Modernt

Sedan vi var med med våra bröllopskort i Bröllopsguiden så har faktiskt det hört av sig en hel del folk. Det är ju skitakul men... pusslet vi hade gjort som inbjudningskort är inte det lättaste att tillverka. När vi fick veta att vi skulle vara med i boken så fick vi ju för en gångs skull en chans att "spåra ur" lite och komma på saker utan tanke på tillverkningskostnader. De bad om något extravagant, och det fick de. Det resulterade dock i att en vanlig dödlig inte har råd att köpa pusselinbjudningskorten. Men, hade vi istället gjort något som var billigt och lätt att tillverka osv så hade vi säkert inte fått vara med i tidningen och hade vi fått vara det hade säkert inte lika många hört av sig. Så det är ju bra.
Nu vill vi ju ändå fånga upp de kunder som hör av sig och inte har råd med pusslet så vi har gjort en enklare, billigare kollektion i samma design. Tanken är att vi ska göra samma sak med alla trycksakerna i alla de nya designerna. Här kommer ett smakprov:



Det är en magnet på baksidan av Save The Date kortet.

Jag har köpt en ny kappa!!



Fin va?!?!


Närå. Skämtade så klart bara. Jag har köpt den för tygets skull. Nu ska det sys en ny kappa som förhoppnigsvis inte gör att jag ser ut som en Gestapo-wannabe.
Får se hur lång tid det tar. Kanske kan ha den vintern 2012 om jag verkligen tar tag i det nu på en gång.

Fest

Igår så möttes vi på Paus 2 där vi åt enormt mycket mat och drack en jävligt god Caipirinha. Mojiton där var också riktigt god så det blir nog fler besök där.
När vi ansåg oss klara där så gick vi till Meeris kompis Emilia och fortsatte festa lite. Det var riktigt trevligt och jag fick träffa mycket roligt nytt folk.
Tog bussen hem klockan ett.

Meeris present

Ja, nu har hon ju fått presenten så nu kan jag ju lägga upp ett par bilder utan att vara nervös.
Jag gjorde ett litet porträtt i akvarell till henne.


Henke blev lite sotis...

...och ville också ha ett coolt band. Så det fick han.



Fast helt ärligt var ju min mycket ballare. Om min skiva var punk är det här lite mer... Kent.

Övermöblerat

I orsdags var vi alltså och åt soppa på Oscars. Det var grejt. Tror nästan att det kommer att bli ett givet torsdagsnöje framöver. Jag åt dock inte soppa utan pasta. Pasta för 35kr och vin för 30kr, helt i min smak.
Igår var det filmkväll hos Martin och ikväll ska jag på kalas!
Meeri har fyllt år så vi ska fira henne. Jag vet inte riktigt detaljerna men jag tror vi ska ut och äta och dricka i alla fall. det ska bli jättekul! Har fixat en liten specialpresent till henne men jag tänker inte lägga upp någon bild på den förän hon fått den. Det vore ju typiskt om hon hann se den här innan hon fått den.

Idag har vi varit och letat möbler. Vi hade ju lite för stora möbler för nya lägenheten så vi fick ställa ut några i förrådet, vilket i sin tur resulterade i att vi behöver lite nya. Tex. en skohylla, en bänk till köket, en byrå till hallen och en hylla till badrummet. Vi var runt på lite loppisar i dag och jag hittade världens finaste bord från 1800-talet. Lite i det största laget :) men blir man kär så blir man. Jag hade faktiskt tänkt att jag inte skulle proppa den här lägenheten full som jag gjorde med den förra. Men varför kämpa emot, är man möbelfetischist så är man. Jag får leva med att ha ett övermöblerat hem där ingenting passar ihop.

Min nya kärlek:


I morgon ska vi måla hyllorna till köket ett andra varv och ev sätta upp dem om de hinner torka. Det blir toppen, då har vi kommit ett steg närmare att få ett rum klart. Sedan MÅSTE vi ju byta tyg på soffan och fixa gardiner, men, en sak i taget.
Nu ska jag hoppa i duschen och göra mig fin inför ikväll!

