Midsommar och grym helg

Midsommar blev riktigt bra.
Ett långbord i garaget, god mat, skottkärrerace, kubb, brännboll, säckhoppning och mycket prat och skratt gjorde kvällen riktigt lyckad. Var som vanligt uppe till sist, lite graviditet stoppar inte mig där. Fast den här gången behövde jag bara hålla mig uppe till klockan två för att vara sist uppe. Åsa, Martin och Peter tog bussen hem då och då gick jag och Henke hem till oss.



På lördagen åkte vi för att fika lite frukost. Tänkte åka till Frösövallen men där var det någon gudstjänst och hela parkeringen var proppfull av bilar. Det fick bli Stocke titt istället. Och det var inte fy skam det heller. REsten av dagen gick åt till att försöka bota min nack- och huvudvärk. Hade haft den i tre, fyra dagar utan att tabletter hjälpt det minsta. Nu fick det tunga artelleriet sättas in med lånad rispåse, tiger balsam och massage och en TENS apparat. Den har jag lånat av pappa för att använda när värkarna sätter in men nu fick jag öva lite på nacken. Den sänder ut elektriska impulser som ska ta bort smärtan. Vet inte riktigt vad det var som bet men i morse hade äntligen värken gått över. Skönt!



Idag har det varit en riktig toppendag! En RIKTIG toppendag!
Började med att åka till Byhuset på Rödön och åt lunch med Åsa, Kalle, Mats och Kristine. Sallad med gott hembakt bröd och lite kaka till efterrätt. Kikade lite i deras butik och på en utställning som var där. Det var jättemysigt och det kan mycket väl tänkas att det blir några fler besök i sommar.



Tog sedan en sväng för att kasta lite macka och så klättrade grabbarna upp på en kulle. Kände inte att vi var riktigt klara efter det heller utan åkte då till Frösötornet och åt glass.



Åsa skulle jobba så hon och Kalle  lämnade oss redan efter Byhuset och nu skildes vi även från Kristine och Mats men bara för ett litet tag för sedan kom de hem till oss med lite förstärkning i form av två vänner för att grilla.
Fick lite rabarber från Henkes föräldrar så sommarens första rabarberpaj fick det bli också.
Så var helgen slut och i morgon är det måndag igen. Verkar som att det ska bli fint väder då också. Jobbar ju bara i ca fyra timmar nu för tiden så jag kommer nog förhoppningsvis att kunna njuta lite av solen då också.


Glad midsommar!

s__ck (MMS)

Glad midsommar!


Vackra dagar

Åååhh, vad skönt det har varit med lite finväder! Både igår och idag har man verkligen kunnat njuta. För första gången. Vädret hittills har ju faktiskt varit katastrof.

Ska börja med att redogöra över vad vi gjorde i tisdags. Det var ju tjejkvällsdags och det var Åsa, Kristine och Evelina som hängde på. Vi skulle ju ut och äta men eftersom det var en tisdag så tänkte vi att det nog inte var nödvändigt att boka bord. Det var nödvändigt att boka bord. Där det inte var stängt var det överfullt. Tillslut bokade vi bord på Dalwhinnies, det skulle dröja en timma innnan något blev ledigt, och gick till Bishops för att äta förrätt och ta ett glas. Det slutade dock med att vi åt på Bishops för alla var så hungriga. Har inte haft så bra erfarenhet av deras mat på sistonde men nu var det faktiskt riktigt gott.



När vi ätit klart gick vi hem till Åsa och tittade på den andra Twilightfilmen, som jag inte hade sett än, åt hallongrottor och drack te. Riktigt bra kväll!

Dagen efter, onsdagen, blev riktigt bra den också. Hade egentligen inga planer men vips så var jag bjuden till Åsa på middag och till Hanna och Pernilla på filmkväll. Efter jobbet var vi på möte på MVC. Allt såg bra ut och det är ju i princip bara att vänta nu. När vi kom hem fick jag en liten, liten stunds solande, jiiihooo!, innan jag gjorde mig i ordning och drog till Åsa. Vi satt ute på deras gård och hon hade gjort en übergod sallad med räkor och ris. Självklart bjöds det på hallongrottor till efterrätt!



Filmen skulle börja lite senare så vi gick till Stortorget och satte oss i solen. Östersund är verkligen helt underbart när det är fint väder. Alla masar sig verkligen ut och varenda uteservering blir överfull. Det är så mysigt. Synd bara att det typ aldrig är fint väder här.



