Kräkfest

Fuck. Hade skrivit allt men så försvann det. HATAR när det händer. HATAR Google crome. Går inte att lägga in bilder nu heller. Men det kanske är blogg. se:s fel också, vet inte. Försöker igen.
Igår vid tio så vaknade Eva och var grinig. Fick sitta uppe i mitt knä i soffan och det märktes att det var något som var galet. Helt plötsligt lade hon, inte bara en utan två, stora spyor på golvet, mitt ben, min hand och hela pyjamasen. Och nu snackar vi riktiga vuxenspyor. Hon har aldrig spytt sådana förut och jag visste inte riktigt hur jag skulle hantera det med tanke på min spyfobi men det gick faktiskt ganska bra. Tur bara att Henke var hemma och tog hand om det värsta. Rengjorde henne och bytte pyjamas. Försökte sitta i soffan igen men hon var helt hysterisk. Gallskrek verkligen. Det märktes att hon hade väldigt ont i magen för det var lugnt i några sekunder och sedan kände man hur hon spände hela magen och så började hon tokskrika. Fick som panik i hela kroppen och sparkade och fäktade fast hon ville vara kvar i famnen. Riktigt jobbigt var det. Hon var som lugnast när jag stod upp och höll henne och gungade så det gjorde vi, tills nästa omgång spyor kom. Den här gången var jag lite bättre förberedd och såg till att de hamnade på golvet. Hon kräktes ända tills att magen var tom och efter det lugnade hon ner sig. Tvättade av henne igen och då när vi satte oss i soffan var hon helt slut. Var bara att lägga henne i sängen och hon slocknade på en sekund. Sov hela natten till klockan halv tio!! Verkade pigg under hela förmiddagen men när hon klev upp efter tuppluren så var hon jättevarm. Testade och då hade hon feber. Hon var fortsatt ganska pigg så vi tog en minipaus från tristessen inne och hängde lite ute på gården. Det behövdes verkligen för jag blir lite galen av att sitta inne hela dagen.
Planen idag var att laga mat och ta med till momma efter babysimmet men det var bara att skrota de planerna. Lagade istället en supergod köttfärspaj med hemmagjord aioli och baguetter till. Och så klart lite vin. Så var den dagen räddad. =) Håller tummarna på att Eva känner sig lite piggare i morgon. Tror inte att det rör sig om magsjuka. Snarare tänder kanske. Hon har ätit och druckit bra idag och har inte kräkts något mer. Två tänder är på väg och hon har ju blivit riktigt dålig tidigare när det varit tandsprickning. Håller tummarna för i morgon!
PS. Det går inte heller att göra radbyten på den här sidan så därför får ni denna tjocka blaffa med text.

Uppdatering: Krånglade mig in på Firefox nu och inte heller här kan man ladda upp bilder. Tar tillbaka all min tidigare skitkastning mot Google crome och kastar den istället på blogg.se.
Uppdatering2: Lyckades hitta en lösning på problemet!! Tydligen ska man klicka på "Ändra redigerare" så löser sig nästan allt. Grett! Det som jag skrev förut går fortfarande inte att göra radbyten på. Men, men.

Vanish

Tänkte förklara varför tjejerna på matjuntan håller i varsin påse Vanish. Jag är ju nämligen Buzzador och haar nu fått i uppdrag att buzza om just Vanish. Eftersom många jag umgås med är småbarnsförldrar så kommer proverna jag delar ut att uppskattas väldigt mycket tror jag =) Jag kan i alla fall säga att proverna jag får behålla kommer att få jobba stenhårt. Det är ju inte bara Eva i den här familjen som är ett riktigt klantarsel utan jag har bidragit med min beskärda del av fläckar. Nu tänkte jag att jag skulle lägga upp bilden igen men eftersom vi för tillfället kör med Google Crome så verkar inte den funktionen finnas just nu. Igår gick det men idag går det inte. Ni får scrolla ner istället om ni vill se bilden.

Test av iphoneapp!