My album cover

Blev inbjuden på Facebook att göra ett cd-fodral. Detta var en evighet sedan men jag har som inte fått tummen ur. Nu har jag gjort det. Det var skoj! Man fick några enkla regler som såg ut som följande:

1 - Go to "wikipedia." Hit “random”
or click http://en.wikipedia.org/wiki/Special:Random
The first random wikipedia article you get is the name of your band.

2 - Go to "Random quotations"
or click http://www.quotationspage.com/random.php3
The last four or five words of the very last quote of the page is the title of your first album.

3 - Go to flickr and click on “explore the last seven days”
or click http://www.flickr.com/explore/interesting/7days
Third picture, no matter what it is, will be your album cover.

4 - Use photoshop or similar to put it all together. Preferably in a square format layout, like a nice old-timey vinyl album cover.

Så här blev mitt:



Punkigt va?

Sopptorsdag

Bakade lite småfralla igår. Det var gott, länge sedan jag bakade något. Nu sitter jag och fördriver tiden i väntan på ett jobbmöte. Efter det ska jag med Åsa på sopptorsdag på campus någonstans. Billigt vin sägs det. Bra, säger jag då.

VILL SEEEEE!



Kan någon snälla ge mig 595kr plus biljetter till Göteborg!!!!!

Kumla

Nu är vi hemma från våra lilla minisimerster. Jag drog dock på mig en förskylning så jag har varit hemma från jobbet. Som tur är så börjar det redan kännas bättre och jag kan nog gå på jobbet i morgon.
Har varit en ganska lugn vecka. Vi har varit på lite loppisar, lagat mat, druckit vin, ätit tårta, busat med katten osv.
Lite bilder kanske...


Ted och Klaras present. En liten kattunge som Ted döpte till Einar Johansson. Vet dock inte hur länge det kommer att dröja innan Malin döper om honom.
Självklart ville den vara med mig precis hela tiden eftersom jag är allergisk och egentligen inte ville vara i närheten av den. Den skulle ligga bredvid mig i soffan, ligga i min säng på natten osv. Och så var den ju så himla söt att man hade väldigt svårt att säga ifrån.


Ted fick bland annat boxhandskar och en boxboll i födelsedagspresent. De var roliga. Lycklig sa han till Malin: Vad bra mammma, nu behöver jag inte slå dig längre!


Jag och Malin kunde inte låta bli att leka lite med handskarna vi också. Det gick vilt till men ingen blev allvarligt skadad.


Lite barnvakt var vi åt Ted också, då tog vi en tur på stan.


Det öppnades fler presenter som bla innehöll full polisutrustning.



Det var en toppenvistelse och jag hoppas att jag får träffa dem alla snart igen, men förmodligen blir det inte förän till jul.

Nämen dra mig baklänges...

http://www.youtube.com/watch?v=O88k4i6pF1A

Det gick inte att lägga upp den som en film här på bloggen men klicka på länken så ska ni få se något oväntat.

Om resan inte spårar ur känns det som att allt kommer att gå som på räls.

Nu är vi på väg.. eller rättare sagt på spår. Semester, here we come!
Solen skiner och det ser ut att bli ganska bra väder resten av trippen också. Nu har vi dock en nio timmars tågresa att pina oss igenom innan vi kan njuta. Internet på tåget gör dock att det blir lite lättare att stå ut. Vi ska vara borta ända till på söndag, så länge har vi aldrig varit hos syrran förut och det ska bli grymt.
Nu ska vi kika på några avsnitt av Överlevarna som vi missat.



Välpackad väska


PS Vill bara klargöra att jag inte köpt Zumba! Jag är inte så dum att jag spenderar över 500 spänn på en träningsvideo. Jag är däremot så dum att jag är villig att riskera fängelse för den =)


Söndagsbestyr

Nu ska jag bara helt enkelt berätta om vad som hänt idag.
Vi hade lite projekt som skulle göras, det första var att gå på en promenad med Kaxa för att kolla in bryggan vi hade hört talas om. Det gick inte ens någon riktig stig som ledde till den men vi hittade den ändå och den var enorm och helt fantastisk. Oj, oj vad jag längtar till sommaren. Det är ju dock tyvärr ett tag kvar.
Nästa sak som skulle göras var att åka till momma och lämna lite grejer och hämta Teds födelsedagspresent. Bland annat skulle jag lämna min ros till henne för vi är ju borta i en vecka. När jag tittade lite närmare på blomman så såg jag att den hade ett tunt nät runt bladen som det kröp en massa små kryp i. Skitsnuskigt. Stannade därför till på Linnéan på vägen och fick lite medicin. Vill ju inte att smitta alla mommas blommor.