Hos Hanna och Pernilla såg i Hostel. Jag har ju sett den några gånger men den är bra och så var det så länge sedan att jag inte kom ihåg allt.

Idag har det varit strålande väder hela dan! Vi åkte in till stan till klockan 11.30 för då träffade vi föräldragruppen och åt lunch på Brunkullan. Nästan alla kunde komma så det var skoj. Maten var god och sällskapet var bra så det går ju faktiskt inte att klaga på något... förutom att vi glömde ta kort. Vi hade pratat om att vi skulle ta kort på oss alla nu innan nästan några fått sina barn, men det glömdes bort. Lite synd för nu måste vi ju hålla inne med bäbisarna åtminstonde till nästa vecka då vi ska styra upp en till date.
Gick en sväng på stan och köpte en klänning på rea som jag tänkte ha i morgon på midsommmarafton. Väntade en lååång stund på Henke som var på arbetsförmedlingen där han fick veta att han kanske får a-kassa under hela sommaren. Vilket vore toppen.

Åkte sedan på Pinstkyrkans loppis för att fynda ett påslakan som ska bli ett vagntäcke, några handdukar som ska klippas sönder och bli "spy- och dregelhanddukar" och en bonad som vi hängde upp på väggen i vardagsrummet. Henke undrade vad tusan jag håller på med som hänger upp en "trasmatta" på väggen och lite undrar jag nog själv men den var ju så fiiin. Så fina färger som man blir glad av. Jag är nöjd. I vardagsrummet har även ett par tavellister kommit upp, vilket gör att det ser lite mer ombonat ut. Jag är ju inte så mycket för den här minimalistiska trenden jag. Henke ställde provisoriskt upp de tavlor han hittade så de ska ju bytas ut men tyckte det blev mysigt ändå. De tavlor som faktiskt ska upp är inte ens inramade än så det kan ta lite tid.



Hann även med en liten stud i solen innan det var middagsdags.
Nu är Henke på fotboll och jag har bakat bröd. Allt vi behöver ta med oss till midsommarfirandet är något att grilla. De fixar resten. Tänkte att man kanske kunde bidra med något litet i alla fall så det får bli bröd. Vet dock inte hur det kommer att smaka. Gjorde Sarabrödet som jag gjort förut men istället för vanlig fil tog jag blåbärsfil som vi hade hemma. Tyckte inte den var så god så det fick bli bröd istället. Kanske blir lite ciabatta i morgon om andan faller på. Och nu när jag tänker efter kanske lite sillsallad också. Det är ju så förbannat gott.

OCh tro det eller ej, men klockan är nio och jag sitter ute i en tunn morgonrock och skriver det här inlägget! Och fryser inte det minsta.


Jordgubbar

I går åt vi jordgubbar!!! de kostade multum men det var det absolut värt (Henke betalade).
Jordgubbar med glass, grädde och socker. Ska man lyxa ska man göra det rejält!



Idag blir det en riktig toppendag. Ut och äta och titta på film. Berättar mer sen!

Foton från det förgångna

Helgen.

Först får ni en vecka trettioåttabild.



I lördags hade vi ju lite kalas för Henke. De som var här för att fika var Henkes mamma, min pappa, Åsa och Tompa. En tapper liten skara. Vi fikade pajen, rulltårtan och biscottisarna jag bakat samtidigt som vi varvade fotboll och kungligt bröllop på tv:n.



Henke åkte iväg för att titta på fotboll live sedan och då följde jag med Anna-Lena hem till dem. Blev bjuden på god middag och ännu mer bröllop på tv. Mysig, lagom aktiv dag.