Äntligen har blogg.se kommit med en app!! Hittills har det varit omöjligt att blogga med iphonen. Testar nu denna nya app med en bild som togs för ett tag sedan. Eva hade haft på sig mössa och frisyren blev då "lite" tokig :)


Doptavlor

De två dagarna på jobbet den här veckan resulterade i lite nya doptavlor.

Det kan hända att delar av vissa namn kanske är lite bekanta för några av er =) Fantasin är det lite si och så med ibland och då får man ta inspiration av sin omgivning.



Mathelg!

Så hade ännu en helg passerat då. I fredags kom Henkes mormor på besök vilket resulterade i att vi blev bortbjudna på middag i tre dagar i sträck. På fredagen blev vi bjudna på lax i Odensala, sketagott!
På lördagen gjorde vi ingenting alls under dagen. Eva har haft lite dåliga nätter så det blev mest slappande. Jag tror Henke sov i tre olika omgångar. På kvällen rustades det för fest! Henkes mormor bjöd ut oss alla på En liten röd. Jag beställde en blodig pepparstek och det var sanslöst gott!! Eva fick korv med pompa och var nöjd så länge det fanns korv att äta men före och efter det så var det ganska gnälligt. Nu när hon kan gå vill hon inte gärna sitta fast i en barnstol. Det var fullt med folk där så vi ville ju inte gärna släppa lös henne i lokalen. Turades om med att valla henne runt restaurangen.
På natten mot söndagen tog Eva rekord i dålig natt. Henke var först uppe med henne i två timmar mellan typ ett och tre. Sedan tog jag över och var uppe mellan tre och halv fem. Och ändå sov hon inte längre än till åtta och sov inte länge på dagen heller. Förstår inte vart hennes energi kommer från. När hon är vaken på natten så är hon ju inte grinig heller. Bara pigg. Blir bara grinig när man försöker lägga henne. Hon vill vara uppe och busa, skratta och prata. Det är ju trevligt, men INTE mitt i natten!
På söndagen åkte jag på Folkets hus på loppis. Var där kvart i tio, de öppnar tio, och det var proppfullt med folk. Hela badhusparkeringen och folkets husparkeringen var fulla och jag fick stå en bra bit bort på travparkeringen. Det var en toppenloppis med massor av bra grejer. Är man ute efter barnsaker så är ju loppisar helt rätt ställe. Vartannat bord är ju fullt med barnsaker. Fyndade ett gäng saker. Tre par vantar, en mössa, en tröja, ett par vinterkängor, galonbyxor, fyra böcker till Eva och fyra böcker till mig och en ny sulky. Har ju redan en sulky men den här var mycket bättre. Den gick att ha i liggläge, hade en korg under och hade suflett. Perfekt när vi åker utomlands så vi tar och säljer våran gamla enkla sulky. Allt detta gick på 400kr. NICE!
På väg därifrån så ringde jag Henke och fick då höra att både han och Eva sov. Hade INGEN lust att åka hem och sitta inne och vänta på att de skulle vakna så jag tänkte åka och fika istället. Vädret var nämligen helt underbart! Kilade då tillbaka och köpte de fyra böckerna till mig själv. Åkte till Torgbrinken men det var stängt. Hade ingen lust att åka in till stan så jag ändrade mina planer och åkte på kvantum och köpte baguetter, åkte hem och bryggde te och satte mig på gården. Hade precis lutat mig tillbaka med min bok när jag lyckades tömma den superheta koppen te i knät. Fan! Bara att kila upp i lägenheten och duscha kallt då. Det verkade i alla fall ha lyckats för de knallröda märkena jag hade över hela magen och låren var borta till kvällen.
På eftermiddagen var det dags att bli bjuden på middag igen så vi tog oss ut till Odensala igen och blev bjudna på köttfärspaj. Återigen supergott. Matmässigt måste jag säga att det har varit en superhelg!

