Inte så sjuk alls


Ångrat mig

Tror inte längre att det är magsjuka men tänker ändå behandla det som det. Ingen junta ikväll och inget kyrkis i morgon. Efter jag skrivit sist så drack hon lite saft och åt två kex och vips var hon på banan igen. Har varit ute och lekt och ätit lunch och busat på i vanlig ordning. Därför känns den här hemmatiden extra plågsam. Tur att Henke slutar tidigt idag.


Magsjuka

Så var vi i magsjuketräsket då. Tror vi.
Började igår. Eva har återigen inte bajsat på en evighet så vi gav henne Klyx. Senare följde hon med Henke på affären och där lade hon en monsterkräka vid kassan. Sedan ännu en på toalettgolvet på affären och en i bilen. Dock trodde vi fortfarande att det var pga Klyxen, hon har kräkts två gånger förut av laxermedel.
Men sedan kräktes hon igen i natt och i morse. Får nog förlika mig med tanken på att det kan vara magsjuka.

Men det är skönt att hon nu är så gammal att hon säger till när hon mår illa så man oftast kan pricka en toa eller en hink.

Humöret gick upp betydligt när jag plockade fram en av våra gömda filmer. Som köptes just med tanke på liknande situationer. Pippi i Söderhavet lär gå fler än en gång i dag.


Nya foton!

Har just beställt nya dagisfoton. Vi lyckades ju slarva bort de vi beställde sist. Foton för nästan 900kr borta. Kul. Skulle ju bli julklappar av de korten men på något vis försvann de. Lär väl komma fram så småningom eller så blev de helt enkelt kastade.
Beställde bara fyra mindre foton och ett gruppfoto den här gången. Det får räcka. Har ju andra fina kort som vi tagit själva.


Bob

Idag har jag jobbat på lite med jackan igen. Med betoning på lite :) Har klippt ut bitarna till fodret. Det är lite svårt att få något gjort när Bosse har bestämt att han bara vill sova korta snuttar på dagen. Han höll sig nöjd ett tag i alla fall. Först i gymet och sedan i hoppgungan. Spelade Bob Marley i bakgrunden och det verkade hjälpa. Spelade ju Bob under förlossningen så han har ju reggae i blodet kan man säga. :)


Pippikatastrof!!

Hade en jättemysig eftermiddag. Efter dagis så gick vi med Selma och hennes mamma till en liten pulkbacke och hade med oss mellis. Fikade mackor och varm choklad och sedan åkte vi snowracer. Hade jättekul förutom ett litet missöde där jag sparkade Eva i ansiktet. Men sådant händer väl alla föräldrar :)
När vi kom hem så insåg jag i panik att Pippi och snutten var spårlöst försvunna. Lämnade Eva i soffan och Bosse i vagnen och sprang omkring som en galning ute där vi hade gått. Höll själv på börja grina och lade ut efterlysningar på Facebook. Sedan kom Henke hem och plockade fram dem på tio minuter. Jag hade ju knölat ner dem under fällen i vagnen för att Bosse skulle kunna sitta lite bättre.
Åh, vad less jag är på den här gröthjärnan man har när man har småbarn.
Jag slår vad om att man inte får föräldrapenning för att vara hemma med sina barn utan för att man ska hålla sig borta från jobbet.


Sveriges nästa bakmomma!

Ja, det kommer att bli syrran det! Anmälde henne precis till Hela Sverige bakar och hon kommer garanterat komma med. Min ansökan var superb!!


Captain Morgan

På väg upp till dagis i morse tvärstannar plötsligt Eva och säger "klick mig". Detta betyder ju att hon vill att jag ska ta kort på henne. Jag hade inte med mig telefonen så som den hunsade morsa jag är så springer jag tillbaka och hämtar den. När jag kommer tillbaka står Eva och posar ala Captain Morgan. Jag tar kortet och så går vi vidare. Skum unge det där.


Bilden

Inlägget innan och den här bilden skulle egentligen publicerats igår men det gick inte. I natt har han sovit bättre.


Bosse-bubbla!

Har haft en skitnatt!!! Bosse har stökat på nästan hela natten. Fick tack och lov ihop ett par timmar på morgonkvisten då han släppte ett par ordentliga fisar och sedan somnade.
Klev sedan upp och gjorde gröt åt Eva som hon självklart skulle äta vid sitt nya bord. Kan bli jobbigt det här :) Men hittills äter hon ju i alla fall.
Bosse somnade på vägen hem från dagis och jag tänkte att nu äntligen skulle jag få sova någon timme, men han vaknade tio minuter senare.
Ska försöka trötta ut honom nu så han somnar riktigt tungt.
Tur att han är så ruskigt söt att man förlåter honom för allt.

