Nu vill jag önska er alla en...



Dan före

Så var det då dagen för julafton! Jag längtar verkligen, det ska bli skitamysigt!
Har varit ledig från jobbet idag och den har spenderats med förberedelser. Gjorde köttbullar igår så den kunde jag bocka av men kvar var: städa, klä granen, handla några sista minuten prylar och slå in alla paket.
Vi började med att åka in till stan och äta lunch med Åsa och Martin. Skulle ge Åsa hennes julklapp och äta bör man ju göra varje dag. Gick och åt thai, var gött!
Väl hemma satte vi igång med våra uppgifter.
När vi kommit så långt som till paketinslagningen var både jag och Kaxa helt slutkörda. Och hungriga. Jag och Henke drog iväg och köpte pizza och kaxa surade under gästsängen för att hon inte fick följa med. Hon blev dock på lite bättre humör när vi kom hem och hon fick dela lite pizzasallad med mig.


Många paket som snart ska bli fler!

Grattis älskling!

Blev lite dåligt med uppdateringar igen. Henke drog till Härnösand med datorn och då kommer jag alltid av mig.
Ska kanske nämnas att jag och Henke varit på curlingträning. Tyckte ju inte att det kändes riktigt realistiskt att första gången man testade skulle vara under tävlingsförhållanden så... Mötte pappa och hans polare Micke i hallen och vi var helt ensamma. Och då menar jag helt ensamma. Det var en kvinna där och visade oss lysknappar osv men sedan drog hon och så fick vi flyga solo. Det blev inte så mycket riktigt spel, skippade sopningen. Men det var riktigt skoj och det ska bli kul på juldagen även om jag inte tror att vi kommer att kicka någons ass.



Syrran och Martin har kommit hem och igår bjöd vi dem och pappa på middag. Köttfärspaj med hembakt bröd och sallad. Pajen blev grym men brödet blev inte bra. Usch, inte gott alls. Det var kryddat med kummin och tydligen gillar jag inte det i bröd. Jag använde även en sorts jästblandning jag hittade på affären som verkade grymt bra. Degvätskan behövde inte vara 37 grader och degen behövde bara jäsa i en kvart. Men brödet blev ganska kompakt och lite torrt och jag tror jag tänker skylla lite på jästblandningen. I och för sig så hade jag inte testat brödreceptet förut så det kan ju vara en kasst recept också.



Sedan tittade vi på film. Jag var zombiesugen för det var jättelänge sedan jag fick se en och häromdagen gick I am legend på tv så jag såg lite och fick mersmak. Syrran hade sett en bra film för några år sedan som hon ville se igen så den hyrde vi. REC. En spansk film. Den var riktigt bra, en gammeldags zombifilm med mer smink än animation. Precis som man vill ha dem.



Idag fick vi riktigt bra nyheter! Henke har ju pluggat klart till jul och frågan har varit vad han då ska hitta på, det finns ju praktiskt taget inga jobb att söka. Så för två veckor sedan kom ett jobb upp på Parkskolan. Han sökte, blev kallad på intervju och idag fick han veta att han fått jobbet! Grymt! Det är bara fram till sommaren men ändå.
Vi firade med att laga gryta på älggrytbitarna vi fått av Henkes momma och dricka lite måndagsvin. Gott, gott!



Vi har även handlat all mat till julafton så det är ju också en anledning att få fira lite. Skönt att ha det gjort! Bara Systemet kvar, det tar vi i morgon. Snart är det julafton!!

Hallonstänger?

Igår kväll hände inte jättemycket.
"Pysslade" dock lite inför julafton. Gjorde lyckokakor. Inte så juligt kanske men fick recept i min nya kakkokbok och ville testa. De första kakorna såg helt förjävliga ut men sedan tog det sig så de som kommer hit på jul kan se fram emot en liten kaka med en personlig hälsning. Klurade en hel del på de där så jag hoppas det uppskattas!



Ikväll fortsatte bakfesten. Jag blev så sugen på hallongrottor (och det var innan jag såg Halv åtta hos mig) men tyvärr hade jag varken formar eller hallon så det fick bli något liknande. Hittade ett recept på hallonstänger. Bytte dock ut hallonsylten mot svartvinbärssylt. Hade lite problem med dem, det stod att man skulle göra längder men inte hur långa eller tjocka de skulle vara. Chansade men de när de var klara såg de inte direkt ut som på bilden. De smakade bra i alla fall.



Nu vill jag bara lite snabbt klaga på all reklam de nu för tiden börjat peta in i programmen. Tittar nu på en ny serie på trean och vi har hitills sett mer reklam än serie.
Nu tror jag att jag ska göra mig en stut och titta på lite mer reklam!