Åsa 30 bast, kräftskiva och lite till

Så var det ju lite skrivande att ta igen då... igen. Varje gång det har gått länge så lovar jag mig själv att uppdatera oftare. Det är såå mycket roligare att blogga när man gör det oftare, när det är mycket att ta igen så känns det mest bara jobbigt.

Börjar med att berätta om Åsas trettioårsfest! Det var en jättekul kväll! Började med en After work på Plaza. Vi hade ett stort runt bord där vi alla knöade ihop oss. Åsa bjuppade på drinkar och vitlöksbröd innan vi beställde in mat och vin. När klockan var nio beställde vi det sista (after work erbjudandet tar slut då) och begav oss hem till Åsa och Kalle. Drack och pratade en stud där och sedan gick vi till Bishops. Skulle överraska Åsa med en Appeltini men det hade de inte. Har beställt det förut där men nu har de tydligen slutat med all sprit som inte är whiskey. Försökte även beställa en päroncognac men de hade inte någon sorts cognac heller. Slutade med att hon fick en Irish. Tiden rusade iväg och så var det dags att gå hem. Bussen gick halv tre så jag hade en halvtimme att spendera. Christian gjorde mig sällskap på Sibylla där vi beställde varsinn French.



Dagen efter var det kräftskivedags hos Cissi. Var ju inte jättesugen på att smälla i mig en flaska vin så jag blev glad när det visade sig bli en lugn tillställning. Som traditionen påbjuder så badade grabbarna först. Var kallt som fan som vanligt också. Var ju ganks fint väder men väldigt kallt, vi brukar ju vanligtvis inte ha kräftskivan såhär sent på året. Det var en eiktigt bra kväll med mycket sjungande och skrattande. Tompa hade även med sig en snaps från helvetet. Det är ju också lite av en tradition. Det var en chilisnaps som var sjuuukt stark. Alkoholmässigt också men främst smakmässigt. Doppade bara tungan i den och det brände som eld.



Tompa åt sin första kräfta på förbaskat många år


Lite trött avslutning bara =)


Har ju varit och tränat också! Har ju börjat på något som heter GymMix. Det är som Friskis fast det håller till i olika gympahallar runt om i stan. Skönt att slippa ta sig till Frösön och väldigt billigt dessutom. 500kr per termin. Första passet vi gick på var ett mixpass. Det är lite dans/aerobicsinspirerat och det var jättekul. I torsdags var vi iväg igen, det här gången skulle vi på ett boxpass. Jag åkte och skulle hämta upp Kristine och en kompis till henne och insåg då att jag hade glömt mina skor. Skyndade mig tillbaka till Ope och hämtade skorna och insåg på tillbakavägen att vi aldrig skulle hinna bort till Fagervallsskolan i tid. Bytte då lite spontant till ett medelpass på storsjöskolan som ligger lite närmare. Medelpasset var sådär. Inte alls lika roligt som mixpasset så nästa gång ska jag se till att komma ihåg skorna så vi hinner på box istället. I går var jag på mixpasset igen. Hoppas jag får till lite rutin i tränandet igen. Det vore skönt.

I onsdags var det matjuntedags. Min tur. Skulle ha haft det för en evighet sedan men som vanligt blir juntan väldigt lidande under sommaren. Lite dåligt planderande av dag från min sida eftersom jag tog det på samma dag som babysimmet men det fick bli lite enklare mat istället. Kom ju inte hem förrän fyra och tjejerna skulle vara här kl sex så det fick bli snabba ryck. Skippade förrätten eftersom jag ändå inte får äta så mycket nu och till varmrätt gjorde jag Bombaycurry med ris. Det är en köttfärscurry som går jättesnabbt att göra och så får man plock vilka tillbehör man vill ha själv. Tillbehören var banan, mango, rostad cocos, jordnötter och min rabarberchutney. Det var okej, lev inte så gott som jag kom ihåg det sedan sist jag åt det. Till efterrätt blev det ananaspaj med te framför bonde söker fru. Nice kväll!



