Riktigt sommarväder

Igår var det filmkäll! Vi bjöd hit Kristine och Mats på lite muffins och film. Jag är ju buzzador och fick testa Lovefilm. Det innebär lite kortfattat att jag fick fylla i en lista på deras sida med filmer man vill se och sedan skickar de hem två filmer från den listan till en. När man sett filmen/filmerna så skickar man tillbaka den portofritt till dem och så skickar de en ny film från listan. Vi får testa fyra filmer under en månad gratis. Tror vi ska fortsätta efter att månaden gått ut. Ganska praktiskt det där. Kommer dock ta två filmer i månaden, tror det räcker. Kostar 49kr/månad. Fyllde i typ 15-20 filmer jag ville se. Fyra av dem var zombiefilmer och tro på fan att de första två filmerna jag fick hem var zombirullar. Den vi valde att se med Kristine och Mats var Zombieland. En komedi. Den var helt ok, väldigt underhållande.
När jag fyllde år fick jag en muffinsmix av Kristine och Mats och ny användes den. Blev riktigt goda muffins faktiskt och det var väldigt lätt att göra dem.



Idag har jag och Eva varit på babymassage med föräldragruppen i Brunflo. Det var mysigt och alla barnen betedde sig toppen. Eva kissade dock ner hela sin handduk. Nä vi kom hem tog vi en promenad och det är helt otroligt att jag kunde gå i linne! Det är så varmt att det var riktigt somrigt.



Den här bilden har jag satt ihop från tio foton så den kan se lite skum ut. Men visst bor jag fint!






Titta Karin, hon gosar med Lille-Skutt!


Yoga

Nu har vi varit på vår första baby-yoga! Det var kul så nu ser jag fram emot de kommande onsdagarna. De började med en mjukstart eftersom de flesta av oss (vi var fem mammor) inte testat yoga förut och det är olika hur mycket man klarar av efter graviditet och förlossning. Alla småbarnen var jättesnälla och det var oväntat lite gnäll. Eva tyckte mest att det var jättekul att se morsan sträcka och töja i kroppen. Hoppas det får min stackars svullna mage att börja bli sig själv snart igen. Nu sover Eva i alla fall. Det är tydligen jättejobbigt när mamma tränar. Hon har snart sovit tre timmar och verkar inte vara på väg att vakna riktigt än.
Tror inte jag berättade riktigt vad vi bestämde angående hennes matning men nu ser det i alla fall ut som så att vi kör på den gamla metoden och ammar varje matning utom eftermiddagen då hon får ersättning. Hon verkar ju helt klart inte må bra på den så jag tycker inte det känns kul att ge henne den. Det är bla därför vi ska in och kolla vikten igen nästa vecka för att se om hon går upp bra i vikt när jag ammar på som vanligt.
I morgon blir det babymassage för första gången. Kul!

Angående vår andra bäbis Kaxa så kan det vara så att hon har en liten urinvägsinfektion. De kunde inte se något annat osm var fel så vi ska testa att göra det bättre med att ge henne c-vitamintabletter två gånger om dagen. Vi ska lämna ett nytt urinprov om en vecka och har det inte blivit bättre då så ska hon få en penicilinkur.
Hon hade varit livrädd under undersökningen och jag är glad att jag slapp vara med. Hon hade skrikit, gömt sig, försökt att klättra upp för Henkes ben och bajsat på sig. Inte något man vill göra varje dag. Men de hade i alla fall inte gett henne så mycket lugnande att hon var groggy hela kvällen. Fungerade som vanligt förutom att hon var trött och ville ligga i mjukliften och sova och blev ledsen om man lämnade henne själv. Lill-gumsan.


NEJ...

...NU FÅR DET VARA NOG! Nu är jag less, less, less på det här ljusa håret! Nu ska jag ta tag i att boka en frisörtid (måste klippa mig också) och bli härligt höstmörk igen.


