Gäddede

Nu har vi varit på en riktig långresa och det gick jättebra! Åkte till Kristine och Mats stuga i Gäddede i fredags och hade det superskönt!
Kom fram ganska sent på fredagen så då hann vi inte göra mycket annat än att ta en kvällsmacka och gå och lägga oss men lördagen blev desto mer aktiv.
Var inte säker på hur Eva skulle sova när vi var på resande fot men det var absolut ingen fara. Hon sov som en liten ängel. Från nattningen halv nio till halv tio nästa morgon. Med en matning vid sextiden.
Efter en frukost från ett uppdukat bord när vi vaknade så packade vi in oss i bilen igen och begav oss till Norge. En tur på affären för att proviantera lite brunost, kanel-Lefse, milkshakes, choklad och Champagnebrus. Var inne i en hantverksbutik också där jag inhandlade tovade iläggssulor till mina näbbstövlar så nu ska nog fötterna hålla värmen vintern igenom.
Efter att ha fixat ett punka på bilen så begav vi oss till nästa stopp, Hällingsåfallet. Vi försökte ju ta oss dit sist vi var där men då var det ju mitt i vintern och vägen var inte plogad. Det var ett riktigt mäktigt fall och det gick kalla kårar utefter ryggen när man tänkte på de som trillat ner där.
På kvällen åt vi en älggryta som var helt underbar och tittade på Transformers. Eller snarare så sov vi framför Transformers. Tror bara att det var Kristine som lyckades hålla sig vaken.
Nästa dag så var vädret lika fint som dagen innan och vi tog till vara på den genom att ta en långpromenad till kapellet där Kristine och Mats förlovade sig. Vi sjön där så stod vi och kastade mackor ett tag medan solen gassade. Lite glass, bullar och porterstek senare så var det dags för hemfärd. Hade dock lätt kunnat stanna i flera dagar till.

Idag är inte en bra dag. Alla utom jag ska bli misshandlade. Vi har precis varit på BVC och vaccinerat Eva. En spruta i varje ben. Och fy tusan vad det inte var roligt. När vi kom hem somnade hon som en stock så det dröjer nog lite innan vi får se om det blir några bieffekter av sprutan.
Hon hade gått upp i vikt men kurvan är fortfarande lite svajig så vi ska dit igen om en vecka och se om den har börjat peka uppåt igen.
Henke är just nu med Kaxa hos veterinären för att kolla upp hennes lilla stjärt. Den har ju inte blivit bra trots operation och nu ska vi äntligen kolla upp vad som kan vara fel. Tack och lov slapp jag följa med dit. Det är om möjligt värre än att ge Eva sprutorna. Hon är så livrädd och bara skriker när man är där. Förhoppningsvis hjälper det lite att vi bytt veterinär så då kanske det dröjer ett litet tag innan hon inser att hon ska bli misshandlad.
Efter det ska Henke till tandläkaren så som ni ser så är det bara jag som slipper unden idag. Men ångesten för Eva och Kaxa är tillräcklig.


Kommentarer
Postat av: Matilda Barnboksillustratör

vad härligt det lät med älggryta och filmkväll, mysigt!

vad söt hon är lilltjejen! fina foton!



tack så mycket, ja jag hoppas också jag får må fortsatt bra! :)

2010-09-28 @ 12:07:30
URL: http://www.matildasalmen.com
Postat av: Meeri

Ååååååh... Mina Hoods!!! :)



Visst växte jag upp fint?

2010-09-28 @ 13:30:10
URL: http://www.meeri.blogspot.com
Postat av: Karin

Men........ Har Eva och Kristine likadana mössor? Eller lånar de av varandra?

2010-09-29 @ 17:56:33
URL: http://kakansfoton.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0