Från oss alla till er alla


Inte Burkpojken utan...

Bunkflickan. Dags för en uppföljare Christine Nöstlinger?



Och när vi ändå är inne på sagotemat så har jag ju en bild när hon kysser grodan. Men det har inte blivit någon prins riktigt ännu.


Då testar vi igen då

Nu får vi se om det går att publicera lite bilder. Texten får ni klara er utan.



Juntan hos Eve:



Thereses nya lilla voffsing Snow.


Eva i röd sammetsklänning ärvd av mamma


Fick låna en liten tomteluva på Cissis glöggkväll


Alla barnen var julklädda på gympans avslutning


Vi har julpyntat med gran och allt hemma


och bakat baguetter


Kaxa åkte på en nacksving


Eva har blivit ett riktigt rullningsproffs. Lägger man henne på golvet nu så rullar hon tills det tar stopp mot soffan eller något liknande. Man måste sitta och passa henne nu och flytta tillbaka henne när hon rullat så långt som det går. Och så rullar hon igen och så börjar allt om från början.
Idag rullade hon rätt in i julklappshögen. Några paket är inte riktigt lika fina som de var innan.

Skitsida!

Evelina bjöd på supergod mat! Temat för kvällen blev Ryssland. Förrätten var en kantarellsoppa med rysk kryddning och till varmrätt fick vi biff straganoff. Det var supergott! Efterrätten blev mer svensk än rysk, vaniljglass med varm hjortronsylt. Ååååh! Var riktigt...

JAG HATAR BLOGG.SE!!!!!! SIDHELVETET FUNGERAR JU ALDRIG! NU GICK DET INTE ATT LÄGGA UPP BILDER OCH SEDAN FÖRSVANN HELA INLÄGGET. FAN!

Mycket junta nu!

Igår var jag på mitt livs första syjunta! Det var Elin från min gamla gymnasieklass som bjöd in. Två andra gamla klasskompisar var också där, det var jättetrevligt. Vi hade inte så jättebra sammanhållning i våran klass så det var nog faktiskt första gången jag faktiskt satt och pratade med de här tjejerna. Och det var ju tio år sedan vi tog studenten så det var ju ett tag sedan vi pratade med vanadra över huvud taget. Hoppas det blir av någon fler gång! Jag började klippa i ordning lappar till ett lapptäcke. Det ska vara gjort på sexkantiga bitar och sys ihop för hand, precis som farmar brukade göra. Kommer dock ta evinnerlig tid eftersom jag inte kan jobba och prata samtidigt. Men tar det för lång tid kanske det blir ett kuddvar istället för ett täcke.
Idag var vi på föräldragruppsmöte och fick lära oss lite om mat till småbarn. Nu ska vi försöka ta tag i det på riktigt och börja kämpa på med smakportionerna igen. Måste ju få grepp om det där tills jag ska börja jobba igen. Då ska det ju lunchas.
Ikväll är det matjuntedags, Evelinas tur! Mycket junta nu!
Har föresten köpt ett halvt lamm, blir gómiddag till nyår =)



Bakdag

Veckan som gått har bla bjudit på julmiddag på Zervit och 85 års kalas. Det var jättetrevligt med julmiddag. Henke var hemma med Eva så det var nästan som förr i tiden. Förutom att jag drack vatten istället för vin. Vi såg på Idol och pratade, skitkul!
85 årskalaset var till Henkes mormor Sonjas ära och firades i lokalen på Ärtvägen. Jämtländsk buffé serverades och det var riktigt, riktigt gott.
Idag har jag inte haft en lugn stund. Jag har bakat. Jag har köpt mig en bakbok i julklapp, Enklare bröd heter den och i den är det recept på knådfria bröd. Jag bakade ett på skållad råg och sedan bakade jag saffranslängder med vit choklad. De var väldigt enkla och jag behövde inte knåda men de tog en evinnerlig tid. Bägge skulle göras på kallt vatten och minimalt med jäst så de skulle ju jäsa i timmar. Lussebullarna jäste sammanlagt i 5,5 timmar. Phu! Har inte smakat dem än men rågbrödet blev supergott så det är nog värt tiden.
På kvällen var vi bjudna till Cissi på glöggkväll. Det var jättemysigt och Eva skötte sig jättebra trots att det var efter hennes läggtid.



Nej, jag småsöp inte under bakningen. Tydligen skulle det vara rom i degen. Har fortfarande inte smakat längderna så jag vet inte hur det smakar.




Jobbig dag

Idag har det inte varit en bra dag. Det började redan i natt. Eva vaknade kl 23, 01, 05 och 06.30. Vagrade att somna om också utan ville absolut ligga och snutta ett tag. Var ju inte på ett strålande morgonhumör direkt. Hon brukar vara uppe i en och en halv, två timmar innan hon sover förmiddagsluren på typ en och en halv timme. Idag var hon vaken i fyra och en halv timme. Och jättegrinig, men vägrade att sova. När hon väl somnade gick jag också och lade mig och hoppades på att få lite sömn men hon sov inte mer än 45 min vilket innebar att jag kanske sov i 20. Phu. Åkte en sväng på Pingstkyrkans loppis och det var nog det enda tillfället under dagen som hon var på hyfsat humör. Fyndade lite tyger som ska bli ett lapptäcke, jättfina sängkläder till Eva med Dunderklumpen på, en body och en fin, stor ugnsform. När vi kom hem var det dags att börja gnälla igen. Åt middag hos pappa och då var hon faktiskt på lite bättre humör igen. Inte konstigt att hon var grinig dock eftersom att hon sammanlagt idag max sovit en timma. Brukar vara betydligt mer.
Hoppas, hoppas att natten och morgondagen blir bättre.

I helgen var vi på Jamtlis julmarknad. Köpte inget men det var mysigt att gå runt och kika. Vädret var jättefint. Tog en snabbvända på stan sedan och handlade lite julklappar. Har en hel del kvar att köpa men har listat ut de flesta så det borde inte ta jättelång tid.

Har börjat göra min första surdeg! Borde kunna använda den om någon dag, spännande!

Och så har vi köpt en diskmaskin!!! Tjoho!

RSS 2.0