Nya bryn

Nu har jag varit på stan och fått ögonbrynen fixade. Eva följde ju med och det gick jättebra. De turades om att gulla med henne och nu har jag två helt nya bryn. Kanske på tiden eftersom jag praktiskt taget aldrig noppat dem förut. Köpte i alla fall en pincett så tanken är väl att jag ska försöka håll efter dem själv.


Helg

I fredags så blev jag bjuden på filmkväll till Kristine. Det var jättemysigt! Hon hade bakat kanelmuffins och gjort blåbärssmoothies. Mmmmm! Vi såg på den senaste Julia Robertsfilmen.
I lördags så åkte lilla familjen in till stan och gick en liten promenad på isen. Vädret var fint och väldigt varmt och det var jättemycket folk ute. Det är ganska otroligt att det varje helg är så mycket folk i Badhusparken. Det är som att det vore festival hela tiden. Jättehärlig stämmning som man bara blir glad av. Träffade sedan Tompa och Sara och gick på Wedemarks och fikade lite. Till middag plockade vi fram en av älgstekarna vi köpt. Vet inte om jag nämnade att när vi var hos Lisette och Daniel så shoppade vi lite älgstek och nu var det dags att tillaga den. Gjorde en klassisk slottsstek. Fick den rutiga kokboken av Anna-Lena och när jag bläddrade igenom den så hittade jag receptet på slottsstek och insåg att det var det vi åt när jag var liten. Det var min favoriträtt och såsen är heeeelt magisk. Egentligen var steken lite för liten för att göra grytstek av men jag körde på ändå. Köttet kunde ju blivit bättre men såsen blev exakt som jag kommer ihåg den. Så gott! På kvällen kom Tompa och Sara förbi och tittade på film.
I går så åkte jag på loppis på folkets hus. Jag var där lite senare och det var faktiskt inte jättemycket folk. Ganska skönt att knata omkrig helt själv. Köpte bland annat en åkpåse för 40kr. Inte direkt en sådan som vi hade tänkt oss men den fyller ju sitt syfte helt klart.

Klar med första sockan också!


Lika som bär


Aktivt schema

I förrgår blev som sagt en väldigt aktiv dag. Nästan lite för aktiv. På förmiddagen så var det inte så mycket att göra men när klockan närmade sig halv tre så blev det annan fart. Var tvungen att få Eva att sova innan babysimmet. Lyckades till slut få henne att sova i vagnen men hon fick inte sova klart förrän vi var tvugna att åka. Det är så jobbigt att tvingas väcka henne. Jag hatar det. Drog iväg till Brunflobadet och träffade en stor grupp med badsugna barn. Det var kul men Eva var ganska skeptisk, som hon är till mycket nytt, men fann formen mot slutet av halvtimmen. Kommer nog bli bra det där.
Skyndade därifrån för att hinna hem så att Eva skulle få äta. Tog inte ens av henne overallen. Snabbt hemifrån och hämtade upp Henke och åkte till Torvalla för att gå på visning. Ett liknande hus som de vi tittat på förrut men det kändes inte helt bra så jag tror inte vi kommer att ge oss in i någon budgivning. Efter det åkte vi till Henkes arbetskollega och tittade på hennes hus. De ska flytta så snart de hittat ett hus och då kanske vi kan köpa deras. Det var helt perfekt!! Planeringen på huset var mycket bättre än de vi tittat på innan och det var praktiskt taget helt nyrenoverat. Jättefint verkligen! Nu är ju bara problemet att de ska hitta ett hus de vill flytta till också. Och det är ju itne det lättaste att hitta hus, det vet ju vi också. Frågan är då om vi ska vänta på det, utan garanti att det blir av alls, eller ska vi ta något av de andra. Ångest igen.
Efter det skjutsade jag hem Henke och åkte vidare till Svenssons café där vi hade syjuntaträff. Klockan var då närmare sju och jag hade fortfarande inte ätit middag. Var helt förstörd, var hungrig redan när jag åkte till badet. Tack och lov hade de en baguette kvar. Det var proppfullt med folk där för vi hade lyckats pricka in en munspelsblueskväll. Det var jättetrevligt och bara jag hade fått i mig mackan och blivit som folk igen så hjälpte Elin mig att komma igång med lite mönsterstickning. Ska bli små sockar till Eva. Är jättekul att äntligen få lära mig att mönstersticka eftersom jag har flera fina mönster på vantar som jag vill göra.


