Junta nr elva

Tror faktiskt att jag precis varit på junta nr elva! Tiden går fort.
Det var Kristines tur att kocka och det misslyckades hon sannerligen inte med. Till förrätt fick vi en supergod räksoppa. Och inte någon Kelda variant, nej, Kristine hade inte tagit några genvägar utan hade kokat räkskal och hela faderullan. Det blir ännu mer imponerande när man vet att hon kom hem från Gäddede bara ett par timmar innan middagen skulle hållas.
Varmrätten var lasagne och efterrätten chokladpannacotta. Supermumsigt det med!
Therese är i Thailand så hon kunde inte vara med men Kristine hade bjudit in sin kompis Linnéa så det var fullt vid bordet ändå.


Ikväll har jag bunkrat upp mig i soffan och laddat inför Desperate när jag nu inser att det inte är något Desperate! De har någon CSI trilogi istället. Fan, hela kvällen måste planeras om.

Mat för hela slanten!

Detta visade sig bli en helg i matens tecken! I går var jag medbjuden hem till Åsa och Kalles kompis Jonken där det skulle fixas käk. Och vilket käk det fixades!
Grabbarna inte bara handlande utan skötte det mesta av matlagningen så allt jag behövde göra var att dyka upp, ta med mig köttermometern, och äta.
Det serverades smördegsinbakad rostas (som oxfilé) med champinjonsås, bea och avocadosallad. Om ni tycker att det låter gott så var det ingenting mot vad det var. Pga en viss graviditet så fick ju min del bli välstekt och detta till trots var det bland det bästa jag ätit på mycket länge. Grabbarna lyckades verkligen!



Sedan satt vi och mös i soffan ett tag innan Henke kom tillbaka från sin Umeåresa och vi åkte hem.

Idag så har vi varit en sväng till Svenssons och fikat. Gott även det. Och nu sitter jag och väntar på att åka hem till Kristine för ännu en juntaträff! Mat, mat, mat! Gott, gott, gott!


Tråkmåns

Tråkig kväll!
På grund av tråk-mig!
Sitter just nu och tittar på Let's dance. Jag vill inte titta på Let's dance.
Tröttheten jag hade i början av graviditeten har smygit sig tillbaka. Sedan typ två veckor tillbaka har jag gått runt som i ett töcken och bara längtat efter att få lägga mig och sova. Nu är jag ju hemma och får sova, men klockan är ju bara halv nio. Jag har blivit erbjuden alternativ till att sitta här och dega men jag är för trött för att masa mig ur soffan.
Och jag gillar verkligen inte Let's Dance men det finns ju inga alternativ på tv. Funderar på att titta på en av skräckfilmerna jag köpt, men risken är ju ganska stor att jag somnar mitt i.
Nu är jag inte bara tråkig, nu är jag gnällig också. Och jag har egentligen ingen rätt till det då jag mår oförskämt bra och det finns massor jag hade kunnat hitta på ikväll.

Var på MVC i morse och allt ser fortfarande mycket bra ut! Mitt järnvärde är fortfarande på topp så jag behöver inte ta några tabletter än så länge. Hon mätte livmodern och den var precis som förut inom det normala men i den absoluta överkanten. Hur tänkte min kropp när den skapade en enorm livmoder i det här lilla utrymmet?
Hjärtljuden lät bra och hon kunde känna på magen vart huvudet låg för tillfället.

Tänkte nämna vad jag gjort i veckan och förutom att jobba är det inte mycket. Jag har bakat bröd. Hade jäst som höll på att gå ut så det blev brödbak både onsdag och torsdag.



Har dessutom införskaffat världens finaste skor. Ett par röda stövlar! Vet inte hur länge jag velat ha ett par blanka, röda gummistövlar men det har varit helt omöjligt att få tag på. I höstas gav jag upp och köpte ett par svarta på Skopunkten. Här om dagen märkte jag att de hade gått sönder så jag gick in för att hör om man fick byta fast man inte hade något kvitto kvar. Det fick man och då såg jag de fina, röda stövlarna. Hade på mig de trasiga så vi bytte helt enkelt rakt av. Kom in med mina tråkiga svarta och gick ut med mina fina röda. Väldigt nöjd.



Nä, nu ska jag rycka upp mig och titta på Skavlan.

Mys, sol och kyckling

Hade en väldigt lugn helg. Lite för lugn faktiskt. Jag gillar ju när det händer lite på helgerna men det var ändå skönt att slappa lite.
På lördag eftermiddag efter vi varit hos Malin och Mange så skulle Henke plugga lite så jag och Kaxa mös ner oss i soffan och kikade på lite tv.



På söndagen var det faktiskt så soligt och härligt att jag åt frukost på balkongen. Visserligen ordentligt påklädd men ändå.. Sedan satt jag och voffsen ute och solade ett tag.



