Stökigt värre

Häromdagen så vaknade jag och Henke av ett stort brak. Henke gick upp för att se vad som hänt men såg inget särskillt. Inte förrän han skulle göra morgonkissen. Ena sidan på hyllan i badrummet hade lossnat och rasat ner i golvet vilket resulterat i attt alla saker i hyllan ramlat ner.
Nu är den stora frågan när vi kommer att laga den och den ännu större frågan är när kommer vi åtminstonde plocka upp sakerna från golvet????

   Katastrof!

Idag gjorde vi faktiskt lite nytta. Eller rättare sagt blandade vi lite nytta med lite nöje.
Det var ont om tvättider och ont om rena kläder så vi begav oss till Odensala för en tvätt. Passade även på att ta en hundpromenad som inte innebar ett varv runt Tullkammaren. Roligare för både oss och Kaxa.

   Full fart

Hundpyjamas

Nu börjar det bli kallt ute... och kallt inne. Vi har tydligen lite för kallt i vårt sovrum för Kaxas smak, vilket resulterar i att hon ca sju gånger per natt vill in under mitt täcke. För att få som hon vill ställer hon sig vid mitt huvud och stirrar till jag vaknar. Fungerar inte det boxar hon till mig med tassen.
Logiskt sätt borde hon skita i att krypa under täcket om hon inte frös, därav pyjamasen.
Testade i natt och voilá, bara tre täckdyk. Hoppas det fortsätter på samma sätt framöver.



Efter att ha undvikit ett jackköp i flera månader så slog jag äntligen till och shoppade på HM.
Den kostade 700 kr men de hade en rabatt på 100 kr på HM igår så det blev "bara" 600.


Kamera!

Min pappa är BÄST!!! Jag fick en ny kamera häromdagen och den är helt underbar!!!!!  En Canon Ixus 70 (för dem som är insatta) Den gör precis som man vill och är liten och behändig. Den har även massor av funktioner som jag tänker plugga in när som helst nu.

         
Två fina exempel på foton tagna med den nya kameran... men det är klart de blev fina med tanke på motivet.

Mottejs goknul

Några saker som kan få ett hjärta att smälta:

-Malin frågar Ted om han vill bli buren och han nickar. När hon böjer sig ner för att plocka upp honom skakar han på huvudet och säger: "Mottej bäja" (Moster bära), springer mot mig och slänger sig i min famn.

-Vi sitter i soffan och äter chips. Varje gång han ska ta ett nytt måste han klättra ner från soffan och varje gång han sätter sig igen tar han tag i min arm och lägger den runt sig så jag håller om honom.

-Malin ska på jobbet på morgonen och jag och Henke ska ta honom till dagis så jag lägger mig i sängen bredvid Ted istället för Malin. Då förklarar han allvarligt: "Mamma bobb, pengaj" (Mamma jobb, pengar)

Förmodligen är det säkert så att man måste ha varit där för att till fullo uppskatta det men sötare pöjk finns inte!

Ja, som ni vet så raderade ju jag alla bilder jag tagit i Örebro men jag hade ju faktiskt en kväll kvar där så här kommer lite ögongodis! (I dess rätta bemärkelse!)

   Ted målar i målarboken han fick av mig och Henke i födelsedagspresent.

  Han ÄLSKADE dessutom bilarna vi köpte till honom!

  Han har lärt sig från mamma att man ska smacka med läpparna när man använt läppstift.

  Det är gott med "pipps"

  Ett alldeles nytt och jätteroligt trick.