Av någon anledning kan jag inte publicera bilden jag tagit. Den får komma senare...


Henkes val

Blev film ikväll, Henke fick välja. Det blev en Disneyfilm om hästar.
Han kompenserar genom att dricka en whisky.


Mora träsk

Idag har det varit fullt upp! På morgonen åkte jag på Folkets hus på loppis. Mötte Elin där. Fyndade en hel del faktiskt!! Det bästa köpet var ett barnbord med två stolar. Eva blev överförtjust och lekte först fik och åt sedan hela middagen där, fast då flyttade vi det såklart in till köket.
Sedan åkte hela familjen in på stan och fikade. Eva valde att köpa en liten bondkaka och åt hälften och Bosse bajsade ner hela sig.
Efter det äventyret var det Mora träsk dags!!! De höll till i sporthallen och jisses vad med folk det var där. Vi gick dit med Bengan och Ture och väl där lyckades vi träffa Madde, David och Neo och Mattias och Rut. Skitkul var det! Eva var jättepepp och stod upp och dansade nästan hela tiden. Blev en dvd med hem så vi kan fortsätta våra dansövningar.
När vi då skulle åka hem visade det sig att Henke glömt lyset på på bilen. Den startade INTE. Som tur var gick det en buss tio minuter senare trots att det var söndag.
Henke fick åka in till stan senare med Sune och fixa bilen.

Sedan har vi ju ätit upp pepparkakshuset också. Fina grejer det!


Pyssel

Igår pysslade vi mest. Var på kyrkis på förmiddagen. Det är så himla mysigt där, längtar alltid till fredagarna. Började med att leka lite sedan sjöng vi, fikade och pysslade. Eva målade en kruka till Henke. Vi hade sällskap av Hanna, Selma och Lavina och Elin, Ture och Bruno. Elin och Co. följde med oss hem och åt pannkakor. Ture sov dock hela tiden.
På kvällen gick Henke på långpromenad med Bosse och då gjorde jag och Eva pärlplattor och målade i målarböcker. Eva gillar mest att vissa. Det är jag som målar och lägger pärlplattorna och hon som bestämmer färger och hur det ska se ut. Precis så var jag när jag var liten.

Idag har vi varit och köpt lite lampor på Rusta. Blev så himla mörkt och tråkigt när vi hade städat bort julen.
Fick även plats med Evas julklappstält nu när granen är borta.
Fick spontanbesök av morfar också. Han bjöd in oss på middag ikväll och hade med sig en film till Eva. Grymt!

I bakgrunden sitter Eva i buren. Vill understryka att det är helt frivilligt.


Läderjacka

Igår på kvällen så åkte jag hem till Elin för lite syjunta! Det var väldigt länge sedan. Vi brukar ju sticka men nu hade vi ett nytt projekt, barnjackor. Elin hade fått ett mönster av en kompis och nu skulle vi försöka oss på en varsin jacka.
Jag tog med mig tyg som jag ändå hade liggandes. Det blev till att massakrera min systers gamla halvfärdiga balklänning. Konstigt kanske ni tänker, inte sådant tyg man brukar ha till jackor. Men syrrans balklänning skulle vara i fejkläder. Nu gick hon aldrig på balen så vi sydde aldrig klart den och jag kan inte komma på något annat användningsområde för den. Den blir bättre som jacka. Fodret blir ett gammalt grön-vitt lakan. Blir nog coolt!!
Fick gofika också, hembakat bröd och te. Kan ju hitta symotivationen där om inte annat.


Torsdag

Idag blev trots allt en riktigt bra dag. Trots alltet beror på att det är torsdag idag. På torsdagar har nämligen inte öppna förskolan öppet för äldre barn och kyrkis är stängt. Det kan ju resultera i att man har en väldigt tråkig dag om man har lite otur.
Trodde att det skulle barka åt det hållet i morse men sedan hörde Elin av sig och ville komma och hälsa på.
Vi började med lite utelek och fortsatte med lunch och promenad. Trevligt!

Igår beställde vi mat från vietnamesiska restaurangen i odensala, Dak Lak Viet. Sååååå god mat! Rekommenderar alla att masa sig dit. När man handlar där får man dessutom lotter. Förra gången vann vi på två så vi hade 100 kr rabatt nu. Räckte till lunchen idag också.

Eva fick naglarna målade i morse också, i rosa, lila och rött. Hon är så duktig när man målat, sitter blickstilla tills det torkat.


Lite snabb

Hade några fler bilder till förra inlägget men var lite snabb att publicera.

Kortet på mig och Bosse har Eva tagit. Hon gillar att leka fotograf och jag har väldigt många svarta bilder på mobilen. Hon håller upp mobilen och så tittar hon frågande på mig och säger "klick?". Svårt att säga nej då.


