Julafton nr två + spelkväll

Lugnviksjulaftonen blev väldigt lyckad den också. Några skillnader blir det dock med ett litet barn i sällskapet. Den förut så organiserade klappöppningen blev till ett enda stort kaos med papper och leksaker överallt. Tror inte riktigt jag förstod vad jag hade fått förän jag kom hem.
Min och Henkes leksak till Ted, en radiostyrd bil, gick inte riktigt hem dock. Vi försökte visa hur det gick till men han ville helst köra den med handen och när bilen körde ifrån honom valde han att ge den en spark och gå därifrån istället. Där ser man... inte lätt att läsa barns tankar alltid.

     
Lek, klappöppning och en kopp kaffe på kvällskvisten.

Dagen efter julafton nr två blev det spelkväll. Alias och picnicpictionary (inte det lättaste att läsa va?=)
Det gick vilt till och ett par flaskor vin och fyra timmar senare tror jag alla kan hålla med om att tjejlaget stod som segrare. Ett höjdarcitat av Joel som kommer att bli ihågkommet en lång tid är: Man äter maräng men cyklar i... Svaret var så klart terräng.

      


Julafton nr ett

image205

I år blev julaftonen lite annorlunda. Jag firade inte med familjen utan följde med Henke till Sundsvall. Vi åkte dit dagen innan och åkte hem dagen efter. Det var hela Henkes familj, mormor, morbror, morbrors ex och två kusiner. Det var inte så stora skillnader från vårat julfirande förutom att jag inte fick flest paket (ska ju fira en till jul i Lugnvik med min familj så klapparna blev uppdelade på två), de hade inte ett separat julbord som man gick och tog från och alla hade inte somnat innan tio. I själva verket tror jag inte att vi gick från mormor Sonja innan halv ett och sov därför inte innan halv två. Har varit helt knäckt i två dagar.
Vill också nämna att jag blev väldigt nöjd med julklapparna jag fick, toppenbra!

                      

Så, ikväll är det dax för julafton nr två. Med julmat, klappar och Strandforsar. Ted och Malin har kommit hem. De och Peter sov över här inatt men inte innan ett besök hos "doffa" (morfar) Morfar är favoriten just nu och det har otroligt nog inget att göra med mutan Ted fick.

    

Bara en sak till...
Ni ser bilden på Kaxa en bit upp. Den med den röda rosetten runt halsen. Karin skulle göra kaxa julfin och knöt ett sidenband rund halsen på henne...trodde hon. I själva verket hade hon knytit fast ena frambenet med halsen och anledningen till att kaxa låg så snällt i soffan var att hon inte kunde kliva upp. Fy bubblan Karin! Man kan riktigt se ångesten i Kaxas ögon.

Glöggkväll

Igår var det glöggkväll hos Malin och Falle. Det dracks ingen glögg men det var ändå den bästa glöggkvällen jag varit på.
Jag, Malin, Åsa och Veronica köpte pizza och och myste medan pojkarna var på basket och drack Mintu. Kvällen bara flög fram och helt plötsligt var det krogdax. O´Learys har kommit med den brillianta idén att ha 23 årsgräns på fredagar. Toppen! Träffade massor av folk jag kände och massor av folk jag inte kände men pratade med ändå.
Hade tyvärr inte med mig kameran men passade på att posera framför vimmelkamerorna så mycket jag kunde så ni skulle få titta på lite bilder.

        
Är det någon som undrar över trollet så... tough luck, ni skulle ha varit där.

Henke lyckades fastna på en bild också



Men några timmar senare...
I morse laddade jag telefonen som hade varit avstängd hela natten och plötsligt piper det till och jag får det här sms:et av Henke.



Lägg märke till tiden det skickades och ni borde också få veta att vi bägge var hemma vid den tiden.
Henke vet än idag inte vad som hände...

Presenter

Hela dagen har gått i gåvans tecken, både till andra och till mig.
Jag och Åsa jobbade bara halvdag för sedan blev vi bjudna på trerätterslunch på Älgen. Det var den årliga julträffen som skulle äga rum. Vi slapp ett trött gammalt julbord dock och fick istället: Skagentoast, kycklingfilé med svamprisotto och Gino. Gino är tydligen den här jättegoda efterrätten som man äter ibland (men inte har haft något namn på) och som består av frukt och vitchoklad med glass. MUMS!
Efter det skulle årets julklapp fås. Under de närmare fyra åren vi jobbat där har vi fått en fruktkorg (mer eller mindre sunkig) så man förväntade sig inte något annat direkt. Vad får man? En stor sjukilos (minst) låda med korv, ost, marmelad osv från Smakriket Jämtland! Jag svär att en liten tår av lycka kom fram.