Örebro by night

Jag önskar att jag nu kunde visa några av alla de härliga bilderna jag tog under gårdagen men icke! Under middagen lyckades jag radera alla i ett försök att vända tillbaka en bild som Malin lyckats få åt fel håll. Hade några riktiga godbitar på den kameran.. men , men ni får nöja er med kvällen i ord istället.
Vi gick på stan först på dagen. Handlade ett par skor, leggings, knästrumpor, en röd skjorta och ett rouge.
Hemma igen så spelade vi spel och drack drinkar. Absolut svartvinbär och tranbärsjuice är en höjdare medan vaniljvodka och tranbärsjuice inte rekomenderas.
Sedan gick vi och bowlade. Henke var på väg att ta familjerekordet men höll inte nerverna i styr ända till slutet. Själv hade jag en av de sämsta rundorna i mitt liv och gick därifrån med en sönderkrasad nagel dessutom. (En gammal bowlingskada som flammade upp igen)
Då var det dax för middag. Malin och Peter hade bokat bord på en restaurang som heter Böfhouse (typ) där det servarades kött. Malin hade två kuponger så vi fick äta två men betala för en. Det var tur för notan blev ganska saftig ändå. Deras efterrättsspecialité var en mjukglassbuffé med alla möjliga toppings. Jag och Malin beställde andra efterrätter men Henke och Peter slog på stort. Henke tror inte han har blivit så mätt någonsin. Sedan raderade jag alla kort och så gick vi hem.
Känns taskigt att lämna er utan en enda bild så här kommer en "dagen efter bild"



PS. Malin har inte internet så nu sitter jag i hennes fönster och surfar på ett nätverk som kallas för "bordellen"


Örebro



I morgonbitti åker jag och min kära sambo till Örebro. Vi ska hälsa på min syster och hennes underbara lilla TED!
Han fyllde ju år för ett litet tag sedan och nu är det dax att gratta.
Jag har köpt två fina veteranbilar och en målarbok med... bilar. Han gillar motorfordon som ni kanske förstår.
Vi ska stanna övar helgen och åker hem på måndag. Ska ta med mig kameran och lovar att ha en liten redovisning om vad vi haft för oss.
Nu ska jag och Henke packa och sedan bege oss ut i tokstormen för att träffa Johanna och hennes karl Kalle. Typiskt att vi skulle bort exakt samma helg som de kommer hem... men, men, bättre lycka nästa gång.

Skrivardel



Tycker ni att detta ser ut som en del som ska sitta i en skrivare?
Rätt svar: NEJ!

Från början: Skrivaren började krångla idag på jobbet. Man hörde att en pappersbit hade fastnat och pga den så tuggade skrivaren sönder alla papper. Åsa visade prov på sina mekanikerfärdigheter, plockade fram potatisstickan och började jobba. Svart upp till armbågarna lyckades hon pilla fram pappersbiten men även en del av ett gummiband stack fram. Kändes inta som något man skulle vara och pilla på så Åsa tryckte försiktigt tillbaka gummibandet.
Fortfarande lät skrivaren konstigt och envisades med att förstöra papper. Ett andra försök med potatisstickan gav resultat. Gummibandet som hade tittat fram var helt enkelt en vanlig gummisnodd. När detta var klargjort drog Åsa sig tillminnes att det hade suttit en gummisnodd runt en påse vi fått tidigare på dagen och den hade vi, tydligen, lyckats placera inuti skrivaren. 
TUR att vi inte tog den till en reparatör...

Nu ni!

Nu ska ni få ett riktigt toppenrecept mina vänner.  Det låter mysko men jag lovar att det är ruskigt gott. (Och supersnabbt!) Det kan ju lätt bli en del skumma ingredienser när man ska improvisera ihop något och man helt enkelt får ta det man har.
Måtten kan nog vara lite knasiga är jag rädd, svårt att säga hur mycket man hade i så var inte blyga att ändra i receptet efter egen smak!!



Pastasås med blomkål och kassler      2 pers

En ca fem cm tjock kasslerskiva skuren i små tärningar
Färsk blomkål delad i små buketter (kanske runt 100 gram?)
1 hackad gul lök
Örtsalt
Paprikakrydda
2 dl vispgrädde
1/3 dl skinkost
Maizena ljus redning

Stek blomkålen i smör tillsammans med kryddorna i någon minut.
Häll i löken och kasslern, stek i ytterligare i ett par minuter.
Häll på grädden och skinkosten och låt koka upp.
Red med maizena till önskad KRÄMIG konsistens.

TESTA!




