En BRA söndag

Söndagen började lite sisådär. Efter frukosten började den vanliga söndagspaniken så smått krypa sig på. Satt och suckade i soffan och terroriserade Henke med "Men vad ska vi gööööra?" Tillslut hörde jag av mig till Kristine och Mats och undrade om de ville hitta på något. Kristine jobbade till kl fyra men efter det så. Vi bestämde att vi skulle träffas på Kvantum kvart över fyra och handla lite så vi kunde laga mat tillsammans. Jag ÄLSKAR att laga mat tillsammans. Hemma är det ju inte så ofta jag får sällskap i köket så att träffas så här tycker jag är jättemysigt.



Så här vill jag att alla söndagr ska vara. Jag tror jag ska schemalägga "laga mat med kompisar".

Helg

En riktigt bra sak med helger är frukostarna. Försöker oftast få till något lite extra mumsigt. Idag åt jag dock lite väl mycket och sitter nu och mår lite illa, men det var värt det.



Igår gick mammabyxletnigen lite sådär. Hittade bara mammakläder på HM, finns de inte någon annan stans?? Provade två jeans som visserligen passade men kostar de 500kr vill man ju att det ska vara en snygg modell också. Har varit inne på HM:s hemsida och där har de lite fler modeller så jag tror att jag ska beställa. Storlekarna är också lite svåra. Minsta storleken är storlek 36 och de är ju typ två dm för långa för mig och slitningarna hamnar på helt fel ställen. Men, men. Jag behöver verkligen ett par byxor nu. Har gått runt i strumpbykor i över två månader nu. Och det positiva är att de är fantastiskt sköna, de sitter inte åt någonstans. Känner på mig att jag kommer att ha svårt att lägga av när jag fött.
Hittade en fönsterlampa till vardagsrummet och en fin tekopp i alla fall så vi kom inte från stan helt lottlösa i alla fall.



I går kväll gjorde jag indisk gryta och så tittade vi på Robinson och Spiderman 3. Idag ska vi väl försöka hitta på något. Vet inte varför det är så svårt att hitta på något kul på söndagar. Helt omöjligt. Men på sätt och vis är det ju bra för så längtar men ju till jobbet i morgon.


Mage och mat

Nu är vi alltså i vecka 17 och har fått ultraljudstid!!! Den 3 februari är det dags och det ska bli riktigt, riktigt spännande. Vi ska ju ta reda på om det är en pojke eller flicka så det blir kul.



Jag och Henke har firat 7år. Vi går ju alltid ut och äter när vi firar någon sorts årsdag och den här gången gick vi på Brunkullan. Ingen av oss hade äit där förut. Vi fick med oss Henkes föräldrar som sällskap.
Till förrätt beställde vi gratinerade musslor som var riktigt, riktigt goda. Till varmrätt tog jag röding med murkelsås och potatismuffins. Det smakade ingenting. Hur tusan kan man få till en röding smaklös? Skittrist. Var sugen på att ta lammet men är lite fundersam på vad som gäller när det kommer till kött som inte är genomstekt. Vet inte hur mycket man ska lyssna på alla restriktioner. Och att beställa det välstekt är inte ett alternativ, då känns det bara som slöseri med gott kött.



Jag har jobbat på dagis nästan hela veckan och har därför varit ganska slut på kvällarna. Vi bestämde oss därför för att ta en liten After Work igår. Det var ju riktigt länge sedan. Beställde en alkoholfri drink innan maten och då kändes det nästan precis som vanligt. Tompa och Sara var med oss. Till middag blev det pasta med tomatsås och lax och det var fantastiskt gott. Superduper skulle jag kunna sträcka mig till.
Lite mysko att en pastarätt för 77kr kan spöa skiten ur "finkäk".
Idag blir det till att åka in på stan och spana in lite mammabyxor.

