En ny kompis, hoppas jag.

Nu sitter jag med min nya polare i knät. Kanske inte så mycket min kompis som Henkes, men, men. Karin och Joel är ju här och hälsar på och Henke fick Karins gamla Mac i present. Och eftersom Henke är ute på galej så är det jag som sitter i soffan, tittar på Så mycket bättre, och testar hur vår personkemi fungerar. Än så länge funkar vi väldigt bra ihop och efter lite tips från Karin så tror jag att vi även kommer att bli arbetskollegor. Ser fram emot nästa arbetsdag. Då ska vänskapen sättas på prov!


Biverkningar

Lite stel efter flygning och ett liv i min kassa kropp. Men en stund på spikmattan kanske gör susen.


Sötaste tjejen på jorden passade på att bu...

img_3803 (MMS)

Sötaste tjejen på jorden passade på att busa lite med faster när det var uppehåll.


Tillbaka från turkietresan som var helt un...

img_5539 (MMS)

Tillbaka från turkietresan som var helt underbar! Ska blogga med lite bilder inom kort. Eller inte. Så snart jag känner för't.


Snart semester!

Mycket som hänt... igen.
Åker utomlands i morgon och känner att en uppdatering skulle vara på sin plats innan flyget lyfter.
Har ingen aning om vad jag gjort i veckan som gått. Har så himla dåligt minne. I slutet på förra veckan var jag på badet med Linn och Texas och Helena och Ville. Det var jättemysigt. Eva har varit lite spak efter den senaste tidens sjukdom så hon satt där snällt i en grund del av bassängen och lekte med sina badleksaker medan grabbarna busade på i maxfart. Noll vattenrädsla och noll självbevarelsedrift =)
I helgen så var det ettårskalas för Texas också. Gav honom en stjärnteckenstavla. Har tagit kort på den så jag ska försöka ladda upp det fotot snart. Det var jätteroligt att vara där, hela lägenheten var fylld med barn som lekte hej vilt. Eva släppte lite av sin blyghet och busade på ganska duktigt. Glömde kameran i bilen.
På söndagen var det ännu ett kalas. Evelina har fyllt år så det firade vi med en helt underbar maräng suissetårta. Till Evelina hade jag fixat en korg med höstmys. En burk där jag balandat ihop en mjölblandning som hon kan blanda med vatten och få till rågbröd, ett ljus och ett förkläde. Hoppas hon får en mysig kväll i veckan.
Evas nätter har varit mestadels katastrof den senaste tiden. Vaknat tusen gånger per natt och velat upp. Ibland vill hon vara uppe i flera timmar. Inte skoj för föräldrarna. Igår lade jag henne kl sju och klockan tio vakande hon. Henke har varit krasslig (förklarar mer nedan) så han fick gå och lägga sig medan jag stannade uppe med Eva. Trots tydlig trötthet ville hon INTE gå och lägga sig. Halv ett somnade hon igen och det var efter ett extremt plågsamt användande av femminutersmetoden. Men det verkade fungera för när hon äntligen somnade sov hon resten av natten! Vaknade vid halv sju då hon fick välling och fortsatte sova till klockan nio.
Henke lyckades i alla fall spy igår. Jag blev såklart skitarg på honom. Förstöra min resa på det viset! Men då skärpte han till sig och började må bättre. Idag känner han sig frisk. Diagnosen vi ställt är utmattning av de senaste nätternas stora sömnbrist.
Idag har vi haft fullt upp med att handla till resan. Allt från solskydd till en stor falukorvsring har inhandlats. Nu sover tösen och sedan ska vi skynda till simskolan och sedan hem och packa. Phu! Blir skönt med semester =)

Cooling

Ja, den där appen fungerade bara en gång. När jag efter det försökt att blogga står det bara att det inte fungerar. Men bilderna läggs in i arkivet här på bloggen i alla fall så att jag kan blogga om bilden nästa gång jag sitter vid en dator.

Den här bilden fick jag skickad till mig i går när jag jobbade på dagis. Eva visar upp mina senaste loppisfynd.

image description

Så snygg!!!

Hon har blivit friskare dessutom. Hon hade tydligen varit på strålande humör hela dagen igår. Tills jag kom hem... då blev det självklart lite grinigt. Som alltid när jag dyker upp. Hon har varit tapper hela dagen men när mamma kommer då blir man lite ynklig. Men hon var på betydligt bättre humör än hon var förra veckan. Och hon börjar sova lite bättre nu också. Vaknar bara en eller två gånger. Skööönt!

Loppis

Idag har jag varit på loppis på Furan. Den är inte lika bra som på Folkets hus men tänkte att den kunde vara värd ett besök åtminstonde. Och lite fynd bidde det.
Två par byxor, en cool t-shirt, en pyjamas och en fiiiin burk! Köpte även en barnstol till pappa, en sådan som man ställer på en vanlig stol. Mötte honom där så han fick ta den med sig på en gång.
Coolaste tröjan och coolaste brallorna!
Trevligt med en liten utflykt eftersom Henke ska spela badmintonmatch resten av dagen vilket resulterar i att Eva och jag blir hemma. Hon mår mycket bättre nu så jag hade eventuellt tänkt pipa iväg en sväng men glömmer alltid bort att jag inte kommer att ha bil och att bussarna går skitdåligt på söndagar.
Här kommer lite bilder på sådant som jag utlovat bilder på förut men inte tagit tag i. Och lite annat grejs.
Vann ju en tävling för en evighet sedan. Valde en bland annat en kudde som pris som jag redan har visat bild på. Förutom den så valde jag en lampa. Den har jag INTE visat bild på, så nu ska ni äntligen få se den!
Fick ju lite loppisfynd av Maggan och Toivo sist vi träffades. Här kommer de.
Har fått en superfin gammal dockvagn från en granne till Sune och Anna-Lena.
Fick låna en hel massa kläder av Kristine och Mats så nu är Evas låda överfull igen.
Eva ärver mor sin och tycker att det är kanonkul att spara pengar.
Hade en bild på Eva när hon gallskrek. En perfekt vy över lite nya tänder, blåsan på tungan och det svullna ställe där jag tror ännu en tand är på g. Tyvärr så tog batteriet slut i kameran när jag laddade upp bilderna så den kanske kommer någon annan gång.

