Dagen D

Så nu är dagen för nedkomst här. Så därför kommer det nog ingen bebis idag. Det är ynka 15% chans att bebisen kommer på planerat datum så...
 
Eva har fått nya dagistider. Gick inte riktigt så bra som vi trodde. Det är tydligen så att när vi lämnar henne vid nio, halv tio så är ju alla barnen redan ute på gården och leker och det fungerar inte så bra för henne. Då blir hon helt plötsligt blyg och orolig och vill inte leka. Hon har till och med gråtit vid lämningen ett par gånger. Har ju aldrig hänt förrut. Dagispersonalen tyckte därför att vi skulle börja lämna till frukost i stället så hon får tid på sig at mjukstarta lite. Testade det igår och det hade gått hur bra som helst. Slut på mysiga långmorgnar med andra ord. Plus att vi kommer att bli tvingade att väcka henne så förmodligen kommer hennes underbara dygnsrytm ändras så att hon kommer att vakna tidigare på helgerna också. Men... snart kommer ju en liten skit som kommer förstöra sovtiderna i vilket fall som helst.
 
En av fördelarna med att Eva börjar tidigt på dagis är att Henke får ta dit henne så jag får sovmorgon plus att sova ostört i gärstrummet. Trodde jag.
Först och främst får jag någon konstig ångest av att sova i ett annat rum än henne. Tror det är för att hon sovit oroligt på nätterna och då vill jag inte att hon ska vakna och vara ledsen utan att jag är där. Plus att det är sååå mysigt när hon ligger och "snuttar" med en på natten. Hon klapper en och stryker en över ryggen och myser in sig i nacken. Den perioden kommer ju inte vara för evigt så jag vill liksom passa på att njuta nu. Men samtidigt sover jag ju inte alls bra när hon håller på och just nu kanske det är viktigare att vara utvilad än att passa på att mysa.
Men i natt så vaknade Eva vid tre och var totalt hysterisk. Till slut pallade jag inte längre utan gick upp och lade mig. Hon lugnade då ner sig och somnade men det resulterade i att jag låg på en tre decimeter stor yta med magen hängande utanför sängkanten i säkert 45 min innan jag smög mig ner igen. Sov dock till klockan tio i morse så jag har nog redan tagit igen den sömnen.
 
Hade en härlig dag på stan med Linn i förrgår då vi handlade lite och åt lunch. Vädret var så fint att vi kunde sitta ute och jag gick runt i t-shirt.
I går däremot så gjorde jag absolut ingenting.
 
Har dessutom äntligen köpt en syskonvagn. Hittade en bättre begagnad vagn för 1500kr. Helt klart värt det. Sliten men funktionsduglig. Lite solblekt och skavd på sina ställen, men det största problemet är nog att den luktar curry =) Och inte lite heller. Har nu fått av det mesta av klädseln och ska testa att tvätta bort lukten. Hoppas det fungerar. Och hoppas det går att tvätta klädseln utan att den ganska trasiga fotplattan faller i småbitar.



 
Våran lilla vovve har fyllt tio år. Det firades inte över huvud taget. Och när jag tog kortet insåg jag att jag knappt tagit ett enda kort på henne på två år. Stackars lilla bortglömda vovve. Och nu kommer snart ännu en uppmärksamhetskrävande liten unge. Hur ska hon hantera detta tro?
 
Eva fick låna en blockflöjt av grannarna och blev frälst. Inte ärvt mor sin där heller. Fick gå på möten med lärare och mamma i lågstadiet för att jag vägrade spela blockflöjt. Konstigt med tanke på all musik jag ändå känner att jag har inom mig. Vilket bättre utlopp finns det än just flöjten?


Bakade muffins igår. Vi har ju en liten svartvinbärsbuske på tomten och den är så klen att det inte räcker till sylt eller saft, men lite muffins blev det. Eva plockade bär och hjälpte till att trycka ner bär i formarna. Hjälpte även pappa med att äta lite smet.
 




 

Tre dagar kvar..