Idag har jag jobbat på dagis och efter det kom Meeri över på lite middag. Det var nice, man gör sådant för sällan. Vi hade tänkt att göra en helgrillad kyckling i söndags men då blev vi bjudna till pappa på middag så idag var det dags. Jag har aldrig gjort en sådant förrut så det var lite nervigt.
Jag förberedde allt i går så det var i princip bara att köra in i ugnen, men det är ju aldrig så enkelt. Jag hade en termometer men jag tycker det är väldigt svårt att veta vart jag ska sätta in den och hur djupt. Jag hade ju lite koll på tiden också så jag insåg ju att den inte var klar första gången det pep. Vet inte hur många gånger jag stack in den där pinnen på olika ställen, olika djupt. Vill ju inte förgifta gästen. Men tillslut verkade den vara klar och köttsaften var klar när jag skar i den.
Nästa problem var hur man får loss köttet från kycklingen. Hur gör man det? Delar man med en stor kniv genom ben och allt så man får typ "Stinas kyckling delar" eller skär man loss köttet med kniv? Inte lätt i sådana fall kan jag säga. När man köper en färdiggrillad kycklig så kan man ju använda fingrarna och slita bort ben och kött men den här var ju lite i varmaste laget. Det slutade med en riktig kycklingmassaker där vi med kniv och gaffel slet loss allt kött vi såg. Det blev i alla fall riktigt gott. Och eftersom jag gjorde rotsakerna i samma form som kycklingen var det dessutom väldigt smidigt. Kanske gör den någon fler gång. Men till dess ska jag ta reda på hur man får loss köttet på ett smidigt sätt =)


vecka 25

Här kommer den utlovade "vecka 25 bilden".



Börjar bli stor nu...
Och det är full fart därinne. Det boxas och sparkas så man börjar undra om han/hon aldrig slappnar av och chillar lite. Men det är skönt också för jag behöver aldrig fundera i särskillt många minuter på om det skulle vara något galet.
När vi var utomlands tyckte jag att det blev ovanligt lungt ett tag så då buffade jag lite på magen och då blev det full fart igen. Nästan alla rörelser syns dessutom ordentligt på utsidan så det är kraft i kickarna.
De enda gångerna det blir lungt är om jag vill att någon ska få känna på magen. Självklart så blir det helt stilla då. Men Henke har fått en ordentlig dos sparkar på händerna så han är nöjd i alla fall.

Idag var vi på 1 års kalas. Malin och Manges Stina fyllde år i går. Vi hade köpt en liten klänning och så hade jag bakat en kaka. Jag bakade en Key Lime Pie fast jag knappt smakat en förut. Den var dock riktigt god och jätteenkel att göra så det kommer jag nog att göra igen. Det enda som inte blev så lyckat var marängerna men det var bara som dekoration så det gjorde inte så mycket.



Bilderna

Tänkte börja med en något försenad magbild. Denna är från vecka 22 så det är ett tag sedan. Är i vecka 25 nu så i morgon ska jag se till att ta en ny bild. Tänk på det här: Jag har nu varit gravid i nästan ett halvår! Sjukt!



Så, nu kommer resebilderna!



Slut på semesterbilder.
Men jag tänkte att ni skulle få se hur man ser ut efter tre timmar hos frisören med avfärgning och tre olikfärgade slingor.
Har inte vant mig riktigt än, känns som att jag har peruk när jag ser mig i spegeln men jag ska ge det lite tid.
Undrar ni över att det ser ut som att jag har fått en smäll över ena ögat så kan jag försäkra er att det har jag inte. Jag har däremot fått munsår där. Jag tycker att namnet på den sjukdomen är lite vilseledande.


Resan! Obs låångt inlägg!

Så var man hemma och det är otroligt skönt. Har haft en toppensemester så det är inte det men slutet på semestern var sisådär och det är ju alltid skönt att vara hemma när man varit på resande fot.
Tänkte berätta lite om vad vi har haft för oss i alla fall.
Resan ner gick jättebra. Vi kom till Stockholm på söndag förmiddag och tänkte spendera dagen i stan. Först och främst, hur fan tänkte vi då? Vad skulle vi göra i Stockholm en hel dag? Vi reste endast med handbagage (anledningen till detta kommer senare) och då får det endast väga fem kilo. Ingen idé att shoppa loss i huvudstaden med andra ord. Det slutade med att vi satt oförskämt länge på ett café, åt kladdkaka och läste. När vi inte pallade att sitta där längre strosade vi runt ett tag och satte oss inne på en galleria ett tag tills det var dags att träffa Larsa, Sofia och Joel.
Vi skulle käka tillsammans och Joel ledde vägen till ett mysigt "polishak" som serverade italienskt. Jag tog en "dagens" vilket var Carbonara. Det var supergott! Det var trevligt att sitta och prata och ganska otroligt att det var lättare attt styra upp en middagsdate i Stockholm än en fikadate i Östersund.
Tog sedan den helt galet dyra transporten tillbaka till Arlanda igen och checkade in på Rest and fly.
Nästa morgon var det flygdags. Flyget till Lanzarote tog 5,5 timmar. Lång flygresa men man hade privata små tv skärmar så man kunde titta på vilka filmer man ville. Skitlyxigt. Jag blev nästan stressad av att försöka hinna se de filmer jag ville.