 

Söndagsmorgon

Vad underbart det är att vakna upp en söndagsmorgon och inte vara bakis! Har verkligen lärt mig uppskatta den känslan sedan förra helgen. Var fortfarande bakis på måndagen då.
För att fira detta så ställde jag till med en brakfrukost. Gött, gött, gött!


Mmm

image83

Han kan han!
Heja Idol-Christoffer!

Hade nästan glömt...

Efter förfrågan från Sune och Anna Lena så kommer här en bild på deras son (och mig) i 70-talsmundering. Hoppas ni blir nöjda!

image82

Nöjd

Detta är vad som hände igår.
Jag kom hem sent från jobbet och var hungrig så jag skulle inte hinna till det bokade spinningpasset. Henke var i valet och kvalet men bestämde sig i absolut sista sekunden att försöka hinna dit. Han skyndar sig iväg, kommer tillbaka inom två sekunder, flänger runt lägenheten, svär och försvinner lika snabbt. Något var glömt.
Ytterligare två sekunder senare hör jag ett avgrundsvrål från parkeringen då han slår örat i bildörren.
Jag hinner nätt och jämt sätta mig i soffan innan dörren öppnas ännu en gång och en träningsväska viner genom luften. Då har min stackars sambo i stressen lyckats glömma att sätta på sig säkerhetsbältet, kommit precis runt kurvan nedanför huset och blivit stoppad av polisen. Ettusenfemhundrakronor i böter!
Och till alla er som lever i någon konstig illusion om att Henke inte kan bli arg... ni skulle bara veta!


Utmanad!

Jag antar härmed Johannas utmaning!
Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir utmanade ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Bloggaren väljer fem bloggare och gör en lista av deras namn. Efter att det är gjort skriver bloggaren en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit utmanade och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

-Jag klarar inte av när någon petar mig i naveln. Det är bland det obehagligaste jag vet!

-Skulle jag haft en pojkhund som jag fick döpa själv skulle den heta Gordon Spencer

-Jag har gått en halv kurs och hoppat fallskärm själv tio gånger

-Jag kan inte sova om jag har torra händer eller fötter

-När jag rensade igenom min förra lägenhet hittade jag sammmanlagt 900kr i gamla födelsedagskuvert.

-Jag blir jättearg och yr när det blåser

Så, då var den lätta delen av utmaningen avklarad. Den andra delen går jag nog bet på. Jag känner bara en annan person som har en blogg förutom dem som du (Johanna) redan skickat utmaningen till.
Alltså... jag utmanar härmed Meeri! 

Brysselkål och brödrost

Idag efter jobbet åkte jag och Henke upp till Rusta för att köpa en ny blandare till köket. De säljer jättefina där för ca 150kr. Väl där så hittade jag något jag bara måste ha för det var ju till ett så bra pris (som så många gånger förr på Rusta). En ljusblå brödrost för 199kr! Henke tyckte nog också att det var ett fynd utan dess like för han köpte den till mig!!!! Tack, världens snällaste Henke!!!

 Har inte riktigt lyckats fånga den fina färgen på bilden.

Sedan vill jag passa på att slå ett slag för brysselkålen. Jag tycker denna utsökta grönsak har fått ett oförtjänt dåligt rykte och fler borde (och skulle om de smakade) uppskatta den.



PS. Lovar att anta utmaningen Johanna...

Köpfrossa

Ingen annan jag känner skulle kalla detta för köpfrossa men för mig...
Jag och Åsa slutade vid lunch och gick ner på stan. Började med att boka en NY klipptid. Gick till flera olika frisörer men tillslut hittade jag rätt. Hon var beredd att fixa frillan för 200kr. Tid på måndag kl 11, typ. Problemet med håret som inte riktigt syndes på bilden är att det är alldeles för tjockt nertill och det är det hon ska fixa.
Sedan gick vi på HM och handlade viktigheter som hårspray och saltvattensspray. Handlar väldigt mycket om hår nu, jag vet.
Sedan gick vi på Hemtex där det var, håll i er nu, REA! Köpte gardiner  till vardagsrummet där.


