MEN SERIÖST!!! Har haft en riktigt lång ...

MEN SERIÖST!!! Har haft en riktigt lång dag på dagis och är helt slut. Åker till thaivagnen för att få mat lite snabbt. Självklart glömmer de bort just oss och nu har det gått över en timme utan att vi fått mat. Ni som känner mig vet vad som händer då. Just nu har jag stängt in mig i bilen för att inte börja skrika rätt ut och börja gråta. Tack för det pissdåliga humöret thaivagnen i torvalla.


Spontanfika

Idag har jag jobbat halva dagen på dagis, sedan andra halvan på Spira så det blev en väldigt lång dag. I morgon ska jag också jobba på dagis. Mellan 10-18. Jag ska stänga för första gången och som det verkar så är det barn från flera dagis som ska vara där för att det är något möte. Jag har praktiskt inte hört någonting om någonting så morgondagen blir en riktig överaskning. men när jag slutar där så blir det långhelg. Åker till Sundsvall på söndagen och åker hem på måndag kväll. Bo på hotell igen!
När jag gick på rast på dagiset hade jag fått en fikainbjudan av Therese via sms. Trevligt med lite spontanfika. Åkte hem efter jobbet och åt och åkte sedan till Therese och fikade lite. Jättetrevligt. Anna, hennes dotter Ella och Elsy var där och de träffar jag ju jättesällan så det var kul.


Ett litet test på sms-bloggning. Ni får de...

gravid_v_34 (MMS)

Ett litet test på sms-bloggning. Ni får dessutom en liten magbild som togs häromdagen.


Helgens strapatser

I helgen så har jag och Henke försökt att göra lite nytta. Vi har ju gjort en hel lista på saker vi måste ta tag i så det kändes som att det var dags att börja beta av. Det som är lite roligt är att av alla saker att göra så väljer vi att börja med de saker som faktiskt inte har någon som helst betydelse om vi hinner innan bäbisen kommer. Men vi gjorde ju någonting i alla fall, det är ju alltid bra.
Det vi då valde att göra var att måla byrån. Detta har vi tänkt att göra i många år. Sedan farmor dog och jag ärvde den. Den har varit i sitt fula orginal furuskick och vi har stört oss mycket på den. Men den är för praktisk för att göra sig av med. Idéerna på hur denna ska målas har varit många. Alla färger har varit på tapeten men det alternativ som råkade ha turen att vara aktuellt just nu var att måla byrån vit och insidan på lådorna i lite skojsiga färger. Blev ju i alla fall bättre än innan.
Den andra uppgiften vi valde att bocka av var att plantera lite örter på balkongen. det gjordes men vi får väl se om det växer. Fröna var jättegamla och det är ju inte precis som att jag har gröna fingrar. Mörsade mest ihop allt lite på måfå och så får vi se vad som händer.



Kaxa kom på att jag blivit lite sittvänligare sedan magen växte.



Vackert väder

Vilket väder!
Det började redan igår eftermiddag. Jag jobbade på dagis och det var städdag med föräldrarna. Var lite orolig att det skulle regna för det såg mörkt ut på morgonen men när det var dags att gå ut och städa så sken solen och det var underbart skönt. Jag var dock inte ute så länge för jag var korvansvarig. De hade placerat mig på den posten för att jag skulle slippa kuta runt så mycket och det var uppskattat. Det var en riktigt lång dag på 8,5 timmar och det blir faktiskt lite tungt när jag är på dagiset hela dagen.
På kvällen blev det grillning. Vi fegade dock ur med kolgrillen för det blåste en hel del, och tog elgrillen på balkongen istället. Efter vi ätit märkte vi att det faktiskt var riktigt varmt och gick ner på gården och invigde utemöblerna. Satt och läste till klockan åtta. Härligt!