Ja, nu känns det att det börjar närma sig. Börjar dessutom få lite krämpor. Men när de kommer tre dagar innan beräknat datum får man väl skatta sig lycklig. Kan bara gå jättesakta emellanåt för bebisen ligger och trycker på så att det känns som att den ska trilla ut om jag slappnar av =) Inte skönt alls faktiskt.
Har haft lite allt möjligt att göra. Blivit bjudna på middag tre dagar i rad. Var på Öppna i måndags med Linn, Texas och Nikki. Texas och Eva fick både måla och leka med Play Doo. Grymt ställe!
Idag var Eva på dagis ganska länge. Jag skulle på MVC kl tre så hon fick stanna tills jag kom tillbaka. Inget nytt på MVC. Det närmar sig, men det visste jag ju redan. Hoppas verkligen att jag kan avboka mötet jag har nästa vecka. Eva trivs på dgis och de skryter fortfarande om mängderna mat hon stoppar i sig så det är skönt att det inte har ändrats.
Försökte slappna av med ett bad idag. Fixade så jag skulle kunna se ett missat avsnitt av Once Upon a Time på datorn men det blev inte riktigt som jag hade tänkt det. Vattnet blev för kallt alldeles för fort och jag fick ont i nacken av att försöka se datorn som stod på toan. Får öva och bättra mig till nästa gång!
I morgon ska jag luncha på stan. Om inte bebisen kommer i natt. Blev lovad det av en dagisfröken eftersom det är fullmåne i natt. Hoppas!

Billie

Har träffat Larsas och Sofias lilla nykommling Billie! Flera gånger till och med. Vi hade en bestämd träff då vi bjöd på middag men innan dess lyckades jag att träffa dem två gånger. En gång i Lugnvik och en gång då vi träffades av en slump i stan. Jättekul att träffas och Billie var supersöt!! Sov, sov, sov och åt lite.
 
 
Hoppas vi kan träffas snart igen.
 
Här växer magen fortfarande. Mindre än en vecka kvar nu men inga tydliga tecken på att det ska sätta igång. Mycket sammandragningar men det hade jag ju med Eva också. Hade ju inte heller några som helst tecken på att det skulle sätta igång med Eva heller så det kan ju i princip stara vilken sekund som helst.
 
Den fortsätter att växa rätt ut och det ser faktiskt nästan komiskt ut. Famifrån ser den ju inte alls lika stor ut.
 
Den här veckan har varit väldigt trevlig. Eva har ju ått sina 15 timmar på dagis och både måndag och fredag spenderades på Öppna. Efter dagis har vi varje dag fikat mellis med Linn och Texas. Blivit ganska mycket gött kan jag säga. Kommer ev bli en ganska onyttig höst om vi fortsätter på samma vis.
Igår blev vi även bjudna på hamburgare till middag hos dem. Nice.
 
 
 
 

Många järn i elden

Oj, vad mycket vi har haft för oss idag. Knappt suttit ner på hela dagen. Var ju första dagen som Henke skulle jobba och vi hade ju tänkt att Eva skulle testa på dagis. Blev dock inte så. Blev öppna förskolan i Odensala istället.

Hittills har ju jag sovit i extrarummet för att jag ska vara så utvilad som möjligt om det skulle sätta igång men nu är det slut på lyxen. Är för trångt för at alla tre ska kunna sova i sängen, jag behöver MYCKET plats, så nu sover jag uppe hos Eva och Henke i gästrummet. Vill ju inte att hans klocka ska väcka henne på morgonen. Så i morse vaknade vi klockan NIO. Eller. då vaknade jag och väckte Eva. Klockan tio skulle jag vara på möte på MVC så det blev lite stressigt minst sagt. Hade ju kunnat lämna Eva på dagis men då hade jag ju verkligen blivit tvungen att dumpa henne där och första dagen vill man ju kanske vara lite smidigare. Hörde av mig till Linn och tjugo i tio lyckades vi vara klara och slå följe med dem till Odensala. Eva skötte sig ypperligt på MVC och var väldigt intresserad av allt som hände. Bebisen ligger väldigt långt ner och det lät på sköterskan som att det nog inte var så länge kvar.
Hängde sedan på Öppna till klockan var typ ett och det kommer nog bli ett fast inslag i framtiden. Eva hade superskoj och älskade sångstunden och alla roliga saker.

