Vackert väder

Vilket väder!
Det började redan igår eftermiddag. Jag jobbade på dagis och det var städdag med föräldrarna. Var lite orolig att det skulle regna för det såg mörkt ut på morgonen men när det var dags att gå ut och städa så sken solen och det var underbart skönt. Jag var dock inte ute så länge för jag var korvansvarig. De hade placerat mig på den posten för att jag skulle slippa kuta runt så mycket och det var uppskattat. Det var en riktigt lång dag på 8,5 timmar och det blir faktiskt lite tungt när jag är på dagiset hela dagen.
På kvällen blev det grillning. Vi fegade dock ur med kolgrillen för det blåste en hel del, och tog elgrillen på balkongen istället. Efter vi ätit märkte vi att det faktiskt var riktigt varmt och gick ner på gården och invigde utemöblerna. Satt och läste till klockan åtta. Härligt!

Idag har det varit ännu finare väder! Vackert hela dagen och ännu skiner solen.
Slutade klockan halv tre för då hade vi möte på försäkringskassan. Har haft en del ångest över det för det är inte lätt att räkna ut sin framtida inkomst. Satt och räknade ett bra tag härom kvällen och kom i alla fall fram till några siffror. Tog resultatet från 2008 och jämförde med siffrorna från 2009 och beräknade procentuellt samma ökning för i år. Sedan skulle egenavgifter räknas bort osv. Dagisjobbet är inte heller det lättaste att beräkna då jag inte jobbar lika mycket varje månad. Det kändes i alla fall bra när vi hade varit dit. Hon vi pratade med var inte en handläggare så hon kunde inte säga om uträkningarna skulle godtas men hon hjälpte mig att fylla i lite papper och vidarebefodrade mina uträkningar till en handläggare. Så antingen går allt igenom och vi får besked om det eller så hör de av sig och vill diskutera saken. Ska även boka in ett möte med chefen på dagiset så hon kan fylla i en liten bekräftelse på att jag hade fått fortsätta att hoppa in och jobba om jag inte hade blivit på smällen och vad jag i genomsnitt tjänar där. Blir nog bra tillslut det där. Kommer ju förmodligen inte få så mycket men vi är ju vana att leva på lite och det positiva är att vi fick besked om att Henkes SGI kommer att räknas på lönen han har nu även om han blir arbetslös efter sommaren.

Blev äntligen en kolgrillning på Ranchen sedan. En alldeles för stor Flintastek, som inte var någon kulinarisk höjdare kanske, men en supergod potatissallad, vitlöksbröd och grillade vitlökspotatisar som tillbehör. De små grillade potatisarna med lite bea på var helt otroligt goda. Henke åkte sedan på fotboll och jag lade mig i utesoffan och läste i några timmar. En rikigt bra kväll!
Tyvärr ska inte det vackra vädret hålla i sig enligt prognoserna så det gäller att passa på nu. Kanske sätter mig på balkongen och läser lite mer när det är dags för kvällsfika.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0