Juntan is back

Igår var det junta!! Det var ett tag sedan men nu var det dags. Det var Evelinas tur att vara värdinna och det skötte hon utmärkt. Det var jättelänge sedan vi träffades så det var superkul att få prata med alla och få lite uppdateringar på vad som hänt sedan sist.
Till middag fick vi:



I morse var jag till frissan. Sist jag var där var i augusti så det var nästan pinsamt vad risigt det var nu. Plus att graviditeten inte har varit snäll med mitt hår. Det är fett i hårbotten, torrt i ändarna och så har jag fått fyra nya virvlar. KUL!
Jag funderar på att spara ut håret lite så allt jag bad henne att göra var att klippa mig så att jag skulle kunna ha håret utsläppt igen, vilket jag inte kunnat på ganska länge.
Jag vet inte riktigt hur det blivit än för hon plattade håret och det kommer ju inte jag göra sen. Men det var enormt skönt att bli av med de risiga topparna och fått lite mer frisyr.


Jobbig vecka

Veckan som har gått har gått ut på en sak, jobb. Och inte riktigt vilket jobb som helst, att lägga pärlplattor.
Jag fick för mig att jag skulle bygga en pärlplatta till Cissi på hennes 30-års dag. Letade upp en fin bild på Facebook och förde in den i ett program jag hittade på internet som gjorde om bilden till ett mönster. Jag köpte minipärlor för att inte bilden skulle bli så enorm och sedan började jag bygga.
Det var "lite" mer tidskrävande än vad jag trodde. Under veckan så har jag suttit typ tre, fyra timmar per kväll och pysslat. Att ta sig vatten över huvudet har fått en helt ny betydelse för mig. När jag dessutom välte ut en hel del av pärlorna i torsdags så var det nära att jag gav upp. Men när man kommit så långt så känns det värdelöst att skita i allt.
På lördagen var kalaset och jag fick sitta hela den dagen också. Men sedan var jag klar! Trodde jag.
Det var då dags att stryka ihop det hela. Hade ju tejpat ihop hela plattan så det gick att stryka på rätt sida. Annars blir ju bilden spegelvänd plus att jag inte hade en så stor piggplatta så jag fick som lägga i olika bitar och sedan tejpa ihop delarna.
Strök tills jag tyckte att alla satt ihop och jag ville ju inte att allt skulle smälta ihop till en tjock massa. Fäste plattan på bakgrundspapperet jag skulle ha i ramen och började ta bort tejpen. Med tejpen kom pärlorna. Någon enstaka i början och sedan fler och fler. Fick sitta med en nål och pilla de tillbaka på rätt plats. Jag har aldrig svurit så mycket i hela mitt liv. Hela plattan blev dessutom lite skev i och med att jag drog bort tejpen och alla inte satt ihop.
Tillslut lyckades jag dock få in den i ramen och klämma fast det hela. Vi var då en timma sen.



Självklart var jag ju så uppstressad att jag glömde ta kort på det färdiga resultatet. Surt så in i... Men jag tog en mobilbild på den hemma hos Cissi men den blev ju ganska superkass.
Hon gillade dock presenten jättemycket som tur var så då kanske det var värt det. 9711 pärlor.


PS. Pärlorna som lossnat längst ner på bilden skulle vara så. Det var det att hälften av pärlorna som inte skulle lossna lossnade också.

Festen var riktigt skoj. Vi fick fyra jättegoda matpajer och gräddtårta. Det pratades, sjöngs snapsvisor och spelades spel. Riktigt trevligt!

Har varit en till gång till på MVC, vi fick då lyssna på hjärtat. Det var tufft. Skönt att höra att det lät som det skulle. Hon blev dock lite förbryllad över storleken på min mage. Den är större än den borde vara i den veckan jag är i nu. Hon kände på magen och mätte där hon kände livmodern och det kan vara så att jag är längre gången än vad vi tror. Men det får vi veta först i mitten av februari då vi ska på ultraljud. Längtar!

Ibland undrar man...

...vem man valt som far till sitt barn.



Stenkoll.

v 15

Är nu en bit in på v 15 och mår fortfarande finemang.



Vikt 50,7.

Lite fakta:

I vecka 15 är kroppslängden omkring 11-13 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 70 g.
Könsorganen är färdigutvecklade och man kan se om det är en flicka eller en pojke. På ultraljud kan man se könet men bara om man har tur och barnet ligger i ett gynnsamt läge.
Bebisen har en betydande rörlighet och kan böja armarna vid armbågarna och forma handen till en knytnäve.
Du märker säkert inte av det, men bebisen har förmodligen hicka ganska ofta. Den kan hicka innan den kan andas.
Ditt hjärta har växt och ökat kapaciteten med 20 procent för att klara av att förse fostret med syre. Kapaciteten kommer gradvis att öka under resten av graviditeten. Den totala kapacitetsökningen kommer att ligga på 30-50 procent i slutet av graviditeten.