Surströmmingsgalej

Eva har varit krasslig i över en vecka nu. Inte konstant dock, det har kommit och gått. Kräkfesten var tack och lov över men sedan fick hon feber. Hade feber i ett par dagar men sedan blev hon feberfri och piggare. Då åkte vi till Skucku på surströmmingsgalej. Vi åkte dit på fredagen efter att Henke slutat på jobbet. Lagade mat där och slappade i soffan. Dagen efter gick förmiddagen åt till att baka bröd och västerbottenspaj och runt tretiden kom våra besökare. Madde, David och Neo! Vädret var helt underbart så vi satt ute och drack lite rosé och lät barnen leka utomhus. Barnen fick festa loss på korv, pasta och kebab medan vi styrde upp det sista ute i härbret där vi skulle äta. Det var såååå mysigt!! Öppen spis, fällar på golvet, kunde inte bli bättre. Eva och Neo hängde med oss ett tag men vid halv sju var de båda helt knäckta. Eva hade dessutom fått feber igen så vi lade de små busfröna. Vi lade dem inne i huset och hade babyvakt så vi kunde fortsätta kvällen ute i stugan. Surstömmingen var jättegod och jag tror bestämt att detta ska bli en tradition!

Barnen skötte sig utmärkt tills det var dags för oss att lägga oss, då vaknade de bägge och lekte ett tag. Eva har haft katastrofnätter ett bra tag nu och vaknar 5-6 gånger per natt. Och då är det inte bara att lägga henne och ge nappen, nä då måste man plocka upp henne. Ibland är hon pigg och vill leka men ibland vill hon bara sitta i famnen ett tag och kanske dricka lite välling innan det går att lägga henne igen.
Nästa dag åt vi en stor frukost med mackor, kokt ägg och amerikanska pannkakor. Hade tänkt att äta lunch där också men man höll sig ju så länge på frukosten att det inte behövdes. Jag och Henke stanna kvar lite längre och åt en tidig middag där klockan fyra istället.
I söndags festade vi till på resterna av Västerbottenspajen och vinet. Köpte till lite räkor så var middagen kirrad!
I måndags jobbade jag på dagis!! På den avdelning där jag jobbat mest och trivs så himla bra. Många barn hade ju slutat sedan jag var där sist, för ett och ett halvt år sedan, och många nya barn hade börjat men flera var bekanta och det var helt otroligt vad stora de blivit. Det var jättekul att se dem igen!!
I tisadgs gick jag, Kristine och en av Kristines kompisar på Box. Det var jättekul men shit vad jobbigt det var!! Var helt knäckt. Jag har dessutom svårt att koncentrera mig på andningen när jag tar i och fokuserar så jag blir ju extra slut av det. Men det var ju väldigt skoj så vi ska nog dit igen nästa vecka.
I onsdags så kom Kristine hit och så tittade vi på Bonde söker fru och jag gjorde slingor på hennes hår.
Igår, fredag, så hade jag paniiik! Det är så förlamande tråkigt att bara sitta hemma hela dagarna! Eva har haft feber av och till sedan dagen efter kräkfesten och det har inneburit att hon och jag suttit hemma. Heeela dagarna. Hon har dessutom inte varit på toppenhumör både pga uttråkning och pga sjukdom. Gnäll, gråt och skrik hela dagarna. Igår var måttet rågat och jag kände att jag var tvungen att komma ut ur lägenheten en sväng. Fick tack och lov tag på Ida och åkte hem till henne och kollade på Idol. De har flyttat och jag har inte varit dit och hälsat på förut. De bor såååå fint nu! De hyr en lägenhet i botten av ett bostadshus i Grytan. Det är ett stort fint hus med snickarglädje och högt i tak. Helt underbart! Den lilla utflykten räddade hela dagen.
Idag vågade vi oss på en liten tur in på stan. Skulle kika på en bärbar dvd till resan. Är lite nervös över hur Eva ska bete sig på plan och buss i flera timmar. De var skitdyra så vi ska ta oss en titt på blocket. När HEnke sedan gick och åt lunch med Eva passade jag på att kila in på HM och handla ett par byxor. Har bara ett par jag kan ha nu så det behövdes. Kostade bara 199kr.
Eva fick ha på sig HEnkes gamla outfit dagen till ära.
image description
Fick en inbjudan av Texas till ettårskalas också! Så himla kul att få ett inbjudningskort i brevlådan, var riktigt, riktigt nyfiken på vad det var innan jag slet upp kuvertet.
Lilla sjuka Eva
Eva tyckte att Kaxa skulle roa sig med lite litteratur, Kaxa höll inte med.

RSS 2.0