Kräftskiva

Årets (förmodligen) sista kräftskiva gick av stapeln i Torvalla nu i helgen. Jag slog följe med Malin Gradin och där mötte vi Berit (Malins mamma), Ludde, Nicke och resten av "midsommargänget".
Hade en riktigt rolig kväll och tänkte dela med mig av lite bilder.

    Löken testar att shotta kräftspad.

    Malin tar sig en svängom

    Jag och Gradinskan



     Monica visar hur det ska gå till på en fest

Idag har det tagits väldigt lugnt. Ätit frukost på Subway, middag från Aladdin och tittat på x antal avsitt av Heroes. Kunde inte önska mer av en helg!

Jäkla HM

Förra veckan var jag superduktig och slängde alla gamla sockar och köpte en hel bunt nya på Hennes. Det är de absolut sämsta strumporna jag någonsin varit med om. Jag hinner inte mer än nerför trapporna så har sockarna glidit ner under hålfoten. Ska ge dem en till chans med en tumling men fungerar inte det blir det sopkorgen!


Lite deppig?

Känns världen lite mörk och tråkig nu när hösten är här? Eller behöver du kanske helt enkelt få skratta lite? Jag har lösningen...  Jag kan inte tänka mig att någon kan se det här klippet utan att dra på smilbanden. Faktiskt känner jag mig så säker på den punkten att jag utmanar alla läsare. Hör av er och tala om hur det gick.

http://www.youtube.com/watch?v=vQGEo2P8rnA

Tack pappsen!

Idag när Henke kom hem från jobbet stod det en stor kasse med mat och godis utanför dörren. Pappa hade varit på Överskottsbolaget och fyndat och självklart skulle vi få ta del av det.
Men det är inte ens det bästaste (inget ord, jag vet), det bästa är att vi fick två kassar igår!!! Kommer inte att behöva handla på år och dar.


Duktig

Nu har jag och Henke (mest jag) varit riktigt duktiga!!!
Vi hade samlat på oss en hel del foton som skulle sättas in i album. Och när jag säger en hel del menar jag en hel del! Tex så hade vi inte ens satt in alla foton från långresan 2003.
Igår lånade jag tejpapparaten från jobbet (en gudagåva) och satte igång. Några timmar senare var vi nästan klara och idag gjorde jag klart det sista Yiiho!


Det borde kanske också nämnas att jag precis skickat iväg runt 100 foton för framkallning så någongång nästa vecka får jag börja om från början.
Plus att jag har en hel kamera med foton jag måste föra över till datorn och förbereda för framkallning.
Nej, nu ska jag glädja mig åt detta!!! Yiiho!


Syndare!

Jag och Henke har varit jätteduktiga i säkert ett par veckor. Vi bestämde då att vi skulle sluta köpa och äta godsaker VARJE kväll. Reglerna var så att blev vi bjudna var det okej men vi fick INTE köpa det själva. Igår halkade vi dit. Rejält. Både lyxmuffins och Häagen-Dazs! Illa. Men första steget i att bättra sig är ju att erkänna att man har ett problem så...

        

Ny dator!!!

Från och med idag så skriver jag alla mina blogginlägg på den här skönheten! Tack Sune och Anna-Lena.
                                                                                                                                                  Anna-Lena



(Nu har jag fixat misstaget med namnen Sune)
(När tusan ska ni bli nöjda?)

Semester

Nu är det bokat och klart! Det blir en tvåveckors semester i år också. Den 12:e november åker vi till...

image49

INDIEN!!!!
Underbart! Och det blev desutom riktigt billigt. Resan tur och retur  Stockholm - Goa kostar ganska precis 6000 kr.  Och därnere behöver man nästan inte göra av med några pengar alls. Billigare än i Thailand. Behöver nog inte göra av med mer än 1500 kr i fickpengar. Det ska bli så KUL!

PS Visst börjar jag bli haj på photoshop? : )

Kunde inte låta bli

Tre snabba bilder... kunde inte hålla mig. Jag hade inget bra kort så det fick bli ett svart-vitt, ha överseende. Förlåt Henke!

           

Gammal                         Svart                          Kvinna


Ted 2 år!

image35

I söndags fyllde den sötaste killen i hela världen två år. Tyvärr var jag inte där (skitsyrran har ju bosatt sig i Örebro med go-grynet) men jag lovar att jag kommer och hälsar på snart. Har letat fram lite bilder som jag tänkte dela med mig av.

                   

Till och med när han inte är särskillt söt är han jättesöt! (Gissa vad han har på ryggen)   


Subway

Lördagskvällen avslutades med en liten tillställning hos fröken Malin Gradin. Blev bra drag på de flesta men eftersom jag och Henke skulle upp och fjällvandra (blev inget pga blåsten) så tog jag det lugnt. En halv vinflaska tror jag det blev.
Utgången uteblev och istället gick vi på ett efterlängtat besök på Subway!!! Som jag har längtat efter att denna kedja ska öppna här! En Toasted Steak and Cheese senare var jag nöjdare än nöjdast och vi drog oss hemåt.
Bonusen var också att Henke beställde en HEL baguette (det är ju praktiskt taget en limpa så det äter man inte i ett sträck) så vi hade halva kvar att dela på till frukost i morse!

