Midsommar x 2

Idag är det midsommarsfton och vädret är precis som kan förväntas. Regnigt, kallt och blåsigt. Men vi tjuvstartade midsommarfirandet igår och då var det jätteskönt ute. På förmiddagen åkte vi och hälsade på Balders hage, dagiset där jag jobbat extra. De hade midsommarfest och vi fick vara med på att sätta upp stången och dansa runt den. Det var roligt att träffa alla och helt otroligt vad stora barnen blivit på ett år. Åkte på Åhlens sedan och åt lunch.
På kvällen skulle jag träna men återigen blev det oväder när det började närma sig. Spöregnade verkligen. Jag ville ju ändå nyttja min lediga kväll så jag ringde och frågade om Åsa var vinsugen. Och visst var hon det! Åkte in till stan och hängde hos henne ett tag och gjorde en cheesecake innan vi gick på Dalwhinnies och drack lite rödtjut. Trevligt värre.
Idag har jag färgat håret och förberett en förrätt till ikväll. Vi ska fira midsommar på samma sätt som förra året, i garaget. Det ska bli superkul och skönt att ha så nära hem att det bara är att lägga Eva som vanligt och ha med sig babyvakten. Förrätten jag tänkt göra är liknande den jag fick hos Evelina på juntan sist. Laxrullar med pepparrotskräm. Hittade ett recept men det gick sådär. De ser förjävliga ut. Vet inte riktigt vad som gick fel men geggan inuti är alldeles för lös så rullarna vill inte hålla ihop och röran rinner bara ut. Trist men jag hoppas de smakar okej i alla fall.

Döljer fulheten med lite balsamico och sesamfrön.

Evas fina stol!

Jag har varit på lite pysselhumör. Hittade ett tips på hur man enkelt kunde pimpa sin tråkiga barnmatstol från IKEA med lite dekorplast. Åkte på Hobby Boden och köpte alldeles för mycket grön plast och satte sedan till verket. Klädde brickan, ryggstödet och en del av baksidan med den gröna plasten, klippte ut små vita moln och klistrade på och till sist täckte jag allt med en genomskinlig plast. Blev superfint!!!


Kalas!!

Henke har fyllt 30! Jag är tillsammans med en gammal gubbe. På hans födelsedag gjorde vi inte mycket speciellt, Henke hade varit på jobbfest dagen innan och var inte i toppform =) Vi blev i alla fall bjudna på en trerätters i Odensala och det var ju inte fy skam. Riktigt trevligt! Jag ägnade också dagen åt att baka muffins till söndagen då det skulle vara kalas. Innan middagen gjorde jag rabarbermuffins och kladdmuffins och när jag kom hem från middagen kunde jag inte hålla mig utan snodde ihop lite banan- och chokladmuffins.
Dagen efter var det då söndag och kalasdags. Tänkte att jag skulle baka en herrgårdstårta men fick inte för Henke för efter gårdagens muffinsmaraton så orkade han inte diska mera. Han åkte istället på Maxi och köpte en. Jag spenderade förmidadgen åt att dekorera muffinsarna jag hade bakat dagen innan. Åsa kom först och kunde tyvärr inte stanna så länge, hon skulle jobba på Älgen. Sedan kom Henkes föräldrar, pappa, Ingeborg, momma, Sara och Tompa. Det var supertrevligt!
När de sista gästerna precis skulle gå och jag stod och ojade mig över hur mycket fika det blev över så kom den andra vågen. Johan, Alfred, Oskar, Kristine, Mats och Leo tittade förbi. De gjorde en rejäl insats på fika bordet, speciellt Alfred =), så det som blev över fick precis plats i den lilla luckan vi har i frysen. Perfekt. Blev en toppendag, och jag tror Henke också tyckte det.
Nyfikna på vad han fick i present av mig? Vi brukar ju inte byta presenter men när man fyller 30 tycker jag att det är på sin plats med en liten gåva. En weekend i London fick det bli! En weekend i London kostar skjortan ska ni veta om man inkluderar precis allt som tex resor mellan flygplatser och städer och övernattning på flygplats osv. Det billigaste var nog egentligen själva flygbiljetten till London. =) Jag gick därför ihop med systrar och Tompa, Sara, Åsa och Kalle. Biljetten är dock inte betald än så han har fortfarande valet om han vill byta till tex en vecka all inclusive till Turkiet i sommar, som kostar mindre än weekendresan.



Eva klär sig i en fikainspirerad body dagen till ära.


Idag skulle jag och Kristine träna på utefriskis men vädret var katastrof så  vi åkte in på Paus och fikade istället. Det var väldigt länge sedan jag tog en kvällsfika på stan så det var en trevlig omväxling till tv-soffan.