Snabbak

Idag blev en väldigt oplanerad dag. Gick på en promenad där målet var Pingstkyrkans loppis. Halvvägs dit så vaknade Bosse så då vände vi och gick hem.
Hemma åt vi lite lunch och bakade småfrallor. Det var ju en evighet sedan och det är ju faktiskt en av de få bröd som Eva gillar.
Kom på tanken att jag skulle baka kl ett och klo kan två hämtade jag Eva på dagis. Förutom att de är så goda så är det det bästa med frallorna, en jäsning och den är på bara 30 min. Grymt!!
Just nu fick jag precis Bosse att somna i sängen, skönt att slippa dra in vagnen, och Eva vilar i Kaxas bur.


Stadstur i minus 25

Blev en tur på stan idag. Hade ett ärende på jobbet, var tvungen att kolla upp skatten, så då passar jag självklart på den kallaste dagen på hela vintern. Det gick bara fint förutom att jag såg fel på bussturlistan på både dit- och hemvägen. Den här amningshjärnan är inte att leka med..
Blev bara lite sen till hämtning på dagis där vi mötte upp Selma och hennes mamma Hanna för den första, av förhoppningsvis många, mellisdejter.
Vi följde med dem hem och blev bjudna på både mackor och två sorters tårta. Selma fyllde nyss år och de hade fått en hel del över.
När vi kom hem började jag med maten och Eva satte sig i soffan och tittade på My Little Pony. Två sekunder senare sov hon. Ända sedan jullovet har hon varit supertrött efter dagis så vi tänker nog ta dit vagnen i morgon så får hon börja sova där igen.
Bosse premiärhoppade i hoppgungan idag. Var kul men han fattade nog inte grejen.


Städning

Läste precis en mammatidning på toan. Tydligen drabbas majoriteten av alla gravida kvinnor av en städstörning. Hela 88 % av läsarna av tidningen städar mer sedan de blev mammor. What the fuck, kunde inte jag ha fått en släng av det?
I och för sig kanske jag inte vill bli ovän med alla mina grannar för att jag piskar alla mattor och soffkuddar varje dag som den som blev intervjuad, men ett mellanting kanske.
För mig har det gått så långt att jag är stolt över att jag plockade ur diskmaskinen idag.
Fan, det är så himla tråkigt att städa!


Första sminkningen!

I helgen när vi skulle ut och fira så sminkade jag ju mig självklart lite innan. Eva tycker att smink är väldigt kul och vill gärna vara med när det är dags att göra sig fin.
Hittills har hon bara fått låtsassminka sig med borstar och med lock på alla burkar, men nu tyckte jag att det var dags att köra på riktigt.
Hon har ju stenkoll på vart allt ska vara, ögonskugga på ögonlocken, rouge på kinderna o.s.v. men har inte riktigt så bra teknik än :) Hon var dock väldigt nöjd själv!


Django

Blev ju inte riktigt som vi hade tänkt, det där firandet. Fast väldigt bra ändå.
Inledde med bio kl halv sex, Django Unchained. Tre timmar njutning! Grymt bra! Mycket prat och mycket våld, precis som det ska vara.
Sedan gick vi på Dalwhinnies för att äta. Det var lite av vårat stamhak när vi träffades så valet av restaurang var ganska enkelt.
Bordet var fortfarande upptaget när vi kom så vi tog plats i baren. Tog en alkoholfri drink. Smakade saftsoppa, gott!!
Inledde sedan med att dela ett vitlöksbröd och därefter kom en entrecote till mig och lamm till henke. Hans var godare men mon var också jättegod. Och mycket! 300 gr är tydligen mycket det. Vi hann inte riktigt äta upp och inte tänka efterrättstanken alls när farmor ringde. Bosse var allt annat än nöjd. Slängde i oss det sista på tallriken och 21 min senare var vi på plats i odensala.
Eva sov ju kvar i odensala men för att få risig nattsömn räcker det med Bosse. Blev en ganska stökig natt. Men med lite sovmorgon i kroppen så är vi nu redo att tackla dagen.


Tio år!!!!

Ja, det är sant, jag har stått ut med Henke i tio långa år!
Fast så plågsamt har det kanske inte varit. Utan att bli allt för sliskig så kan jag påstå att jag har det rätt bra.
Idag ska det firas och har firats. Fick finfrukost i morse. Ciabatta med salami och brie och våfflor. Plus ett kuvert med en slant som ska spenderas på endast mig. Jag hade som inte riktigt förstått att vi skulle köpa presenter så presenten från mig blir att han får spendera ytterligare tio år med mig.
Planen för kvällen är middag och bio. Barnvakt till Bosse för första gången, men det borde gå bra.
Hittills idag har vi åkt skidor och snowracer det var kul ända tills jag försökte få på Eva ett par byxor jag gjort av en plastpåse. Då satte hon sig och surade och vi fick gå på promenad istället.