Idag har det varit ännu finare väder! Vackert hela dagen och ännu skiner solen.
Slutade klockan halv tre för då hade vi möte på försäkringskassan. Har haft en del ångest över det för det är inte lätt att räkna ut sin framtida inkomst. Satt och räknade ett bra tag härom kvällen och kom i alla fall fram till några siffror. Tog resultatet från 2008 och jämförde med siffrorna från 2009 och beräknade procentuellt samma ökning för i år. Sedan skulle egenavgifter räknas bort osv. Dagisjobbet är inte heller det lättaste att beräkna då jag inte jobbar lika mycket varje månad. Det kändes i alla fall bra när vi hade varit dit. Hon vi pratade med var inte en handläggare så hon kunde inte säga om uträkningarna skulle godtas men hon hjälpte mig att fylla i lite papper och vidarebefodrade mina uträkningar till en handläggare. Så antingen går allt igenom och vi får besked om det eller så hör de av sig och vill diskutera saken. Ska även boka in ett möte med chefen på dagiset så hon kan fylla i en liten bekräftelse på att jag hade fått fortsätta att hoppa in och jobba om jag inte hade blivit på smällen och vad jag i genomsnitt tjänar där. Blir nog bra tillslut det där. Kommer ju förmodligen inte få så mycket men vi är ju vana att leva på lite och det positiva är att vi fick besked om att Henkes SGI kommer att räknas på lönen han har nu även om han blir arbetslös efter sommaren.

Blev äntligen en kolgrillning på Ranchen sedan. En alldeles för stor Flintastek, som inte var någon kulinarisk höjdare kanske, men en supergod potatissallad, vitlöksbröd och grillade vitlökspotatisar som tillbehör. De små grillade potatisarna med lite bea på var helt otroligt goda. Henke åkte sedan på fotboll och jag lade mig i utesoffan och läste i några timmar. En rikigt bra kväll!
Tyvärr ska inte det vackra vädret hålla i sig enligt prognoserna så det gäller att passa på nu. Kanske sätter mig på balkongen och läser lite mer när det är dags för kvällsfika.


Pappamiddag nr två

Idag blev det en dag med en massa spring. Skulle vara på femtioelva ställen kändes det som.
Började på dagis. Efter en mysig, lugn frukost så var det dags för lite utelek. Det brukar vara skönt att komma ut men idag spöregnade det. Var inte alls särskillt trevligt. Som tur var så fick jag låna en regnkappa och ett av barnen var riktigt gossjukt så jag fick lite myskramar. Jobbade där till elva, då drog jag till Spira och tillverkade tändsticksaskar till kl halv två. Föräldragruppsdags. Åkte till Brunflo och mötte upp med de andra paren. Browniesarna jag bakade blev väldigt populära och det verkade som att alla tyckte att de var goda. Efter det var det raka spåret till pappa för middag och tårta. Efter skjuts av Henke till fotboll så är jag nu hemma tillslut soch tittar på Desperate. Bra men lång dag.



En liten magbild också. Är i vecka 34 nu men tog bilden förra veckan.


Pappamiddag nr ett

Skrev detta igår men det blev lite vaj med uppladdning av bilder så jag publicerar först nu.

Nu sitter jag hos pappa och bloggar. Det kan hända att det blir några fler gånger den här veckan eftersom vi är hitbjudna på middag inte färre än tre gånger. Han fyller år i morgon så det blev en liten "innanfödelsedagenmiddag" idag för Ingeborg kunde inte komma i morgon. I morgon fyller han ju faktiskt år så då ska vi hit igen och sedan är det hockeykväll på torsdag. Bra skit! 
Idag blev det en lång jobbdag. Var ju ledig en hel del förra veckan och har en del för mig den här veckan också. Dagisjobb, föräldraträffar osv. Har bara en glugg på ett par timmar i morgon när jag kan vara på Spira så jag hoppas att jag hinner med allt jag ska göra då. 150 tändsticksaskar ska fixas om jag inte missminner mig.
Ingeborg hade med sig tårta också, den var supergod. Men jag var duktig och tog bara en liten bit för att inte få ont i magen igen.



Besök

Nu har lilla familjen från Kumla åkt hem =( Men det låter som att de inte kommer att dröja så länge innan de kommer och hälsar på igen.
Det har varit en ganska aktiv helg och det har varit lite småtrist att jag varit lite sjuk och inte känt mig riktigt på topp. Det plus magen har gjort att jag inte riktigt varit den moster jag vill vara.
I torsdags så var vi bjudna på middag hos momma. Vi åkte till pappa lite tidigare så vi fick hänga lite mer. Vi slängde pinnar i Semsån till exempel. Rysligt skoj om man ska tro Ted. Eller som han skulle säga: Gud vad kul vi har!



