Aktiv sommar

Haft en eller två dagar med finväder också. Eller fint och fint. Det var över tolv grader och minimalt med regn. Har inte riktigt varit en solig sommar hittills. En av de där dagarna grillade vi med Oskar, Linn, Texas och Nikki. Och vilken grillning det blev! Går in på topplistan! Vi ordnade med köttfärsspett, kycklingfiléer, majskolvar, potatissallad, lök i folie, vitlökssås och ädelostsås. Sedan bidrog Linn och Oskar med ett grillspjut och halloumi. Måste jag säga att grillen vr proppfull och att våra magar också blev det. Pappa tittade spontant förbi och maten räckte gott och väl till honom också.



Eva får leka med de snälla stortjejerna på gården. Fast hon är för liten, och faktiskt mest förstör när hon är med, så är hon alltid välkommen att leka. Vilka toppengrannar vi har!



Fixat med mig en fin affisch hem från jobbet som nu pryder köksväggen. Måste dock skriva ut en ny så småningom, den här har varit med om lite tuff behandling och är lite knölig.



Varit på kalas hos Neo, var jättekul! Tyvärr blev det inga bilder tagna på plats men det syns ju hur laddad hon var =) På sig hade hon den fina klänningen hon fick av Tompa och Sara i födelsedagspresent.



Har haft en liten kusinträff på stråket. Med betoning på liten. Försökte få ihop ett gäng av kusinerna från mammas sida av släkten men det var bara jag, syrran och Annika som kunde. Men vi hade så trevligt så det gick då ingen nöd på oss. Satt på Kajplats 1 och käkade lite nachos och pratade. Syrran och Annika åt lite rejälare måltider men nu var det så att innan min kusinträff så var jag, Henke och Eva på Henkes kusinträff i Fanbyn. Det skulle bjudas på lite grillad korv var det sagt men när vi kom dit hade de grillat massor av kött och det fanns sallader och tre efterrättspajer. Det var så gott att jag var tokmätt när vi åkte därifrån.
Spenderade natten i Lugnvik då bussarna gick så dåligt, det var typ fem grader varmt ute och Annika och Malin bägge skulle ta taxi till Lugnvik.

Har varit på dop också. Henkes kusinbarn Karl döptes i Marielundskyrkan. Det var supertrevligt och vi fick massor av god smörgåstårta och fika. Eftersom jag målat av båda Karls storasystrar så var presenten ganska given.


Eva har verklien fattat tycke för uterummet. Sitter där och läser Bamsetidningar och vilar lite.


Sedan har vi haft Strandforssläktfest och varit på Maddes trettioårskalas, men det tar vi en annan gång.

Vecka 33

Tog ännu en magbild förra veckan. Jag var då i vecka 33. Har inte riktigt blivit lika många magbilder den här vändan =) Tog ju bild typ varannan vecka med Eva och den här graviditeten tror jag det blivit fyra bilder sammanlagt.

Kalas

Har firat att Eva fyllt två år också. Det är ju inte bara de i Kumla som ska få äran att fira våran lilla prinsessa. Och det kom inte så lite folk, sammanlagt 36 pers!
Vi hade delat upp dagen lite dock så på förmiddagen hade vi korvgrillning och på eftermiddagen fika. Det blev en toppendag om än väldigt intensiv. Hade i alla fall ruskigt tur med vädret. Regnade både före och efter kalaset. Och med tanke på uppslutningen var det tur at vi kunde vara ute!
Sedan blev vi bjudna på middag i Odensala och i morse blev jag bjuden på nybakta ostscones. Lever glassigt för tillfället jag! Sconesen var visserligen lite framtvingade men de smakade ju inte sämre för det. Tror Henke kommer att få stå för en del av bakandet framöver.

Arctura

Har fixat uterummet nu också! Nu är det faktiskt riktigt mysigt!
Stortjejen våran övar att gå på toa
Nu när Henkes mormor var här och hälsade på så passade hon på att bjuda oss och hennes tre systrar på middag. På Arctura! Fint ska det va! Det var jättemysigt och faktiskt en toppen restaurang att ha med barn till. Rymlig så det inte störde någon att hon gick på upptäcktsfärd, stora spännande fönster och soffor att slappa i när energin började ta slut.
Systrarna
En bärbar dvd är inte heller at underskatta om man vill njuta av en måltid =)

Jordgubbslandet

Har varit och fikat på jordgubbslandet också.
Henkes mormor är och hälsar på så hon och Henkes föräldrar gjorde oss sällskap. Vädret var lite tveksamt men höll sig fint så länge vi var där.
Eva har varit väldigt svårlagd på dagarna den sista tiden och när vi var där så var det stört omöjligt. Mös lite hos farfar emn annars var det full fart. Fick åka hem och lägga oss istället.
Ville ha solglasögon när hon satt i bilen, och visst fick hon det!

