Höst, Robinson, målning och curry

Jag vet att jag är kass på att skriva nu, men jag är bara så himla less. Tror att det är vädret som gör det här med mig. Tänk om det bara ville komma lite snö så det slutade vara så himla mörkt och fuktigt.
Tänkte dock uppdatera er lite om vad som hänt och vad som händer för tillfället.

Sitter just nu i ett vardagsrum i kaos. Vi håller på att måla de vinröda väggarna vita och har därför dragit ihop hela möblemanget till mitten av rummet. Sitter därför ruskigt nära tv:n nu och är lite orolig för ögonskador. Måste dessutom titta på Idol igen eftersom vårat "kanalkort(?)" gått sönder och vi bara har ettan, tvåan och fyran. Ser sedan fram emot en repris av Robinson som jag självklart också redan sett.

Igår firade jag och Henke att vi varit förlovade i två år. Det gjorde vi genom att då måla vardagsrummet två gånger och sedan gå ut och äta. Den bästa presenten var ändå att vi faktiskt målade vardagsrummet två gånger utan att Henke blev arg! Det känns nästan lite overkligt.
Vi gick på Lilla Siam och åt, det måste vara en av de bästa restaurangerna i stan. Maten är så himla god, man får mycket, det är fint upplagt och allt är så fräsht. Inga frysgrönsaker där inte, det knastrar faktiskt när man tuggar på grönsakerna. Jag beställde kyckling i grön curry och Henke kyckling med jordnötssås. Men självklart delade vi lite =)
Henke känner en av ägarna så vi fick gratis vårrullar till förrätt som även de var supergoda. Till efterrätt då? Friterad banan med glass så klart!

Sedan gick vi till Åsa för att titta på Robinson. Älskar Robinson! Vi spelade lite rockband sedan också och jag måste verkligen få skryta om att jag nog är sämst i världen på att spela trummor! Gitarren går lite bättre men trummorna.. helt plötsligt tappar jag all koordination och logik och bara slår överallt i panik och otakt. Men jag ska inte ge upp, det kan ju bara bli bättre faktiskt.

Nu är Henke och säljer Bingolotter men så snart han kommer tillbaka ska vi ta tag i sista (förhoppningsvis) lagret färg på väggarna så vi kan få ordning på möblena till ikväll.

Julplaner

Det verkar som att det blir en riktigt stor, härlig, traditionell jul! Det ska bli jättekul! Vi ska vara här hos oss och samla bägge våra familjer runt oss. Vi blir: Jag, Henke, pappa, momma, Anna-Lena, Sune, Henkes mormor, Karin, Malin och Martin. 10 pers! Vad tur att det är det exakta antalet som får plats runt vårat bord. Tyvärr är det Rikards tur att ha Ted och Klaras mammas tur att ha henne så de blir kvar i Örebro. Men vi får väl åka ner och hälsa på dem så snart vi kan efter nyår.
Nu längtar jag till jul!!!

Inte tråkigt längre

Nu har jag inte lika tråkigt!! Malin Gradin ringde och vi blev ditbjudna på middag. Så vi ska dit och laga lite mat tillsammans, dricka lite vin och umgås som vuxna. Jag sitter fortfarande i soffan i mjukiskläder och tittar på tv men det känns inte lika trist när man har planer för kvällen. Plus att sk jag vara presentabel om typ tre timmar måste jag nog stta igång snart för jag är INTE okej för tillfället.
Nu ska jag äta lite pizza som blev över från gårdagen och... titta lite mer på tv.

Ledsen...

... för dålig uppdatering. Henke tog med sig datorn till Härnösand där han varit hela veckan som gått. Det jag då därför inte har skrivit om är, fest med Malin Gradin förra lördagen, middagsbjudning på farsdag, jobb på dagis i två dagar, middag och film med svärmor. Det var typ allt så det hade inte varit så mycket att skriva om även om jag hade haft en dator. Fast då hade jag nog skrivit lite mer ingående om händelserna.
Nu har jag TRÅKIGT! Henke spelar badminton hela dagen så han är ju inte så värst mycket till sällskap. Sitter hemma, ser snön falla utanför och funderar på vad jag ska hitta på. Tittar på en repris av So You Think You Can Dance fast jag vet attt jag inte får. Jag och Henke har egentligen bestämt att vi ska se det tillsammans, men han får skylla sig själv då han lämnar mig ensam IGEN.
What to do?

Middagstips

Glömde skriva att det denna veckan var min tur att göra frukost. Fredag fick bli dagen. När jag bakade bröd sist så frös jag in några mackor efter jäsningen men  innan man haft dem i ugnen. Det stod att det bara vara att stoppa de i ugnen frysta så skulle man ju ha nybakt bröd. Och visst var det så, men, det tog mycket längre tid än det stod och skorpan blev väligt mycket hårdare och tjockare. Men det dög helt klart. Gjorde en tonfiskröra till och fyllde bröden med den, kokt ägg, avocado och grönsaker. Det blev gott, och jag höll mig mätt typ hela dagen.



Mackan hade hunnit rasa något innan jag kom på att jag skulle ta kort.

Slänger in ett litet middagstips också. Det här åt vi för några dagar sedan och blev riktigt gott. Inte så spännande kanske men väldigt enkelt att göra och väldigt gräddigt och gott.