Gäddede

Nu har vi varit på en riktig långresa och det gick jättebra! Åkte till Kristine och Mats stuga i Gäddede i fredags och hade det superskönt!
Kom fram ganska sent på fredagen så då hann vi inte göra mycket annat än att ta en kvällsmacka och gå och lägga oss men lördagen blev desto mer aktiv.
Var inte säker på hur Eva skulle sova när vi var på resande fot men det var absolut ingen fara. Hon sov som en liten ängel. Från nattningen halv nio till halv tio nästa morgon. Med en matning vid sextiden.
Efter en frukost från ett uppdukat bord när vi vaknade så packade vi in oss i bilen igen och begav oss till Norge. En tur på affären för att proviantera lite brunost, kanel-Lefse, milkshakes, choklad och Champagnebrus. Var inne i en hantverksbutik också där jag inhandlade tovade iläggssulor till mina näbbstövlar så nu ska nog fötterna hålla värmen vintern igenom.
Efter att ha fixat ett punka på bilen så begav vi oss till nästa stopp, Hällingsåfallet. Vi försökte ju ta oss dit sist vi var där men då var det ju mitt i vintern och vägen var inte plogad. Det var ett riktigt mäktigt fall och det gick kalla kårar utefter ryggen när man tänkte på de som trillat ner där.
På kvällen åt vi en älggryta som var helt underbar och tittade på Transformers. Eller snarare så sov vi framför Transformers. Tror bara att det var Kristine som lyckades hålla sig vaken.
Nästa dag så var vädret lika fint som dagen innan och vi tog till vara på den genom att ta en långpromenad till kapellet där Kristine och Mats förlovade sig. Vi sjön där så stod vi och kastade mackor ett tag medan solen gassade. Lite glass, bullar och porterstek senare så var det dags för hemfärd. Hade dock lätt kunnat stanna i flera dagar till.

Idag är inte en bra dag. Alla utom jag ska bli misshandlade. Vi har precis varit på BVC och vaccinerat Eva. En spruta i varje ben. Och fy tusan vad det inte var roligt. När vi kom hem somnade hon som en stock så det dröjer nog lite innan vi får se om det blir några bieffekter av sprutan.
Hon hade gått upp i vikt men kurvan är fortfarande lite svajig så vi ska dit igen om en vecka och se om den har börjat peka uppåt igen.
Henke är just nu med Kaxa hos veterinären för att kolla upp hennes lilla stjärt. Den har ju inte blivit bra trots operation och nu ska vi äntligen kolla upp vad som kan vara fel. Tack och lov slapp jag följa med dit. Det är om möjligt värre än att ge Eva sprutorna. Hon är så livrädd och bara skriker när man är där. Förhoppningsvis hjälper det lite att vi bytt veterinär så då kanske det dröjer ett litet tag innan hon inser att hon ska bli misshandlad.
Efter det ska Henke till tandläkaren så som ni ser så är det bara jag som slipper unden idag. Men ångesten för Eva och Kaxa är tillräcklig.


En liten, liten burk rönnbärsgele

Japp, nu har jag en burk rönnbärsgele! En liten, liten burk. Ångrar att vi inte plockade två liter rönnbär för då hade jag ju fått dubbelt så mycket gele för nästan samma jobb. Det var inte alls avancerat men det tog hela dagen. Så är det tydligen när man har barn. Man måste ge de lite uppmärksamhet då och då och när man kokar bär och socker så vill man ju fokusera lite grann på det i alla fall.

Var en jobbig dag igår. Hon varinte nöjd för fem öre. Det enda hon gjorde var att skrika, sova och äta. Ingen nöjd vakentid alls nästan. Och Henke skulle titta på fotboll på kvällen så då var jag ensam då också. Vaggade och vaggade och matade och vyssade. Tillslut somnade hon i alla fall när hon fick ligga bredvid mig i sängen. Risken med den metoden är ju att man somnar själv, men igår klarade jag mig i alla fall.

Har precis anmält mig till en mamma/barn kurs i yoga. Är en till ur mammagruppen som ska gå så då tänkte jag passa på. Har ju aldrig testat yoga förrut så det ska bli spännande. Och även om det råkar bli så att jag inte gillar yoga så får man ju träffa lite fler morsor och det är ju alltid trevligt. Kanske blir någon fika efteråt också, och det gillar jag ju!