Sedan inhandlades de absolut sista julklapparna och en vinflaska till på fredag.
Sista stoppet på dagen var en tur till Fjällripevägen och Ulla-Britt efter vilken jag var jag 250 kronor fattigare och en mössa rikare.


Överlag en bra dag.


Gästkrönika

Jaha då var det äntligen dags för det som ni alla väntat på! Gästspelet som är lika hett efterlängtat som Jerry Ahrlins bloggar i ÖP.

Ikväll har varit en av de västa kvällarna i mitt liv och jag känner att jag måste få skriva av mig min frustration. Kvällen har ängnats mestadels åt Monopol. Monopol, vafan är det om? Att spendera alla pengar på en gång och sedan lita till turen lönar sig, vad ger det för bild av pengahantering åt våra unga? Ungefär som att starta ett texas hold em gymnasium i kommunal regi. Jag fattar ingenting, vart gick det fel? Jag hade snyggaste spelpjäsen, de läckraste snurrarna på tärningarna och den mjukaste gången. Men vad spelar det för roll när man spelar mot någon som skulle få Mike Tyson att se ut som programledarna i lyxfällan? Likheten mellan mig och Mike Tyson var att jag spenderade halva livet i fängelse och halva med att slåss för mitt liv och leva på existensminimum.


//Henke


Indisk mat

Jag tror det är fjärde gången sedan vi kom hem som jag har försökt mig på att laga indisk mat. Hade några bra recept sedan förut men har mest letat på internet. Det otroliga är att när man prövar de flesta av recepten så blir det typ ingen sås. Det är väl såsen som är hela grejen? Och nu har vi ju faktiskt varit där så vi kan ju säga med säkerhet att indisk mat är SÅSIG!
Lagade Korma av ett gamalt recept jag hade och det blev gott, inte wow utan bara gott. Så då tog jag mod till mig och skickade ett sms till han som ägde den indiska restaurangen förut. Jag jobbade ju där två gånger och hade därför hans nummer. I ett fyra sidor långt sms bad jag om hans recept... och han sa ja! Han ska maila mig alla sina hemligheter!!! Och den maten har jag faktiskt ätit och VET att den är god! Jag är så glad! Det är nästan läskigt hur glad mat kan göra mig.

          
Inte helt perfekt men lilla familjen godkände ändå.

Julklappsinslagning

Idag har (nästan) de sista julklapparna inhandlats. Henkes är kvar och har någon något tips så är ni välkomna att höra av er.
Så, när klapparna är inhandlade så återstår ju bara att slå in skiten. Och det är inte lite eftersom Henke har som princip att aldrig slå in paket.
Enda sättet att få det lite roligare är att försöka göra fina paket, nackdalen är ju då att det tar ännu längre tid.
Jag tyckte faktiskt att det var roligt att slå in paktet förut men nu för tiden slår jag ju in paket praktiskt taget varje dag på jobbet så glamoren har försvunnit något.
Men, nu är det alltså nästan klart!!!! Detta ska firas med ett glas vin på någon trevlig pub ikväll.

    

Nu tänkte jag visa en lien bild om vad som händer med kroppen när man åker utomlands på hösten och kommer hem när det är svinkallt... känsliga tittare varnas.


Förbättrade

Har nu förbättrat bilden på Karin och Joel i Illustrator som fungerar mycket bättre!
Jag sitter och fixar med det här hela dagarna nu, har jag världens bästa jobb eller vad?!

image177

Peter

Jaha, så hade man gjort ett till pop-art porträtt att lägga till portfolion. Får jag presentera Peter!!

     
        före... och efter:

image175                

Till Karin och Joel

En liten förfrågan...
Det är så att jag och Åsa tänkte utöka Spiras sortiment med lite olika tjänster, bla att göra olika sorters porträtt. Porträtt som de kanske vill ha på sina inbjudningskort eller bara ha som en liten minnestavla.
Vi behövde ett kort på ett par att ha som exempel på sidan så jag stal ett från din (Karins) Facebook sida. Nu frågan: Får vi ev. använda den bilden på Spiras sida?

image171
Får vi anbända den även om vi skriver typ "Vi gifter oss..." i tankebubblan?
PS. Det är inte säkert att vi använder just den här bilden, ska använda oss av ett lite bättre program framöver och gör då kanske om det.

