Räkfrossa

Först ett par bilder från gårdagens hallabaloo.

Jordgubbarna som syns i glasen fick vi! Det var några vänliga själar som hade släktträff på filten bredvid oss och helt ur det blå kommer de över med en tallrik blandat kallskuret kött, coctailtomater och jordgubbar. Nice.

Idag gick jag och Karin på räkfrossa. Gott! Till en början, mot slutet var det fortfarande okej men lite kämpigt. Man kan faktiskt bli mätt på räkor. Äter man bara tillräckligt många så.

Avslutade kvällen i parken... igen. Men vinet var utbytt mot en bok. Funkar det också.


Tre kebaber på fyra dár...

Vad fan hände?
Skulle ju ta det lugnt igår. Började med en middag i O'Learystältet med ett tillhörande glas vin och sedan blev man bjuden på ett glas till av svärfar och sedan var bollen i rullning.
Satt ute med Karin så länge att stråket hann stänga så det var bara att bege sig till Marité.
Fick i sig den välbekanta kebaben innan hemgången också. Har blivit tre nattkebaber på de senaste fyra dagarna. Nyttigt.
Det blev en vimmelbild tagen under kvällen men tydligen såg vi så risiga ut på den att de inte ville publicera den. Ni får nöja er med en bild från fredagen istället.


The heet is on

Det blir lite dåligt med inlägg för tillfället. Det är så varmt att det helt enkelt inte går att sitta inne. Men jag klagar inte, absolut inte, jag älskar solen!
Vad har då hänt sedan sist? Det har festats och solats nästan non-stop. Och jag är väldigt nöjd med att ha lyckats med den kombinationen för oftast när det festas vill man ju inte sola nästa dag.
Träffade Malin, Ted och Peter i torsdags då vi hängde lite i Badhusparken och sedan mötte upp med Karin och hennes kompis Johanna i Teaterbaren. Kul, kul, kul att träffa Ted
. Vilken liten snackpåse han har blivit, pratar hela tiden. Mamma Malin har en stor snackkonkurrent i den lilla killen!

Cooling!

När ingen vill prata med en får man väl låtsasprata i telefon då.

I fredags var det första utgångsdagen. Eftersom vädret var och är helt fantastiskt så hamnade förfesten i Österängsparken. Riktigt skoj blev det. Tompa hade med sig en jättelik "Boombox"så vi hade musik också.


Lite förklaringar till bilderna... Tompas glasögon gick sönder i en brottningsmatch med oviss utgång. Hunden heter Reia och är Stinas. Nej, Karins nacke har inte gått av, den är en illusion.

Efter parken begav vi oss ut på Stråket och hade förjävla roligt.
Lördagen då? Exakt samma visa men med lite variation på gästerna.

Anledningen till de sura minerna på första bilden var att Henke berättade en historia om en kärring (hans ord) som tömde en öl på honom kvällen innan, inte att det var tråkigt på något vis.

På söndagen åkte vi och solade vid Minnesgärdet. Var skönt. Precis lika varmt som utomlands. Jag badade till och med i Storsjön, det var många år sedan sist.

Jag, Henke, Kaxa och Karin.
Henke och Kaxa gav upp efter typ en timma men jag och Karin bet ihop och var kvar längst (som vanligt)

Efter solandet var det middag hos momma och sedan var vi barnvakt ett tag. Ted tyckte att min kamera var jätteskoj och här är några av hans bilder.

Sista bilden tog jag men det är väl ganska självklart att han inte tog den själv :)

Ikväll blir det nog middag på stråket om vi får plats någonstans. Det är ju "ät två, betala för en" så det borde vara ganska proppat med folk.




Hög hund, söt systerson och Chili

Idag var Kaxen till veterinären. Hon hade problem med analsäckarna förra hösten och nu dök samma symtom upp. Bl.a. har hon nästan slutat äta. Ringde veterinären idag och fick en tid några timmar senare. Henke åkte dit med henne och jag visste att det skulle ta lång tid för vid de tidigare besöken har det krävts stora doser lugnande men efter en timme sms:ade jag och frågade hur det gick. Henke svarade med en bild...