Har blivit inbjuden till dop också! Johannas lilla Agda ska döpa sig i mitten på oktober och fast de bor i Skåne så kommer dopet att hållas i Åsarna. Det ska bli jättekul att träffa dem!!! Få dock lite ångest för att vi inte ens börjat planera namngivningsfesten för Eva. Men det ska bli av!

I morgon efter jobbet ska vi åka till Gäddede och stanna över helgen!


Rönnbärsplockning

Idag har jag varit in till stan. Hade en fikadate med Therése och Kristine. Det var en något kaotisk ditfärd för Eva gallskrek hela bussresan. Det känns som att extra tillägg gör både gott och ont. Hon verkar bli nöjdare direkt efter matningen men allmänt har hon blivit mycket grinigare. Vet då inte om hon helt enkelt får ont i magen av ersättningen eller om hon föräter sig när det går så lätt. Att hon egentligen inte ska ha mer när hon ammat klart. Ja, det här är en riktig vetenskap, det må jag säga.
Fikandet ver himla trevligt i alla fall även om hon kinkade en del då också.

Ikväll har det varit rönnbärsplockning. Jag, Henke och Eva har varit ute på tomten och plockat varenda litet rött bär vi kunde nå. Gele ska det bli! Egentligen ska man vänta med att plocka dem till efter första frostnatten för att de inte ska vara så beska men jag tänker inte vänta till dess utan kör fuskmetoden: frysa dem. Så nu ska jag rensa dem lite nogrannare och frysa in dem i väntan på att jag ska få tummen ur och göra lite gele av dem.


Mobil

Så var den klar, Evas hemmagjorda mobil. Den är kanske inte det vackraste jag sett, ganska sned och tokig, men den var billig och jag tror inte hon är så kräsen än.


Vrider nästan nacken ur led för att få en ...

foto0533m (MMS)

Vrider nästan nacken ur led för att få en skymt av tv:n. :)


Läkarundersökning

Vi har varit på läkarundersökning med Eva. Det var inget avancerat, jag tror vi var inne hos läkaren i max tio minuter. Gumman var frisk och kry men hade inte gått upp i vikt sedan sist. Hon väger nu 4625 och det var precis vad hon vägde för en vecka sedan när vi vägde henne sist. Det var inget att oroa sig över och vi ska avvakta tills tre månadersbesöket för att då se om kurvan pekar upp igen. Men vi fick rådet att efter jag ammat klart ska vi se om hon vill ha flaskan och mata med den om hon fortfarande är hungrig. Och det är hon. Oftast så är hon fortfarande hungrig när jag slutat amma. Till och med när hon ser ut att vara nöjd så kan hon suga i sig en hel del ur flaskan. Det är bara när hon blir så nöjd att hon somnar med en gång som jag inte matar med tillägg. Borde ju gått upp lite i vikt till nästa gång. Har väl inte tillräckligt med mjölk helt enkelt. Nackdelen är att nu börjar hon fatta att hon får den där lättsamma flaskan när hon inte vill amma mer så vid några tillfällen haar hon inte velat amma över huvud taget. Jag är lite rädd att hon ska rata bröstet helt och hållet till slut. Men viktigast är ju ändå att hon får i sig tillräckligt med mat så hon blir mätt.


