Liten uppdatering

Oj då, nu har det visst gått ett bra tag sedan jag skrev... igen. Har blivit ganska kass sedan Eva kom. Fast jag är ledig hela dagsrna och man skulle kunna tycka att det skulle finnas massor av tid så är sitta vid datorn inte ett alternativ. Ska jag göra något som inte innebär att ägna henne massor av uppmärksamhet så måste det åtminstonde innefatta mycket rörelse och att det händer intressanta saker hela tiden. Hon blir förbannad så fort jag sätter mig vid datorn i mer än två minuter.

Tänkte uppdatera lite om husköpen, det blev itna. Alla tre husen steg ganska mycket i pris så vi lade oss. Har dock en förhoppning om att kanske få köpa ett hus utan mäklare problemet där är bara att de som bor där måste hitta ett hus de gillar. Håller dock tummarna för att det händer snart.

Detta är några av de saker som hänt sedan sist.

Grillat korv hos Madde, David och Neo. Det var jättemysigt och en perfekt helgsysselsättning.



Evas goda humör höll dock inte i sig hela dagen.


Har dessutom vågat mig ut på en drinkkväll med Åsa. Eller drinkkväll och drinkkväll. Drack en och en halv. Träffades på Solo för vi hade hört att de har grymma drinkar där. Det hade de verkligen fast jag fegade ur och tog ett säkert kort, en Mojito. Martin och co dök också upp och det var trevligt för jag har inte träffat honom på läänge. Det var riktigt bra på Solo ända fram till dess att dj:en kom. Då förvandlades jag till en gammal surkärring. Men seriöst, det finns ju intte direkt något dansgolv, då är det väl meningen att man ska kunna sitta och prata? Det gick inte alls. Gick att skrika till den som satt närmast men resten av sällskapet var bara att glömma. Övertalade några ur sällskapet att gå till Paus istället. Hade tänkt ta bussen 23.30 hem men missade den och var tvungen att vänta till kl 01.00 och stod inte ut inne på Solo. På Paus var det lite mysigare och jag beställde en varm choklad med Mintu. Hade trevligt och pratade(!) tills bussen gick och då hade jag bara druckit halva min drink. Härligt att kunna gå ut och vara wild and crazy precis som förr. =)

Har även haft matjunta. Det var min tur den här gången och temat var Frankrike. Till förrätt blev det toast med gratinerad Brieost, till varmrätt Boeuf Bourguignon med rotmos och hembakade baguetter och till efterrätt chokladfoundue. Gott blev det faktiskt. Grytan gjorde jag dagen innan för den skulle koka i fyra timmar så det kändes inte som att det var så mycket jobb heller.

Här kommer lite blandade Evabilder.

Har övat lite på hoppgungan. Går sådär. Hon har inte riktigt fattat att man måste böja på benen för att det ska bli någon gung i den.


Har även lärt sig att sitta helt på egen hand.


En väldigt vanlig min på Eva just nu. Vet inte om det är så att det klias skönt mot tandköttet men hon kan hålla på och göra pruttljud i en evighet.

Ångest

Det här med husköp skapar verkligen ordentlig ångest! Objektet vi budade på förut har vi nog släppt nu. Det gick upp lite för mycket. Vi hade haft råd att lägga ett bud till men tyckte inte riktigt att det var värt det. Man vill ju inte vara idioterna som betalat överlägset mest i området bara för att det var fin mosaik i köket. Har nu lagt bud på de två andra husen. Känns som att man vill veta ungefär var de bägge landar för att kunna ta ett beslut om vilket man helst vill ha.

Our house. In the middle of the street, our house.

Nu jäklar händer det grejer! Vi har börjat fundera på en flytt. Det har faktiskt till och med gått längre än bara funderingar, vi har varit på banken och fått ett lånelöfte och satt igång och budat på ett radhus. Shit vad pirrigt det är. Vi startade budgivningen och det har varit helt tyst i två dagar men nyss plingade det till i mobilen och då är det ett par till som gett sig in i matchen. Fan, kommer att få magsår. Fast lite roligt är det ju samtidigt. Tur att vi har ett tydligt tak som vi inte kommer att buda över för jag vet ju hur jag brukar bete mig på vanliga auktioner. Vill verkligen flytta till just det här stället men det finns samtidigt två hus till i samma område som också är lite intressanta.

I går hade jag och Henke barnvakt för första riktiga gången sedan Eva blev lite äldre. Vi testkörde barnvakterna, Henkes föräldrar, en gång på prov förra veckan då vi var till Kristine och Mats på tacos. Passade ju bra eftersom de praktiskt taget bor grannar så i nödfall kunde vi ju bara springa dit. Det behövdes dock inte då lillpruttan skötte sig utan anmärkningar.
Övningsrundan var för att i går behövde vi barnvakt på riktigt. Jag och Henke firade åtta år och skulle fira det med att gå ut och äta på Innefickan. Ville ju helst inte behöva lämna maten och springa därifrån så därav övningen.
Det var ruskigt gott. Till förrätt delade vi på pilgrimsmusslor, till varmrätt åt jag ren (äntligen fick jag äta BLODIGT kött!) och till efterrätt créme brulee. Tog dessutom ett glas vin till maten och fattade först inte varför jag plötsligt kände mig så varm och yrslig för. Sedan kom jag på att det är ju så man känner sig när man dricker. Har inte bestämt mig för om jag tycker att det är en helt behaglig känsla.
Barnvaktandet hade gått som en dans så nu är det bara att planera in ett biobesök snart. Nice. Sådana här saker har aldrig förr känts såhär lyxiga.