Och så massa Evabilder. Hon har skaffat sig en fotomin. Den är sådär. Jag tror hon försöker le men det går bara ibland. Hoppas hon lär sig snart för den där minen vill man ju inte ha i sitt pass =) Hon kommer ju fasna i tullen på en gång med sitt grin. Minen dyker upp på ett gäng bilder här nedan.



Har lärt sig hur man använder en telefon också.


Favoritplatsen bakom gungstolen


Ibland lyckats det ändå


Av vin blir man glad!




Har varit iväg på Jamtli på Öppna förskolan också. Fick med mig Madde och Neo, Linn och Texas och Sara och Moa. De hade flyttat verksamheten till den nybyggda kyrkan den veckan och den var supermysig. Rekomenderas verkligen till alla som tänkt döpa sina barn. Åt sopplunch på kaféet efter men det rekomenderas inte lika varmt. Först och främst så öppnade de inte förän halv tolv. Med lite tjat fick vi i alla fall sitta och ge barnen mat där kl elva men vid tolvtiden så var det PROPPFULLT! Barn som skrek precis överallt. Allt annat än rofullt. Som tur är så hade ju våra små snälla barn somnat i vagnarna på innergården till dess så vi föräldrar fick ett hyfsat avslappnat lunchbreak i alla fall.




Sooooooooool!!!!!

Nu har vi bokat och betalat, Turkiet here we come!!!
Londonresan och min födelsedagsresa till Sockholm fick stryka på foten för en solsemester i Turkiet. Resa direkt härifrån och billigare än vad Londonresan hade blivit.
Om exakt en månad åker vi!!!!


Lite allt möjligt

Det är inte bara Eva som klippt sig. Jag har också gjort det. Det var ett år sedan sist så det var ju på tiden. Var ett par veckor sedan men jag har glömt att skriva det. Det som var lite roligt med klippningen var att jag och Åsa klipptes på kontoret. Jag känner ju min frisörska lite och eftersom hon slutat klippa på salong så måste vi vara hemma hos någon. Det var lite bökigt för henne att ta sig ut till Ope och hon bor i en pytteliten lägenhet i stan. Det kändes superlyxigt att bli klippt på jobbet! Jag klippte bara håret rakt av vid axlarna. Är less på det uppklippta och försöker bli av med det.

I helgen hade vi inte jättemycket för oss. Henke hade match på lördagen och var borta nästan hela dagen. På kvällen skulle vi bjuda Kristine och Leo på middag men Leo höll på att få tänder och var inte på bra humör så de var tvugna att ställa in. Jag hade redan passat på att laga maten när Eva sov så jag ringde runt till nästan alla i telefonboken för att få hit någon som ville hjälpa oss att äta upp maten men det var stört omöjligt. Lite kort varsel =) Det fick bli en romantisk middag för tre istället.


På söndagen åt vi gófrukost med amerikanska pannkakor. Trodde Eva skulle avguda dem men icke. Formfranska med smör var mycket godare. Störtomöjligt att lista ut vad den ungen gillar.



Nu vill jag att ni lägger märke till bilden ovan och hur söt Eva är i sin långa, fina, raka lugg. Nu kommer bilder på hur Eva ser ut nu...  Men det ser bättre ut än på bilderna för den är sällan så välkammad som den var efter klippningen.



På söndagskvällen kom Tompa, Sara och Moa och hälsade på. Jag bakade en ananaspaj och så drack vi kaffe och te och pratade en massa. Mysigt värre. Söndagen i övrigt var dötrist så det var tur att de räddade den dagen!

Skillnaden på portionsstorlekar. Ananaspaj. En är Henkes och en är min..



I måndags åkte jag till Madde och fikade med henne och Ida. Det var jättetrevligt och gott. Ida har ju gift sig så det var jättekul att få höra hur allt hade gått.


I tisdags var vi på middag hos pappa. Det var jättegott! Momma var också där, hon och Eva busade massor. Riktigt skönt att Eva kommit över "vara rädd för tanter fasen" =)

Eva har förresten lärt sig gå!!! Vänsterfoten är fortfarande lite snabbare än högerfoten men det går riktigt bra och hon tycker att det är riktigt kul!