På söndagen hade vi egentligen inte mycket alls att göra. Det enda som var bestämt var att vi skulle skicka "lite" bilder till framkallning. Det tog heeeela dagen. Det var typ två och ett halvt års bilder som skulle gås igenom. Jag var dessutom ganska oorganiserad i hur jag sparade bilderna från början så det var verkligen en enda röra av foton som jag inte ens visste om jag redan hade framkallat eller ej. Förut när jag framkallade var jag jätteduktig och redigerade alla bilder så att jag fick in flera foton på samma fotopapper. Det är ju faktiskt långt ifrån alla bilder man känner att man vill ha i full storlek. Men den här gången fanns inte tid till sådant pilljobb så när vi väl får våra 350! bilder så kommer de ta upp mer än ett album. Ska anstränga mig och framkalla oftare så att jag orkar få till bilderna som jag vill ha dem.
Jag tabbade mig dessutom när jag väl skulle fylla i beställningen. Klickade i "klassiskt format" när jag borde ha klickat i "digitalt format". Detta insåg jag när jag redan skickat beställningen och då var det för sent. Det innebär att alla bilder kommer att komma i storlek 10x15. Det fungerar ju bra på systemkamerabilderna men på kompaktkamerbilderna som är i storlek 11x15 så kommer en centimeter att beskäras automatiskt. Kommer ju inte bli så bra på alla foton. Jag är lite irriterad på mig själv för att jag skulle stressa iväg beställningen när jag väl hade gjort allt det jobbiga. Vad skulle två minuter extra framför datorn göra för skada? Ja, ja, vi får se vilka bilder som absolut inte fungerar när vi får dem och så får vi beställa nya av dem som blev fula. Jag har några gratis 11x bilder så det borde inte bli så stor ekonomisk förlust.
Här kommer i alla fall några guldkorn :




Klara

Tänkte bara visa vad vi gav Klara i doppresent. Förutom en rosa "mätgrej" i trä som man sätter på väggen så ritade jag även ett porträtt av henne.
Det är målat helt för hand i tusch, blyerts och färgpennor.


Kan också nämna att om ni någongång tänker rita något som är stickat så kan ni väl tänka efter både en och två gånger innan. Det tar lite tid.

Bakkväll

Idag fyller Henke år. 29 bast. Vi börjar bli gamla.
Vi skulle egentligen bjuda på föräldrar på fika idag men Henke hade glömt bort att han hade match så vi har skjutit upp det till i morgon. Passade dock på att baka idag. Gav mig på två bakverk som jag aldrig gjort förut så det blir ju spännande att se hur det kommer att smaka. Blir det katastrof har jag ju alltid kvar lite Biscotti från igår.
Det första jag valde att göra var en rulltårta. Inte nog med att jag aldrig bakat rulltårta så experimenterade jag med fyllningen också. Jag hade i kanel i smeten och fyllde rullen med äppelmos och marsansås. Kan bli gott. Den blev dock lite bränd i ugnen, vet inte om det kan bero på kanelen för jag hade den inte inne för länge. Det var i alla fall inga problem att få den att lossna från papperet eller rulla ihop den så det var ju bra. Får se om vi smakar en bit ikväll för att fira Henke eller om vi spar till i morgon.
Andra kakan jag gav mig på var en Blueberry Peach Cobbler. En Amerikansk variant på blåbärspaj. Har ingen aning om hur den kommer att smaka. Tror inte att vi kommer att tjuvsmaka på den heller. Det syns ju så väl när man nallat ur en pajform.



Igår var vi ju på föräldraträff. De "obligatoriska" träffarna är ju slut så vi bestämde en dag tillsammans och skulle träffas hos Ida och Peter. De bor riktigt mysigt i ett radhus i Brunflo. Bakade ju Biscotti för att det inte skulle bli så överdrivet med bakverk, Lisa och Mathias tänkte exakt samma sak och tog med sig kolakakor... och sedan kom det inga fler. Ett par har ju fått barn och två andra var hemma för att de var sjuka, men det var ju gott med kakor ändå! Vi träffades klockan halv sju och åkte inte hem förän halv elva,med andra ord hade vi det riktigt trevligt. Nästa vecka blev det lite svårare att få till en tid som passade så det lutar åt att de som kan träffas för att äta lunch någon dag i veckan. Henke är ju ledig och jag är ju ganska flexibel med mina lunchtider.
Vet inte om jag nämnt att mina jobbtider kommer att se lite annorlunda ut från och med nästa vecka. Förlossningen börjar ju som sagt närma sig så jag ska försöka vara så utvilad jag kan när det till slut sätter igång. Mina arbetstider kommer därför se ut som följande: Sova tills jag vaknar och sedan åka in till Spira och jobba i tre- fyra timmar. Blir nog lite lagom tror jag. vet att barnmorskan tycker att jag ska sluta jobba nu men det känns bara som att jag skulle bli stressad av att sitta hemma och vänta. Kommer ju förmodligen att vara hemma fullt tillräckligt i framtiden.