Barnvaktstestkörarkvällen


Tacorester


Norsk kaka av något slag. God, smakade biskvier. Och rolig, det är inte till all kaka man får smällkarameller med kungakronor och visdomsord i.



I förberedande syfte inför eventuell flytt har jag börjat rensa lite här hemma. Garderoben fick ta första smällen. Och oj vad jag rensade. Ska göra mig av med mer kläder än jag sparat. Behövdes verkligen. Ska ta och boka ett loppisbord och kränga lite av vårat skräp, det vi inte får sålt skänker vi helt enkelt till röda korset.

Det som ska skänkas:


Det jag behåller:

Det brukade vara tre högar per hylla och i dubbla rader dessutom

Listor

Tiden efter jul har ju som sagt varit lite seg och tråkig. Bland annat på grund av sjukdom men också för att jag har varit för lat för att få tummen ur och hitta på något. Nu ska det bli ändrigt på det. Planer ska göras och listor ska skrivas. Jag är ju en sådan person som behöver en lista att bocka av för att jag ska komma igång.

Igår hade jag i alla fall en fikadate på stan med Linn och Lisa och deras småttingar Texas och Rut. Det var himla trevligt. Det var lungt och skönt på Törners också, inte kö runt hela caféet som det varit hela jullovet.

Idag blev det en lista där jag lyckades bocka av en hel del. Bland annat så gjorde jag barnmat. Morots- och palsternackspuré. Tvättade, organiserade Evas papper och tvingade iväg Henke på After Work. Han har varit emot tanken att gå på krogen med Eva men jag tycker att det räknas som restaurang när man går dit klockan tre och praktiskt taget är ensam där. After Work är ju en av mina största hobbies och det vill jag inte sluta med!
Det var sååå gott. Åt pasta och jag har ju inte ätit på restaurang sedan innan Eva föddes så det var grymt. Eva var på finhumör ungefär halva tiden sedan blev det gnälligt. Som tur var hade farmor vägarna förbi och hjälpte att underhålla den lilla.
Eva fick även provsmaka min nylagade puré och tjöjdes (seriöst hur stavas det?!?) som en galning. Tydligen inte gott på en fläck.


Sötgumman!

foto0603m (MMS)

Fiiiin! Uppdatering: Jag tycker att det roligaste med den här bilden är att det ser ut som att hon sitter vi datorn och tar kort på sig själv när hon spexar lite. Blicken är liksom perfekt riktad för att hon ska se sig själv på skärmen medan hon fotar. Och händerna flyger över tangentbordet. Hahaha, blir bara roligare och roligare ju mer jag tänker på det.


Seeeega, tråkiga dagar.

Fy fan vilka sega dagar vi haft på sistonde.
Henke startade det hela med att bli magsjuk, smittade Eva som smittade mig... trodde jag. Men nu verkar det som att jag fick något alldeles eget. Vaknade igår natt med ont i magen och tänkte att nu var det kört. Var lite risig i magen men det blev liksom aldrig värre än så. Men jag hade en obehaglig känsla i hela kroppen som lite senare visade sig bero på feber. Hade feber hela dagen och värk i hela kroppen. Mådde riktigt tjyvens. Men idag hade den gått över, tack och lov. Är dock fortfarande helt seg i kroppen och trött som tusan. Jag tror det är universum som sätter käppar i hjulet för våra friluftsaktiviteter igen. De få försök till frilftsliv som vi haft har ju ganske brutalt blivit stoppade av olika omständigheter. Även denna gång. När Henke blev sjuk skulle han till Åre och när jag blev sjuk skulle jag pimpla i Musviken. Men nej, det är nog bäst att bara planera lugna hemmakvällar framöver.

Har lyckats klämma in ett besök hos pappa i alla fall. Vi såg på "Up", den var jättebra.
Vi har även tagit foton till tackkorten för namnngivningen. Får se när de blir klara att skicka =) Ungefär samtidigt som vi sätter in ett foto i tidningen kanske.

Julledigt

Ja, som ni kanske märkt har det varit lite julledigt här på bloggen. Jul och nyår har passerat och Henke har nu bara några dagar kvar av det lååånga jullovet. Snart ska man tillbaka till vardagen och verkligheten. Börjar så smått berätta vad som hänt från början. Blir mest via bilder eftersom jag inte kan komma ihåg något jag gjort om jag inte tagit foton.

Gulaschkväll med julklappsbyte och fika hos Åsa strax innan jul.



(Vet att jag skrev fel på bilden oven, men jag orkar inte ändra det)

Våran fina gran och en del av paketen som öppnades på julafton. Dock inte alla, det tillkom ett gäng efter att kortet togs.


Några dagar efter jul så blev vi bjudna på middag hos Henkes släkt i Fannbyn och Eva fick träffa sin tremänning för första gången.


På grund av lite tråkiga omständigheter så kom syster och Martin hem till kalla Östersund. De och pappa firade nyår med oss och kvällen fick gå i matens tecken. Fyra rätter lyckades vi proppa i oss.
Nr 1: Rårakor med gravad lax, cremé fraiche, rom och röd lök.
Nr 2: Fylld hummer.
Nr 3: Lammfiol med potatiskaka och svamp- och rödvinssås.
Nr 4: Vit chokladmousse med hallon och digestivekex.

Det var så j-a gott! Speciellt hummern, det var bland det godaste jag ätit, någonsin. Tio i topp.
Förutom att äta så hann vi med att spela lite spel. Vi fick Pictionary i julklapp och det var superkul! Det visste jag ju i och för sig innan men det var länge sedan jag spelade.




RSS 2.0