I går var vi på simskolan och lekte och badade men idag hade vi inga planer. Skulle på provtagning för struman och levern kl nio i morse men sedan var kalendern tom. När vi satt i väntrummet så ringde Linn och undrade om hon och Texas fick komma och hälsa på. Självklart fick de det och dagen blev super trevlig. Kidsen lekte fram till lunch och då var det tupplursdags. Då fikade jag och Linn mackor och te. Eva var inte så sovsugen precis då så hon var vaken lite längre så nu tror jag att hon kommer att sova riktigt länge.

Ikväll ska jag och Kristine... träna!



Klippning

Jag klippte Evas lugg igår. Hon ville inte sitta still och det resulterade i katastrof!!!! Det är nog inte mycket som kan få den där sötungen att se förjävlig ut men min klippning är en av de sakerna. Blir hårspänne i många veckor framöver. För ja, den blev ganska kort också. Buhu, buhu!

Julkort

Lite tidigt ute för julkort kanske, men inte för de som är i kortbranchen. Är kommer några ordvitsiga kort som kanske kan glädja någon i jultider.


Huslig som tusan

Ja, igår var jag en riktig husmor. Jag båda bakade bröd och kokade saft. Citronsaft. Fick receptet av mamma när jag flyttade till Irland och visste jag att det var så här enkelt att göra den så hade jag gjort den för länge sedan. Jag skämtar inte när jag säger att det tog tio minuter. Men man inser ju inte hur mycket socker det är i saft innan man kokat den själv. I den här sorten var det ett kilo(!) socker på en liter vatten. Men då är ju citron väldigt surt så det är klart att det behövs mer socker än när man gör jordgubbssaft. Jag har smakat och den var väldigt god men jag ska nog inte dricka så mycket mer just med tanke på allt socker.

Pappa kom och hälsade på igår. Kom mitt på dagen strax innan jag och Eva skulle på simskolan så jag letade fram ett par av Henkes badshorts och släpade med honom. Det var riktigt skoj att få sällskap även om Eva var snäppet gnälligare än sist. Men hon gjorde sina dyk och simmade på som hon skulle.
Pappa följde med hem sedan och gjjorde oss sällskap till middagen. Jätteflott, makaroner, köttbullar, korv och ärtor. Evas älsklingsmat.

På kvällen kom Åsa förbi och så tittade vi på Bonde söker fru och åt nybakt bröd och drack te. MYYYYYS!

Idag har den husliga sidan av mig fortsatt att frodas. Eva tycker ju att frukostgröten är sådär. Man får lura i henne den med hjälp av leksaker. Testade en klick äppelmos i den och då gick den ner mycket lättare. Men jag är ju inte så förtjust i att ge henne så mycket socker heller så ikväll kokade jag ihop en sats äppelmos med bara pyttelite socker. Den kunde göras helt utan också och efter att ha smakat så inser jag ju att jag hade kunnat skippa sockret helt. Beror nog på hur söta äpplen man köper. Nu får vi se hur det går med gröten i morgon. Ska väl försöka fasa in henne i havregrynsgrötsträsket istället för den här dyra barngröten också. Men det är ju himla lättfixat. Av äppelskalen som blev över så håller jag dessutom på att göra äppelchips. Fast de ser skitäckliga ut än så länge.

Henke har varit borta i tre dagar nu, kan vara därför jag har varit så pysslig, försökt att roa mig själv.



Chipsen innan de åkt in i ugnen och torkat ihop till små flärpar.

FEEEST!