När vi kom hem gick vi på en hundpromenad från helvetet. Eva hade suttit färdigt i vagnen och skulle gå själv. Fick utbrott så snart vi inte gjorde exakt som hon ville. Tänkte ju då att hon måste vara väldigt trött så när vi kom hem bäddade vi i odning i soffan, åt lite mellis och tittade på Björnbröder. Och sedan början av Airbuddies men ingen sömn så långt ögat kunde nå. Men hon satt snällt stilla och vilade så det fick väl räcka då.
När hon började piggna till lite så målade vi med vattenfärger. Jättekul! Första gången vi gör det hemma men det kan nog bli fler.



Sedan gick vi ut i höstrusket (!) och lekte tills Henke kom hem.
Lagade sedan mat lite kvickt och sedan hade Trivselkommitésmöte. Blir väldigt enkelt ordnat denna gång eftersom typ ingen kan vara med. Jag och Henke vet ju inte hur framtiden ser ut riktigt så vi kan ju inte lova så mycket. Får lägga mer krut på höststädningen istället.

Härliga sol

Äntligen har solen kommit till Östersund! Och vi har faktiskt utnyttjat den till max. Det har ju varit Henkes sisat lediga vecka också så det var ju tur att den kom när den kom.

Varit till sommarcaféet i Marieby. Det var supermysigt där! Riktigt, riktigt fint och gott fika.


Sedan har vi haft surströmmingsfest! Eller fest och fest... men vi har träffats och ätit surströmming i alla fall. Linn och Oskar och Madde och David kom hit med kidsen och så käkade vi. Och oj, vad gott det var! Det blir verkligen godare och godare för varje gång man äter. Trevligt värre hade vi också. Barnen hade också kul men det var riktigt kaos. De var helt galna. Har fortfarande inte hittat igen min bok =) Hade bara lite kvar i en deckare och den är spårlöst försvunnen. Eva är ju väldigt förtjust i mina böcker så jag kan gott och väl tänka mig att den skyldiga befinner sig under vårat eget tak.

Hade massa bilder men jag vet inte riktigt vad som hände. Nu när jag skulle öppna dem i Photoshop så försvann de. Så kan det gå. Enda bilden som blev kvar var en bild på Linns underbara efterrätt.



Sedan har vi haft en mycket produktiv "göra nytta dag". Ni ska se alla våra förråd nu! Man kan gå in i dem nu. Något helt nytt. Rensade en del men främst strukturerade vi om. Det gjorde enorm skillnad. Henke stod för allt kånkande och fixande och jag stod för pill med stolsdynor. Trodde ju kanske att jag skulle hinna lite mer men icke. Skulle klä om en fotölj och hade egentligen bara kvar att sy ihop kanterna för hand. Tog sina timmar det. Men jag ville ju vara nogrann, hoppas ju på att slippa göra om det i första taget.



Fint och nystädat


Kaxa tog det lilla lugna och chillade på en gammal matta.


Stolen före omklädning


Och efter


Eva fick en fin prinsessklänning av en av granntjejerna. Den blev väldigt populär!



Henke fick ett bonusryck i rensning och tog tag i tre sopsäckar fullt med skor. Jag hade några. Har lite färre nu...


Fick sedan äntligen till en dag vid Lillsjön. Trodde ju att det skulle bli en hel del i sommar men vädret satte ju käppar i det hjulet. Madde, David och Neo gjorde oss sällskap och det grillades korv och badades i timmar!


Sedan på kvällen grillade vi med David, Neo, Elin, Bengan och Ture. Mycket trevligt!!

Har även varit på den årliga kräftskivan hos Cissi. Var jättekul och gott! Bommade dock att ta några kort.

Så, det var den sommaren den. Nu börjar allvaret och vardagen. Ska börja fasa in Eva i dagisrutinerna i morgon. Går säkert alldeles utmärkt. Börjar med endast ett par timmar i morgon.

Sylt

Idag har jag syltat. Fyra stora burkar och två små med jordgubbssylt. Vi var nämligen på självplocken i Ope i går så vi hade över två kilo jordgubbar att ta reda på.

