Vackra dagar

Åååhh, vad skönt det har varit med lite finväder! Både igår och idag har man verkligen kunnat njuta. För första gången. Vädret hittills har ju faktiskt varit katastrof.

Ska börja med att redogöra över vad vi gjorde i tisdags. Det var ju tjejkvällsdags och det var Åsa, Kristine och Evelina som hängde på. Vi skulle ju ut och äta men eftersom det var en tisdag så tänkte vi att det nog inte var nödvändigt att boka bord. Det var nödvändigt att boka bord. Där det inte var stängt var det överfullt. Tillslut bokade vi bord på Dalwhinnies, det skulle dröja en timma innnan något blev ledigt, och gick till Bishops för att äta förrätt och ta ett glas. Det slutade dock med att vi åt på Bishops för alla var så hungriga. Har inte haft så bra erfarenhet av deras mat på sistonde men nu var det faktiskt riktigt gott.



När vi ätit klart gick vi hem till Åsa och tittade på den andra Twilightfilmen, som jag inte hade sett än, åt hallongrottor och drack te. Riktigt bra kväll!

Dagen efter, onsdagen, blev riktigt bra den också. Hade egentligen inga planer men vips så var jag bjuden till Åsa på middag och till Hanna och Pernilla på filmkväll. Efter jobbet var vi på möte på MVC. Allt såg bra ut och det är ju i princip bara att vänta nu. När vi kom hem fick jag en liten, liten stunds solande, jiiihooo!, innan jag gjorde mig i ordning och drog till Åsa. Vi satt ute på deras gård och hon hade gjort en übergod sallad med räkor och ris. Självklart bjöds det på hallongrottor till efterrätt!



Filmen skulle börja lite senare så vi gick till Stortorget och satte oss i solen. Östersund är verkligen helt underbart när det är fint väder. Alla masar sig verkligen ut och varenda uteservering blir överfull. Det är så mysigt. Synd bara att det typ aldrig är fint väder här.



Hos Hanna och Pernilla såg i Hostel. Jag har ju sett den några gånger men den är bra och så var det så länge sedan att jag inte kom ihåg allt.

Idag har det varit strålande väder hela dan! Vi åkte in till stan till klockan 11.30 för då träffade vi föräldragruppen och åt lunch på Brunkullan. Nästan alla kunde komma så det var skoj. Maten var god och sällskapet var bra så det går ju faktiskt inte att klaga på något... förutom att vi glömde ta kort. Vi hade pratat om att vi skulle ta kort på oss alla nu innan nästan några fått sina barn, men det glömdes bort. Lite synd för nu måste vi ju hålla inne med bäbisarna åtminstonde till nästa vecka då vi ska styra upp en till date.
Gick en sväng på stan och köpte en klänning på rea som jag tänkte ha i morgon på midsommmarafton. Väntade en lååång stund på Henke som var på arbetsförmedlingen där han fick veta att han kanske får a-kassa under hela sommaren. Vilket vore toppen.

Åkte sedan på Pinstkyrkans loppis för att fynda ett påslakan som ska bli ett vagntäcke, några handdukar som ska klippas sönder och bli "spy- och dregelhanddukar" och en bonad som vi hängde upp på väggen i vardagsrummet. Henke undrade vad tusan jag håller på med som hänger upp en "trasmatta" på väggen och lite undrar jag nog själv men den var ju så fiiin. Så fina färger som man blir glad av. Jag är nöjd. I vardagsrummet har även ett par tavellister kommit upp, vilket gör att det ser lite mer ombonat ut. Jag är ju inte så mycket för den här minimalistiska trenden jag. Henke ställde provisoriskt upp de tavlor han hittade så de ska ju bytas ut men tyckte det blev mysigt ändå. De tavlor som faktiskt ska upp är inte ens inramade än så det kan ta lite tid.



Hann även med en liten stud i solen innan det var middagsdags.
Nu är Henke på fotboll och jag har bakat bröd. Allt vi behöver ta med oss till midsommarfirandet är något att grilla. De fixar resten. Tänkte att man kanske kunde bidra med något litet i alla fall så det får bli bröd. Vet dock inte hur det kommer att smaka. Gjorde Sarabrödet som jag gjort förut men istället för vanlig fil tog jag blåbärsfil som vi hade hemma. Tyckte inte den var så god så det fick bli bröd istället. Kanske blir lite ciabatta i morgon om andan faller på. Och nu när jag tänker efter kanske lite sillsallad också. Det är ju så förbannat gott.

OCh tro det eller ej, men klockan är nio och jag sitter ute i en tunn morgonrock och skriver det här inlägget! Och fryser inte det minsta.


Kommentarer
Postat av: evabritt

Härligt Jenny,lycka nu till med lillflickan........

2010-06-24 @ 22:01:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0