Jä-la SKIT!!!

Jag är så jävla förbannad nu så det är inte sant!
Alla som känner mig vet hur arg jag blir när jag blir hungrig. Tänk er då in i följade scenario...
Jag hinner inte äta innan träningen och det visar sig varaett av de jobbigaste passen jag varit på. Håller på att svimma. När jag kommer till omklädningsrummet sms:ar jag Henke att jag kommer och hämtar honom så kan vi köpa mat någonstans. Orkar inte vänta på att ha ska cykla hem först. Magen är som ett gapande hål. Åker till badhuset. Är där fem i sju.
Väntar. Väntar.Väntar.
T j u g o f e m  ö v e r   ringer Henke. Då har han varit hemma i en halvtimma. Hade inte kollat mobilen innan han åkte.
FUCK!!!!
Gav Henke en rejäl utskällning och slängde på luren.
Bara att åka hem igen. Arg som aldrig förr och med gråten i halsen.
Detta är vad som händer när jag blir hungrig. Låt inte detta hända!

Henke är och köper kina nu så förhoppningsvis lämnar den här obeskrivliga ilskan min kropp snart.

Stockholm

Jag och Åsa begav oss till Stockholm över två dagar och en natt för att besöka en stor designmässa som heter Formex.
Det är en mässa bara fackfolk får gå på och inköpare från butiker kommer dit för att bestämma vad de ska köpa in. Det var STORT! Det var som att gå runt i tusentals minibutiker där man inte fick köpa något. Utmattande.


Nu lite mat- och drycksnack. På tåget så köpte jag en macka med salami, creme cheese och... gurka.

Har aldrig varit med om att få en gurkstav i mackan förut.


Gick på puben "The Laughing Duck" för ett glas efter mässan. De var så driftiga att de hade utnyttjat byggställningen till att göra en uteservering. Smurttigt!


Gick på ett lite snofsigt ställe för att käka lunch/middag. De glömde bort Åsa och jag hann äta upp innan hon fick sin pizza.


Tågresan gick väldans mycket fortare med lite vin och kaka.

Och sedan till det som ni alla väntat på. Hur många kändisar hann vi se i Stockholm?!?!
Nr1
Johannes Carlström. Programledare på Sambo i tv4+.
Nr2
Johanna Lind. Fröken Sverige för en massa år sedan.
Nr3
Tina Kling. Med i Big Brother vid något tillfälle.
Nr4
En tjej som var med i lyxfällan. Hette Malin och hade ett eget företag som designade kläder. Lite kul att man såg henne på just en inköpsmässa :) Fanns ingen bättre bild.

Och det värsta av allt.. den största kändisen av de alla ser man när man kommit hem till lilla Östersund och går in på Hotell Älgen. Nämligen...

Idol-Daniel!!

Phu!
Nu är ni bra avundsjuka va??




Några bilder från helgen

Kräftskiva nr ett:







Nummer två:





Blöt hund



Kräfta

Kämpigt värre. Inte färre än två kräftskivor avklarades i helgen.
Den första i Malin Gradins mammas stuga någonstans i Gällötrakten. Den blev tuff. Höll mig uppe till runt halv sex och mådde allt utom prima dagen efter. Och vad var det dax för då? NÄSTA kräftskiva. Då skulle vi till Cissis stuga i Ope. Denna tillställning är ett återkommande event som vi varit med på vid flera tillfällen. Blev pga kvällen innan ganska lungt för min del, endast två små glas vin men oj, oj vad roligt det blev! Vi diskuterade redan då vad tråkiga vissa av historierna skulle bli när man återberättade dem så jag ska inte ens försöka. Men ett litet smakprov ska ni få.. vi ringde till nummerupplysningen och sjöng Nummervisan. "Hej, jag skulle vilja kolla upp ett nummer, 070 - 1 2... och sedan började vi sjunga som galningar.
KUL...då.

Och sedan skulle jag vilja gratulera våran gamla, gamla vovve som fyller sex år idag. Hon fick i present välja en pinne, vilken som helst, i parken och tugga på den så länge hon ville medan jag och Henke fikade. Det är kärlek!

Muffins

Igår skulle jag och Henke lyxa till det och unna oss något riktigt gott.
För Henke betydde det Ben and Jerry's för mig betydde det chokladmuffins.
Åkte på Hemköp. Inga chokladmuffins. Arg. I själva verket hade de praktiskt taget ingenting med choklad. Skit. Valde till sist blåbärsvarianten på muffins i stället. Åkte hem och satte mig med ett stort glas mjölk framför tv:n. Muffinsarna var två veckor gamla och var torra som fnöske. Superarg. Åkte tillbaka till affären och lämnade tillbaka dem, försökte hitta något annat men det var absolut inget som lockade. Fan. Åkte på det andra Hemköp och köpte de satans muffinsarna och åkte hem, bara för att inse att det var försent att se filmen vi hade tänkt. Lyckad kväll.

Visste ni?

Det här är kanske jättegamla nyheter som alla redan visste, men ifall det inte är så...