Fredagen var barnvaktsdagen. Syster skulle på klassåterträff. Vi mötte upp pappa, Martin och Ted på Djungelhuset där det skulle busas lite. Åsa, Ville och Hugo hängde också på. Jag älskar ju Djungelhuset och har tyckt att det nästan är lika roligt som Ted de gånger vi varit där. Inte lika skoj när man bara kan sitta som en tjockis i sin stol och titta på. Men de har gott fika och sällskapet var det ju inget fel på. Tror dock inte att Ted riktigt förstod varför jag var så tråkig den här gången.



Ted fick välja mat så efter Djungelhuset åkte vi hem och åt våfflor. Vi hade hyrt två filmer så efter några avsnitt av Justice Leauge (enligt Ted ganska läskigt) så var det läggdags och det gick som en dans. Hela processen avklarad på en halvtimme. Jag har världens snällaste systerson!
Nästa morgon blev det tidigt. Henke lyckades väcka Ted kl sex genom att flytta honom från sin mage som Ted använde som huvudkudde. Sin vana trogen så somnade Henke om på en gång medan jag klev upp och fixade frukost. Vi åt fil och mackor framför tv:n medan vi tittade på Nickelodeon. Sedan fick jag ont i magen. det var dags för ännu en episod av samma sort som jag beskrivit förut. Jag väckte Henke och gick och lade mig på toagolvet. Efter ett tag började det lätta och då förflyttade jag mig till sovrummet för lite vila. Sov i ca 45 min. När jag klev upp igen satt Ted och Kaxa och tittade på film medan Henke sov i soffan. Man förstår inte riktigt hur trött Henke är förän han är barnvakt. Vi gjorde oss i ordning och drog iväg på koutsläpp i Måläng. Jag har faktiskt aldrig varit på det förut och blev helt chockad när  jag insåg att det var vi och 1200(!) personer till som ville kika på galna kossor. Det Ted verkade tycka var roligast med det hela var att få mjölka en låtsas ko och få varmkorv. Åkte till Lugnvik sedan och eftersom det överaskande nog var typ 20 grader så blev det lite grillning på kvällen. Det var allt. De åkte hem idag.



Våran dag spenderades med att ta en sväng på Barnenshus för att få ett litet gratiskit de ger bort när man väntar barn. Sedan åkte vi och hämtade upp Kristine och Mats och åkte till Stocke titt för lite fika. Tyvärr började det regna och det var proppfullt inomhus så vi åkte till Svenssons och fikade istället. En tur på en loppis hann vi med också innan vi hade umgåtts klart.
På tisdag är det ju Föräldraträff igen och då var det vi som skulle ta med oss fika så kvällen har spenderats med att göra brownies. Och inte vilka brownies som helst. Brownies i fyra lager. Från botten och upp: chokladkaka, marshmallows, dulche de leche och sist chokladtryffel. Kan bli bra. Och jag skämtar inte när jag säger att jag spenderat hela kvällen med detta. För att göra dulche de leche så måste man koka kondenserad mjölk i tre till fyra timmar. Kommer nog skära ut en bit och smaka redan ikväll, nyfiken som tusan.