Bakning

I går var en bra, aktiv dag.
Drömde på natten att jag bakade så det var ju inte mycket annat att göra när man vaknade än att börja knåda. Småfrallor blev det. Åt några men resten frystes in till jul. Kommer man från våran familj är det väldigt viktigt med småfrallor till jul. Och till alla andra tillfällen också iofs.




Vad är då viktigare än småfralla? Jo, tunnbröd! Och det ordnades också igår. Varje år så träffas Anna-Lena, Henkes faster och Henkes farbrors fru för ett rejält tunnbrödsbak. Det efterföljs av en middag där de varvar vem som ska ta med sig maten, efterrätten och salladen. Det var Anna-Lenas tur att fixa maten så då bjöd hon in oss också. Maten var jättegod och det bästa av allt var att vi fick med oss tre påsar tunnbröd hem. Vi skulle ha fått fler om vi inte hade haft så förbaskat liten frys.
Behöver kanske inte säga vad jag åt till frukost i morse..



Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Vädret är dock väldigt fint så något lär det väl gå att hitta på. Jag måste ju ha en plan annars får ju jag panik på söndagar. Det är så lätt att man bara blir sittande hela dagen och det hatar jag!



Kaxa försöker vara sitt allra sötaste för att få lite tunnbröd. Det lyckades.



Huvudvärk!

Jag har nu haft huvudvärk konstant sedan i onsdags. Den började komma smygande på onsdag eftermiddag och eskalerande sedan. Vi var ju ut och åt med jobbet i onsdags. Vi gick på Captain cook. På onsdagar har de "pub quiz" som vi var med på. I mitt lag var jag, Martin, Calle och Calles fru Åsa. Vi kom trea! Hade vi vunnit så hade vi fått ett presentkort på 250kr där. Måste dock erkänna att varken jag eller Martin bidrog med särskillt mycket. Calle och framför allt Åsa var de riktiga stjärnorna. Mot slutet av kvällen började jag dock att känna att huvudvärken började bli värre. När jag kom hem tog jag lite tabletter och tänkte att det skulle gå över till nästa dag, men icke!
Nästa dag var jag inte på topp på jobbet. Efter lunch gick jag och lade mig på soffan i mötesrummet och vilade men inte heller det hjälpte. Åkte hem vid tre och åt mer tabletter och vilade ännu mer.
I morse... huvudvärk! Börjar få lite panik. Den är inte jätte, jätteilla men när man aldrig får en paus så blir man ganska trött. Jag känner ju att den kommer från nackan och eftersom mina två säkra kort, tabletter och vila, inte fungerade så var jag ju tvungen att hitta på något nytt.
Ringde runt till säkert sex stycken massageställen innan jag fick napp. Äntligen ett ställe som hade en ledig tid. Ett ställe som heter Andrum som ligger nedanför universitetet. Klockan tre var jag där och pröjsade 300kr för 25min massage men det var tammefan värt det. Det var så jälva "ont-skönt" att det var inte sant och jag tycker faktiskt att det känns lite bättre i både nacke och huvud.
Nu sitter jag i soffan och har domderat Henke ut i köket för att blanda lite dip till chipsen som ska inmundigas till Idolfinalen.
I morgon ska jag vakna utan huvudvärk!

Mycket som händer

Nu är det ganska mycket som händer. Mycket kul som händer och att se fram emot.
Vi har varit på lussefika hos Johan och Helena, fikat med Karin och Linus och ätit soppmiddag i Odensala. Jag ska ut med jobbet i morgon och äta på Captain Cook, ev på dansshow med Martin, på middag hos Henkes släkt, syster och Martin kommer hem, curlingtävling (!), isvaksbad. Och så JULAFTON!
I like it! Jag gillar när jag har mycket inplanerat. Att ha schemat öppet är inget för mig.
Hoppas bara att jag orkar och har tid att blogga om det som händer.

Mest bak

Oj, oj, nu var det verkligen länge sedan jag skrev. Men nu kommer en liten sammanfattning över vad som hänt. Vi har ju målat om vardagsrummet så ni kanske vill se hur det blev?



Såååå skönt att det är gjort. Det var några riktigt jobbiga dagar när alla möblerna var ihopputtade i mitten av rummet.
Har även haft adventsfika och papparkaksbak. Pepparkaksbaket blev vi bjudna på hos Åsa och Kalle. Jag gjorde ett pepparkakshus.



Hade ju då fått upp lite baksug så igår blev det lite kakbak. Med aftonbladet fick man en kakbaksbok så jag bläddrade lite i den ocj bestämde mig för att baka havrekakor med vit choklad. Gott.



Igår kväll kom Karin, Johanna och Susanne och hjälpte oss att äta några.


RSS 2.0