Tjejen som spydde i direktsändning har blivit så känd genom You Tube att hon ska vara med i Tyra Banks Show.
Coolt và? Sedan vet jag inte om det är just det jag skulle vilja vara känd för, men ändå.

Något av...

...det godaste jag vet.

hemmagjorda köttbullar med stuvade makaroner. Aaah.

Succé

Jag och Åsa skickade iväg några Spira kataloger till några utvalda butiker i Stockholm och Göteborg igår.
Vi tänkte vänta en vecka och sedan ringa upp butikerna och försöka sälja in oss på något vis men det verkar kanske inte behövas. Redan idag ringde en butik och skröt om vilka fina kort vi hade och lade en beställning. Tjoho!

Spira 4år

Den 9:e Augusti fyllde Spira kortdesign fyra år!!
Jag och Åsa firade genom att gå och äta trerätters med vin på Hotell Älgen.

Förrätt:
Knäckebröd med gubbröra

Varmrätt:
Biff Rydberg

Efterrätt:
Kladdkaka med xantegrädde och blåbär


Alla som satt och åt på restaurangen och åt trodde nog att jag och Åsa var ett par där vi satt och gratulerade varandra på fyraårsdagen. Och det blev nog inte bättre av att kocken kom in med fyra ljus och ropade att han hoppades på fyra lyckliga år till när vi gick därifrån.
Vad kostade då detta kalas?
57.50 /skalle


I kväll...

...blir det Big Shots, So You Think You Can Dance och
varma mackor!


Körkort

När det kommer till mitt körkortsfoto finns det ett problem som inte har att göra med om jag är nöjd med kortet eller inte. Problemet är storleken på mitt hår.

Om jag gör så håret får plats inom de utsatta ramarna så blir avståndet för kort mellan pupill och haka.
Lösningen: Jag fick helt enkelt sudda bort hår i Photoshop. Jag tog några nya kort häromdagen, batterierna var nästan slut i kameran så jag bestämde mig för att ta så många kort jag hann och sedan var jag tvungen att välja ett av dem.
Och så fick det bli.
Hann bara ta typ fem kort så det var inte så mycket att välja på dock. Men det kanske var bra för då får jag ju i alla fall tummen ur. Ska skriva ut fotot i morgon på jobbet och sedan skicka in papperna. Jag längtar så mycket efter mitt körkort, hatar att gå runt med passet. Är livrädd att jag ska tappa bort det. Känns som att det är tjorvigare att fixa nytt pass än att fixa nytt körkort och fatta hur lång tid det tagit för mig att ordna nytt körkort.
Såhär kommer mitt nya körkort att se ut.. typ



Busy day

Igår jobbade jag på ett bröllop som höll till på Restaurang Murklan. Inget särskillt speciellt med det förutom tre saker:

1. Bruden fick en uppenbarelse för ett år sedan om att hon skulle gifta sig 080808.
Hon bokade lokal och allt... men hade ingen karl. Så kan det gå om man bara ger sig fan på det.

2. Åsa Jinder spelade under middagen, enormt vackert. Hennes man var med och spelade också, tydligen svensk mästare i country. Inte så dålig han heller.

3. Gästerna på bröllopet var de sämst klädda personerna jag någonsin sett.

Idag har vi gått långpromenad rund Herke. Sist vi gick så var det is på sjön och det byggs fortfarande hej vilt, det kommer inte dröja länge innan de har byggt sönder hela området. Men det är intressant och gå runt och kika på vad som hänt sedan sist.
Kaxa hade kul också.

Sedan gick vi på Stocke Titt och fikade stut med renstek och pepparrotsgrädde. Mums! Bästa av allt, Kjell som äger stället är ju med och sköter Murklan så vi fick fikat gratis. Äntligen ett ställe där jag har rabatt.

Efter det blev det lite bokläsning och tupplurande och sedan middag. Det var pastadax igen. Och med det menar jag att göra egen. Tomattortellini med champinjonfyllning. Det verkar som man kan hitta på vilken smaksättning som helst på själva pastadegen och bara höfta till men vill man inte det så kommer receptet här:

2 ägg
1 msk vatten
1/2 msk tomatpuré
1/2 msk olja
Chilikrydda
Svartpeppar
Örtsalt
Vetemjöl Special (tills det blir en smidig deg)
Och så kyl i en timma innan utkavling.

Blev gott och en lite roligare färg på pastan. Det var lite klurigt att fylla den eftersom fyllningen blev lite lös, men det gick och det blev gott!

Och kvällen var inte över där för då var det biodax. Har inte varit på bio på jag vet inte hur länge. Gick på Hankock med Will Smith. Hade förväntat mig en rolig och lättsam film och det fick vi också men den var dessutom väldigt bra!
Rekommenderar verligen er att se den!

Men nu ska vi nog inte göra något mer idag. Undra vad vi ska göra i morgon då?







Favvo

Min absoluta favoritlåt just nu är "I've just seen a face". Hörde den första gången på American Idol och sedan igen när jag såg filmen Across the Universe. Orginalet har Beatles skrivit. (Hur fan kan jag då ha missat den?!) I alla fall så älskar jag den och kan inte sluta nynna. Lyssna och njut!