2 paket bacon (à 140 g)
100 g haricots verts
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 1/2 dl crème fraiche, 5%
2 1/2dl matlagningsgrädde, 5%
salt
peppar
450 g pasta
1 dl riven parmesanost

Gör så här
Knaperstek det strimlade baconet och lägg på ett fat. Koka haricots verts al dente (frysta räcker det att tina). Skär i små bitar. Skala och skiva de gula lökarna och finhacka vitlöksklyftorna. Fräs i lite av baconfettet och tillsätt creme fraiche och matlagningsgrädde. Låt koka ihop. Tillsätt bönorna. Smaka av med salt och peppar. Rör ihop med pastan, strö över stekt bacon och toppa med riven parmesanost.


Gött käk.

Igår var jag och Henke ut och åt. Inget fancy, bara för att komma ut och göra något kul. Vi gick på Captain Cook. Jag åt Tortellini med biff, piri piri och grädde. Det var fantastiskt gott. Henke tog deras Bushmansandwich, den var också till belåtenhet. Sedan ringde Mange från jobbet och sa att de var på väg till Plaza på lite After Work så då masade vi oss dit i stället. Vi var inte där så länge utan drog hem i tid till Idol, men det var en riktigt trevlig kväll i alla fall.
Nu sitter jag ensam hemma, Henke har dragit och spelat badminton. Tittar på Cook along och har inte alls särskillt roligt. Har gjort lite nyttta i alla fall, plantarat ut rosenbusken jag fick av Tompa och Sara. Fick rådet att man skulle klippa ner den, plantera ut den och täcka den med granris innan vintern för att det ska bli en fin liten buske till sommaren. Har ju så långt ifrån gröna fingrar som finns så jag hyser inte något större hopp men det är ju större chans att den klarar sig därute på egen hand än här inne hos mig.
Ikväll ska jag till Gradinskan på lite festligheter. Vi ska förmodligen äta något ihop också. Det blir nice efter en sån tråkig dag.

Dyr vovve

Ibland skulle jag sälja Kaxa för växelpengar, det kan jag villigt erkänna. Hon kan vara något oerhört störig när hon är på det humöret. Hon är inte på det humöret idag!
Henke har åkt till Härnösand och tagit bilen med sig, det innebär att jag måste åka buss med Kaxa. Hon är GRYM på att åka buss. Från att ha varit helt vild och dragit åt alla håll så blir hon helt toklugn när man lyfter upp henne och bär ombord henne på bussen. Det fanns inte så många platser så vi fick sätta oss bredvid en annan tjej. Kaxa låg lugnt och snällt i knät tills vi klev av. Man blir så stolt! Sedan när vi kom hem så har hon bara velat gosa och mysa hela tiden. Eller, nästan hela tiden. Hon försvann ett tag och då hittade jag henne sovandes i gästsängen. Nu får vi hoppas att hon imponerar lika mycket i morgonbitti för då ska vi åka buss igen.



Tänkte också sammanfatta lite vad jag gjort i söndags och igår.
I söndagskväll hyrde vi Slumdog Millionaire och åt chips med dip. Det kändes fantastiskt lyxigt eftersom vi inte köpt chips på väldigt, väldigt länge. Vi hade ju en period då vi åt chips varje kväll och för att bryta det så lade vi av cold turkey. Ska dock försöka att hålla det på en hälsosam, normal nivå denna gången.



Igår jobbade jag på Balder hela dagen och sedan hände det egentligen inte så mycket mer. Jag tränade efter en ny träningsvideo som var riktigt bra. Lite mer min stil på träningen. Men videon var lång, nästan en och en halv timma. Kommer nog inte att träna varje kväll. :)
Ikväll har jag bara suttit i soffan, micrat lite mat och tittat på tv. Det är ju Desperate senare så det går inte direkt någon nöd på mig!


Helgbestyr

Skulle ju mysa framför tv:n igår, somnade dock inom typ tio minuter och gick och lade mig. I natt sov jag i gästrummet. Henke var ju ute igår och när han druckit så går det inte att sova bredvid honom. Han gnyr och suckar och vrider och vänder hela natten. Plus att jag alltid vaknar när han kommer hem och stökar runt i sovrummet. Trodde jag hade den perfekta lösningen till ostörd sömn när jag bestämde mig för att sova i extra rummet. Hade dock inte räknat med ett högljutt sms när han berättade att han satt på bussen och att han kom in och väckte mig för att säga hej när han kom hem. Resten av natten blev dock bra.
Sa ju att jag skulle berätta lite om vad jag hade för mig igår.
Johanna var hemma och hälsade på så jag och Meeri blev inbjudna till hennes mamma på lunch. Det var jättemysigt och jättegott. Hennes mamma har köpt en jättefin lägenhet i Torvalla. När vi hade ätit och pratat i några timmar så skulle de åka till Åsarna och graven och jag skulle masa mig in till stan. Det gick ju inte jättemånga bussar men jag lyckades pricka in en ganska hyfsat. Fick dessuton sällskap på busshållsplatsen av 70-åringen Joe (utalas på svenska, inte på engelska)
Gick till Åsa och vi handlade lite till middagen och drog till Gradinskan och kockade. Det blev en curryköttfärsgryta med ris. Som tillbehör hade vi banan, kokos, nötter och oliver. Det var jätegott!




Enda problemet är att jag nu luktar curry under armarna! Min svett luktar curry! Jag måste duscha.

I morse vaknade jag klockan åtta, igen. Det gjorde jag igår också. Min trötta period verkar vara över. Jag vaknar precis klockan åtta och är jättepigg. I går var jag pigg hela dagen också, tills jag somnade i soffan. :)

Henke har ju inte klivit upp än så jag har haft några timmar att spendera. Jag har därför bakat bröd och ätit en superfrukost.
Sune och Anna-Lena är på väg hit med Kaxa och så ska vi gå på långpromenad.


RSS 2.0