Sjuk på föräldraträff, junta och jobb

Fortfarande sjuuuk! Jag tror hela tiden att i morgon då kommer jag vara frisk, men icke. Det är en envis liten bacillusk. Sjukskrev mig från dagis redan igår, kan ju inte komma dit och hosta och snora och prata med whiskeyröst. Tror inte föräldrarna skulle uppskatta det så värst mycket. Åkte dock in till Spira, lite lugnare jobb och inga föräldrar. Tänkte bara jobba ett litet tag men det fanns massor att göra så jag blev kvar hela dagen. Har ju långledigt nu så då får jag försöka kurera mig.
Igår var vi på första Föräldragruppsträffen. Det var kul att träffa lite fler blivande morsor och de flesta var i våran ålder och nästan alla skulle ha barn i början på juli precis som vi. Vi är dock först ut, skulle dock inte förvåna mig om man blir sist ändå. Trodde att det skulle vara lite mer föreläsningskänsla på det hela men det visade sig att det var mer bara sitta och diskutera. Var några riktigt pratsamma tjejer i gruppen så jag tror att det kommer att bli roliga tisdagar.
Sedan var jag ganska knäckt av ansträngningen att leka frisk men det var bara att lägga sig i soffan och samla lite nya krafter för det var juntadags! Det var Evelinas tur men hon är ju mitt uppe i flyttande så hon fick vara värdinna hemma hos Therese. För att det inte ska vara så svårt att komma på vad man ska bjuda på så har vi tänkt ha lite teman på junorna. Olika länder. Evelina valde Italien och bjöd på mozzarellasallad med tomat och parmaskinka (som jag ju tyvärr inte kunde äta) till förrätt. Pasta med parmesanostsås och skinka och zuccini till varmrätt och Tiramisu till efterrätt. Det var säkert jätte, jättegott men jag hade absolut ingen smak alls. Så trist. Jag ska ta receptet från Eve i alla fall för det såg så himla gott ut. Och konsistensen var fin =)
Jag glömde ta bilder men förra juntan kom jag ihåg att ta bilder men glömde att blogga så... här kommer några bilder på Thereses söta Alice som jag tog förra juntan. Det var dock väldigt svårt att ta kort på det lilla livet för hon är väldigt aktiv =)



Tänkte också visa att det fortfarande är full fart i magen. Det är verkligen ordentlig kraft i sparkarna nu och man får hålla emot med handen för att det inte ska göra så himla ont.



I morgon ska jag äntligen få träffa Malin, Ted och Martin!!!!

Nya möbler

Hitills idag har jag:
läst bok
snytit mig
harklat och hostat
lyckats sova i typ 45 min
gått ut med vovven
skrattat massor åt nya serien Modern Family som jag laddade ner några avsnitt från
sagt till dagis att jag inte kan jobba i morgon heller
tittat på skräp på tv

Tror det var allt. Plus att jag sunkat ner mig totalt! Många säger åt en vad fint det är med en stor gravidmage och ibland kan jag nästan hålla med, om.... man gör sig fin! När man är sunkig så förstärks istället sunkigheten med en ziljon. Beroende på min temperatur går jag antingen runt här i alldeles för små kläder eller i alldeles för stora. När jag känner mig varm har jag bara på mig trosor som börjar sitta alldeles för tight och ett linne som inte når ner över hela magen och när jag är kall går jag runt i Henkes mjukbyxor och tröja. Det kan omöjligt finnas någon på denna jord som skulle se mig idag och säga att det är fint med gravidmagar.

Henke kom i allafall precis hem med medicin! Good shit! Sedan åkte han igen på en gång, för att köpa utemöbler! Vi hittade äntligen rejäla trämöbler på Blocket för 650kr. Annars kostar ju sådana ett par tusen och då ingår inte dynor. De fina dynorna på bilden ingår i våra möbler. Kan hända att vi måste investera i lite filtar att lägga över och helt täcka dynorna så att absolut inget av de syns över huvud taget. Så de inte blir förstörda menar jag... =)
Synd bara att det ska bli dåligt väder när syster och co är här, annars hade vi kunnat grilla på VÅRAN baksida! Och PS jag är jättesur över att jag är sjuk och missar arbetsdagar men jag är jätteglad att jag inte blev sjuk när de kommer upp.


Värdelösa husmorsknep!

Jag är inte alls frisk!!!
Har knappt sovit en blund i natt, klockan är nu 06.45 och jag har varit uppe i två och en halv timma redan. Visst halsontan är bättre men nu har slemmet kommit. Snor, snor, snor! Känns även som att febern håller på att krypa tillbaka. Skit! Ringde precis dagis och sa att jag inte kunde komma. Skit! Behöver verkligen alla timmar jag kan få där. Skit! Har nu googlat som en galning och hittat en nässpray som ska vara ok för gravida. Det sura är att jag måste vänta tills Henke kommer hem från jobbet innan jag kan få den och det innebär följdaktigen att jag måste vänta tills Henke kommer hem innan jag får sova. Det är sååå tråååkigt att vara sjuk, jag vill inte!