Men den blommar fortfarande fint... eller rättare sagt så blommade den fint. När Henke skulle skölja av krypen råkade han bryta av knoppen. Nu står den så fint på köksbordet i ett centilitermått till sprit.


Före olyckan.

När vi kom till momma så blev vi bjudna på pannkakor till lunch. Behöver jag säga att vi fortfarande inte ätit någon middag. Vi tackade genom att ha en j-a odåga till hund. Momma hade börjat lagt ett pussel och det bordet bestämmde sig Kaxa för att försöka hoppa upp på. Resultatet: hela pusslet på golvet. Skithund. Spenderade sedan ett bra tag med att försöka lägga åtminstode an liten del av pusslet hon lagt. Hon hade säkert hunnit tre fjärdedelar och vi lade inte alls så mycket. Stackars momma.

Sedan var det dags att måla lite hyllor. Alla våra hyllor har varit brunbetsade och nu skulle de passa bättre om de var vita. det var bökigt som tusan. Färg och tidningspapper överallt. Men nu är det nästan klart. Lite finputs kvar till i morgon.



Igår åt vi mycket och gott.
Till efterrätt var det blåbär, vilket syntes.

Let's Zumba

Idag har jag tränat! Och det var banne mig på tiden. Mitt Friskiskort gick ut den 3 september och innan det hade jag inte riktigt tid att träna under en ganska lång tid då det var flyttning.
Och ska man ändå träna så är det väl lika bra att göra det ordentligt. Först tränade jag Zumba, den där nya dansträningen de gör reklam för på tv-shop, i drygt en timme. Det var jobbigare än jag trodde att det skulle vara men riktigt kul. Kände mig dock riktigt fånig de första fem minutrarna av dansande i vardagsrummet men sedan gick det över. När det var klart så kopplade jag på Kaxa på ett rep som jag fäste i midjan och så drog vi ut och sprang. Ingen aning om hur långt vi sprang men runt 35 minuter var vi ute.
Nu gäller det bara att jag håller uppe den här träningen, det är ju det som är det kluriga.
Nu sitter jag i soffan, tittar på tv4 plus, har precis ätit lunch och ska snart hoppa in i duschen. Ikväll ska vi bjuda Åsa på middag och hon bidrar med förrätt och efterrätt. Det ska bli kanon. Tror det kommer att bli en superperfekt lördag.

Så här röd och svettig blir man ibland.


Ris på olika vis

Igår var det junta hos Kristine. Det har varit ett litet sommaruppehåll då tre av oss har flyttat. Kristine har flyttat till Odensala och renoverat en hel lägenhet. Fiiin. Till middag fick vi en broccoli- och skinkpaj som var gryyym. Till efterrätt fick vi frukt med glass, inte heller särskillt ääääckligt. Tack för maten och grattis till körkortet Kristine!

Idag skulle jag koka lite ris och började då undra lite över en märklig sak. Varför ska man koka riset på olika sätt i Sverige, Norge och Danmark? Samma ris olika tillsgningssätt. I Sverige, 6dl vatten och 15 min koktid. I Norge, 5dl vatten och 15 min koktid. Danmark, 5dl vatten och 10 min koktid. Vad fan är det om? Idag kokade jag riset på svenskt vis men nästa gång tror jag att jag ska börja experimentera lite över landsgränserna. Laga lite exotisk mat.



Jag har fått en enorm finne. Nu är den på tillbakagång men den har varit helt sanslös. Jag har klämt den flera gånger, var som den inte tog slut. Ont har den gjort också, har inte haft ett normalt minspel på flera dagar.

Under näsan sitter det lilla monstret. Det mesta av den sitter dock på insidan.

Kung på att skaffa jobb!