Fixerad!

Nu har bäbisen fixerat sig!! Jag är jättenöjd! Nu behöver jag inte få panik om vattnet skulle gå. Om vattnet går och bäbisen inte är fixerad så måste man lägga sig ner och ta sig till sjukhus så snabbt som möjligt. Nu kan vi ta det lite lugnare och åka in när vi är redo. Alla värden var dessutom väldigt bra fortfarande så nu sa barnmorskan att det bara var att ta och föda. Och det ska jag väl försöka ta och göra... men inte riktigt än. Inte förän tidigast nästa onsdag. På tisdag ska jag nämligen få min födelsedagspresent i förskott. Världens bästa present!!!!!! Henke ska fixa allt på våran långa lista. Allt från att hänga upp lampor till att städa. Under tiden ska jag ha en tjejkväll med Åsa. Jag ska bjuda henne på restaurang som tack för att hon varit så grym sedan jag blev med barn. Jag förstår ju hur jobbigt det måste vara att bli ensam under så lång tid men hon har hanterat det super. Det har varit väldigt skönt så därför tycker jag att hon kan få lite gott käk.

Nu tänkte jag visa lite av min husligare sida.
Idag har jag bakat småfralla.



Biscottisarna från igår har fått en fin burk



Örterna på balkongen har börjat växa. Detta är persiljan.



Nej, nu ska jag ta mig en småfralla fast jag åt riktigt mycket middag nyss och egentligen är tokmätt. Men det är ju något speciellt när det är helt nybakt så jag får helt enkelt offra mig =)

Glömt att meddela...

...att vi bestämt vilket/vilka namn våran bäbis ska ha.
Detta kan ju självklart ändras när man får se krabaten, men för tillfället ser det ut såhär:

Pojke: Sigge. Inget mellannamn, endast Sigge Strandfors.
Flicka: Eva. Mellannamn: Greta. Eva Greta Strandfors.

Så ser det ut. Lär er att tycka om dem!

Biscotti

Jag har precis bakat biscotti. Det är riktigt, riktigt gott! Vi ska ha föräldragruppsträff på eget initiativ på torsdag och då ska flera av oss ha med något gott. Vi är hela fyra stycken som ska ta med något så jag tänkte att jag kanske skulle ta med något lite lättare. Man kan ju inte äta hur mycket som helst. Biscotti med kanelsmak fick det alltså bli. Nu börjar jag dock bli nervös att jag ska hinna äta upp dem innan torsdag. De är sååå lättätna och särskillt goda nu när de är lite varma från ugnen.


Något överdrivet.

Jag vet att det inte bara är jag som stör mig på överpositiva och übergulliga statusuppdateringar på Facebook. Vem försöker ni övertyga om att ni har det så bra? Det känns mer som någon överkompensation.
Lite respekt dock till personen som lyckades få in: underbar, världens bästa, älskade, underbara och finaste i samma lilla mening. Good work!

Väskan packad

Ja, nu är väskan packad och det är snart bara två veckor kvar till beräknat förlossninggsdatum.
Ett par i föräldragruppen har redan lyckats pluppa ut sin bebis så det känns väldigt verkligt och väldigt nära just nu. Vi är ju ändå dem med datum först så börjar de andra att få måste ju det betyda att vi faktiskt ska ha barn inom kort vi också. Det är ju max fem veckor kvar nu om man tänker att man blir igångsatt om man går två veckor över. Det är snaaaart.



Tänkte även visa hur jag ser ut så fort jag kommer innanför dörren här hemma. Jeansen och strumpbyxorna jag har på dagarna är faktiskt inte alls särskillt sköna och jag har vuxit ur alla mina andra kläder. Vad gör man då? Man lånar ur sambons garderob. Jag tussar alltså runt här hemma i Henkes kläder, och inte nog med det så knäpper jag upp översta knappen för att det inte ska sitta åt för mycket. Oj, oj vad tjuck jag har blitt.


