Grillpremiär!!

I helgen blev det grillpremiär!
Helt fantastiskt väder hela helgen. I söndags kunde vi till och med sitta och äta middag ute på balkongen runt klockan sex utan att frysa. Men det var i lördags premiären inträffade. Hade några kotletter i frysen, plockade fram dem och hittade ett recept i min grillkokbok. Honungsglacerade fläskkotletter. Det var en massa godsaker i glazen. Honung, ingefära, apelsinjuice och sprit. Egentligen kan man ha det som tumregel, är det sprit i maten så är det gott! Och gott blev det! Vi grillade dock på balkongen så vi använde våran lilla elgrill som egentligen är för innomhusbruk men man vill ju inte riskera att elda upp huset. Till köttet hade vi klyftpotatis, champinjoner, sallad och coleslaw. Mmmm!



Till frukost på söndag så gjorde jag thailändska bananpannkakor med sirap. De smakade faktiskt precis som i Thailand så det här blir nog en given helgfrukost. De är sååå goda!



Sedan blev det en långpromenad med Kaxa. Den var lång tidsmässigt men inte längdmässigt. Jag är inte så grym på uppförsbackar och måste gå såååå långsamt. de behöver inte ens vara branta, minsta lilla lutning gör att jag måste gå med myrsteg. Blir jätteanfådd och får sammandragningar. Kaxa fick i alla fall springa av sig. Släppte henne på en äng och där sprang hon varv på varv med bollen i munnen. Hon var inte ens intresserrad av att vi skulle kasta den från början, hon ville bara springa.



Till middag så hade vi lite rester från gårdagen så vi använde colslawresterna och klyftpotatisen som tillbehör till grillade hamburgare. Som jag sa så kunde vi sitta ute på balkongen och äta och det var så mysigt. Som en riktig försmak på sommaren.



Sedan stassade vi upp oss av bästa förmåga och gick på Storsjöteatern. Vi hade biljetter till Magnus Bettnér. Det var bra. Han var lite väl arg emellanåt, det är ju hans grej men det blir lite överdrivet ibland. Men när han hade snuskhumor så var det riktigt, riktigt roligt!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0