Folk klagar på arbetslösheten men va fan, sök jobb på dagis då!
Igår och idag har jag jobbat på dagiset Astern. Lämnade alltså ut cv:t i förrgår och har redan fått jobba två dagar. Plus att idag när jag kom hem hade jag fyra missade samtal från dolt nummer = något annat dagis.
I morgon ska jag inte jobba om inte något annat ställe ringer för hon jag vickade för skulle vara tillbaka i morgon. Men torsdag eller fredag måste jag reservera till Spira, får ju inte låta det bli lidande.
Men jesus vad trött man blir av dagisjobb. I och för sig går det ju inte att jämföra för igår hade vi möte med Spira och jag var tvungen att jobba lite där sen så igår jobbade jag över tolv timmar sammanlagt. Men man blir definitivt trött på ett helt annat sätt än när man sitter still på sin kontorsstol hela dagen.

Jobbig dag :)

I dag har jag varit i jobbsökartagen. På Spira har vi nu lågsäsong och har därför tid att jobba lite mer extra. Vi sitter ju instängda hela dagarna så jag tyckte att det skulle vara skönt att få vara lite utomhus. Bra arbetstider kändes också viktigt och att få träffa lite folk. Vad blev det så? Dagis så klart! Åkte runt och lämnade mitt cv på tio olika ställen idag och de verkade väldigt positiva. Nu i influensatider behövs vikarier och de verkar inte ha jättemånga på sina listor. Fick till och med en rundtur på vissa ställen. Lämnade i de områden som kändes bekväma att ta sig till och får jag ingen respons på någon vecka så lämnar jag ut ett gäng till.

Men några saker vill jag dock anmärka på. Ett. Hur man tar sig innnanför grindarna på dagis. Det är som att vara med på Fångarna på fortet. Olika kluriga lösningar på varje ställe. Dra i spaken och lyft haspen samtidigt som du drar i grinden. Typ. På ett ställe var grinden dessutom så hög att jag var tvungen att klättra lite för att öppna den. När man väl tagit sig förbi det hindret så kommer nästa problem. Vilken dörr ska jag gå in i? Femtioelva olika dörrar med saker som "granen" och "frallan" skrivna på. Man chansar på en dörr och kommer in i en helt död lokal. Tyst som i graven. Är det inte ett dagis? Ska det inte finnas barn som lever rövare? Har svininfluensan redan tagit alla? Det slog inte fel någonstans. Tillslut lyckades man, efter att ha smygit runt som en inbrottstjuv i tio minuter,  söka reda på någon i personalen som kommit på villovägar, men det var inte lätt. Inte så konstigt att de inte har några uppskrivna på sina vikarielistor.
Som tur var så var de ute på gården på de flesta ställena och då slapp man det problemet.
Nu är det bara att hålla tummarna och hoppas att någon hör av sig.


Att ha balle är grymt!

Fan vad underbart det är att ha en balkong! Sitter här ute nu, dricker te, läser bok och njuter av solen! Kaxa tycker inte att det är så värst tråkigt hon heller. Hon är ju som bekant ett stort fan av solen.

Bröllopguiden

Nu vill jag att ALLA som läser det här går ut på en gång och köper tidningen Bröllopsguiden! Bättre artikel får man ju leta efter som jag får säga det själv.


Livet på Ranchen

Tänkte börja med en liten historia om hur livet kan te sig på landsbygden.
Skulle gå på morgonpromenaden med Kaxa när jag såg något flaxa omkring i en buske. Det visade sig vara en fågel som fastnat i nätet som var runt busken. Den kämpade på för glatta livet och trasslade bara in sig mer och mer. Henke fick springa hem igen och hämta en sax och en handske. Fågeln var rejält intrasslad och jag fick sitta ett bra tag med fågeln i handen och klippa lös den. Dagens goda gärning: klar.

Sedan kom jag hem och läste en kommentar av Linus. Nu törs jag ju inte annat än att visa lite bilder från lägenheten, men eftersom det inte är klart och jag inte vill visa upp stället innan det är fint så blir det bara lite detaljbilder. Inte vad du hoppats på kanske men jag lovar att när det är klart ska du inte bara få bilder utan då ska jag filma så du verkligen kan få känslan över hur det ser ut här. Och efter det måste du ju självklart komma och hälsa på!



Ikväll ska vi på kräftskiva till Åsa och Kalle. Det ska bli grymt!

RSS 2.0