Tror inte att det undgått någon att jag bl...

foto0427 (MMS)

Tror inte att det undgått någon att jag blivit väldigt sölig på sistonde. Köpte därför galltvål i helgen och den var helt fantastisk! Fläckar som suttit i flera månader och som jag behandlat med allt från Vanish till Ta bort utan att försvinna var nu ett minne blott. Fick bort en envis curryfläck från min fina blåa tunika och sprang ner i tvättstugan i morse för att hämta den så jag kunde ha den idag. Vad gör jag då på fikat?!?! Lägger en skorpa full med smör upp och ner på magen. Fan. Kletade då in varje fläck med diskmedel för att de inte ska fastna så hårt och det resulterade i att jag ser riktigt, riktigt risig ut! Skulle min förlossning börja nu skulle jag tvinga Henke att åka och hämta en ny tröja först =) I-lands problem.


Magen i vecka 37

Frukosten uppäten, ett kapitel utläst och fortfarande tid över. What to do? En magbild bidde det.



En liten bonus framifrån också.



Så ser det ut.
Ska på MVC igen på onsdag och då får vi se om kaggen blivit ändå större. Sist skrattade hon till och med när hon mätte för det verkar inte finnas någon hejd på hur stor jag kan bli.

Undra föresten om jag kommer att tordas visa magbilder efter jag fått barn också. I nuläget för mig så är det ju sådana man helst skulle vilja se för att ha en aning om vad som väntar en. Men.. jag tror knappast att jag kommer att vara sugen att visa upp sladdret.

Nu har ju jag skrytit på morgonen om hur gott om tid jag har på mig eftersom jag klev upp så tidigt. Ni kan ändå räkna med att jag kommer att bli sen. Varför är det så? När man har gott om tid så pular man på med en massa andra saker tills man inser att man har jättebråttom och först då sätter man fart. Illa.

Tro det eller ej men idag vaknade jag kvar...

frukost (MMS)

Tro det eller ej men idag vaknade jag kvart i sex. Av mig själv! Pigg! Försökte somna om ett tag men det gick inte så nu sitter jag och äter frukost och läser bok. Inte likt mig alls.


Kruskalas

Idag har vi varit på Kruskalas i Vålbacken!
Världens bästa grej!
Ever!

Karin kom hit klockan halv ett och då drog vi till  Vålbacken. Det började klockan ett så det var inte så mycket folk där när vi kom men strax efteråt vällde det in så många att de fick hämta extra bord och stolar. Jag har alltid trott att de här kalasen är ganska stora tillställningar men så var det ju inte alls. Det kändes mer som att alla kände alla och de flesta var nog från byn. Men kakbordet! För 60kr fick man svulla i sig hur mycket kaka man ville. Jag ville dock äta betydligt mer än vad jag faktiskt fick i mig. Men sex olika sorters bakverk gick ner i alla fall. Nu måste vi bara ta reda på i vilken liten by det kommer att hållas kruskalas nästa gång.



Sedan tog vi en snabbis förbi Brunflo Antikt och begagnat men allt är ju så förbannat dyrt där. Men vi hittade ett skivomslag som inte gick av för hackor. Det bevisar ju att förr i tiden behövde man minsann inte vara snygg för att få spela i band.



Dop

Igår var vi på en after work som fick så stor uppslutning att vi alla inte ens fick plats. Sammanlagt after workade vi med 16 pers!
Vi hade bestämt att vi skulle ut redan för några dagar sedan men sedan visade det sig igår att vi faktiskt hade något att fira. Henke har fått jobb!!!!!! Det blir fortsatt tjänst på Parkskolan fram till jul fast då som lärare i svenska för invandrare och SO. Så himla bra, och skööönt. Eftersom jag fortfarande inte har en aning om vad jag kommer att få i föräldrapenning så känns det enormt bra att vi i alla fall kommer att ha en full lön. Då klarar vi ju oss.
Vi började after worka på Teatertädgården. Träffade Cissi och hennes kompis och Karin som är hemma över helgen. Åt lite mat och det gick faktiskt till och med att sitta ute fast emellanåt blåste det till så man trodde att parasollerna skulle flyga iväg.



Therese och Mattias kom förbi sedan och då bestämde vi oss för att byta ställe då det blivit lite kallt. Mötte Åsa, Kalle och Elsy på vägen och gick då till "The Greek", en ny grekisk restaurang som öppnat där den indiska restaurangen låg. Visste inte ens att de hade lagt ner. Mötte upp där gjorde Martin, Christian, Jonas, Peter, Therese och Tompa. Cissi och hennes kompis hade då gått till marité och dit drog även Tompa efter ett tag eftersom han inte fick plats runt bordet.
Några käkade där och de verkade ha mycket gott till vettiga priser. Jag och Karin kunde inte hålla oss och beställde tsatsiki med bröd. Trevligt värre. Lite ovant med så mycket folk bara. Oftast så bestämmer vi att vi ska på After Work meddelar det till ALLA och sedan blir det ändå ingen som kommer, den här gången var det tvärt om. Men jag klagar absolut inte!

