Bakkväll

Idag fyller Henke år. 29 bast. Vi börjar bli gamla.
Vi skulle egentligen bjuda på föräldrar på fika idag men Henke hade glömt bort att han hade match så vi har skjutit upp det till i morgon. Passade dock på att baka idag. Gav mig på två bakverk som jag aldrig gjort förut så det blir ju spännande att se hur det kommer att smaka. Blir det katastrof har jag ju alltid kvar lite Biscotti från igår.
Det första jag valde att göra var en rulltårta. Inte nog med att jag aldrig bakat rulltårta så experimenterade jag med fyllningen också. Jag hade i kanel i smeten och fyllde rullen med äppelmos och marsansås. Kan bli gott. Den blev dock lite bränd i ugnen, vet inte om det kan bero på kanelen för jag hade den inte inne för länge. Det var i alla fall inga problem att få den att lossna från papperet eller rulla ihop den så det var ju bra. Får se om vi smakar en bit ikväll för att fira Henke eller om vi spar till i morgon.
Andra kakan jag gav mig på var en Blueberry Peach Cobbler. En Amerikansk variant på blåbärspaj. Har ingen aning om hur den kommer att smaka. Tror inte att vi kommer att tjuvsmaka på den heller. Det syns ju så väl när man nallat ur en pajform.



Igår var vi ju på föräldraträff. De "obligatoriska" träffarna är ju slut så vi bestämde en dag tillsammans och skulle träffas hos Ida och Peter. De bor riktigt mysigt i ett radhus i Brunflo. Bakade ju Biscotti för att det inte skulle bli så överdrivet med bakverk, Lisa och Mathias tänkte exakt samma sak och tog med sig kolakakor... och sedan kom det inga fler. Ett par har ju fått barn och två andra var hemma för att de var sjuka, men det var ju gott med kakor ändå! Vi träffades klockan halv sju och åkte inte hem förän halv elva,med andra ord hade vi det riktigt trevligt. Nästa vecka blev det lite svårare att få till en tid som passade så det lutar åt att de som kan träffas för att äta lunch någon dag i veckan. Henke är ju ledig och jag är ju ganska flexibel med mina lunchtider.
Vet inte om jag nämnt att mina jobbtider kommer att se lite annorlunda ut från och med nästa vecka. Förlossningen börjar ju som sagt närma sig så jag ska försöka vara så utvilad jag kan när det till slut sätter igång. Mina arbetstider kommer därför se ut som följande: Sova tills jag vaknar och sedan åka in till Spira och jobba i tre- fyra timmar. Blir nog lite lagom tror jag. vet att barnmorskan tycker att jag ska sluta jobba nu men det känns bara som att jag skulle bli stressad av att sitta hemma och vänta. Kommer ju förmodligen att vara hemma fullt tillräckligt i framtiden.

Kommentarer
Postat av: A-L

Till alla som läser detta kan jag meddela att allt fikabröd smakade alldeles utmärkt.

2010-06-20 @ 13:11:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0