite lättare sagt än gjort =) Hon var hos sin mamma i Torvalla och hon skulle gå därifrån samtidigt som jag gick från Ope och så skulle vi mötas på halva vägen. Det var ju en bra plan och hade fungerat perfekt om vi inte hade tagit olika vägar. Efter en rejäl omväg och flera samtal senare lyckades vi hitta varandra och började vandra tillbaka till Ope. Väl hemma styrde vi upp lite soppa och spanade in varandras bäbisar. Agda var verkligen jättesöt och det syns verkligen vem hon är dotter till. Johannas mamma kom sedan och hämtade dem och så fick vi vänta till söndag innan vi fick träffas igen.
I fredags var vi en sväng till jobbet och åkte då ut på maskinjakt. Vi är lite sugna på att köpa en lite effektivare skrivare och kom då att tänka på våran gamla bekanta "Tryckeri-Daniel". Han hade ett eget tryckeri när vi startade upp och hjälpte oss väldigt mycket. Nu jobbar han på sin pappas företag där de säljer olika tryckerimaskiner. Vi åkte dit och tyvärr var inte Daniel där men vi fick träffa hans pappa Bill istället och det gick ju lika bra.

Fan, fan, fan!
Hade skrivit typ tre gånger så mycket och sparade som utkast eftersom jag inte hade tid att sätta in bilderna. Nu när jag gick in för att göra klart inlägget så var nästan allt borta. Fan!

Snabbsammanfattning:
- Födelsedagsmiddag hos Sara på fredagkväll. God mat, spelade spel och hade en jätteduktig dotter som sov i deras sovrum hela kvällen.
- Lördagen spenderades framför symaskinen syendes presenten till Agda. En filt med höga kanter så hon inte kan rulla av den. Såg en variant för flera tusen i Norge så jag gjorde en själv istället.
- Söndagen var det dop. Jättemysigt var det! Gav förutom filten ett foto jag tagit och framkallat av Agda.

Så. Försvinner det här också tänker jag sluta blogga.


Aktiv dag

Idag har det som sagt varit aktivt! Började i morse med att åka till Gamla brandststionen för att titta på en kontorslokal. Den var jättefin, lagom stor, BALKONG i söderläge med utsikt över Frösön och Rådhuset. Dock inget kök och en något för hög hyra. Vi ska dock fundera vidare lite, el och breband ingick så man tjänar ju in lite där. Åsa ska kika på ännu en lokal i morgon och så har vi ett par till som vi ska försöka få komma och titta på. Det blir nog bra tillslut det här.
Åkte därefter direkt till yogan. Det är faktiskt lite sjukt att varje gång kommer jag och Madde exakt samtidigt. Till och med idag när jag åkte direkt från lokalvisningen och inte alls åkte samma tid jag brukar.
Efter yogan åkte vi direkt till Öppna förskolan och åt först lite mackor och te och sedan gjorde vi fotavgjutningar av knoddarnas fötter. Det var även lite tid för prat och umgänge och tro på tusan om jag inte såg en gnista eller två mellan Eva och Neo.



Här kommer hon med mustaschen


Lugna dagar

Den här veckan har hittills varit lugn. Har inte gjort några längre utflykter än hundpromenaderna. Det har faktiskt varit ganska skönt, resten av veckan kommer att bli väldigt mycket aktivare.

Men vi har i alla fall:


I morgon ska vi kolla in ett nytt kontor!

Bambinonappar for everyone!

I torsdags var det massagedags igen. Jag hade med mig presenter till alla!
Jag är med i en ny buzzadorkampanj, en nappkampanj. Fick hela femton nappar med rosa hjärtan och blå moln från Bambino som jag och mina bekanta med barn ska testa. Ska bli intressant att höra vad de andra tyckte om nappen för Eva har inte riktigt tagit den till sig. Hon tjöjs (stavning??) så fort hon får den i munnen. Men vi ska testa vidare. Vore ju trist om vi inte kunde använda de fina napparna.



