Tandläkarbesök

Idag var det tandläkardags. Blir kallad med 18 månaders mellanrum. 10.45 skulle jag vara på Frösön men det kändes inte så lyckat att ta med Eva när jag skulle undersökas så jag bokade in pappa som barnvakt. Han tog Eva på en liten promenad medan jag satt i stolen. OCH JAG HADE INGA HÅL! Jihoo! Hade dessutom två tandläkarbidragsgrejer på 300kr vardera så det blev inte ens särskilt dyrt. Måste dock tandtråda bättre, det säger de varje gång.

Ett Evaframsteg, hon har stått helt själv utan stöd! Lite svajigt och inte så länge men ändå. Plus att hon inte riktigt var medveten om det själv för hon höll i en flaska som hon trodde gav stöd.

Nu efter middagen tog vi en liten kvällspromenad. Efter att ha varit ömsom regn ömsom sol hela dagen avslutades den i alla fall med sol.

Snabbare än snabbast

Jag och Bakisen

Idag är jag ganska seg. Var trettioårskalas igår. Blev bra drag. Mår egentligen ganska bra idag men det är skillnad mot innan jag fick barn. Först och främst så mår jag generellt sämre dagen efter men jag är ju även van att kliva upp mycket tidigare än förrut så när jag vaknar halv nio och mår dåligt så känner jag mig riktigt värdelös. Fast innan jag fick barn så skulle jag ha klivit upp efter tolv och förmodligen inte mått så dåligt. Nu är ju klockan strax efter tolv och nu mår jag ju helt okej. Kvällen var skitkul i alla fall. Vi började på Loftet med middag som fördelsedagsbarnet stod för, TACK Kalle!!, och fortsatte sedan hem till dem där det bjöds på dricka och fotboll. Nästa anhalt var Marité och faktiskt var det riktigt kul, fast det är en krog. Vi hade barnvakt, Eva sov i Odensala och det gick jättebra!! Hon sov hela natten, våran duktga lilla tjej. Nu känns det mycket bättre att åka bort nästa helg. Då är det ju brännbollsturnering i Ånge. Ska bli så himla kul!!!! Syrran och Martin kommer upp dessutom.

Redo för trettioårsgalej


Vad annars har hänt sedan sist då?
Vi har varit och hälsat på Madde och David i deras nya hus. Det var helt enormt. Såg inte så stort ut utifrån men när vi gick på rundvisning så tog banne mig aldrig rummen slut. Där kommer de få det superbra!


Har varit på junta hos Evelina. Tyvärr kunde inte Kristine vara med för Leo var sjuk och det var jättesynd för hennes skull för det var så himla gott!!!! Till förrätt så fick vi laxrullar med pepparrotscreme. De var magiska. Jag och Therese tjatade till oss backning till och med =) Till varmrätt tjälaknul med potatisgratäng och örtsås och efterrätt hjortronparfait, det var också hur gott som helst. Rullade hem.


Meeri är hemma från Guatemala så jag var och hälsade på henne. Hon köpt sig en liten sjumånaders hundflicka vid namn Mira. Hon var så blyg och försiktig och helt underbart söt! Det var ju en av hennnes första dagar hos sin nya matte så det är ju fullt förståeligt att hon var lite försiktig. Det var jättekul att träffa Meeri också, vi träffas alldeles för sällan.


Idag är det morsdag men hitills har det inte firats så mycket. Dock är det ju lyx att få vara ensam hemma hela förmiddagen och vara ifred med Bakisen så det kanske är min present från familjen. Henke cyklade till Odensala i morse men kunde ju inte direkt ta bilen hit på en gång så de är fortfarande där. De skulle vänta tills Eva sovit innan de kom hem. Hon har föresten börjat sova en gång per dag istället för två.

Ful kaka.

Hahahaha, det där blev den fulaste kakan någonsin!! Om ni såg avsnittet av Desperate så var den mycket mer lik Gabrielle's än Bree's =)
Den skulle vara inne i 40 minuter så när den tiden gått testade jag om den var klar med en provsticka. Ingen smet fastnade så jag stjälpte upp kakan på en tallrik. Då ska även nämnas att ytan hade blivit ganska bränd. Insidan var dock helt flytande. Det var så himla mycket fett i smeten, 200g, att det måste varit därför det inte blev kletigt på provstickan. Gav ju inte upp då utan föste tillbaka kakan i formen. Inte helt utan problem. När det hade gått en timma och en kvart hade den stelnat i mitten. Den smakade bra men såg ju ut som fan. Var ju ganska svårt att få tillbaka ananasen och kiwisarna i samma fina mönster det hade varit från början. Ja, ja, bättre lycka nästa gång.