Kyrkis!

Idag har vi varit på kyrkis i odensala. Vi gick dit med en dagiskompis till Eva, hennes mamma och lillasyster. Våra barn är nästan jämngamla och de bor i området bredvid oss. Var ju egentligen bara en tidsfråga innan vi skulle börja umgås.
Träffade Elin med kids där också. Hade riktigt trevligt. Fikade, målade en fin princesskrok (som vi glömde kvar), sjöng och pratade en hel massa.

När vi kom hem stekte jag pannkakor medan Eva och Bosse mös i pölen. Eva slog rekord i pannkaksätning, tappade till och med räkningen.
Nu slappar vi i soffan med lite My little pony på tvn och Bosse sovandes i vagnen.
Fler dagar som denna efterlyses, de dagar då jag sitter på golvet och skriker i falsett på barnen saknar jag inte alls.


Bilderna!!!!


Pyttemomma!

Idag var vi på besök hos Pyttemomma. Det är min momma som kallas så. Det var ett barnbarnsbarn som började med det smeknamnet för en massa år sedan. Passar bra, hon är ju som ganska liten min momma.
Tog bussen dit och hem. Där så fikade vi, provade min mammas gamla kläder och lekte med mommas stol som går att höja och sänka elektriskt. Kläderna som Eva provade hade momma sytt till min mamma när hon var liten. De var jättefina och det fanns massor!!!
Vad gäller Bosse så skötte han sig finfint förutom en bajs som hade letat sig upp till nacken.
På vägen hem tog buset ut sin rätt och de somnade bägge två.

Nu lyckades jag göra så jag inte kan lägga upp bilder. Ska försöka fixa det så får vi se om ni får lite bildbevis på dagens aktiviteter.


Telefoninlägg

Nu ska vi se hur det här går.. Men än så länge har jag bara internet hemma. Ska ta tag i det där vid något bra tillfälle.
Veckohandlade på maxi idag. Har börjat göra det och inleda handlingen med att äta korv med mos. I vanliga fall så handlar man jättehungrig och grinig och måste laga mat när man kommer hem. Eller så äter man innan och handlar när man är jättetrött.... Och grinig. Då är ju detta mycket bättre. Och finpris på korv på maxi.
Hittade en grym tidning!!!


Mr Magoo

Ja, här rullar dagarna på. Har faktiskt ganska mycket för oss på dagarna. Dokumenterar det dock inte så bra.. Henke har ju köpt en ny mobil så jag ska ta över hans gamla. När jag gör det så kan jag börja blogga från den. Då kanske det blir lite fler uppdateringar.
Fick i julklapp två femårsdagböcker. En till Eva och en till Bosse. Där skriver jag vad som händer varje dag så då får jag inte lika stor ångest när jag slarvar med bloggen.
 
Ett framtida sudentplakat kanske..
 
Bosse fick såklart prove också
 
Bosse har blivit riktigt stor. Nu rullar han både från mage till rygg och rygg till mage. Gör några skumma försök att ta sig framåt genom att trycka upp rumpan och hasa framåt. Självklart med ansiktet släpandes mot golvet. Har även gjort premiärsittningen i gåstolen.
 
Finkillen!!
 
Nu är julen bortstädad, tråkigt!!

De sista bilderna

Så. Efter jag publicerat de här bilderna så är jag ikapp. Då har jag åtminstonde inga bilder på kameran eller datorn som inte blivit upplagda här. Sedan vet jag ju av erfarenhet att det inte betyder att jag kommer att hålla efter men det är skönt att fått högen av bilder ur vägen.
 
Först lite lussefirande. Bosse var tomte och Eva stjärngosse. På egen begäran. Hon var ensam stjärngosse och satt i mitten av hela dagisuppträdandet så hon gick inte att missa. Hon var jätteduktig och försökte sjunga med så gott hon kunde. Blev ledsen en gång då struten höll på att trilla av, men efter ett snbbt inhopp av mamma på scenen så blev allt bra.
Lägg märke till chokladmunnen.
 
Så kom julafton. Helt perfekt! MASSOR av paket och MASSOR med mat. Och Eva tordes till och med gå fram till tomten och ta emot paket. Det var grannen som gömde sig under masken.
Dagens ungdom...
Fin-Eva

Bilder

Jag har nu insett att jag aldrig kommer att hinna ikapp med bloggandet om jag fortsätter på det här viset. Lösningen, publicera alla bilderna utan närmare förklaring.
Då kör vi.
 
 
Så, nu orkar jag inte mer.

RSS 2.0