After work, sjukdom och loppis

Fredag: Jobb på dagis och sedan After Work! Det var väl ett litet tag sedan sist tror jag. De som ville göra oss sällskap var Åsa, Kristine och Mats. Förutom att vi fick vänta i en timma på maten så var allt till belåtenhet. Mycket prat och myånga skratt. Blev dock väldigt trött runt halv nio så då åkte vi hem. Kände att jag började få lite ont i halsen också. Somnade på en gång i soffan när vi kom hem.



Nästa morgon vaknade jag med feber och halsont och värk i hela kroppen. Typiskt! Fint väder skulle det ju vara hela helgen och vi var dessutom bjudna på grillpartaj. Var bara att avboka. För att jag inte skulle bli liggandes hela dagen så tog jag två alvedon och så åkte vi på Torgbrinken för att äta lite macklunch. Det var gott men inte en särskillt bra idé. Var helt knäckt när vi äntligen var hemma igen. Resten av dagen spenderades på balkongen invirad i filtar eller i sängen. Eftersom jag är gravid får jag inte heller göra som jag brukar, köpa allt som finns på Apoteket och droga bort varje liten bacill, så jag tog till lite husmorsknep. Jag åt citron, drack enorma mängder av citronvatten och te med citron, gurglade med saltvatten och använde nässköljaren. Avslutade med två alvedon till innan jag gick och lade mig. Hade en jobbig natt med fasliga svettningar och dålig sömn, men vaknade frisk! Eller frisk och frisk, feberfri och betydligt bätre i halsen. Kanon! Husmorsknepen är inte bara humbug inte.

Idag kunde vi alltså hitta på lite mer än vad vi gjorde igår. Vi åkte på loppis på Furan. När man är ute efter barnsaker så är loppisar ett riktigt mecka! Massor av prylar där hälften är praktiskt taget oanvänt. Vi fyndade ordentligt! Massor av barnkläder för 10kr styck, en babysitter för 150 (nypris 599) och en hoppgunga för 150kr (nypris 300kr). Köpte även en liten mössa av en gammal klasskompis till min syster. Hon sydde de själv och de var fantastiskt söta. När man köper kläderna så är det lite roligt för det känns som att köpa helt opersonliga dockkläder. Man sitter och sållar, gulligt, inte gulligt. När vi kom hem och jag tittade igenom grejerna slog det dock helt plötsligt mig att det faktiskt är en riktig bäbis som ska ha på sig de här grejerna. Våran bäbis! Om typ två månader ska vi använda de här kläderna inte bara slänga in de i ett skåp efter man ältat hur söta de är. Sjuk tanke!



Tänkte också skvallra lite på vår hund. Hon har varit riktigt odygdig idag. Hon har aldrig stulit mat från oss någonsin, förutom en lammbensincident som vi inte behöver prata om, inte ens om vi lämnar något på lilla vardagsrumsbordet över natten tar hon det. Hon har varit jättelydig med sådant. Tills idag! Först var hon i loppispåsarna och rotade på. Vi hade köpt lite kakor som vi hade fikat på hemma hos svärföräldrarna och de hittade hon. Slet stolt upp huvudet ur påsen med en kaka i munnen. Tyckte mest att det var lustigt så hon fick inte så mycket bannning för det påhittet. Jag gick sedan ut på balkongen med en skinkmacka, kom på att jag skulle hämta något inne och när jag kommer tillbaka står Kaxa med framtassarna på bordet och min macka i munnen. Hon fick som tur var bara i sig en av skinkskivorna. Vilket jäkla busfrö! Hon fick ordentligt med mat efter det för stackarn måste ju vara utsvulten, kan inte tänka mig någon annan anledning.


Mindre än två månader kvar!

Idag var vi på MVC. Från och med nu så har vi träffar varannan vecka istället för var tredje. Detta i typ en månad och sedan är det träffar varje vecka för då är det ju typ dags snart. Det är helt otroligt vad snabbt tiden går! Det är mindre än två månader kvar nu!! Det är ju bara några ynka veckor! Och det är om bäbisen kommer på utsatt datum, det finns ju en möjlighet att den kommer tidigare än så också.
Beskedet hos barnmorskan var överlag bra. Den ligger fortfarande med huvudet nedåt, och vi får hoppas att den stannar så. Allt verkade normalt och bra men mitt järnvärde hade sjunkit något så nu måste jag börja ta tabletter. Typiskt, jag som var så nöjd med att jag sluppit ta några tillskott alls hitills.
Jag har nu gått upp 11 kilo.