NIKKI

Fått en nykomling i bekantskapskretsen! Nikki!! Linn och Oskar har fått en liten dotter och Texas en liten syster. Vifick träffa dem endast någon vecka efter förlossningen och hon var så snäll och söt att det inte var sant. Vi åt lunch vid Hara brygga. Vi har konstigt nog aldrig varit där men nu blir det garanterat fler besök. Var jättemysigt och hade det varit bättre väder hade man kunnat bada och sola där. Fikat var till MYCKET fördelaktiga priser och det är ju inte heller till någon nackdel. Köpte en stut, en paj, en bulle, två efterrättspajer och te och kaffe och det gick på typ 150kr.

Isaks dop

Har varit på dop!
Therese med familj kom hem till stan för att döpa sin lilla Isak. Vi blev bjudna på massor av god smörgåstårta och massor med gott fika! Det var i Rödökyrkan och den samlingslokalen är så bra för den är öppen förskola i vanliga fall så det finns massor av leksaker. Med andra ord gick det ingen nöd på Eva och man kunde njuta ifred.
I present gav vi bort en sådan här liten stol med namn på som Eva har. Det är Anna-Lenas kusin som tillverkar dem och den här gången bestämde vi oss för att måla den själv. Köpte en grå-turkos färg och fyllde i namnet med guld.
Innan:
Efter:

Lite bilder

Blev bjudna på ettårskalas hos Annie. Fick massor av gott fika och leka ett litet tag. Men Eva var på ett väldigt blygt humör och lekte inte riktigt lika mycket som hon brukar.
Fixat i trädgården på framsidan.
Sedan lämnade vi då den nypimpade trädgården åt ödets makter och drog till Kumla. Hade superväder första dagen så då blev det lite bad i poolen som Klaras farmor köpte.
Sedan var det midsommar och även då hade vi vädret på våran sida.
Dans runt stången
Katten Bobbie blev en stor favorit!
Lät mamma göra fina frisyrer utan gnäll.
Spenderade en dag vid poolen i parken
Åt lunch på ett väldigt mysigt ställe medan Eva sov.
Fråga inte...
Tea time i soffan
Födelsedagsdags!!! Hon vaknar ju så tidigt att det är svårt att väcka henne i sängen med paket och sång så vi åt frukost och tittade lite på tv först. Sedan fick hon gå upp till pappa medan mamma fixade födelsedagsbrickan och kom för att "väcka".
Efter alla paket och fika gick vi till lekparken och busade lite.
Frisyren fixad för kalas
Sedan pös vi vidare till El Stockholmo! Blev dock nte överdrivet många kort tagna där tyvärr.
Eva har dessutom kommit in i trotsåldern så en hel del av fotona ser ut på det här viset.
Typ enda bilden från Skansen. Otroligt tam. Inget superobjektiv här heller. Stod faktiskt så nära, och den tog kexet direkt ur min hand.
Hittade en liten oas i inne i Stockholm när det blev för varmt.
Och det var våran lilla semester. Toppenhärligt!

Semester

Ja, nu har vi varit på två veckors semester i södra Sverige. Har varit toppen! Spenderade en och en halv vecka i Kumla hos syster och tre nätter i Stockholm hos Karin. Trodde faktiskt att det skulle vara jobbigare att vara borta så pass länge när man bor hos andra hela tiden, men det var inga problem alls.
Kumlatiden var väldigt avslappnande. Spenderades till största delen i trädgården. Eva hoppade studsmatta med Ted och Klara och busade med deras kattunge Bobbie.
Det var ju midsommarafton nästan på en gång när vi kom ner och det firade vi med att dansa runt majstång, äta glass och grilla på kvällen. Supertraditionellt och mysigt.
Sedan hade vi även en härlig dag i en park med stor barnpool och så firade vi självklart Evas födelsedag med paket och tårta på sängen och barnkalas på kvällen.
Pressade även in ett Ikeabesök också. Inga större inköp men två stora kassar med diverse nödvändigheter.
I Stockholm fortsatte det lugna, avslappnade tempot. Första dagen hängde vi på en strand, andra dagen gjorde vi Skansen och sista dagen lunchade vi på stan med Kalle och Lars.
Sedan var det dags att åka hem igen. Tiden gick ruskigt fort!
Resorna gick över förväntan. Ditresan gick snäppet bättre än hemresan men bägge gick överlag jättebra. Tittade på lite dvd-film, stannade och åt och efter lite tröttgnäll somnade hon vid helv nio, nio och sov resten av resan.
Har tagit massor med bilder som jag hoppas att jag orkar fixa i morgon.

RSS 2.0