Älgen, marknad och bowling

Igår var det dax för den efterlängtade "Älgen Reunion" festen. Jag och Åsa (de enda två av den nuvarande personalstyrkan som skulle gå) jobbade till kl tio. Men har man sagt att man ska gå så bör man hålla det löftet. Med en tydlig doft av matos bytte vi snabbt om, drack ett glas vin och ställde oss i O´Learyskön. Vi var lite smarta och tog med oss lite dricka till den ganska så långa kön.  Men ingen fara, vi hade dolt den väl så inga vakter skulle komma på oss.



Det visade sig att vi bara var fyra tappra själar som tyckte att en träff med gamla arbetskamrater verkade kul. Men det hindrade inte oss från att ha en riktigt bra kväll. Nya Larrys är helt okej visade det sig men det ska bli intressant att gå ut en fredag då de har 23 års gräns. Kanske lite fler folk i ens egen ålder som man känner igen.

 

Idag så var det en tur till Jamtlis julmarknad som stod på agendan. Jag har aldrig varit där (av vad jag kan komma ihåg) så det var väl på tiden.
Vi köpte ett hundhalsband till Kaxen och jag beställde en mössa av en tant där. Det var faktiskt riktigt mysigt även om jag tror att den gör sig allra bäst om man har barn med sig.



Sedan blev det att skynda iväg till bowling med familjen Ohlsson. Henke slog familjerekordet med 210 poäng. Jag kom strax under...

Porträtt

Hade lite att göra (det är ju torsdag, sämsta tv-kvällen på hela veckan) så jag tog ett porträtt av Henke. Älskar min nya kamera! Hittar nya funktioner varje gång jag plockar upp den.

image166

Lusse-lelle

image165

Lussebullar delux med vitchokladfyllning. Dessa och Desperate kommer att göra min kväll i alla fall.

Julpyntat

     

Svårhyvlat

Jag och Henke var ekonomiska och köpte en rejäl tvåkilosost. Eftersom vi inte kan äte två kilo ost innan utgångsdatumet så delade vi upp den i fyra mindre delar och frös in tre. Vi tänkte dock inte efter... före.


Skinkstut



Årets första skinkstut har inmundigats och det var göööööött! Ser kanske inte så mycket ut för världen men smakade desto bättre.
Har hon redan griljerat skinkan? kanske ni tänker, men icke. Denna fantastiska lilla nyhet var vad som gjorde adventsmackan möjlig:


Messmörsbröd

Häromdagen återfanns kärleken till min bakmaskin!!!!
Jag hittade en sida på internet där det fanns en samling recept anpassade till bakmaskiner. Och det var inte vilka recept som helst... de var roliga! (Inte ha-ha roliga)
Det var allt från recept med nyponsoppa i till lingonsylt till rostad lök och keso till messmör.

Ett paket messmör köptes (för första gången i mitt liv, jag hatar messmör) och baket satte igång.
Gott, gott, gott!!! Vanligtvis har bröden som görs i bakmaskinen en tendens att bli kompakta och torra, men icke. Har hållt sig i två dagar nu.
Självklart delar jag nu med mig av detta recept till er som även ni har en bakmaskin ståendes därhemma.

Messmörsbröd      
 
150 g vetemjöl
100 g vetemjöl fullkorn
200 g rågsikt
1 pkt torrjäst för söta degar
1 tsk salt
3 msk matolja
1/2 msk ljus sirap
2, 75 dl vatten
50 g messmör
50 g riven ost

Program: vanligt

Häll i de flytande ingredienserna först och jästen sist.
När bakmaskinen knådar så peta ner mjölet som ev fastnar i hörnen.
Det här receptet är gjort för Fasett bakmaskiner så har ni en annan sort gå in på : http://web.telia.com/~u92018300/
och hitta eran sort!

Lycka till!

RSS 2.0