Nu håller jag på att baka morotsbröd efter eget recept. Tompa och Sara kommer förbi för lektion två i stickkursen och samtidigt ska vi bjuda på middag. Tänkte då baka lite bröd till och hade en flaska morotsjuice hemma och morötter. Tog ett gammalt recept och bytte ut lite och lade till lite. Får se hur det blir.


Ananas Upp Och Ner Kaka

Ja, det är vad jag håller på och bakar nu. Tydligen en amerikansk klassiker. När jag fastade så tittade jag på Desperate Housewifes och där bakade de just en sådan här Pineapple Upside Down Cake och jag blev så jäkla sugen. Kan ju delvis ha berott på fastan men suget har hållt i sig så nu när ananasarna kostar 10kr på Kvantum var det dags. Tänkte äta kakan till en film, Transformers: De besegrades hämd, men det är fel på våran dvd och ibland kan den köra Self Check i flera timmar. Ikväll verkar vara just en sådan kväll.

Passar på att önska lycka till till en kompis som ligger inne på förlossningen i denna stund. Lycka till Lisette!!!


Inte riktigt som planerat

Den här dagen blev inte riktigt som planerat.
Det visade sig ju bli riktigt okej väder så planen var som sådan att vi skulle åka till Odensala och ta ett varv runt Lillsjön. Somnade lite sent på förmiddagen så vi kom iväg i senaste laget. På vägen dit så började det regna så vi planerade snabbt om och tänkte ta ärendena först och promenera sedan. Åkte till Lillänge och handlade lite på Apoteket, där det tog en evinnerlig tid trots att butiken var full av personal, och sedan på Kvantum för att handla till maten. Eva brukar ju sitta i en kundvagn anpassad för lite mindra barn och den behöver man inget mynt för att ta. Idag var dock den ute på vift redan och självklart hade jag inte med mig någon femkrona. Blev till att vänta, och vänta, och vänta. Såg personerna i fråga ta sig mot kassan men så var de borta igen. Eva blev grinigare och grinigare och var som en mask i famnen på mig. Tillslut kom de till kassan men då var det något fel på deras kort. När de äntligen hade rätt ut det så tog de med sig vagnen till bilen. Phu, men tillslut var den MIN! Hade då väntat i typ en halvtimme. När vi väl hade handlat klart så var det för sent att gå någon promenad och det var bara att masa sig hem. Trist. Eva fick mellis och sedan lade jag henne, somnade själv också och vaknade först när Henke kom hem. Inte bra alls, Evas rutiner totalt omkullkastade. Somnade inte förrän klockan var nio.

Har föresten fortfarande inte fått något röntgenresultat. Har gått lite över en vecka nu, men man förväntade sig ju att det skulle ta längre tid än de sa.

Bus i pyjamas.

Vem kan stoppa mig när jag bara rullar fram...

Ja, vi börjar med bilden på tjockisen som inte ville vara med i förra inlägget.


Idag har jag och Eva gjort en utflykt till Bilbolaget. Inte för något mer spännande än att äta lunch men ändå. Det var pannbiff med lök och var helt okej. De brukar ha jättegod lunch där så jämför man med det så var det sådär. Men det var lite mitt fel också för jag missade att det fanns lingon.


Har fått en kallelse till ett ultraljud av gallvägarna och levern. Tydligen var fortfarande inte levervärdena bra, även om de var mycket bättre, så de vill ta sig en titt och se om de kan hitta något fuffens. Det är en väntetid på 12 veckor så det kommer ju dröja innan jag får något besked.


Eva har varit lite dålig i magen i några dagar. Ikväll hände detta =)

Systers nya tillskott till familjen, tjock...

image-27 (MMS)

Systers nya tillskott till familjen, tjockiskatten Fronda. Mitt namnförslag efter låten Rullar fram med just gruppen Fronda. Som enda kattunge så finns det ju en hel del mat, som en stor tuttbuffé varje dag. Gick ju inte så bra det där, bilden försvann. Postar ett foto på bilden i mobilen i nästa inlägg. =)


