Födelsedagsmiddag

I onsdags var jag och tog en kvällsfika med Åsa. Vi hade sådan tur att vi lyckades pricka in Tingshusets enda öppna kväll. Det var skitmysigt och eftersom Henke jobbat hela veckan och jag varit hemma så behövde vi skvalleruppdatera oss lite.
På torsdagen träffade jag Sara och Moa och käkade lunch på Åhléns. Trevligt, trevligt!
Fredagen blev inte riktigt som jag tänkt. Eva sov till tjugo över nio och sabbade alla planer. Henke jobbade i alla fall bara halvdag så vi träffade honom och åt lunch på indiska restaurangen. Det är grym mat där. Bästa lunchen i stan!
I går fyllde svärfar Sune år. Grattis!! Vi skulle ner på byn för att köpa present och lite festprylar. På ÖB träffade vi pappa och Ingeborg så vi bestämde fikadate på Tingan. Köpte förresten kräftdekorationer för över 600kr så märks det inte att det är kräftskiva på Ärtvägen nästa helg så vet jag inte vad jag tar mig till. Köpte en bok till Sune i present. En bok av Sara Lövenstam. Den utspelar sig i Lugnvik och jag var kompis med henne på dagis. Lite tufft. Hoppas den är bra. Sune bjöd oss på middag på Loftet på kvällen. Åt tequilaspettet som är grymt. Eva åt massor av korv med pommes och var en liten ängel hela kvällen.
Idag var vi på auktion på Tengens igen. Linn och Oskar hängde på. Det var inte lika bra saker som sist och det var högre priser men några godbitar fanns det. Tyvärr fick jag bara med mig en av dem hem. En stor uppstoppad duvhök men vingarna utfällda. =) Helkonstigt, jag vet, men det kommer att bli grymt i trappan i nya huset. Jag lovar!

Grinonge


Grimasexperten


Festfin för farfar


Har påbörjat ett lamprenoveringsprojekt också. Köpte lampan på auktion för typ tio år sedan men det är först nu jag fått tummen ur. Hoppas på att få klart projektet snart också. Man vet ju aldrig med mig. Kan ju ta ytterligare tio år.


Haft några härliga dagar nu

Haft några härliga dagar nu. Min nervositet för att gå sysslolös när Henke började jobba var helt obefogad. Visserligen har det ju inte gått så länge än men... =)
Igår var vi på besök hos Linn och Texas. Jag tyckte att det var jättetrevligt men det är inget mot vad Eva tyckte. Hon hade nog gärna stannat kvar där när det var dags att bege sig hemåt. Linn hade bakat bröd så först fick vi lite mellisfika och sedan en kantarelltoast(!) som var helt fantastisk. Jag MÅSTE börja plocka svamp.
Idag hälsadejag på Elin och Ture. Han har blivit såååå stoor! 4,5 månad. Jag fattar liksom inte att tiden går lika fort för alla andra som den gör för mig. Elin fixade fruktsallad och te och så snackade vi en massa. Tyckte att jag hade massor av tid innan klockan var fyra och jag skulle hämta Henke men tiden bara flög iväg. Hade kunnat stanna några timmar till.
Har en del planerat de närmsta dagarna också och nästa vecka börjar ju veckorna bli normala igen och jag ska jobba två dagar i veckan. Måndagar och tisdagar blir det. Det blir ju helt perfekt för när Henke varit ledig hela sommaren så har ju jag valt att jobba måndagar och tisdagar. Plus att det blir lättare att stanna borta några nätter extra i London om inte Henke måste ta ledigt. Grymmers!

Auktion

Idag har vi varit på auktion på Tengens! Det var alldeles för länge sedan jag var på auktion och jag hade nästan glömt hur kul jag tycker att det är. Jag kom på att vi skulle åka lite sent så vi missade ju visningen och halva auktionen men det vi var med på var kul. Jag hade köpt så himla mycket grejer om vi redan hade flyttat och jag blir nästan rädd när jag tänker på nästa sommar då jag har ett helt hus att fylla med fynd. Men jag kom självklart inte därifrån tomhänt =) Jag har ju länge känt att jag vill ha fler lampor då jag inte gillar när det är för mörkt men hatar starka taklampor. Men lampor är dyyyyra! Till och med de små enkla kostar många hundralappar i butik. Men inte på auktion. Jag fick tre fina lampor för 150kr. Den lilla skomakarlampan fick jag på köpet när jag köpte den i glas. Längtar efter att få flytta och hänga upp mina fina, nya lampor.

Dåliga foton dock. Jag höll i lamporna själv när jag fotade och det gick inte att zooma ut mer.

En röd plåtlampa, design Carl Thore.


Glaslampan som jag blev jättekär i.


Skomakarlampan.


Födelsedag m.m.

Jo, kan ju erkänna att jag varit lite kass på att uppdatera på sistonde. Och eftersom det hänt ganska mycket så kommer det nog bli en dålig uppdatering också. Mycket bilder, lite text.