Så ska jag då försöka uppdatera er lite. Var ju ett tag sedan jag skrev så jag får se om jag kommer ihåg allt som hänt. I onsdags kom i alla fall syster och Martin hit. De hade ju lyckats få ledigt så att de skulle kunna komma på min fest. Malin hjälpte mig jättemycket med förberedelserna för det var ju en del som skulle fixas. Det jag hade gjort i förväg var att baka sex små västerbottensostpajer och en stor, gjort en laddning muffins och bakat Sarabröd. Det som var kvar att göra var två omgångar muffinsar och göra hallonfrostning till dem,  en skaldjursröra, en romröra, kokta ägg, sallad, baka små potatisar, blanda i ordning tio flaskor med snaps och säkert en massa fler saker som jag inte kommer ihåg nu. Det tog praktiskt taget hela fredagen i alla fall.
På lördagen var det då festdags och jag, Malin och Martin begav oss till lokalen. Man tror aldrig att det ska ta så lång tid som det tar och det var samma nu. Efter att ha varit där i typ tre timmar så fick vi byta av med Henke för att hinna göra oss i ordning. Jag tror att vi ordnade med det absolut sista precis när folket började komma. Vi blev typ 30 pers och jag hade så himla kul!!!! Planen var ju hela tiden att gå all in för jag firade ju ändå min trettioårsdag och det var så himla länge sedan jag festade utan att tänka på att hålla igen. Det snapsades och sjöngs och dansades i timmar. Fick massor av jättebra presenter också, TACK ALLA! Tyvärr fick jag min magonta senare och var tvungen att låsa in mig på toa i vad som kändes som en evighet. Som tur var så var det ju ganska sent. De flesta där trodde nog att jag hade druckit för mycket och låg och spydde, men hellre det än att de hade vetat att jag satt och sket i timmar =) När jag kom ut var bara Henke, Falle och Christian kvar och det var dags att åka hem.
Jag var livrädd för morgondagen då jag inte hade följt några regler över hur man ska bete sig för att må bättre dagen efter. Jag hade ätit dåligt med middag och ingen nattmat, inte druckit en droppe vatten på hela kvällen och jag gick och lade mig när jag var som absolut fullast. Kommer inte ens ihåg att jag gick och lade mig. Men, mirakel händer. Jag mådde faktiskt jättebra dagen efter. Vaknade första gången kl åtta och antog att jag fortfarande var full eftersom jag mådde så bra. Åt en macka och drack ett glas mjölk och sov vidare till kl elva. Mådde fortfarande bra då också. Gick i princip och väntade hela dagen på att bakisen skulle komma men han höll sig borta. Magiskt!
Henke och Sune fixade städningen och det tror jag att jag kommer att vara tacksam över resten av mitt liv!!! Tack, tack, tack!



Jag har försökt att lista ut lite hur min mage fungerar i alla fall och jag tror jag börjar lista ut vad den gillar och inte gillar. Jag får ABSOLUT inte äta för mycket. Knappt så jag blir mätt för gör jag det så får jag mina magkramper kvällen efter. Då maten når någon viss del av tarmarna antar jag. Jag ska inte heller äta sötsaker får då får jag också problem. Ska försöka följa mina egna instruktioner ett tag nu och se om jag mår bättre.

Var till Skucku i måndags. Blev ditbjudna av Henkes faster och hennes karl. Finsk lax och Skuckupotatis stod på menyn och det var grymt gott!! Fick present också! Maggan delar mitt intresse för gamla saker så jag fick en fin burk, små koppar och fat av henne. De var verkligen jättesöta. Ska ta kort på dem sedan så ni får se.

Idag har jag varit på badet med Linn och Texas. Det var jättekul! Så skönt att vara där när det snappt är några folk där. Eva gillade dock mest att krypa omkring på stengolvet mellan de olika poolerna så hennes små knän blev helt uppskrapade. När det började blöda på ena knät så fick det vara nog och så satte vi oss och åt lunch. Linn fyllde i några luckor från lördagen också. Tydligen så kommer hon och jag umgås så mycket när vi flyttat att vi kommer att gå under samlingsnamnet Jennlinn. Det var vad jag förutspådde då ialla fall. Såhär i nyktert tillstånd hör jag ju hur dumt det låter. Självklart kommer vi gå under namnet Linny =)



RSS 2.0