I går så hade jag en väldigt oväntad dag. Åkte till Odensala vid två för att gå ett varv runt Lillsjön men när jag kom fram så såg jag att vi hade fått pyspunka på ett av däcken. Det var nästan helt platt. Hade dessutom glömt mobilen hemma så jag kunde inte ringa efter hjälp. Började gå ner mot bussen. Såg inte fram emot det för de går inte så oftaoch jag ville inte åka buss med både Kaxa och vagn. Som tur var så träffade jag Sune när jag var på väg till bussen. Han slutade jobbet då så han tog Kaxa medan jag gick på affären och köpte barnmat och blöjor och sedan hängde jag där till Henke slutade. Väldig tur att jag träffade svärfar! Henke kom och pumpade däcket så vi skulle kunna ta oss hem och sedan beställde vi pizza och åt där. Blev en bra dag änså till slut.
Vad som händer idag har jag inte bestämt än.


Cat Stevens

Har glömt att skriva att jag och syrran ska på Cat Stevens konsert i maj!!!! Och det är en konsert med alla gamla Cat Stevenslåtar, han uppträder alltså inte som Yusuf Islam. Det ska bli jättekul. Vi har ju lyssnat på honom sedan vi var små och det är ju en av få artister där jag faktiskt gillar nästan alla låtar, inte bara någon här och där. Köpte de dyraste biljetterna, förutom VIP biljetterna som gick på över 2000kr, så vi har ganska bra platser. Tjoho!


Flytt

Idag har våran lilla tjej blivit stor. Hon har flyttat till ett eget rum! Vi får väl se hur det går men hon somnade snällt i alla fall. Henke ska sova inne i hennes rum i natt så hon inte känner sig så ensam. Gästsängen står ju kvar så det ska inte vara några problem.
Har inte haft någon toppendag idag. Planen var ett stadsbesök och det var riktigt utmattande. Väntade tills Eva hade sovit förmiddagsluren och ätit lunch och sedan skulle vi bege oss. Först var vi ju tvugna att gå ut med vovven. Tog en liten sväng i pulkan för jag orkade inte plocka fram vagnen ur bilen. Pulkåkningen tyckte Eva var riktigt skoj, det var dock inte lika kul att kliva ur pulkan och sätta sig i bilen. Började gallskrika. Jag stod på Kaxas koppel för att kunna använda bägge händerna när jag satte in Eva i bilen. Då får Kaxa syn på Frans (katten) en bra bit bort och drar iväg i en hiskelig fart. Jag skriker, Eva skriker och Kaxa springer. Tack och lov är Frans väldigt snabb och hade ett fint försprång så Kaxa hade aldrig en chans men det betydde ju inte att hon tänkte ge upp och komma tillbaka. Jag var ute i snödrivorna och pulsade samtidigt som jag försökte locka med godis. Till slut kastade hon in handduken och kom tillbaka. Eva var inte på sitt soligaste humör när vi kom in på stan och jag gjorde snabbt några ärenden innan vi gick till Törners för att få i oss lite mellis. Det var inte heller kul och det var inte mycket som slank ner. Sedan tänkte jag ge upp och började gå mot bilen men då somnade hon ju självklart så då gick jag tillbaka och började vanka fram och tillbaka på stan. Ville ju inte väcka henne på en gång plus att jag hade en halvtimme kvar på parkeringen. Denna mållösa promenad resulterade i en tidsbokning av ögonbrynsplockning. Jag noppar ju aldrig ögonbrynen så det ska bli riktigt spännande. På måndag är det dags.
I morgon är det ännu en aktiv dag. Mycket inbokat.

Texas x 2

I lördags var vi på husvisning igen. Huset låg i ett område vi gillar väldigt mycket och jag tror vi kanske skulle kunna få det till ett bra pris men man måste verkligen göra ALLT. Golv, väggar, badrum, kök. Spis och diskmskin var hyfsat nya men resten behöver man fixa. Vi är ju inte så haj på sådant där men får man ett bra pris på huset så kan man ju ta in hjälp. Idag ringde de till oss och ville att vi skulle träffas igen. Vet inte riktigt vad de ville diskutera men jag tror de vill ha en snabb affär för de hade redan annat boende. Har dock en visning vi ska på på onsdag så vi ska avvakta tills dess. Denna beslutsångest!!
Fikade sedan en sen lunch med Tompa och Sara på Prästgatan 12. De hade en tomatsoppa där som var vansinnigt god. Tror det börjar bli vårat nya stamhak. Riktigt mysigt, gott fika och trevlig personal.
På kvällen åkte jag till Åsa och tittade på melodifestivalen. Det var trevligt. Är ju faktiskt jättetrist att titta på den själv.
I söndags åkte vi till Lisette och Daniel och hälsade på i deras nybyggda hus i Dvärsätt. WOW! Vilket ställe. Ligger jättenära sjön med en fantastiskt utsikt. Kan bara tänka mig hur det kommer att se ut till sommaren. De bjöd på supergoda våfflor också.
När vi kom hem började jag evighetsjobbet med att sätta in foton i album. Har nog närmare 400 bilder som ska sättas in. Lånade med mig tejppistolen från jobbet så det gick lite lättare men det är verkligen ett evighetsjobb. Bilderna ligger ju inte i ordning så jag går in på bloggen för att se i vilken ordning de ska sättas in och sedan måste jag bläddra igenom alla bilder och hitta de som ska sättas in. Phu! Hann inte långt kan jag säga. Får ta nya tag nästa helg.
Lite senare kom Mats och Kristine och käkade Fajitas, kollade på Solsidan och premiären av Big Brother. Avslutade kvällen med att se första avsnittet av The Walking Dead. En ny zombieserie. Grym var den!