Så, nu vet ni också.

Lanzarote

Jag och Henke har preliminärbokat en resa till Lanzarote!!!!!!
För typ ett år sedan fick jag ett presentkort på Big Travel av pappa. Det går ut i höst så vi hade tänkt att vi skulle åka någonstans i sommar men nu kom det ju en graviditet i mellan. Eftersom Henke ska jobba nu hela våren så hade vi inte så mycket val annat än att resa på sportlovet.
Gick in idag för att höra vad de hade för resemål att rekomendera om man vill ha lite värme och det blev alltså Lanzarote. har lite att fundera på innan vi bestämmer oss till 100% men ölen kostar 15kr på uteservering och 4kr i butik så jag tror att det är relativt klart. I alla fall från Henkes sida.



Oj,oj vad jag ser fram emot det!

Igår var vi ju och hälsade på Hanna. Vi fikade lite mackor och bakade en supergod äppelkaka. Eller snarare, de bakade och jag satt och gullade med hennes dotter.



Efter fikat gick jag och Åsa på affären för att handla  till middagen. När vi väl var där så kunde vi inte komma på en enda maträtt att laga. Vi vankade runt och glodde och stönade. Till slut ringde jag och bad Henke dra ett recept ut lådan. Ibland när jag har idétorka så skriver jag ut en hel drös med recept. Jag kanske testar något av dem men resten hamnar i lådan. Henke fiskade upp ett och det fick det bli. Det lät dock sjukt skumt. Det var pasta med grillad kyckling, paprika, majs, purjolök, fajitakrydda, creme fraiche och sweet chili. Till det skulle man ha riven ost, persilja och... nachos! Skummare än skumt. Men det blev faktiskt riktigt gott.

Camilla och Nilas

Vi var alltså och åt Thaimat hos momma i söndags. Det var jättemysigt och jag tog lite bilder jag tänkte att jag skulle visa.



I måndags fick jag en riktigt trevlig överraskning, Camilla kom och hälsade på. Vi gick i samma klass i gymnasiset och var bästa kompisar i säkert fem år. Sedan flyttade hon till Göteborg och vi har mer eller mindre förlorat kontakten helt. Sist jag träffade henne var för två år sedan och då var hon gravid. Nu var hon hemma i stan och kom därför på besök med hennes underbara lilla kille Nilas.
Han var ett charmtroll utan dess like. Tjattrade på hela kvällen och var så söt att man ville behålla honom. Han fastnade på ett par bilder men tyvärr var han inte så sugen på att titta in i kameran så ni får inte se hans enorma bruna ögen.



Hoppas det inte dröjer två år till innan vi syns igen.

I går tränade vi i gymmet! Det var första gången vi masade oss ut i garagegymmet men förhoppningsvis så kommer det väl bli fler. Speciellt nu när det är så kallt ute så rör man ju inte på sig nästan någonting. Körde dock inte särskillt hårt, det känns som en dum idé att försöka satsa på någon toppform när den automatiskt bara kommer att bli sämre och sämre i ett halvår till. Men lite måste man ju hålla igång.

Nu sitter jag i soffan, röd dag igen. Vi har precis ätit några monstermackor till frukost och snart ska jag till Hanna för att baka något mumsigt och fika lite. Sedan ikväll ska jag och Henke till Åsa och så ska vi laga mat tillsammans och kanske kika på någon film. Blir nog en bra dag.


Vinterväder

Nu är det sista dagen på ledigheten och det känns faktiskt riktigt skönt. Idéerna på vad man kan hitta på börjar sina och jag tycker verkligen inte om att bara sitta hemma och glo.
Igår var det riktigt fint väder men snorkallt! 23 minus... igen. det har ju varit så kallt under en riktigt lång period nu. Inga utomhusaktiviteter alltså. Vi drog istället med oss Karin och Joel till Stocke titt och fikade lite. Jag åt en våffla med hjortronsylt och det kändes som den godaste våffla jag någonsin ätit. Jag brukar av princip inte köpa våfflor för jag tycker att det är hutlöst att betala 50 kr för en våffla, men nu var jag så sugen att jag till och med hade kunnat betala mer.