Idag har det varit barndop!
Henkes kusinbarn Klara skulle döpas klockan ett och vi var bjudna. Det var jättekul att träffa alla och vi blev bjudna på supergod smörgåstårta och kladdkaka.



När vi kom hem tog jag mig en tupplur medan Henke tittade på fotboll och sedan blev vi bjudna på tacos i Odensala. Lite besviken att jag lyckades äta så mycket att jag inte kommer orka något kvällsfika, men så blir det när det är gott.

Inga bilder!?

Nu tänkte jag sammanfatta veckan lite snabbt hade jag tänkt. Har dock inte fotat någonting så det blir tyvärr bara text. Och det har funnits massor av fint att fota så jag skulle ha skärpt mig och orkat tagit med kameran.

I måndags - junta. Det var min tur och jag valde den lata lösningen. Nu ska vi ju välja ett land som vi lagar maten från och jag hade massor av storartade planer. Teman jag funderade på var: Afrika, Amerikanska södern (cajun), Karibien, Frankrike. Det blev Mexico. På grund av vissa förhållningsregler som var att jag skulle vila och inte stressa mer så kände jag att jag fick välja den simpla lösningen denna gången. Men nästa... då jävlar. Det var bara huvudrätten som var mexikansk. Grönsaksfyllda burritos. Till förrätt bjöd jag på en god röra med créme fraiche, philadelphiaost, rödlök och rom som man äter med kex och till efterrätt, maräng suisse. Så var det med det. Nästa gång är det Kristines tur och då kommer det att följa med en bäbis. Sjukt.
Onsdagskvällen bjöd på bio. Jag gick på Sex and the city med Åsa, Hanna, Hanna och Pernilla. Den var okej. Tyckte den var ganska fjantig om man jämför med serien och förra filmen. Satt en stund på torget och åt McFlurry efter bion. Finvädret hade kommit!
Och det har hållt i sig idag också. Strålande sol hela dagen. Slutade jobbet vid 13.15 för då skulle vi på MVC för att kolla att allt stod rätt till. Hade med mig morgonurinen och blev stucken i fingret. Fick beskedet att allt såg tiptop ut! skööönt! Blodtrycket var som det skulle också och järnvärdet. Kanonbesked. Åkte hem och lade mig och solade en liten stund på baksidan och satt sedan i skuggan på balkongen och läste. Njöt utav bara fan!
Henke åkte iväg på skolavslutning och när han kom hem åt vi greksallad och gick ner till bryggan och mös ett tag.
Bra dag och hoppas att finvädret håller i sig i måra.

Så var helgen över

Dagarna går så himla fort! Man tror knappt att det är sant vad de rusar iväg, helgen har bara försvunnit. Kan inte fatta att om bara ett par dagar så är det TRE veckor kvar till det beräknade förlossningsdatumet.

Börjar i alla fall med en gravidbild. Det var ju ett litet tag sedan.



Om man jämför den här bilden från den i vecka 33 så ser man i alla fall tydligt att magen har sjunkit ner en del. Om bara den lilla rackaren ville fixera sig nu så skulle jag bli jättenöjd!

I fredags blev vi bjudna på middag hos pappa, det var supergott! Efter vi varit hos honom tittade vi förbi hos Åsa, Hanna var där och de satt och mumsade på lite Gin och Tonic. Vi drog till Paus sedan och pratade och drack Pago.
När vi kom hem så lockade jag håret. Det var sent och det tog vääääldigt mycket längre tid än jag trodde men jag ville förbereda mig lite till lördagen. Då var det nämligen modelldags. Benita skulle fota mig, Henke och magen. Köpte en våglocktång från Haléns och den kom för bara någon dag sedan så jag har inte hunnit testa den men det var ju bara att köra. Lockigt blev det, och stort blev det, och tid tog det.