Skrevs igår

Blev lite avbruten igår (Eva) och hann inte lägga till bilderna och publicera inlägget men här kommer det i alla fall. En dag för sent.
Typiskt att man ska vara så himla trött. Även fast Eva sover som en gud (sover hela nätter redan. 20.00-06.00) så är man ju inte riktigt som sitt gamla jag. Har ju en ny läggtid som är betydligt tidigare än förr och den ställer till lite problem. På Meeris kalas till exempel. Träffades på O´Learys och fick nog inte in maten förrän runt halv tio så innan det var jag alldeles för hungrig för att vara särskillt social och när jag ätit var det så sent att jag blev trött för att det var efter min normala läggtid och det gjorde mig ju inte heller supersocial. Trevligt var det i alla fall och det var god mat och god tårta.
I söndags träffade vi Karin, Susanne, Tompa och Sara och fikade på Tages och sedan på kvällen kom Karin förbi för att titta på film. Det var ju dock Ensam mamma söker så det blev lite sånt också.
I går tog jag en tur på stan med Karin, hon skulle åka hem den eftermiddagen. Vi gick i lite affärer och fikade. Jag köpte två ramar till två teckningar jag har haft liggandes hemma sedan 2001. Tyckte att det var dags att rama in dem nu. När jag kom hem visade det sig dock att ingen av dem passade i ramarna. Hade gissat lite fel på storlekarna. ramade istället in en gamal teckning som mamma målade när hon var ung. Tror hon gick i nian. Det blev riktigt snyggt.
Henke är sjuk så han var hemma både igår och idag. Förmodligen blir han hemma i morgon också. Idag har vi haft en lugn dag så vi har mest tittat på tv. Tur det för Eva har inte haft en toppendag. Hoppas inte Henke har smittat henne för hon verkar inte vara sig själv riktigt.
Ikväll ska vi till pappa och äta entrecote.



Faster Karin

Har haft lite olika för mig under dagarna som gått. I onsdags så var jag på Öppna förskolan och träffade Ida och Lisa. Det var riktigt trevligt. När barnen är så här små så är det ju mer ör våran skull vi träffas och inte så mycket för barnens. Vi pratade mest. Det är trevligt att träffas och få prata och höra hur det går för de andra i gruppen. Fick veta att det skulle börja två föräldrapar till i våran grupp. Ska bli spännande att träffa dem! De organiserade träffarna börjar nästa vecka. Först ett vanligt möte och sedan babymassage i några träffar. Ska bli kul!

I torsdags kom Karin hem. Faster Karin! Hon kom förbi här och umgicks med mig och sin brorsdotter. Vi gick på en promenad, tittade på tv, fikade lite och hade ihjäl stora kryp (Karins förtjänst).
På kvällen var det junta! Det var ju ett bra tag sedan sist. Vi har haft ett litet sommaruppehåll för då är det ju så mycket annat som händer. Kristine var värdinna och det var spansk afton med tacos, hemmagjord salsa och guacamole och alkoholfri sangria. Till efterrätt crepes med banan och choklad. Det var jättegott men maten kom som lite i skymundan när Kristine berättade den storra nyheten att hon var gravid!!!! Så himla kul!!! Hon är i vecka 13 och ska ha i Mars. Kommer nog fortfarande att vara ledig två, tre dagar i veckan nästa sommar så då kan vi hänga. GRATTIS KRISTINE OCH MATS!!!!

Igår så träffade jag Karin på stan och tog en fika. Sedan var det middag i Odensala och tvkväll i Ope. Bra, mysig dag.

Idag så har det inte hänt så mycket. Fick en ordentlig natts sömn för Eva sov i tio timmar(!) i sträck. Hon somnade klockan åtta och vaknade klockan sex. Efter lite matning så somnade hon om och sov till halv nio. Skönt! Men dagen har varit lite svajig. Lite grinig och omständig. Hon har inte varit helt tillfreds. Nu sover hon i alla fall. Hennes rutiner börjar ändras något. Det kan gå väldigt länge mellan matningarna vissa dagar. I går åt hon bara 3,5 gång. Lite lite tycker jag. Försökte mata flera gånger men hon blir bara skitarg på mig när jag försöker mata och hon inte är hungrig. Idag har hon i alla fall ätit lite oftare. Då blir ju jag lite lugnare i sinnet i alla fall.
Ikväll ska jag på Meeris trettioårsmiddag på O´Learys. Det ska bli kul!