Vad gjorde vi då denna vecka i Spanien? Vi solade, åt och läste. Precis som alla andra semestrar vi tagit. Vädret var dock lite skakigt. Första dagen var en halvdag och då var det helt tjyvtjockt med moln och blåsigt som tusan. Andra dagen började på samma vis men vi fick ändå en timmas sol kanske. Några liknande dagar med växlande molnighet förljde men sedan kom solen. Och den var stark! Jag har ju haft värmeutslag/soleksem förut men då på en begränsad yta. Nu fick jag det över hela kroppen. Från fötterna ut på händerna. Tack och lov inte i ansiktet men praktiskt taget överallt annars. Man kan bli känsligare för solen när man är gravid och det har ju uppenbarligen hänt men mig. De kliade så det var helt galet och så fort solen rör de så bränner det helt enormt. Dessutom så gjorde det ganska ont på magen där huden redan är helt spänd. Inte kul. Det resulterade i att näst sista dagen blev halverad då jag fick gå in för att komma undan solen och även sista dagen fick spenderas inomhus. En liten stund satt jag ute på verandan. Då med solskyddsfaktor 30, sarong virad runt kroppen och i skuggan.
det blev dock en hel del lästade gjort och jag hann plöja igenom inte färre än fem böcker under veckan.
Lanzarote var dock riktigt mysigt. Jättemånga restauranger och pittoreska små gator och gränder. Frukost och lunch fixade vi själva i lägenheten men middagarna åts på restaurang och fick nästan alla väldigt bra betyg.

Då var det då dags att åka hem. Och med tanke på att jag inte kunde sola så var det ganska välkommet. Anledningen till handbagaget var att vi endast hade femtio minuter mellan flygen för att ta oss vidare till östersund och kände inte att vi hade tid att hämta ut bagaget.
Allt verkade bra och vi fick kliva på planet i tid. Nu börjar skiten.
Det visade sig att två resenärer hade supit till så pass mycket att de inte fick flyga. De hade dock redan checkat in bagaget så nu var de tvugna att leta reda på deras väskor. Det tog ju inte så kort tid och vi var ordentligt försenade när vi äntligen kom iväg. Det skulle bli tight! Mot slutet av resan fick vi byta platser så vi hamnade så nära utgången som möjligt och så fort säkerhetsbältsskyletn släcktes flög vi upp ur stolarna. Och blev stående framför flygplansdörren. Vi hade då 15 minuter på oss innan Östersundsflyget skulle lyfta och jag var så stressad att jag bara skakade. Vi hade checkat in via sms så det var ju egentligen bara att hinna dit. De fick äntligen upp dörren och vi började råkuta. Henke med all packning och jag med all mage. Det visade sig att gaterna låg så långt ifrån varandra som bara var möjligt. Vi sprang och sprang. Henke fick kramp i benen och höll på att tappa byxorna, jag kånkade på magen och sprang så osmidigt som bara någon som är gravid i sjätte månaden kan göra. Tröja ovanför naveln och händerna som stöd under magen. Det blev en löptur på någon kilometer och när vi kom fram var det för sent. Då började jag grina. Det var ju sista flyget så nu visste vi inte riktigt vad vi skulle göra.
Det slutade i alla fall med att vi fick boka om flygbiljetterna till nästa morgon och spenderade natten på Arlanda Hotellby. De kom och hämtade en på Arlanda och lämnade en nästa dag.
Så, allt frid och fröjd? Nope.
Nästa dag skulle vi upp kl halv sex för att hinna med frukosten innan skjutsen till Arlanda. Vaknade av att det ringde och receptionisten undrade om vi inte skulle med bussen. Henke hade glömt att ställa om klockan och vi hade försovit oss en timma. Vi bestämmde oss för att ta skjutsen som gick en halvtimma senare. vi hade räknat med mycket tid för att slippa stressa så det var ingen fara med att missa flyget men hotellfrukosten fick vi säga hej då till. Då grinade jag igen.
Hann med en macka i farten och hoppade in i bilen.
Som grädde på moset var flyget lite försenat. Tänk om det hade kunnat varit detdagen innan.

That's it. Bilder kommer men nu har jag skrivit inlägg i över en timme och orkar inte ladda över bilderna nu.

PS. Jag är blond nu :)

På måndag...



Åhh, vad jag längtar!

RSS 2.0