                       
Förfest


Efterfest


En dag på stan

Har haft en härlig dag på stan. Anledningen till att jag tycker att den var härlig är att jag knappt kan minnas sist jag var på stan och faktiskt handlade något!
Började dagen med att jag och Henke träffade Joel och Karin (som är hemma!!!) och tillsammans slog vi följe och mötte upp med Malin Gradin på... Tingshuset. Surprise! Men det börjar ju på T och slutar på huset så alla kände sig trygga.  
Jag beställde en macka med räkröra och tro på tusan så visade det sig att de har exakt samma röra som Permans hade förrut! YIHO! För 43kr och då ingår en liten sallad. I love that place! OCH DE HAR ÄPPELJUICE! Sedan blev det gå-på-stan-ande. Grabbarna drog på fotboll och det gjorde inte oss så värst mycket. Köpte en mössa, en t-shirt, ett halsband och ett diadem. Härligt värre!


Mössa 49,50           T-shirt 69,50    
Halsband 89,50     Diadem 19,50
Sammanlagt: 228kr (inte så farligt)


Närbild på halsbandet / förstorningsglaset


Inget jag köpte utan något jag hittade bakom hallbyrån

Helvete



TYPISKT!!
Precis när man trodde att lönen faktiskt skulle räcka månaden ut så åker man på en parkeringsböter på 600kr.
Parkerade på en plats utanför Friskis där vi stått massor av gånger förut. Det står inte att man får stå där men det står inte heller att man inte får stå där. Plus att det ser väldigt mycket ut som en parkeringsplats och man blockerar absolut ingenting när man står där. Och skiten ska betlas inom åtta dagar! Den faktureringstiden ska jag och Åsa införa på Spira. Orättvist säger jag, orättvist!

Opera

     
Jag antar att det inte är många som missat den fantastiska operasångaren på Youtube.
Såg klippet för ett bra tag sedan och mitt armhår har aldrig rest sig så mycket. Ögonen tårades och jag insåg helt plötsligt vad det är som gör att folk gillar opera. Men det var inte det som jag tänkte skriva om. Utan det var hans namn som jag fick veta först idag: Paul Potts. Någon annan som tycker att det påminner om ett annat namn och att det är väldigt skojigt. Lite torr humor kanske, men va fan...
Om någon mot förmodan inte sett klippet så varsågod: http://www.youtube.com/watch?v=9oxTy7KIAaA
Och grattis till skivsläppet Paul!!

The Year Of The Squirrel, part two

Jodå, nu har jag ännu en ekorrhistoria.
Jag och Åsa hade sett de två obliatoriska ekorrarna på morgonpromenaden (en var död) och trodde vi skulle vara i trygghet när vi kommit in på kontoret men... SMACK! Så sitter en rackare på rutan med magen tryckt mot glaset och armar och ben utsträckta från kroppen. Han stirrade på oss i en halvminut och försökte få ett tag i fönsterlisten utan resultat innan han hoppade ut i trädet igen.
Nu är invationens kulmen nära!

Dum hund

Våran lilla Kaxa. Ibland är hon så himla smart att man blir rädd och ibland är hon inte riktigt lika bright.
Kaxa HATAR katter och då menar jag inte lite. Hon avskyr dem riktigt intensivt och ser hon en blir hon helt tokig, om inte...  Om inte katten går i koppel för då tror hon att det är en hund.
Gick förbi en tant med en katt i koppel idag och vi passerade riktigt nära men Kaxa fattade absolut ingenting. Man kan ju börja undra om den där nosen fungerar överhuvudtaget.



Ekorrens år

Vad i hela fridens namn är det med alla dessa ekorrar!?
Säg inte att det bara är jag och Åsa som har upptäckt att de håller på att ta över staden. Visst ska jag erkänna att det är lättare att upptäcka dem när man har en hund som blir helt sjövild så fort hon ser en. Men så här många ekorrar har jag aldrig varit med om, ser flera om dan. Och kaxiga är de också. Såg en ekorre häromdagen som spöade skiten ur en kråka. Jag tror de arbetar sig upp i storlekar, medelstora fåglar avklarade. Om inte alls länge kommer våra husdjur att vara under ekorrarnas makt och sedan är det våran tur inte långt efter det. Vi måste gå ihop för att stoppa detta. Tillsammans är vi starka!!!


Puh!

Ja, sammanlagt slutade det på 58,5 timmar den här veckan och det har helt tagit knäcken på mig. Jag har gått omkring hela lediga helgen helgen som i ett töcken.
I lördags skulle Henke ha lagfest hos oss och titta på fotbollsmatchen. Jag hade tänkt att festa lite och gå ut senare men det blev istället så att jag låg halvt medvetslös i soffan hela kvällen istället. (Utan alkohol)
Och den där lagfesten blev inte heller mycket att hänga i granen. Två killar hade anmält sitt intresse. En dök inte upp och den andra kom iklädd mjukisbyxor och utan något som helst intresse av utgång. Skärpning HLK!!
Det slutade med att Henke fick gå ut själv och möta upp med några andra som varit på en riktig fest istället.
Så, med andra ord ställde vi in det planerade gymbesöket och hyrde en film istället. Hoppas den är tillräckligt bra för att hålla mig vaken.