Idolversionen

Across The Universe

The Beatles

Olycka

I morse gick jag och Åsa förbi en olycksplats. Det var sjukt otäckt.
Det var på vägen som går nedanför Stora Kyrkan och vi gick förbi bara minuter efter det hade hänt. En cyklist hade blivit påkörd och låg på vägen. Blod i hela ansiktet. Polisen kom precis när vi gick förbi men ambulansen hade inte hunnit dit än. Jag har tittat på Öp:s hemsida hela dagen för att få se hur det gick men de har inte skrivit någonting. Jag var inne nu och trodde jag hade fått napp men då var det en kvinna som blivit påkörd kl halv fem på en helt annan väg.
Två slutsatser har jag dragit av detta. jag ska sluta cykla och jag skulle vara en katastrof om jag någonsin kom först till en olycksplats. Jag kan se på vilka operationsprogram som helst på tv men ser jag något i verkligheten är jag värdelös.
En gång såg jag en tant som hade ramlat igenom ett skyltfönster och sprättat upp hela vaden. Jag spydde. Inte på en gång men efter ett tag. Den här gången var jag på lite längre avstånd så nu blev jag bara yr och mådde lite illa efteråt men ändå... Skulle du vilja att personen som kom för att hjälpa dig efter en olycka börjar spy och måste få lägga sig ner ett tag?
Skulle någon veta något om hur det gått med den stackaren på cykeln kan ni väl höra av er.

En helt annan sak.
Jag och Henke ska försöka skärpa oss med träningen och att dra ner på onyttigheterna. Så igår var vi ju tvungna att slå på stort. Karin skickade ett recept på "sockerkaka"....med choklad. Den skulle tydligen vara riktigt saftig och god. Och det var den!!! Åt dock alldeles för mycket. Fick rusa upp på toa kl fem i natt och så har även hela dagen fortlöpt. Jag tror dock att den lugnat ner sig något nu. -ta i trä-
Detta kan också vara en bidragande orsak till den ovannämnda yrseln och illamåendet :)

Den stora frågan är ju nu vad vi ska göra med resterna som ligger i köket... man kan väl inte slänga så god kaka?


Kalas

Ingen kan ju ha missat att jag fyllde år igår, och det blev en jättebra dag!
Fick massor av fina presenter, kan inte ens komma ihåg sist jag fick så många.
Här kommer alla fantastiska gåvorna:

1. Orikdé och presentkort på Hemtex av Ingeborg
2. Fat av Meeri
3. Presentkort plus makeuprådgivning på Body Shop av Åsa och Kalle
4. T-shirt av Henke
5. Tekanna och te av Evelina
6. Kakburk, byxor, halsband och örhängen av syster
7. Vinglas från Glashyttan av Kristine
8. Två viglas av Henke
9. Jättelik frisbee av Tompa och Sara
10. Skål och salladsbestick av Therese
Pengar av pappa och momma.
Och absolut inte bortglömda är Malin och Falle av vilka jag fick en pastamaskin. En pastamaskin som invigdes till en lasagne idag! Den blev supergod!

Helt enorm blev den också. Räcker lätt till två middagar och två lunchlådor!!
Vill även passa på att i förväg be om ursäkt om jag glömt att nämna någon present.

Ska inte glömma att nämna hur hela dagen spenderades fram till dess att gästerna kom. Jag och Karin dekorerade drygt 50 muffinsar. Det var superkul och oj vad fina de blev! Det kommer en bild här men vill ni se lite bättre så rekomenderar jag ett besök på kakansfoton

Och nu har min älskade Ted-gubbe åkt hem och jag hoppas verkligen att det inte dröjer så länge innan jag får träffa honom igen :(


Måste läsas

Läste precis ut en av de bästa böckar jag läst på väldigt länge. Tre tillfällen behövdes och varje gång blev jag lite besviken när jag var tvungen att sluta. Rekomenderar verkligen alla att läsa "Flyga drake". Jag vet inte hur många gånger jag grät under den berättelsen men det var en hel del. L ä s   d e n !



Till Karin

Ja, jag ska väl göra ett inlägg då. Karin tjatade en del.
Var ute igen i onsdags. Blev typ exakt samma visa igen. Dvs KUL!!

Dagen efter gick vi ut och åt, igen. Vet att det har blivit mycket av den varan men va fan det är ju bara stråket (även om maten är kass där och vi gick någon annanstans) en gång per år och man vill faktiskt inte gå in och ställa sig framför spisen när det är såhär fint väder.
Gick på Harry's, de hade faktiskt pasta på menyn nu och det är ett litet krav jag har. Älskar pasta! Det var gott också. Henke beställde oxfilétoast och den var också till belåtenhet.

Syns i morgon!
Föresten alla som läser:
Kalas i morgon!!!
Fyller år om... 10 minuter.
Undra vem som blir först att gratta???
Förmodligen Karin eftersom hon verkar läsa min blogg ganska flitigt :)
Men tvåa då?

RSS 2.0