Skulle träffa Benita i Krokom klockan tio så för att hinna göra mig i ordning och äta så var jag uppe i riktigt bra tid. Benita sms:ade mig och skrev att vi kunde ju ta med Kaxa så kunde hon vara med på några bilder. Efter det började jag felprioritera lite. Jag bestämde mig för att klippa Kaxa istället för att göra mig i ordning själv. Dumt. Jag skyller på att graviditeten gör mig lite knasig. Det slutade med att jag hade mindre tid att sminka mig än en vanlig morgon. Jag kunde ju inte gärna sluta klippa Kaxa mitt i, då hade ju hon sett helt tokig ut. Håret såg helt galet ut och jag fick inte alls till det som jag hade tänkt. Men det var inte mycket att göra i det läget utan bara att bita i det sura äpplet och acceptera läget.
Åkte ut till Korokoms gamla lanthandel och mötte upp med benita. Hon jobbar på Credenza som håller till i samma lokaler som oss och är en jätteduktig fotograf. Vi har planerat att ta de här bilderna i en evighet nu och jag trodde faktiskt att det skulle rinna ut i sanden men nu var det dags. Det hade varit himla trist om det inte hade blivit av, det är inte ofta man får sådana här tillfällen.
Vi var där i två timmar och fotade i alla möjliga miljöer. Det fanns en massa olika gamla rum med soffor, sängar, stolar osv som fungerade super som rekvisita. Det ska bli så himla spännande att se bilderna. Hon tog över trehundra så det borde ju finnas en bra. Ska få se dem på måndag eller tisdag.



När vi varit där så träffade vinÅsa och åt lunch på Prästgatan 12. Tog en vända på stan och köpte en doppresent till nästa helg då Klara, Henkes kusinbarn, ska döpas. På kvällen drog vi en sväng till Martin och umgicks lite. Henke har ju alkoholförbud nu ifall jag akut skulle behöva åka någonstans och igår fick han känna på en nackdal med att vara nykter och skjutsa ett helt gäng till Hackås. Inte lätt att vara utan spriten.

Idag har vi faktiska gjort lite nytta. Utan att ha bestämt det i förväg, och det händer faktiskt aldrig.
När vi vaknade så hörde jag en duva som kuttrade och när jag sedan tittade upp på taket från balkongen så visade det sig att hela taket var fullt av duvor. Tur att jag gillar kuttrande.



Det första vi gjorde idag var att vi gick på en långpromenad med Kaxa och sedan var Henke så snäll att jag fick lägga mig i trädgården med en bok och han städade lägenheten. Fantastiskt!
Sedan har vi bäddat i ordning spjälsängen, monterat byrån, monterat skötbordet, packat upp lite IKEA saker osv. Nice när saker börjar kunna bockkas av från listan.




Stormagen

Idag var vi på MVC igen. Idag var dock inte resultaten riktigt tillfredställande. Hade lite högt blodtryck, lite äggvita i urinen och en mage som exploderat i storlek (den ligger nu över kurvan). Det var förmodligen ingenting att oroa sig för men symptomen kunde tyda på havandeskapsförgiftning så vi fick en extra tid nästa vecka då jag ska komma in med lite morgonurin. Den ger tydligen en rättvisare bild.
Ordinationen om man har havandeskpsförgiftning är vila. På grund av det så rekomenderade barnmorskan att jag inte tar några fler pass på dagis och att jag försöker att ta det så lugnt jag kan.
Om man får havandeskapsförgiftning och den blir värre så måste man vila på sjukhus, detta vill man ju undvika till varje pris så jag ska verkligen försöka ta det lugnt nu. Men det är svårt. Det är ju inga problem att bra gå och sätta sig i soffan och bara ta det lugnt fysiskt men då blir man ju stressad över saker som man borde göra. Jag vill inte vara en sådan person men när man har listor på allt som ska göras så kanske det är mer stressigt att inte göra något än att bara ta tag i sakerna och få det gjort. Och ibland vet man ju helt enkelt inte om att man är stressad eller varför man är det.
Ja, ja, förmodligen är det ju ingenting men svar på det får vi nästa vecka.

Skitbröd!

Nu hade jag ju precis suttit och skrivit förra inlägget som tog ganska lång tid. Var riktigt hungrig ända sedan jag började men tänkte att jag skulle skriva klart innan jag tog lite mackor. När jag skrivit klart tänkte jag att jag skulle vänta tills det blev reklam i Desperate. När det blev reklampaus var jag riktigt, riktigt hungrig och gick för att rosta lite nyköpt bröd. SOM VAR MÖGLIGT! Jag hatar verkligen när det händer. Och när man precis köpt det. Som tur var så kom Henke precis hem och åkte iväg för att handla lite bröd. Ibland är han bra att ha!