Slutet på meningen löd:
trött och sover på golvet hos veterinären.
Besöket gick bra och de tömde analsäckarna igen. Sist sa de att kom problemet tillbaka skulle det ev bli operation. Nu var det så att de inte vill utföra operationer när det är rötmånad om det inte är superakut så domen blev åter igen att får hon problem igen så får vi återkomma.
Just nu ligger hon i soffan och tänder av. Har dimmig blick och skakar.

Igår kom syster Malin och góungen Ted hem. Vi åkte till Lugnvik och hälsade på en sväng på kvällen. Full fart var det och jag och Henke kunde glädjas åt att han äntligen vuxit i våran julklapp från förra året. En radiostyrd bil som han bara sparkade på sist. Nu var den ju riktigt skoj för både vuxna och barn.
Den var mycket roligare än porslinsdockan han vann på Jamtli. Isabella döp han henne till.

När vi var i Lugnvik träffade vi hunden Sallys syster. Larsas föräldrar har köpt Chili, en exakt kopia av Sally och tydligen precis lika busig. Så pass busig att det var näst intill omöjligt att ta kort på henne.

Men ett charmigt kort blev det.

Skumt väder

Började vackert. Varmt och skönt. Mitt i all sol kom lite regn. Sedan mer sol, mer regn och till sist storm.
Gick knappt att gå hem. Var tvungen att stanna typ var femte meter och ta spjärn för att inte fladdra iväg. Jag är dessutom lite, lite rädd för blåst. Tror hela tiden att en skylt, en trädgren eller något annat dödligt vapen ska komma flygande.
Och det märkligaste av allt är att jag gick hem i bara klänning i den här blåsten och svettades ändå som en galning. Nästan lite tropisk känsla över det hela.
Prognosen för helgen ser för övrigt väldigt lovande ut, typ 25 grader. Tjoho!! Äntligen sommar.
Kanske blir fest utomhus på fredag då... om vinden mojnat.

Hålla sitt ord

I början av förra vintern slog jag och Henke vad.
Henke trodde inte att det skulle bli kallare än -15 vid fler än tre tillfällen den vintern. Det trodde jag. Jag vann. Med råge.
Det vi hade slagit vad om var en trerättersmiddag. Hemmalagad. Månaderna gick men ingen middag. Men... efter en hel del påtryckningar från min sida serverades den alltså igår. Exakt 18 månader efter jag vann vadet.
Jag jobbade ju frukost på Älgen och jag hatar att komma hem och laga mat när jag jobbat där så det passade perfekt. Efter jobbet åkte vi och fikade fruktsallad hos Malin och Falle och sedan var det dags för Henke att ställa sig framför spisen medan jag, Malin och Åsa tog en sväng på stan. Underbart!
Väl hemma satt jag framför datorn ett tag (ombytta roller) och sedan serverades middagen.

Förrätt:
Skagentoast med avocado

Varmrätt:
Grillad fläskfilé med ugnsrostade rotsaker och creme fraiche

Efterrätt:
Ben and Jerry's Cookie Dough Icecream

Gottgottigottgott!
Vad mycket roligare det är att äta mat som någon annan lagat.
Efterrätten intogs i soffan framför en film. Shutter. Den var okej, inte superläskig direkt.
Och det bästa av allt. Jag lyckades övertala Henke att detta ska ske en gång per år. Bara 364 dagar tills Henke lagar middag nästa gång!




Födelsedag

Snart, den 2:a augusti, fyller jag år!
27år blir jag. Gammal som gatan.
Så för att hjälpa dem som känner att de måste köpa något till mig så kommer lite hjälp här:
(Vissa av förslagen är kanske i dyraste laget men man måste ju tänka stort...)