Idag fick det bli en långpromenad för temperaturen hade vips stigit till 4 grader. Enligt prognosen ska det dessutom bli kallt igen snart så det gäller att passa på. Hon vägrar nämligen att gå ut när det blir för kallt. Då går hon en liten bit, kissar och vägrar sedan att ta ett steg till om det inte är på väg tillbaka in i värmen. Det känns som att det enda hon gjort nu i ett par veckor är att ligga i soffan under en filt.
Det blev en lång och långsam promenad upp till flygfältet. Jag blir andfådd på en gång nu för tiden och pustar och stånkar som om jag skulle vägt 100kg.
Väl uppe på flygfältet fick hon springa lite lös och jaga boll och jaga okända saker i skogen. Skitskoj!



Väl hemma fick hon sig en varm dusch och nu ligger hon åter igen under en filt på Henkes mage i soffan, där hon hör hemma.



Snart ska vi åka in på stan och köpa lite Thaimat som vi ska ta med till momma och äta.

PS. Nu väger jag över 50kg. 50,3 för att vara exakt. Jag vet att det inte låter som mycket men jag har aldrig någonsin vägt över 50kg. Och mer lär det ju bli. Följer jag viktrekomendationerna så ska jag gå upp 12-18 kilo och då kommer jag ju sannolikt späcka 60kg gränsen också. Det blir intressant =)

JUL OCH NYÅR

Nu är då julhelgen över och nyår har passerat. Det har varit toppen!
Julafton var superbra! Vi började med att åka till Odensala och ta en promenad med Kristine och Mats. Sedan åkte vi hem där Henkes familj och Malin och Martin mötte upp och åt gröt och mös framför brasan på tv:n.
Pappa och momma kom sedan och då var det dags att avslöja den stora nyheten som jag och Henke gått omkring och burit på. Vi ska ha barn!
Vi avslöjade det genom små meddelanden i lyckokakorna jag skrivit om förut. I syrrans stod det tex "Grattis, du ska bli moster!" De var mycket uppsattade!
Sedan följde ju hela julstöket. Fixa mat, äta och öppna paket. Fick toppenpresenter och julafton var inte över förän typ kl tolv.
Så, dags för de klassiska magbilderna kanske. Tyvärr blev det ingen före-bild då jag inte riktigt kom att tänka på det förän det redan börjat märkas lite. Men några bilder har jag lyckats skrapa ihop och fler lär det ju bli.



Det här är morgonbilder, på kvällarna sväller magen upp ordentligt och då ser jag riktigt tjock ut.
Sista bilden tog jag i morse, så som ni ser är jag i vecka 14 och planerat datum är den 5 juli.

På juldagen var det dags för curlingtävling! Började ana oråd redan när vi klev ur bilen och såg att folk hade med sig sina egna sopar. Det hade inte vi.
Första laget vi blev lottade att möta bestod av endast curlingspelare varav en av dem hade spelat i EM och skulle iväg till OS. Vi vann inte. Men det blev dock endast 5-3, vilket jag tycker var helt godkänt. Vi fick dock en hel del hjälp och råd av vårt motståndarlag.
Sedan fick vi fika och så var det dags för nästa/sista mötet. I det laget var ett gäng curlingkids i tolvårsåldern och... en gammal OS-mästare. Vi förlorde den matchen också.
Men det var himla kul och jag tror att det kommer att bli en tradition.

På annandagen så var det dags för traditonen "badtunna i badhusparken med farsan och co" Kunde dock inte bada lika mycket som jag brukar då det inte är så bra när man är gravid. Men det var ändå grymt!



Och igår var det nyårsafton!
Johanna och hennes Kalle kom hit och vi åt middag, pratade och tittade på tv. Menyn bestod av en färskoströra med rödlök och rom med kex till och pastöriserad brieost. Sedan en lax- och räkgryta med ris och till sist rårörda blåbär med vitchokladmousse och digestivekex. Gott.
Vi träffas ju inte så ofta så det var riktigt kul att bara få sitta och prata i flera timmar.

RSS 2.0