De senaste dagarna

I fredags kväll så hade vi filmkväll. Det var meningen att det skulle komma ett helt gäng med folk men en efter en avbokade. Det hade ju varit en ganska jobbig dag så det var faktiskt ganska skönt att bara Tompa och Sara dök upp. Filmen vi såg hade de pratat om på radion så många gånger att jag helt enkelt var tvungen att se vad alla snackade om. Den heter "The human centipede" och handlar om en tysk doktor som får för sig att han ska sy ihop tre personer. Mun mot rumpa så att matsmältningssystemet fungerar genom hela. Den var faktiskt helt okej. Till och med Henke tyckte det så ni behöver inte lite på min skumma skräckfilmssmak. Men... den var väldigt speciell. Men det behöver jag kanske inte säga efter att ni läst handlingen.



I lördags flyttade Evelina. Hon har fått en ny jättefin lägenhet vid Matmästar'n. Jag och Henke tänkte hjälpa henne lite. med betoning på lite. Jag är ju inte direkt den bästa flytthjälpen just nu eftersom jag inte kan lyfta eller något sådant. Det var dessutom flera trappor upp och jag har ju lite problem med att gå i trappor så jag kunde ju inte bära lätta saker ens. Evelina har ju också lite svårt att kånka på möbler uppför trapporna så vi koncentrerade oss på att packa upp lite lådor. Köket och dvdfilmerna tog vi oss an. Henke hjälpte till att bära men han kunde inte stanna så länge för han skulle på fotbollsmatch. När de skulle ta en matpaus så åkte jag vidare till momma. Moster Karin var där och gav henne en permanent. Fick fika och mös lite. Blev kvar ända till klockan fem då det var dags att åka till Henkes föräldrar och få lite middag. En supergod exotisk gryta med fläskfilé.



På söndag morgon begav vi oss till Sundsvall och det första stoppet IKEA.
Oj, oj vad jobbigt det var. Vi hade en hel lista på saker som skulle inhandlas och från början är det ju nästan lite roligt. Vid lampavdelningen kraschade jag totalt. Det gjorde jag sist vi var där också. Det är väl ungefär då som två saker händer. Fysiskt orkar jag inte mer. Fötterna gör ont, jag får sammandragningar hela tiden och jag är helt slut i hela kroppen. Psykiskt orkar jag inte mer. I början är det roligt med alla billiga prylar. Inget man stoppar i vagnen känns som att det kostar något men ungefär vid lampavdelningen har vagnen börjat bli så full att men får pengaångest över varje liten sak man plockar på sig. Varje sak framkallar beslutsångest. Vi tog oss i alla fall igenom med livet i behåll och väldigt mycket avbockat på listan.



Vi bodde på Ibis till ett så fantastiskt pris som 399kr för två pers i ett dubbelrum. Inte lika fint som First hotell och det ingick inte frukost men som sagt så var det ett riktigt bra pris.
På kvällen så gick vi ut och åt med Karin. Gick på Allstar, typ som O´Learys, och vi kunde sitta på uteserveringen fram till klockan nio utan att frysa. Så fint väder var det.



Måndagen blev nästan lika jobbig som söndagen. Återigen var det shopping som drog ner humöret. Var en del saker jag kände att jag behövde men som jag skjutit upp att inhandla i en evighet. Det tog tiiiid. Jag är ju inte snabb och med beslutsångesten som kommit med graviditeten så var det inte en helt smärtfri dag. Men jag fick inhandlat lite av det jag hade tänkt och lite bonussaker.
Vi mötte upp med Henkes föräldrar, momma och Karin och gick och åt middag.



Efter det var det utställningsdags. Anledningen till varför vi faktiskt var i Sundsvall. Karin och hennes klass hade redovisning på sina examensarbeten. De hade fått varsitt företag som de skulle göra ny design till. Måste väl knappast säga att Karin var bäst. Finast och fyndigast.



Idag har jag jobbat, gått på föräldragrupp och legat ute i trädgården och läst. Hoppas, hoppas, hoppas att finvädret håller i sig!

RSS 2.0