I fredags var vi på jobbet igen och gjorde absolut ingen nytta alls. Vi fick dock ett ganska chockartat besked från Calle som vi hyr av. Inom en månad ska vi ha flyttat ut!!! Shit! Han ska flytta ut ur lokalen och hyra ut den till någon annan och då kan inte vi sitta kvar däruppe på loftet. Lite panik fick vi allt. Det är ju inte det lättaste att hitta ny lokal, det fick vi ju erfara sist vi var på lokaljakt. Har någon som läser den här bloggen några tips så får ni jättegärna höra av er.



I går så hade vi en fikadejt med Maria Wåglund och hennes lilla Elis. Eller lilla och lilla, han föddes tre veckor innan Eva och väger tre kilo mer. Det är ganska otroligt att det kan skilja så mycket när de är så små. Men han är väl på den övre delen av skalan och hon på den nedre. Höll i honom ett tag och har därför träningsvärk i armen idag =) Måste börja träna så jag är redo när Eva kommer upp i den vikten. Jag är för vek.
Vi fikade pajbuffé på Tuttis konfetti. Med fredagens chockbesked i tankarna så registrerade jag på en gång att företagen i det huset var lite i samma branch som oss fast inte konkurerande. Jag lyckades få telefonnumret till personen som hyr ut lokalerna där så jag ska ringa på måndag. Men jag har inga stora förhoppningar på någon ledig plats.
På kvällen kom Tompa och Sara och så tittade vi på film. The Reader. Den var okej. Ganska speciell och inte alls vad jag hade förväntat mig.



Idag var vi på loppis. Fyndade en del. Det fanns inte riktigt lika mycket som sist vi var iväg men en kasse barnkläder lyckades vi ändå få till. Det är väldigt praktiskt att handla barnprylar på loppis. Man tjänar ju faktiskt enorma summor pengar på att inte handla allt nytt.


Årebesök

Vad har hänt på sistonde då?
I helgen var vi i Åre i alla fall. Det var höstmarknad och Åsa och Kalle skulle dit så vi tänkte att då kunde ju vi göra detsamma. Det var mysigt men lite trångt och bökigt att ta sig runt med vagn så efter halva dagen så lämnade vi vagnen i bilen och tog BabyBjörnen istället. Gick mycket lättare! Blev nästan inget shoppat dock. Ett doftljus som luktar som att vi nyss städat och en raggmunk. Åkte förbi Åre Chokladfabrik på vägen hem och där inhandlades lite hjortronchoklad och på Lundhags blev det en jacka till Henke.



I måndags var vi på BVC. Vägning igen. Stumpan hade gått upp i vikt. Fortfarande ökar hon inte med stormsteg men hon hade ökat såpass mycket att de sa att vi kunde fortsätta mata som vi gjort. Vi ska väga igen om en månad.
På kvällen var vi bjudna till Madde och David på fika. Det var jättemysigt och det är faktiskt helt otroligt att man kan träffas fyra par med så små barn att Eva är den äldsta och ändå kunna umgås. Vi har så snälla barn så.



Igår så skulle jag träffa Anna och fika men då vaknade jag lite krasslig. Har haft ont i nacken och huvudet sedan i torsdags, kunde därför inte jobba i fredags, och igår så hade jag även ont i halsen och kände mig allmänt risig. Tog en tvåtimmars tupplur med Eva istället.

Idag kändes halsen bättre men då har Henke blivit sjuk istället.
Det var yogadags idag igen. Veckorna går fort! Jag kunde ju inte göra riktigt alla övningarna pga nacken men nu känns den faktiskt lite bättre. Efter yogan så gick nästan alla från gruppen på Svenssons och fikade. Det var jättetrevligt. Satt där i flera timmar. kan tänkas att vi gör det där någon fler gång.


Ny frisyr

Som ni kunde läsa för några dagar sedan så måste jag iväg till frissan och jag är lite osäker på vad jag ska hitta på för något. Läste på en kompis blogg och fick idéen att göra sådana här fejkfrisyrer på Internet. Vet dock fortfarande inte hur jag ska klippa mig men jag lär väl komma till någon insikt snart. Ni får gärna hjälpa till!

Om ni undrar varför jag har handen på huvudet så är det för att jag var tvungen att hålla bort luggen. Det är inte nån cool pose jag kommit på.


RSS 2.0