Idag har jag dagisjobbat halva dagen och i morgon ska jag jobba heldag där och jag ska jobba praktiskt taget hela nästa vecka också. Det känns bra, hoppas att jag får upp föräldrapenningen lite.
Det här extrajobbet är lite speciellt. Mina extrajobb har som alltid varit ett nödvändigt ont för att få in lite extra pengar. Jag har alltid haft ångest när jag ska jobba och tyckt att det känns otroligt jobbigt så snart det är dags. Så är dock inte fallet med det här jobbet. Jag trivs jättebra där! Jag tycker att det känns kul när jag ska dit och tackar ja till pass mer för att jag vill jobba där och inte för att jag måste. Det är otroligt skönt. Spira känns också väldigt mycket roligare när man inte har pressen av att man måste ha ett extrajobb som man vantrivs med för att kunna jobba på Spira. Och jobbuppgifterna är ju väldigt olika varandra så jag tror jag uppskattar de bägge mer tack vare det. Hoppas att de har kvar lite jobb åt mig när jag kommer tillbaka från mammaledigheten.

Idag åt vi hemmagjord pizza. Vi har ju ätit panpizza i Sundsvall som vi älskar. El Fuego. Nu försökte vi återskapa den på hemmaplan och det gick faktiskt helt utmärkt! Goooott med pizza!


Lugn helg

I helgen var vi i Skucku. Det blev en riktig slapparhelg. Vädret var inte riktigt med oss, det var typ tre grader varmt och blåste så in i norden. Detta gjorde att vi därför mest satt och läste i soffan.
Vi lyckades få till en riktig grillning dock. En riktig kolgrillning! Det blev kycklingspett marinerade i honung och senap, hasselbackspotatis och aioli. Det var så gott!!!



Vi hade ju även då gott om tid med ett besök på Dollarstore. Där spenderade vi 400kr på saker vi inte visste om att vi behövde. Fick en riktig favorit bland fynden. Var lite tänkt som en present men den passade så himla bra i hallen så jag tror den får stanna ett tag hos oss.



Åkte dit på fredag eftermiddag och åkte hem igen på söndagen. På vägen hem stannade vi till hos en kompis som heter Madde. Vi var bekanta när vi var yngre. När vi hängde på stan, gick fram och tillbaka och var coola tonåringar. Vi har inte umgåtts sedan dess men träffades senast när vi badade badtunna och då var vi bägge gravida. Det krävs inte mer än så för att två tjejer ska "bonda" igen så nu var det dags att träffas. Madde har redan fått sitt lilla barn, Adrian, och det var kul att höra hur allt kändes "på andra sidan" =) Vi fick en jättegod kladdkaka och myste där ett bra tag i deras fina, röda hus med en grym utsikt.

När vi kom hem tog jag tag i spjälsängsmonteringen. Den var inte riktigt som vi hade tänkt oss för vi hade hoppats att man kunde ha sängbottnen i högt läge samtidigt som vi hade ena långsidan bortplockad. Då skulle man ju kunna ha spjälsängen mot våran säng och på det sättet ha den som en förlängning av våra säng. Detta för att man inte ska behöva kliva upp för att amma på nätterna utan bara behöva sträcka ut en arm. Nu fungerade det ju inte riktigt så, man var tvungen att ha botten i nedersta läget för att ha en sida bortplockad. Men vi ska testa den i alla fall. Gillar vi den inte så köper vi en ny då, plus att det verkar som, på de som vet, att man inte använder spjälsängen så mycket på nätterna då bäbisen sover i sängen.



Idag efter jobbet tog vi oss en tur till bla Jula för att köpa lite hyllor och diverse. För att få plats med spjälsängen så krävdes det att vi flyttade om en hel del och nu måste vi fixa så att allt passar in i lägenheten igen. Ska fixa upp grejerna och måla lite senare.
Idag blev det en spontangrillning. Köpte en ruskigt billig flintastek och åt den med pasta, broccoli och ädelostsås. Det var så gott att jag föråt mig lite och sen hamnade i matkoma. Sov i två timmar. Bra kväll. Nu ska jag äta lite apelsin och lägga mig och... sova.


RSS 2.0