Idag har jag varit ganska aktiv. Åkte in på kontoret för att lämna tillbaka tejppistolen, in på Barnens hus för att köpa en pipmugg och sedan till Linn och Texas och fikade. Det var jättemysigt och Linn hade gjort en grym äppelkaka! Sedan blev vi bjudna till pappa på middag så då hämtade jag upp Henke och drog till det andra Texas. Texas Lugnvik. =) Glömde dock Kaxa hemma så Henke fick åka och hämta henne. FÖRLÅT KAXA!

Tänker inte sluta leka... fast jag sover.

foto0644w (MMS)

Tänker inte sluta leka... fast jag sover.


Vinkevink

Idag fick jag och Eva besök av Kristine! Hon ska ju ha barn snart och har också en del lediga dagar att fylla. Det blev mest snack men även lite fika och en kort pulkpromenad.
Jag och Kristine övade ihärdigt med Eva för att få henne att lära sig att vinka men ingen respons. Men... när Henke kom hem, vad gör Eva då? Jo, sträcker upp handen och vinkar till honom! Helt spontant! Var jättekul! Hon vinkade några gånger till när vi vinkade åt henne men sedan fick det vara nog med fjanterierna.
Föresten så äter hon helt plötsligt som en kung. Smällde i sig nästan en hel burk mat och då hade hon ätit en halv burk till lunch och ett mellanmål bestående av kesella och bär och smörgåsrån.


Full bäbis

I morse visade det här klippet på tv. Jag skrattade högt ända tills Eva vänder huvudet från tv:n och börjar tokgrina. Jag plockade upp henne och då slutade hon men så fick hon syn på det fulla barnet igen och började gråta igen. Då skrattade jag lite mer =)
Tror inte Eva kommer att ha sin alkoholdebut särskilt tidigt.


Besök i Grytan

Idag var vi på besök hos Madde och Neo i Grytan. Det var jättemysigt men Eva var på superdåligt humör. Gnäll praktiskt taget hela tiden. Hon har varit hård i magen så det kan vara det som spökar. Hon har i alla fall börjat äta lite mer mat. Mat har ju inte direkt varit en favorit men de senaste dagarna har hon ätit bra. (Kan ju vara därför magen säger stopp) Åt en halv burk till lunch och en halv burk till middag och till middag hade hon nog gärna ätit mer om det hade funnits. Erbjöd henne lite av min hemlagade mat men den gick inte hem. Brukar göra en variant på våran mat till henne som hon får smaka på medan vi sitter och äter men det brukar inte bli särskillt gott. När man plockar bort salt och alla starka kryddor och kokar ihop allt till en sörja så smakar det inte så gott längre. Dessutom smyger de ju ner salt i praktiskt taget allt. Asiatisk mat är väldigt svårt att få barnvänlig. Längtar tills hon kan äta samma mat som oss!
Jag och Madde styrde upp lite lunch och te med godbitar och snackade en massa.

Och Rydbergs bea

Anmälde mig till att testa Rydbergs Bea också, vill ni även testa den så följ länken!

Testa Bea!

Arla Gormet crème fraiche

Gick in på en sida som heter Smartson och anmälde mig att bli testpilot på en ny Creme fraichesmak. Följ länken nedan om du också vill testa!

Bli testpilot!

Pytte-momma

Idag var vi på besök hos gammelmomma. Vi har framkallat lite kort och jag har ramat in ett av dem som ska hänga på mommas barnbarnsbarnvägg. Evas foto blir nummer ELVA på väggen. Och än har nog inte hennes barnbarn ynglat av sig klart så det kommer nog vara foton upp till taket snart.
Jag fick lite fika och Eva fick ännu ett tillfälle att försöka vänja sig vid lill-momma. Hur tusan Eva kan tycka att hon är läskig kan jag inte förstå. Gick ganska bra den här gången. Hon tyckte bara att det var otäckt när jag satte henne i mommas knä men sitta bredvid gick jättebra. Gjorde till och med ett försök att norpa åt sig hennes glasögon.

Middag och bio.