Djungelhuset

I går var vi på Djungelhuset. Eva var inte det lättaste att ha med sig dit. Hon var precis ÖVERALLT. Hon kröp till de enda ställena hon inte fick vara hela tiden. Men det var kul ändå för vi fick träffa Madde och Neo, Linn och Texas och Ida, Peter och Tove.
Vad gjorde vi idag då? Jo, vi var på Djungelhuset =)
Jag hade tänkt att dra till Jamtli och hörde därför av mig till Madde som också har familjekort där. Hon hade däremot planer på att åka tillbaka till Djungelhuset för ett annat kompispar skulle dit. Vi gjorde därför om våra planer och åkte dit vi också. Det gick bättre den här gången. Eva lekte på rätt ställen och försökte inte rymma allt för många gånger.

När vi hade varit hem för att sova och hämta hunden åkte vi till Odensala. Där var vi bjudna på middag. Henke skulle på jobbfest så han var inte med men Henkes momma hade kommit från Sundsvall så hon var där. Hennes egentliga ärende i Östersund var ju att fira Henkes trettioårsdag men hon var en dag tidig. I morgon ska vi dit på middag igen, det är då Henke fyller år, och på söndag ska vi ha lite kalas här.



Lite elektriskt hår.

Nu är det nära

Ja, tammefan, nu är det nära. Nära flytt. Henkes kollega har ett radhus i nedre Torvalla som vi verkligen velat ha. (Vet inte om jag berättat det här förrut med i så fall kommer det igen) De ville sälja till oss också men de var ju tvugna att i sin tur hitta sitt drömhus. Och det är precis vad de gjort nu. Och köpt det! Så nu verkar det som att vi får köpa deras hus och flytta in i december. Vi var där för ett par dagar sedan och tittade igen, sist vi tittade på det var det mitt i vintern, och det är helt perfekt. Precis som vi kom ihåg det. Bara en nackdel. Baksidan. Vi såg inte riktigt den när vi var där sist för det var snö och bäcksvart ute. Men baksidan existerar inte. Det är ett fint, stort uterum och ett litet soldäck och sedan typ en meterbred remsa med gräs. Sedan är det vildvuxet och skog. Det var ju hur synd som helst men inte tillräckligt synd för att vi inte ska köpa det. Det är besiktning i slutet av juni och då ska vi skriva kontrakt och lägga handpenning. LÄNGTAR tills vi får bo där!



Den obefintliga baksidan

Allt och lite till

Oj, oj, oj vad mycket jag har att skriva om nu. Var alldeles för länge sedan. Känns lite övermäktigt att blogga just nu faktiskt.
Tar det kort i alla fall.
Träslaget i Ånge! Klockan var ställd på 05.30 för klockan sex fick vi hämtning. Vädret var toppen så det kändes i alla fall riktigt bra. Första matchen gick av stapeln klockan 08.00 och detn gick mot förra årets vinnare. Förlorade vi den så fick vi bara en till match. Och det var precis vad som hände. Klockan 10.00 hade vi vår andra match och även fast vi vann den så var det ju över. Satt och kikade lite på de andra matcherna i finvädret då plötsligt tromben man läst om i tidningen drog förbi. Korvstånd och filtar flög iväg och vi tog skydd i ishallen. Stormen var ju kortvarig men blåsten höll i sig resten av dagen och kvällen. På campingen så grillade vi och fick hålla till i en gammal lada där vi hade det så mysigt så. Efter lite frisbee, kubb och frågesport så var det läggdags. Klockan var då halv tolv. Inte riktigt samma drag som för två(?) år sedan. Men dagen efter var väldigt mycket skönare =)


PS. Henke och Martin badade också.

Nationaldagen firades i Lugnvik med syster och Ted. Det var mysigt! Vi köpte korv, lotter och ankor till ankracet i Semsån. Gick en tipspromenad också men vann inget på hela dagen. Avslutade med middag hos pappa.



Johanna kom hem så vi fick möjlighet att träffa henne och Agda. Det är helt sjukt vad stor hon blivit, det är svårt att förstå att folk som inte träffat Eva på länge upplever samma sak. De kommer hem igen om en månad och då ska vi umgås lite mer.



Eva satt inte still en minut. Som vanligt =)


Eftersom vi haft rekordvärme i flera dagar, typ 27 grader, så behövde vi svalka oss lite. Linn och Texas bjöd hem oss på bad och fika och det tackade vi självklart inte nej till.
Eva var till en början väldigt förskräckt över det kalla vattnet och Texas självsäkra plaskande men efter ett litet tag så lärde hon sig att det var skitkul!



Idag var jag och Kristine på Friskis utegympa. Det var superkul och var inte alls så kämpigt som jag hade befarat att det skulle vara. Ska bli kul att äntligen få komma igång med träningen igen.


Skytten

Har nu jag målat en liten skytt.
Tar tid att måla men nu är det bara tre stjärntecken kvar. Plus den där förbannade skorpionen som blev så dålig att jag måste göra om den. Är inte helt nöjd med tvillingarna heller men den orkar jag inte göra om. Har inga idéer på vad annat jag skulle kunna rita och så måste jag ju rita två barn på den teckningen. Orsk int.

Skytten

Tvillingarna


Kostymerna är tagna från Tweedle-dee och Tweedle-dum i Alice i underlandet.


RSS 2.0