Vernissage

Den här dagen blev något av en överraskning för mig. Hade absolut inga planer alls men eftersom jag hade en hemmadag i går så kände jag att jag ville hitta på något. Läste tidningen och såg då att det var en fotoutställning på Galleri S. Kollade vilka som var inlogade på Facebook och lyckades locka med mig Anna från Hotell Älgen.
Utställningen var helt okej. Det var fina foton men alldeles för få. Det var bara typ sex, sju stora foton. Sedan var det ett rum med ett bord och jättemånga pärmar. Det var tydligen konstnärens mormor som hade samlat på tidningsurklipp i hela sitt liv. Hittade en pärm som var lite rolig. På den stod det "Mode som tilltalar mej" och den var från typ 40-talet. Roliga bilder på diverse klädkreationer.
Det fanns också ett rum som Eva och Ella gillade bäst. Det var fullt med trasmattor på golvet och så var det högtalare som spelade upp hjärtljud. De fick även sällskap av en till liten tjej. Utställningsrummet var fullt med barnvagnar för även konstnären hade med sitt barn.
Sedan gick vi och fikade ett bra tag innan det var dags att dra sig hemåt. Ikväll blir det Idolpremiär!


Sommar igen

Ja, det har blivit sommar igen! Klädde på mig sjal och tjocksockar innan jag gick ut på min barnvagns/Kaxapromenad i tron att det skulle vara ungefär samma temperatur som de dagar som varit men jag fick springa upp och byta om till kortärmad klänning lite snabbt för det var tokvarmt! Tog en lång promenad och det var väl ungefär allt jag tog mig för idag. Det går ju åt så himla mycket tid till att bara sitta och titta på mitt barn. Jag vet inte hur man ska hinna med att göra något vettigt. =)
Har lyckats få på Eva två uppsättningar av mina gamla kläder och de passar henne perfekt. Hon blir så fräsig så!

De gör inte kläder som dessa nuförtiden:

Musselkväll

I fredags var jag på After Work! Det var sannerligen ett tag sedan. Henke fick hålla ställningarna på hemmaplan medan jag gick på Plaza med Åsa och Kalle. Det var jättehärligt, jag gillar ju det här med After Work jag. Vi var inte där så länge utan gick hem till dem och tittade på fotboll. Jag tog bussen hem kvart över nio. En riktig utekväll! =)

I går gick jag på stan med Åsa medan Henke spelade match. Det var tänkt att vi skulle springa i lite affärer men det blev mest fika. Vi träffas ju inte så mycket nuförtiden så vi har en del att prata om. Kikade runt lite efter en present till min kompis Meeri också. Hon fyller nämligen 30 snart. Köpte ingenting nu men firandet ska inte ske förrän på lördag så det hinns.
På kvällen så slog jag och Henke på stort. Köpte musslor och kokade i vitt vin och grädde och gjorde klyftpotatis som vi dippade i aioli. GOTT! Vi väntade med attt styra upp det tills vi lagt Eva så när vi väl fått musslorna på bordet och satt igång filmen vi tänkt se, Iron Man 2, så var klockan halv tio. Henke somnade efter halva filmen. En riktig hemmakväll! =)

Idag blir det en lugn dag, ska äta middag hos Henkes föräldrar och det är väl enda planen. Har hämtat mina gamla barnkläder från förrådet och det finns några riktiga guldkorn där. Kommer väl bilder på det vi använder såsmåningom.


Foton

Har fått fotona som Benita tog på mig, Henke och magen. Jag fick de i själva verket för jättelänge sedan men så födde jag barn och glömde helt bort dem. Här är de i alla fall!
Tack Benita!


Öppna förskolan

Igår var jag och Eva på Öppna förskolan för första gången. Vi träffade Madeleine och Karro där med deras Neo och Thea. Jag tog bussen dit och tyvärr kom jag lite efter den avtalade tiden halv ett för tydligen har de barnvagnspromenader som börjar klockan halv ett på onsdagar. Vi hann ju därför inte med den här gången men kanske försöker tajma in det lite bättre nästa gång. Vi satt och pratade lite i alla fall och några av "promenadmammorna" kom tillbaka och snackade lite de också.
Idag hade jag en date med Evelina som sträckte sig över hela dagen. Vi började med en fika på Törners (vart annars) och sedan tog vi en sväng på stan. Det slutade med några inköp. Bland annat sex jättefina rosa glas. Jag vet att vi absolut inte behöver några glas men de var så fina att det inte gick att stå emot. Plus att jag inte handlat något till mig själv på flera månader.


RSS 2.0