Härliga, soliga dagar!

Då ska vi se om jag har ork nog att få ihop ett till inlägg =)
Har haft en grym helg så lite extra energi har jag nog i kroppen. I lördags begav vi oss ner till badhusparken med Madde, David och Neo och grillade korv och hade det trevligt. Solen sken och medan Eva sov satt jag vi stenmuren och solade. Skönt till en början men efter en och en halv timma så hade jag ont i varenda kroppsdel tror jag. Blev sedan bjudna till Odensala på ännu en middag, var där i fredags också. Henkes mormor är i stan så vi får passa på att umgås lite då. Hon har ju inte träffat Eva sedan jul. Fick jättegod inbakad fläskfilé.
I dag, söndag, så bjöd vi Madde, Tompa, Sara och Henkes familj på sopplunch. Gjorde en tomtat- och linssoppa som faktiskt var riktigt god. Har haft svårt att få till en god soppa så det var ju skönt att jag fick till det när jag bjöd en massa folk på middag. Henkes familj tog med sig Eva när de gick och Henke drog och jobbade lite så då var jag ensam i tre timmar. Riktigt skönt, var länge sedan nu. Riktigt bra helg med andra ord, trots att Eva höll mig vaken hela natten mot lördagen men däremot sov hela natten när det var Henkes tur att ha vakten =)

Evas magsjuka blev något utöver det vanliga förresten. Hon blev frisk efter omgången jag srev om sist men envisades att kräkas med typ tre dagars mellanrum. Det resulterade ju i att hon barahann gå på dagis en dag i stöten innan vi var tvugna att vara hemma i två dagar igen. Hon varkade frisk och efter kräkorna så åt hon som vanligt och var pigg och glad. Googlade lite och fick veta att det fanns en ganska vanlig åkomma som heter  Sekundär laktosintollerans. Man kan då bli extra känslig mot laktos en tid efter en magsjuka. Problemen skulle gå över om man uteslöt laktos under typ en vecka. Sagt och gjort så skippade vi laktosen och vips var tösen frisk. Nu har vi tagit börjat med mjölkprodukter igen och det verkar gå bra.

Annars har vi haft det bra den senaste tiden och massor har väl hänt eftersom jag inte skrivit på så länge. Har inte tagit foton heller, annars brukar de ju hjälpa en att minnas. De få foton som tagits kommer i alla fall här:

Var i Skucku med Kristine, Mats och Leo.


Eva fick äran att hjälpa Kristine med disken


Haft underbart soligt väder! Passat på att vara ute lite.


Eva fick smaka varm choklad för första gången och det var en riktig hit!

Dåligt med uppdateringar!

Ovanligt tyst härinne..
Men min kropp blev lite chockad när jag slungades in i heltidsarbete efter att praktiskt taget varit ledig i ett och ett halvt år. Jag är sååå trött! Blev dessutom inte den mjukstart som jag hade tänkt utan blev inringd på dagis och har nästan varit där varje dag sedan dess. Kul och välbehövligt med lite pengar men ack så uttröttande! Så, får jag en lugn stund på kvällen så spenderas den liggandes i soffan. Men snart ska jag väl vänja mig och se till att skärpa mig med det här bloggandet.
Evas dagisgåede går utmärkt! De skryter om henne vid varje hämtning. Aldrig några problem att lämna, äter bra. sover bra, leker bra. Sååå skönt!! Mindre ångest när allt går så smärtfritt!
Men idag har hon varit hemma. I natt fick hon magsjuka =( Kräktes flera gånger i natt och på förmiddgen kräktes hon upp minsta lila sked med vatten jag försökte ge henne. Tack och lov verkade det som att det vände någongång mitt på dagen. Helt plötsligt fick hon i sig vatten, smörgåsrån och makaroner utan att något kom upp. Åt dessutom helt okej med middag. Har sovit två rejäla gånger idag och har nästan all övrig tid suttit i soffan och tittat på tv. Lilla ynkliga tjejen!
Håller nu tummarna för att jag och henke klarar oss.
Kommer väl kanske lite bilder på något framöver. Ska försöka fixa till en bild på min lilla sjukling från mobilen.



RSS 2.0