Foton från det förgångna

Helgen.

Först får ni en vecka trettioåttabild.



I lördags hade vi ju lite kalas för Henke. De som var här för att fika var Henkes mamma, min pappa, Åsa och Tompa. En tapper liten skara. Vi fikade pajen, rulltårtan och biscottisarna jag bakat samtidigt som vi varvade fotboll och kungligt bröllop på tv:n.



Henke åkte iväg för att titta på fotboll live sedan och då följde jag med Anna-Lena hem till dem. Blev bjuden på god middag och ännu mer bröllop på tv. Mysig, lagom aktiv dag.

På söndagen hade vi egentligen inte mycket alls att göra. Det enda som var bestämt var att vi skulle skicka "lite" bilder till framkallning. Det tog heeeela dagen. Det var typ två och ett halvt års bilder som skulle gås igenom. Jag var dessutom ganska oorganiserad i hur jag sparade bilderna från början så det var verkligen en enda röra av foton som jag inte ens visste om jag redan hade framkallat eller ej. Förut när jag framkallade var jag jätteduktig och redigerade alla bilder så att jag fick in flera foton på samma fotopapper. Det är ju faktiskt långt ifrån alla bilder man känner att man vill ha i full storlek. Men den här gången fanns inte tid till sådant pilljobb så när vi väl får våra 350! bilder så kommer de ta upp mer än ett album. Ska anstränga mig och framkalla oftare så att jag orkar få till bilderna som jag vill ha dem.
Jag tabbade mig dessutom när jag väl skulle fylla i beställningen. Klickade i "klassiskt format" när jag borde ha klickat i "digitalt format". Detta insåg jag när jag redan skickat beställningen och då var det för sent. Det innebär att alla bilder kommer att komma i storlek 10x15. Det fungerar ju bra på systemkamerabilderna men på kompaktkamerbilderna som är i storlek 11x15 så kommer en centimeter att beskäras automatiskt. Kommer ju inte bli så bra på alla foton. Jag är lite irriterad på mig själv för att jag skulle stressa iväg beställningen när jag väl hade gjort allt det jobbiga. Vad skulle två minuter extra framför datorn göra för skada? Ja, ja, vi får se vilka bilder som absolut inte fungerar när vi får dem och så får vi beställa nya av dem som blev fula. Jag har några gratis 11x bilder så det borde inte bli så stor ekonomisk förlust.
Här kommer i alla fall några guldkorn :




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0