Tatueringar

Det kommer ju att dröja en vecka eller så innan jag får svar på tarmröntgenundersökningen men jag har ju dessutom tagit massor med andra prover som jag fått svar på. Till exempel så har jag höga levervärden. Vad det innebär vet jag inte riktigt. Har gått tillbaka och tagit de proverna två gånger till och det verkar som att de håller på och normaliserar sig på egen hand. Tydligen kan de vara höga utan någon egentlig anledning. Det sista provet jag tog har jag inte fått svar på än. Har även fått veta att jag någon gång under min livstid haft Hepatit B. Där ser man. Nu är den inte aktiv längre så den påverkar mig ju inte på något sätt. Hepatit B smittar ju antingen via blod eller sexuellt och eftersom den senare anledningen är extremt osannolik så tippar jag på att någon av de tre tatueringarna jag gjort utomlands är boven i dramat. Jag har ju egentligen ingen nytta av att veta att jag haft Hepatit B förutom att jag inte behöver fundera på att vaccinera mig mot det.
Nu är det bara att vänta och se om jag får veta något mer om mig själv.

Min gamla, gamla fjäril. Suttit på högra skinkan i tretton år. Ser lite ut som en sjömanstatuering nu. Gjordes i Grekland när jag var 16 år.


Den svarta tatueringen gjorde jag också i Grekland men året efter när jag var 17 år. Min kompis ritade den och det är ett M i mitten av tatueringen som står för Malin, min lillasyster.


Det svaga gråa "kladdet" runt den är en ärrtatuering jag gjorde på Irland. Den var lite av ett experiment och det gick ju som synes inte jättebra.
Jag var kompis med en tatuerare där och tillsammans skissade vi upp tatueringen. Sedan gjordes den i tre omgångar. Han gick så djupt som var möjligt med endast lite vitt pigment och innan den läkt helt gjorde han om den. Detta upprepades alltså tre gånger och var fruktansvärt smärtsamt. Går inte ens att jämföra med en vanlig tatuering. Tyvärr så åkte jag utomlands och brände den innan den var helt läkt. Tanken var ju att den skulle vara ljusare än huden, inte grå. Planen är att tatuera över den någongång i framtiden när jag har råd och inspiration.
Jag gillar INTE att se mina tatueringar på bild. Då kan man granska de närmare och ser alla missar. Det är det som är bra med att ha alla på baksidan av kroppen, man kan ju inte ledsna på något man aldrig ser =)

Eva Gräddnos

Helg! Fast det märks egentligen ingen skillnad. Henke har varit borta hela dagen idag också, fast inte på jobb utan på fotboll. Först match och nu fest. Jag har varit hos Kristine och ätit mat och tittat på film. Och ändå varit hemma i två timmar =) Evas sömn har varit lite knackig sedan vi var ute och reste så jag ville inte sabba den ytterligare. Därför tidigarelade vi filmkvällen. Gick dit till halv fyra och klockan sju var vi klara. Skumt att komma hem och ha känslan av att man borde gå och lägga sig fast klockan bara var sju. Vi lagade en skink- och spenatpaj som var jättegod och såg en romantisk film som heter New York I love you. Den var skum. Eva och Kaxa skulle med men dem blev jag av med hos Henkes föräldrar. Anna-Lena följde med mig när jag gick på affären för att handla till pajen. Eva somnade då och då tyckte hon att det var lite trist att knappt ha fått träffa henne vaken. Jag tyckte ju också att det skulle vara skönt att få äta och titta på film i lugn och ro så hon fick stanna kvar där. Fick ju dessutom gosa lite extra med Leo när man hade famnen fri.

Evaskryt:
Hon lärde sig att klappa händerna idag. Inte så duktig kanske, händerna sammarbetar inte så bra, men de kämpar på.
Hon kissar på pottan.
Hon kan peka ut bebisen, kaninen och nallebjörnen på våtservettsförpackningen.
Hon kan även skrika jätte jätte högt.

En gammal bild som jag missat att publicera. Lilla Eva Gräddnos.

Våran lilla trollunge!

foto0709t (MMS)

Våran lilla trollunge!