Ska väl åtminstonde berätta lite utförligare om min födelsedag. Den var toppen!!! Som sagt så rövade Henke bort mig. Med packade väskor drog vi iväg på förmiddagen. Efter mycket grubblande så hade jag räknat ut att vi skulle till Holiday club i Åre så jag blev väldigt förvånad när vi åkte åt fel håll. Det visade sig att det var till sundsvall vi skulle. Fick ett gäng menyer (älskar att läsa menyer) och med dera hjälp listade jag ut slutmålet. Stannade i Stöde och badade vilket var väldigt skönt eftersom det var tokfint väder. Som alltid på min födelsedag!



Väl framme checkade vi in på fina Knaust. Det är verkligen hur fint som helst där.




Vi stannade inte länge på rummet utan begav oss ut på stan. Henke hade glömt att ta med sig några andra skor än flipflop så vi kikade runt i lite skoaffärer. När vi var klara med det uppdraget så satte vi oss på en uteservering och  drack vin och åt ost och korvbricka. Gott, gott, gott! vad vi inte tänkte på dock var att klockan hann bli fem så middagen fick bli väldigt sen.



Vi gick tillbaka till hotellet och lade oss och tittade på tv. Henke somnade och när han vaknade var klockan sju och då hoppade jag in i duschen. Sedan gjorde jag mig i ordning och Henke duschade. Som ni förstår blev middagen väääldigt sen. Men det gjorde ingenting, vi satt på uteserveringen och solen lyste på oss ända tills vi hade ätit klart. Av menyerna jag hade att välja på så valde jag en restaurang som heter Oscaars. De hade olika grillade saker att välja mellan, vi valde lamm, och sedan fick man välja tillbehör. Det vär über!!



När vi var på väg tillbaka till hotellet kom vi på att vi inte riktigt var redo att göra kväll riktigt än och tittade in på Bishops. Henke tog en öl och jag en... päroncognac så klart!



Efter en supergod frukost och ett kaffestopp hos Henkes mormor så var det hemresedags. Även på den här vändan tog vi oss ett badstopp i Stöde. Vädret var dock inte lika bra den här gången. När vi kom dit var det fint men när vi badade så spöregnade det. Det var härligt ändå så vi klagade inte. Paret som var där för att äta en romantisk lunch och blev förvisade till att stå hopträngda under ett träd och äta stående var nog inte riktigt lika nöjda.



Inte nog med att jag fick de här underbara dagarna i present. Jag fick dessutom ett presentkort på resa och valfritt evenemang med hotellövernattning i Stockholm. Blir nog i vår eftersom vi ska till London någongång i höst.

Innan min födelsedag så var vi en sväng till Jordgubbslandet på Rödön. Fikade massor av olika jordgubbsfika och Eva hade en jordgubbsoutfit dagen till ära.



Vi har varit med pappa och Ingeborg till Ljungan, farmors gamla stuga, och hälsat på min farbror och hans fru. Det var jättemysigt och förutom en ordentlig åskskur så hade vi bra väder. Vi grillade och hade hur trevligt som helst hela kvällen. Eva var en klippa också och somnade snällt på första försöket. Tyvärr blev natten inte lika trevlig. Eva vaknade när vi gick och lade oss och gallskrek i en evighet. Var tillslut tvugna att ta in vagnen och lägga henne i den.
Dagen efter gick jag, pappa och Ingeborg och plockade hjortron. Fanns inte jättemycket, fick ihop ett par deciliter innan Kaxa försvann. Hon fick springa lös och följde oss snällt... ett tag. Sedan gick jag och ropade på henne i säkert en kvart innan hon kom skuttande. Hann tänka ordet björn innan jag hittade henne. Fy vad hemskt det vore. På de få hjortrona jag hittade, plus några blåbär, gjorde jag en karamellisering och hade på glass. Fånigt gott!



Martha hade gjort en fantastiskt god rabarberchutney som vi åt till köttet vi grillade. Jag fick receptet och på hemvägen stannade vi till i Skucku och länsade landet. Gjorde dubbel sats så nu har vi chutney så det räcker hela långa vintern.
Det var lök i och det var banne mig den starkaste lök jag varit med om. Jag grät som ett litet barn.



Eva och Henke laddade upp inför en Manchester United match.



Var en sväng på Jamtli också. Hade riktigt mysigt även om Eva inte riktigt tyckte om att åka rutchkanan ner till museet. Dumma barnsliga mamma som prompt skulle åka.



Har varit på kräftskiva i Brunflo hos Mia och Fredde. Första kräftorna för i år och det var magiskt. Så gott! Det var fyra barn med på festen och alla verkar vara lika partysugna för inga ville sova. Efter en del kämpade så åkte vi hem vid tiotiden. Inte som kräftskivorna förr i tiden direkt men väldigt trevligt ändå.



I dag har det varit riktigt fint väder så vi hade en sommardag. När Eva sovit hade vi mellispicknick på gräsmattan och när Henke kom hem åkte vi in till stan och åt middag på uteserveringen på Brunkullan. Känns lite som att det kanske var sista sommardagen, men hoppas verkligen på fler.



Också några Evabilder som bonus för att det var så länge sedan jag skrev sist.




Så var man trettio bast då. Och hittills s...

foto0796 (MMS)

Så var man trettio bast då. Och hittills suger det inte alls. Fick instruktioner att packa en väska igår och blev väckt med frukost på sängen i morse. Vi har lämnat eva hos farmor och farfar och har nu begett oss på en roadtrip med okänt mål. Jag är super taggad!!


RSS 2.0