Igår blev det middag och bio! Vi gick på Lilla Siam och åt oss riktigt, riktigt mätta. Vi orkade inte ens äta upp. Henke känner en av ägarna så vi fick vårrullar och dumplings gratis till förrätt. Efter det var det biodags, The Green Hornet i 3D! En superhjältefilm som det nog mest var jag som ville se men som Henke faktiskt också tyckte var bra. 3D ar ju coolt men gör sig nog allra bäst i en tecknad film. Här var det ju inte så mycket som kändes att det kom ut i salongen men på de tecknade trailerserna(?) så ar det ju riktigt tufft. Var lite jobbigt med textningen också som liksom hängde fritt i luften. Lite svårt att fokusera på den.
När vi kom hem så åt vi kladdkaka med cocostosca som jag hade bakat innan vi åkte. Jag skulle egentligen köpa blommor men efter att ha gått en promenad runt Lillsjön så frös jag nått så in i... att jag körde hem på en gång. Tänkte att då skulle jag baka en kaka istället men hade inga ägg. Letade upp ett recept utan ägg men då skulle det vara mjölk i och den var slut. Gjorde då kakan på torrmjölk. Fungerade ju det också.

Idag var det föräldragruppsträff. Vi var dubbla grupper för det var ju lite vajsing med missförstånd sist vi var där på den här träffen. Det var en person från socialtjänsten där och pratade lite och sedan fick vi gå i grupper och prata om lite saker som stod på lappar. Vi hann dock bara med en lapp för vi hittade ju på så mycket annat att prata om.

Farmor och farfar var barnvakt medan vi roade oss.

Alla hjärtans dag!



Vad har vi då för planer ikväll? Ingen aning faktiskt. Det är ju alltid jag som planerar vad vi ska göra på sådana här dagar. På sin höjd brukar Henke hjälpa till genom att göra det jag säger åt honom. Typ att boka bord där JAG har bestämt att vi ska äta. Nu fick det vara nog. Jag ÄLSKAR ju att bli överraskad och det är ju lite svårt att bli det när man planerar allt själv hela tiden. Henke har därför tagit över tyglarna för kvällen och allt jag vet är att han ordnat barnvakt. Redan där känns det ju lyckat =)

Helan och Halvan

Många som kommer till Östersund på besök just nu! Johanna, Kalle och Agda var här på en snabbvisit innan de drog vidare till Åre. Hann träffas ett litet tag på en fika i går förmiddags. Agda och Eva måste ju få träffas lite regelbundet så de inte glömmer bort varandra. De ska ju bli de nya "Helan och Halvan".
Agda hade såklart också vuxit och blivit större än sist men hon är fortfarande lika underbart söt. Förhoppningsvis hinner vi träffas lite mer i sommar. Tänk, då kommer småtjejerna nästan vara ett år.


Lägg märke till den sköna "Brolle-frillan"



På kvällen skulle vi egentligen till pappa och äta OXFILÈ! Som jag hade laddat, såg verkligen fram emot det. Men... så drog nästan hela lilla Örebrofamiljen på sig magsjuka och då kändes det inte som att det var läge att ta dit Eva. Blev en hemmakväll istället.

Klockan är ett och vi är uppe igen. Eva ha...

foto0640m (MMS)

Klockan är ett och vi är uppe igen. Eva har vaknat sju gånger sedan hon lade sig och sista gången var det riktig katastrof. Håller tummarna för att nästa försök är lyckat. -Uppdatering- Vaknade ungefär var tionde minut tills klockan var halv tre. Vaknade sedan klockan sex, fick lite mer mat och sov till halv åtta. Inte mycket sömn i natt inte.


Släkten är... bäst

Har haft besök av Karin och nu syrran, Martin, Ted och Klara. Jättekul att träffa alla fast jag innerst inne vet att det inte är mig de är vill träffa. Men Eva kan väl få stå i fokus nu ett litet tag.

Några saker jag haft för mig sedan sist:
- Har träffat en liten del ur föräldragruppen. Först var vi hos Ida och fikade och pratade och sedan träffade jag Madde och gick på besök på Torvallas öppna förskola. Den var bra, stoor. Kändes ju bra att kolla in läget när man funderar på att flytta dit. Träffade på Linn när vi var där också.
- Har varit på junta hos Kristine. Det var jättegott! Det blir sista juntan Kristine ordnar innan bäbis. Det är inte länge kvar nu.
- Färgat håret mörkt igen. Sedan jag nämnde sist att jag skulle färga det mörkt så har jag faktiskt gjort mörka slingor två gånger men dat har inte direkt blivit drastiska förändringar men nu körde jag all in och färgade det riktigt mörkt. Skööönt!


Klar!

foto0627d (MMS)

Klar!


Nu vankas det en lite större vante åt mig ...

foto0626t (MMS)

Nu vankas det en lite större vante åt mig istället.


Har stickat de minsta sockarna i världen. ...

foto0622m (MMS)

Har stickat de minsta sockarna i världen. Om någon föder barn alldeles för tidigt så kan ni ju höra av er så får ni en LITEN present.


RSS 2.0