Tarmröngen

Trodde aldrig att jag skulle uppskatta kvällsfika så mycket som jag gjorde igår. Att känna att man börjar bli lite hungrig och få ta en macka. Gött!
Undersökningen gick bra. Så bra det nu kan gå när man får något upp i pruppen =) De två dagarna med fasta och laxerande gick faktiskt också riktigt bra. Var ju såklart väldigt hungrig men främst så var jag väldigt trött och matt. Men i morse när jag vaknade så mådde jag riktigt dåligt. Har ju varit varmt och det var ju svårt att få i sig all vätska man skulle så jag hade ont i magen, var yr och mådde illa. Undersökningen var som tur var redan kvart över sju så jag behövde inte fasta onödigt mycket den dagen. För er som inte gjort en sådan här tarmröntgen så tänkte jag beskriva lite vad som händer. Jag blev inkallad i ett rum med en jättestor röngenmaskin och en brits. Hade fått en blå rock på mig och fick lägga mig på sidan på britsen. En underläkare förde in ett rör "där bak" och sedan blåste de upp en ballong så att den skulle sitta kvar. Detta gjorde att man fick känslan av att man skulle skita på sig men det gick över ganska fort. Sedan fyllde de upp mina tarmar med kontrastvätska och så fick jag vända mig från sida till sida och ligga på både mage och rygg plus att de tippade mig så jag praktiskt taget stod upp och stod på huvudet. I normala fall skulle ju inte detta vara några problem men när man har en grej som sticker ut ur baken så känns det inte okej att ligga och vrida och vända sig på en brits. Rocken täckte ju guschelov(?) det mesta =) När detta var gjort blåste de in stötar av luft för att få ut kontrasten och sedan blåste de luft så att tarmarna fylldes. Detta var det som var obehagligast. De gav mig även en spruta för att tarmarna skulle slappna av, den hade som bieffekt att ögonmuskulaturen också slappnade av och det i sin tur resulterade att mina pupiller blev stora som tefat och jag såg fruktansvärt dåligt. Röntgenbilderna togs medan jag fick fortsätta att vrida och vända på mig. Luften tömdes ut och undersökningen var klar. Jag fick gå på toa och uppleva hur det är att bajsa vitt.
Överlag så var detta inte en härlig upplevelse men inte heller så hemsk som jag hade befarat.
Mådde dock ganska dåligt när jag kom hem. Fastan, luften i magen och den dåliga synen gjorde att jag mådde väldigt illa. Den efterlängtade första måltiden blev därför en halv macka och ett glas mjölk. Sov sedan i några timmar och sedan var jag redo för lite mer i magen. Åt två supergoda mackor och senare på kvällen grillade vi. Och sedan då det bästa av allt, att få äta kvällsfika. Jag ÄLSKAR kvällsfika!

Idag har jag och Eva varit och badat i Brunflo på förmiddagen och sedan på eftermiddagen var vi hem till pappsen och åt middag. Vi fick ännu en gång entrecote med hemmagjorda pommes och kryddsmör. Så j-a gott! Skulle nästan klassa det som min absoluta favoriträtt för tillfället. Det kanske låter konstigt men det som gör det så gott är att det smakar så mycket kött. Mums!!

Eva vaknade och var lite ledsen härom natten så hon fick komma upp och mysa lite med pappa.


Lite bus med linsskyddet




Östersund- Kumla- Stockholm

Nu sitter jag här i soffan och det känns som att jag väger 20 kilo, helt urlakad. Har börjat min vätskediet som jag ska hålla i två dagar innan det är dags för tarmröntgen. Var meningen att det skulle vara gjort redan men jag fick tiden uppskjuten. Det jag "ätit" idag är saft, nyponsoppa och tomatsoppa, och det skulle man ju klara sig på ganska bra om det inte vore för alla laxermedel jag dessutom måste proppa i mig. Har spenderat några minuter på toaletten idag =)
Har varit i Kumla och Stockholm nu i fyra dagar men det hade ju hänt lite innan vi åkte som jag tänkte rapportera om först.

Var och tittade på killingarna på Jamtli. Det var jättemysigt och eftersom Henke fick årskort där från jobbet så lär vi ju spendera några dagar till där i sommar. Vi blev ett sort gäng som dök upp och det var jättekul att träffa alla!



Träffade även ett gäng mammor och vi spenderade dagen med fika i solen.


Eva har även hittat en ny min. Den såkallade "mongisminen". När hon gör den vet man att hon är lite full i fan och att hon kommer att ställa till med något bus inom kort.


Och mycket riktigt så trakaserade hon kompisen Ville till tårar kort därefter.


På lördagen fick jag min allra första utekväll! Det var meningen att både jag och Henke skulle ut och att vi skulle testa Henkes föräldrar som nattbarnvakt för första gången men tyvärr blev båda sjuka så vi fick göra om planerna i sista sekund. Jag åkte i alla fall med Madde och David till deras vänner där vi grillade och festade. Det var jättekul och riktigt skönt att få en helkväll. Blev Plaza sedan och som vanligt så tappade jag gnistan någonstans där. Har inte mirakulöst blivit en krogmänniska efter graviditeten.
Kameran hade slut på batteri så det blev inte några bilder men en bild togs innan jag pep iväg när jag fyllde på mysdepåerna inför kvällen.