  • Köksassistent (Nej, Henke räcker inte)
  • Sydocka/provdocka. En sån man tar till hjälp när man ska sy kläder. Är det en docka med fasta mått tror jag det ska vara ganska precis stl 36 och är det en som går att ställa in måtten på så måste den gå ner till typ 85-68-88. Det behöver ju inte vara exakt men inte heller helt galet. Det är viktigare att överkropp och midja stämmer hyfsat än underkroppen. Jag tror de flesta dockorna med inställbara mått är från storlek 36-42, jag vet inte vilka mått det innebär men det borde ju fungera.
  • En pastamaskin. Jag vet att det är helt galet och onödigt men de är fina och jag skulle säkert använda den någon gång...
  • Vinglas. Och man ska inte köpa ett helt gäng, ett räcker. Jag "samlar" på udda vinglas.
  • Kläder, man kan ju aldrig få för mycket
  • Böcker
  • Örhängen
  • Vad som helst till hemmet
Hmm, det kanske inte var så mycket mer. Men, jag blir gatanterat glad för allt! Det kan vem som helst som någonsin köpt något till mig gå i god för.

Och till alla som läser denna blogg (som jag känner åtminstonde lite) ni är välkomna på kalas Yranlördagen. Hör av er för närmare info eller vá fan dyk bara upp vettja!


Bo på landet

Igår var jag och Åsa på en liten roadtrip. Hade lovat att vi skulle hälsa på våran polare Mallan som flyttat till Österåsen och vi tyckte det var dax att infria det löftet. Efter någon felsväng och en snabbvisit hos en tant med samma adress kom vi äntligen rätt. Och oj vilken utsikt vi bjöds på.



Där bor hon fint våran kära Malla.
Och utsikten var inte det enda hon bjöd på...
Wienerbröd, kaffe, te, glass, vin och... den godaste paj jag tror jag ätit. En ananaspaj som var helt makalös.
Så, Marlene om du vill får du väldigt gärna skriva recepetet i kommentarsfältet :)
Jag vill också kunna imponera på eventuella framtida gäster på det sättet.

Ja, nu är klockan 20.14 och jag måste snart börja tänka på att gå och lägga mig. Har en sådan där "frukostpass på Älgen helg" igen och ska upp kl fem i morgon. Phu.

Biffen

Våra bekanta tycks ha fått valpsjukan. Malin och Falle har även de skaffat valp. Biffen.
Biffen är en blandning av Schäfer och Landseer. Han är liten och enormt söt nu men han kommer bli en best på 80 kilo när han vuxit klart. Just nu huserar Biffens familj i deras stuga i Söderåsen så självklart var vi tvugna att åka dit och hälsa på.
Vi blev väl mottagna med bus och vassa bett lite varstans.
Han har inte riktigt lärt sig sin kropp än och är riktigt klumpig.  Jag tror det var Joel som beskrev det bäst.
"Han är som en sån där dragspelsbuss där bakändan inte riktigt hänger med"

Han kommer ju aldrig upp i 80kilo om han ska fortsätta med gräsdieten...


Brännboll

Jag ska börja med att presentera Spira kortdesigns nyaste tillskott.
Sally.
Åsas föräldrars nya hund. Som ett litet gosdjur. Var så rädd för Kaxa när de först träffades att hon kissade på sig. Men hon tuffade snart till sig med lite hjälp från Åsas och mina djupa insikter i hundpsyket.




I helgen var det dags för ännu en brännbollsturnering.
Det började inte bra.. fem mil in på resan sa pappas bil ifrån. Vi hade bytlånat bil för att vi inte riktigt litade på att Jettan skulle ta oss hela vägen.
Oljelampan lyste och det tjöt något fruktansvärt. Det var bara att ringa pappsen och byta bil ännu en gång. denna gång till Ingeborgs. Vi bytte i alla fall upp oss varje gång :)

Väl framme fortsatte bilproblemen då en bensindunk hade läckt i bagageluckan och alla våra saker stank av bensin. Vissa tyckte dock att det luktade fantastiskt och satt och luktade på I-pod fodralet halva kvällen :)
Brännbollen gick väl sisådär. Fyra gatanterade matcher, fyra förlorade. De första tre var jag inte alls delaktig men i sista fick jag springa. Efter en skadad spelare kom vi överens med domarna om att han fick slå och jag springa. Och som jag sprang. Hjälpte dock inte.
Kvällen var trevlig, vissa badade, det grillades och dracks.
Jag vann i "vara uppe längst tävlingen" Halv fem klarade jag mig till. Karin kom tvåa.

RSS 2.0