Eva hjälpte till så gott hon kunde även om en hel del hamnade i munnen. Men det är lugnt alla moralpoliser, vi betalade lite extra för hennes mulande.



Köpte även en ny vagn på vägen dit. Behöver ju två snart så Eva fick en ny sulky att åka i och sova i på dagis. Hittade en begagnad till ett bra pris och slog till. Hon tyckte så mycket om den att hon vägrade kliva ur den när vi kom hem och satt kvar ute och läste tidning medan vi stökade på inne.



Syltandet gick bra. Inga problem när man har syltsocker. Bara att röra ihop och koka. I princip.



Var även och lånade en bok på bibblan. Den finns inte i bokhandlarna längre, är lite gammal, så man får låna om man har turen att den finns inne. Vi har stått på kö och nu var det våran tur. Bara att läsa den alltså så ska den där förlossningen gå som en dans. Lätt som en plätt =) Har ju även en profylax dvd så jag kan ju faktiskt omöjligt misslyckas.



Börjar se lite absurd ut nu. Magen står verkligen rätt ut. Var på MVC igår och allt ser bra ut. Nu var till och med värdena så bra att jag ska sluta med järntillskott. Och jag som fuskat som tusan och inte tagit nästan något. Men det typiska är att jag precis köpte en flaska Blutsaft för 105kr som jag inte ens öppnat. Får hålla tummarna på lite eftergraviditetsjärnbrist.


Födelsedagsmiddag m.m.

Jag har inte så tur med de få soliga dagarna som vi haft. Har inte haft nästan några spikade planer under sommaren men tro på fan att just när jag har det så blir det sol. Idag var en sådan dag. Satt på jobbet när solen sken utanför förnstret och min födelsedag var en annan. Men där fick jag faktiskt skylla mig själv. Jag VET ju att det alltid är fint väder på min födelsedag så jag skulle inte ha planerat in att laga mat hela den dagen. Skulle ha förberett allt dagen innan. Men nu var jag ju inte så förutseende utan stod inomhus nästan hela dagen.

På förmiddagen var vi faktiskt en sväng på Evas dagis. Bara för att hon skulle få leka ute lite med de andra barnen. Det är ju faktiskt ganska snart dags att börja igen. Tror hon kommer tycka att det blir skitskoj att få komma tillbaka. Var absolut inga protester när vi föreslog att vi skulle dit.

Sedan kockade ju jag då en del. Det var inget avancerat alls, det tog bara tid för att jag inte är så värst snabb längre och måste sätta mig och vila emellanåt. Plus att jag ville förbereda ALLT så jag skulle slippa stå i köket när gästerna kom.
Menyn såg ut som följande: Till förrätt, matjesill med alla tillbehör. Varmrätt, Dijonkyckling med pastasallad. Efterrätt, ananaspaj med jordgubbar och glass.
Hade dessutom en helt fantastiskt trevlig kväll!! Jag har så himla bra kompisar att det inte är sant!! Tack allihop!!


Har bakat dubbel sats småfrallor också. Är inte så länge kvar till förlossningen nu. Typ tre veckor om jag går tiden ut. Och det jag vet att jag ALLTID är sugen på, oavsett tillstånd, är småfralla. Har även inhandlat massvis av festisar. Så nu kanske jag överlever förlossningen energimässigt i alla fall. Fick finhjälp av lilltjejen också.


Har varit på Änges 4H gård och kollat också. Inte jätteimponerad. Några kaniner, getter, marsvin, ankor och höns i omysig omgivning. De hade ju verkligen kunnat göra det så himla kul men nu var det mest att gå runt och titta in i lite burar. Klappade getterna lite i alla fall vilket resulterade i att Eva blev stångad i magen. Inte så kraftfullt men tillräckligt för att hon skulle bli ledsen. Då åkte vi hem.


I förrgår var vi på middag hos Tompa och Sara. Vi hade ju massor av pastasallad över sedan födelsedagsmiddagen så de kompletterade med lax och såser och vips hade vi middag! Vädret var faktiskt riktigt fint på kvällen så vi kunde sitta ute och äta och barnen kunde busa fritt.
I går blev vi också bjudna på middag. Hos Linn och Oskar den här gången. En GRYM kycklinglasagne.
Fick en present också. Som tack för att vi vattnat deras blommor när de var på semester. Kan tänka mig att vattna blommor fler gånger om man får så fina belöningar =)


Eva surade lite över att hon inte fick springa runt som hon ville när vi satt och åt. Ölen hade inget med saken att göra, lovar!