Har stickat klart vantarna, och mycket riktigt så blev de superstora. Henke fick ta dem istället.


Resedags!! Vi var nervösa över resan men våran lilla kicka skötte sig exemplariskt! Det var nästan bra att det var två byten för då fick hon lite nytt att kika på och höll humöret uppe ett tag till.


Det var praktiskt taget sommar i Kumla men tyvärr så kom vi precis när det var kallt. Vi trotsade dock kylan och grillade på kvällen när vi kom. Dagen efter gick jag, Henke och Eva på en promenad, samma promenad som vi gick på sist vi var där. Jag ville fota två hus jag såg då. Ett hus med ett fönster på skorstenen (!) och ett till pyttelitet hus som var så himla gulligt. Tyvärr så såg man inte på bilderna hur litet huset var så det var inte så kul. Men skorstenshuset får ni se!



Grillade även dag nr två.


Åkte sedan till Stockholm. Tågresan blev jättejobbig för det var elfel så vi blev stående i en timma. Det fanns inte heller någon bistro så vi kunde inte värma mat till Eva eller köpa vatten till henne. När vi kom fram var det kaos för det var ju inte bara vårat tåg som hade stått still. Vi skulle till Karins jobb och virrade runt en hel del innan vi hittade rätt. Som tur var hade Karin fixat både käk och vin så vi kom iform ganska snabbt. Det var after work på Karins jobb och en drinkälskare som jobbar där hade fyllt en hel bänk med sprit och tillbehör som behövs när man ska blande drinkar. Henke och Eva ackade för sig men jag och Karin blev kvar. Tre goda drinkar blev det och de gjorde det de skulle. Har ju druckit vin efter graviditeten och det har ju fungerat fint men tydligen är det en annan sak med sprit. Drack ur små martiniglas men det är klart att det var ju inget groggvirke utan ren sprit i drinkarna. Blev rejält på pickalurven men hade riktigt, riktigt kul! Fick en snygg "maktbild" tagen också. =)


Lördagsmorgonen spenderades av förklarliga skäl halvsovandes i soffan med Karin. Henke och Eva flanerade runt på stan. Vi mötte upp lite senare och fikade lunch.
Hem och gjorde oss i ordning för syster med familj kom. Vi skulle ut och äta och sedan skulle ju jag och Malin på Cat Stevens. Det var ju det som var själva syftet med hela resan. Vi gick ut och åt på Koh Phangan, en thairestaurang som de har inrett så det verkligen känns som man är i Thailand på riktigt. Mysigt!



Blev ett regnoväder mitt i maten så jag och Karin blev lite frusna.


Sedan stack då jag och syrran på konsert. Det var grymt! Bästa delan var slutet då han spelade alla gamla godingar och hela publiken stod upp, klappade händerna, sjöng med och dansade. Det enda smolket i bägaren var tanten som satt en stol bort. En liten stund in på konsteren går de som satt bredvid mig. Skumt tyckte vi men lukten som följde med dem var inte skum, den visste vi på en gång vad den betydde. Tanten hade kräkts ner hela stolen och golvet. Mysigt... Tack och lov att hon åtminstonde satt en stol bort. I pausen kom det folk och städade bort skiten.

Dagen efter var det hemresa så förmiddagen spenderades lugnt.


Tågresan hem blev sådär, pga en olycka så blev även det tåget försenat. Stod stilla i närmare två timmar men tack och lov så körde de in mycket av förseningen så vi blev bara ca 45 min sena. Eva hade svårt att sova så det blev inte direkt en lugn och skön resa men hon skötte sig så absolut bra man bara kunde förvänta sig.

Oooootroligt skönt att vara hemma!! Finväder har vi fått med oss också, typ 25 grader idag!!
I morgon ska jag.... sitta hemma och bajsa hela dagen igen.

Cat stevens!! T-shirt inköpt och ett glas ...

foto0705t (MMS)

Cat stevens!! T-shirt inköpt och ett glas rose. Nu jäklar blir det åka av!


Party, party!

foto0703t (MMS)

Party, party!


På väg till sundsvall! Och vidare till gäv...

foto0699 (MMS)

På väg till sundsvall! Och vidare till gävle, och vidare till kumla. Den här tågresan kommer bli spännande.


RSS 2.0