Messmörsbröd

Häromdagen återfanns kärleken till min bakmaskin!!!!
Jag hittade en sida på internet där det fanns en samling recept anpassade till bakmaskiner. Och det var inte vilka recept som helst... de var roliga! (Inte ha-ha roliga)
Det var allt från recept med nyponsoppa i till lingonsylt till rostad lök och keso till messmör.

Ett paket messmör köptes (för första gången i mitt liv, jag hatar messmör) och baket satte igång.
Gott, gott, gott!!! Vanligtvis har bröden som görs i bakmaskinen en tendens att bli kompakta och torra, men icke. Har hållt sig i två dagar nu.
Självklart delar jag nu med mig av detta recept till er som även ni har en bakmaskin ståendes därhemma.

Messmörsbröd      
 
150 g vetemjöl
100 g vetemjöl fullkorn
200 g rågsikt
1 pkt torrjäst för söta degar
1 tsk salt
3 msk matolja
1/2 msk ljus sirap
2, 75 dl vatten
50 g messmör
50 g riven ost

Program: vanligt

Häll i de flytande ingredienserna först och jästen sist.
När bakmaskinen knådar så peta ner mjölet som ev fastnar i hörnen.
Det här receptet är gjort för Fasett bakmaskiner så har ni en annan sort gå in på : http://web.telia.com/~u92018300/
och hitta eran sort!

Lycka till!

Kommentarer
Postat av: Kakan

Bullmomma! Jag vill ha!

2007-12-02 @ 12:34:34
URL: http://select.webblogg.se
Postat av: Jenny

JAMEN KOM HEM DÅ!

2007-12-02 @ 14:36:35
URL: http://www.tantjenny.webblogg.se
Postat av: Anonym

Har kikat på era semesterbilder.Kul.Grattis till förlovningen.Hälsa H att han passar väldigt bra i den frillan han har nu,trodde att du skaffat nytt.Själv åker vi om 11 dagar till Thailand,Jag Patrik o Fårslaktar Emilie ( Nyss hemkommen från Norge)Kram Eva-Britt

2007-12-02 @ 15:30:25
Postat av: bea

låter gott :P

2007-12-02 @ 17:15:04
URL: http://lillasnigeln.webblogg.se
Postat av: Jenny

Eva-Britt - Ha det så jättekul i Thailand!!

2007-12-02 @ 18:02:11
URL: http://www.tantjenny.webblogg.se
Postat av: Rickard

Hej! Vilken storlek kör du på? 750 g, 1000g eller 1250g.

2012-01-04 @ 10:48:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0