Blev sådär. De var jättekorta. Slutar alldeles där bilden tar slut. Ska gå tillbaka och se om de har några längre. Annars får de hamna i köket.
Och till sist var jag precis på Livs och Deli och hämtade ut ett paket med kläder somjag beställt från HM:s Outlet på Internet.
Innehållet bestod av: 2 klänningar, 1 par leggings, 1 par jeans och en gratiströja.

 En av klänningarna

Sedan hade jag nog handlat klart tror jag...
Nu är det Idol-dax!

Före och efter

      
Före                     Efter

Och jag vet att det inte ser så jätteilla ut men det är mest för att jag valde den bästa bilden. Plus att det faktiskt blev mycket bättre när jag fick fixa det själv.


3 decimeter fattigare

Ja, då var man klippt då.
Jag var faktiskt ganska nöjd när jag precis kom från frisören men ju längra dan gick och ju mer håret lockade till sig desto värre blev det. Just nu sitter jag med mörkbrun färg i håret och hoppas att det på något mirakulöst sätt ska få håret snyggt igen.
Efter påtryckningar från Karin så visar jag ändå en "efterbild". Men bara med uppsatt hår. De klassiska före -och efterbilderna kommer först när jag fått styla håret själv.



PS. Den här bilden tog jag precis när jag kommit hem från träningen... bara så ni vet.

Färdig



Tusan, det känns verkligen att det var länge sedan.
Nej, nu blir det sängen, ska upp till frissan i morgon och måste vara utvilad. NERVÖS som sjutton, kl nio i morgon ryker håret!! Håll tummarna för mig!

Middag

Jag har verkligen anpassat mig snabbt till att leva som singel. Dagens middag: Mackor med skagenröra och te. Nyttigt värre. Skulle Henke vara borta en längre tid skulle jag bli en fet tjej med skörbjugg........Henke kom hem!!!


Tråkigt

Tänkte först av allt säga att banankakan var väldigt god och SAFTIG. Rekomenderas varmt!
Det jag sedan tänkte säga var att jag har tråkigt! Henke är borta hela veckan och även om jag var världsbäst på att vara ensam förut så är jag inte det längre. Jag har blivit bortskämd med sällskap och får TRÅKIGT utan det.
Ja, ja, ska träna om en halvtimme och sedan tänkte jag rita lite.(Var ett tag sedan sist) När jag är klar med det har jag nog fått hela kvällen att gå.
Plus att det är Top Model Sverige. Jag tycker inte ens att det är så bra men det går att titta på.
Lyckas jag färdigställa något alster lovar jag att publicera det.

Desperate

I kväll är det Desperate housewiveskväll och jag bara njuter! Bästa kvällen på hela veckan. Världens bästa program, te och något gott bakat. Evelina brukar stå för bakverket, för det finns ingen som kan baka som hon, men ikväll tänkte jag försöka bidra med något också.
En banankaka fick det bli... Hade några gamla bananer så det var inte ett svårt val. Hade aldrig bakat någon förut så jag letade upp ett recept i mammas gamla kokbok. Gamla var ordet. Sockret och mjölet var mätt i kaffekoppar. Efter en del letande på internet listade jag ut att en KKP var 1 1/2 DL. Sedan såg jag att mitt halvlitersmått var så gammalt att det faktiskt hade "kaffekopp" som måttanvisning. 
Receptet kommer här men jag råder alla som vill baka att vänta till jag meddelat hur det smakar. 





BANANKAKA                                               175 grader i 50 min
3 mogna bananer (mosade)
1 1/2 kkp socker
2 ägg
100 g smält margarin
2 1/2 kkp mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
6 msk grädde (jag tog mjölk)

Det fanns inga vidare instruktioner så jag blandade helt enkelt allting och tömde i en bröad form. Verkade fungera...

PS. Dagens pappapåse inehöll: En brun dunjacka och en stor påse bullar. Så vi har ju en backup om inte kakan smakar bra.

RSS 2.0