Lite glass hjälpte.


Vi gick inte utan efterrätt heller


Har tjänat lite pengar de senaste dagarna också. Sålt ett par saker på Facebooks köp och sälj sida. Riktigt behändigt. Kostar inget att lägga upp saker och de verkar säljas fort som tusan. Eller så är det ett tecken på att vi satt lite låga priser =) Har i alla fall fått sålt våran utemöbel och Evas gamla babysitter inom minuter från det att de lagts ut. Grymt! Ska rensa förrådet snart och då jävlar!

Utemöbel 600kr


Babysitter 200kr


Eva kom dock på hur rolig den kunde vara. Men det var lite för sent.


Några bonusbilder.

Eva skriver i mammas kalender


Efter badet. Ska bada lite extra nu. Har blivit rädd både för att bada och tvätta håret. Badet går riktigt bra nu och hon kan sitta ner ensami badkaret och busa och leka (gick inte för en månad sedan). Hårtvättningen är dock fortfarande tortyr men jag hoppas att det blir bättre snart.




Släktfest och trettioårskalas

Pappa styrde ju upp ännu en släktfest i år. Hade ju en förra året under stråket och nu var det dags igen. Den här gången var vi hemma hos pappa och tack och lov sammarbetade vädret. Hade det varit risigt, vilket det varit resten av sommaren, hade det blivit knivigt att få plats inne. Vi var typ tjugo pers och lånade alla grannarnas utemöbler. Det var riktigt trevligt!! Henke var på grabbkväll så jag och Eva sov över i Lugnvik. Det kändes som ett bättre alternativ än att väcka henne för att kuska hem mitt i natten.



Hittade en gemensam passion för vatten hos tremänningen Ingemar.


Morgonen efter blev väldigt intensiv. Klockan elva skulle vi nämligen befinna oss hos Madde och David i Ångsta. Packade ihop alla saker och åt frukost. Ringde Henke för att kolla att han masat sig upp och åkte till Odensala där Eva skulle spendera natten. Och detta under tidspress eftersom Eva har ställt om till sommartid och numera tar saftiga sovmorgnar. Hade dock ställt klockan på just den här dagen =)
När jag lämnat Eva hämtade jag Henke och Maddes kompis Malin och så drog vi. Madde hade blivit iväglurad och när hon kom tillbaka stod alla de HEMLIGA gästerna på gården och väntade. Hon hade nämligen ingen aning om att David hade fixat en heldag med överraskningar till henne.
Det var en toppendag som inleddes med en femkamp. Finns ett ställe i Ångsta som ordnar med sådana saker och dit hade David fixat en buss. Jag kunde ju av förklarliga själ inte vara med men det var kul att titta på också kan jag säga!

Överraskad gäst


Madde fick även testa några egna bonusäventyr som hon utförde med bravur!

När alla kamperna var över så tog bussen oss tillbaka hem till Madde och David där det bjöds på lunch. Kött, kyckling, potatissallad, tsatsiki och bröd. Gött! Jag och Henke hade ju egen bil så vi åkte hem och gjorde oss i ordning och mötte sedan upp de andra utanför Marité där det åts middag.
När övriga sedan skulle ut och stråka tackade jag för mig och åkte hem. Men som sagt, en riktigt bra dag!

Annars så har vi haft fika besök av Lisette, Daniel och Annie och Johan, Helena, Alfred och Walter. De kunde inte komma på Evas kalas så de tittade förbi nu istället. Fikades och busades rejält.

I morgon fyller jag år och istället för det traditionella kalaset så tänkte jag ha en liten tjejmiddag istället. Inget stort gäng och ingen avancerad matlagning. Bara så man passar på att träffas lite. Tror jag har planerat det bra med mat som går att förbereda men man vet ju hur det är så jag kommer säkert att ha fullt upp i morgon.

RSS 2.0