Workoholic

Ingen rast, ingen ro. När jag jobbat klart på mitt nya tredje jobb klockan tre i natt så har jag jobbat 58 timmar hitintills den här veckan. Fick sluta tidigare från Spira idag för att hinna hem och sova lite innan jag börjar jobba igen. Om min klena lilla kropp och mitt svaga psyke klarar det här får vi väl se...

Roligt, roligt, roligt!!!

Nu ska vi ta en blick in i framtiden och en liten titt på hur jag hade sett ut med ett annat kön eller med andra föräldrar. Helt ärligt får man ju leta efter en snyggare man, hade fått mota bort tjejerna  med våld om naturen velat annorlunda..


                                    
        Man                              Svart                              Asiat                         Gammal



    Orginal

Testa själv på: www.faceofthefuture.org.uk

Tandläkaren!

Igår var det dags för en liten tur till tandläkaren. Jag klev upp i god tid men insåg ändå innan promenaden med Kaxa att jag var sen. Tog hunden och sprang runt huset med henne, ett under att hon ens hann göra ifrån sig, borstade tänderna så noggrant jag tyckte att jag hade tid med och skyndade ut till bilen. Väl ute i bilen insåg jag att jag hade tagit fel på tiden med en timme och det var därför bara att gå upp och sätta sig och vänta med en puls på 160 och svetten lackandes.

Som tur var hade jag inga hål...när jag kom dit. När jag gick därifrån därimot hade jag ett helt nytt. Jag bad nämligen tandläkaren att ta ut min tungpiercing som suttit som berg. Både jag och Henke har försökt men det krävs tydligen en tandhygenists starka nypor och plasthandskar.


Vuxenpoäng till mig!

Panangcurry med torsk och räkor

Jag hade inte tänkt att skriva recept på den här bloggen men jag kan helt enkelt inte låta bli. Med tanke på hur den förra matbloggen floppade så känns det inte som ett smart drag men va fan...

Panangcurry med torsk och räkor (riktigt gott!!!)



4 tsk olja
1 stor röd lök, hackad
2 citrongrässtjälkar, hackade
1 rågad msk currypasta Panang
400 ml (1 burk) kokosmjölk
1 pkt Alaskan Pollock eller torsk
1/2 färskt broccolihuvud
2 morötter skurna i stavar
4 tsk fisksås
4 tsk limesaft
2 tsk farinsocker
1 1/4 dl hackade jordnötter 
1 näve(?) oskalade frysta räkor

Hetta upp oljan i en wok och lägg i lök, citrongräs och curypastan . Fräs i ca två min.
Häll på kokosmjölk, koka upp och låt sjuda i ca 20 min.
Dela torken i kuber, ca 3x3 cm. Lägg i den tillsammans med broccolin och morötternaoch sjud i ca 5 min tills torsken inte är genomskinlig längre.
Häll i fisksåsen, limesafter och sockret och rör om.
Ta grytan från värmen och lägg i räkorna och jordnötterna.
Servera med ris.

Bara att testa! Mums!

PS Receptet kanske inte stämmer till punkt och pricka eftersom stor del av det är mitt eget påfund och jag aldrig vet exakt hur mycket jag använt DS


Retuchering!!

Har roat mig lite med att göra mig vackrare genom photoshop. Ena bilden visar hur jag egentligen ser ut och den andra visar hur bra jag skulle passa i en näsoperation, kindinsugning(??) och en ordentlig tandblekning.  Hade man haft pengar så...

       

Korkat!

Min kära sambo sa en sak idag som gjorde att jag blev så glad över att ha en blogg. En del saker som sägs måste man dela med sig av. Det vore helt enkelt själviskt att sitta och hålla på dem.

Jag: Ser du att jag har klippt luggen?
Henke: Ja, den var längre förut va?

En blogg till Karin

Under en väldigt lång tid nu har våran Karin välsignat oss med högkvalitetsläsning på hennes blogg och nu är det dags att ge lite tillbaka.
Som vi alla vet så har hon gått och blivit klyktattare (fnys) och på grund av detta kommer vi inte att träffas i samma utsträckning längre. Jag vet också att varken hon eller jag är några telefonpratare så jag kände det som min plikt att göra allt för att hon ska känna att hon hänger med på allt som händer i wonderbara ÖSTERSUND!
Så, med andra ord är det här en blogg tillängnad Syster Ohlsson.



Plus att det ger mig en anledning att få arslet ur soffan och GÖRA lite saker. Man måste ju göra saker för att ha något att skriva om. Nu till exempel, nu tänkte jag ta och titta på lite tv... se på fan, det fungerar redan!

RSS 2.0