Julkort i storm

Ja, vad har nu hänt sedan sist? Kommer väl att komma ihåg drygt hälften, har ju dessutom varit dålig att ta kort och då kommer jag aldrig ihåg vad jag pysslat med. Har i alla fall haft besök av Kristine och Leo. Och då fångade jag i alla fall den lilla gláskiten på bild.
Har även tagit foton till årets julkort, lägger ut det färdiga resultatet när julen närmar sig. Hade dock en brilliant idé till ett julkort men det fungerade inte då Eva avskydde luvan och var sur på varenda bild. Här kommer i alla fall en prototyp på hur julkortet skulle sett ut.
Lägg märke till asgarvet när hon slitit av sig mössan och rymmer så fort hon kan.
Tanken var att hon skulle vara tompens lilla hjälpredor bla, bla, bla. Idén var storslagen i alla fall men det gick ju sådär. Det var dessutom storm så kameran höll på blåsa av stativet stup i kvarten och det var ju ganska viktigt att den stod helt stilla. Som grädde på moset tog batterierna slut i kameran. Några bilder till så ni ser hur blåsigt det var.
Har varit på dop också. Mitt kusinbarn Ingemar var det som skulle sålla sig till den kristna tron. I present hade jag målat en bild med namnet Ingemar som inspiration. Målade ett porträtt och gjorde bakgrunden på datorn. Skidor för Ingemar Stenmark, boxhandskar för "Ingo" och en "klapp" för Ingemar Bergman. Och betydelsen av namnet; of the sea.
Köpte även en fin träleksak som Eva stal på en gång efter presentöppningen. Hade nog helst velat behålla den själv.
Det var jättekul att träffa alla och få en paus från det obligatoriska helgpackandet. Vi blev även serverade jättegott fika med alla mina absoluta favoriter. Eva hittade dessutom några kompisar och hade superkul! De jagade varandra runt hela lokalen och skrattade som galningar.
Svårt att sitta still och vara tyst i kyrkan.
Hade ingen lust alls att sitta och gosa i mammas knä.
Har varit på matjunta hos Kristine och blev bjuden på en fantastisk julinspirerad middag.
Förrätt: Sallad med rödkål, apelsin, valnötter och granatäppelkärnor
Varmrätten bestod av en fisk- och räkgryta med smak av saffran
Efterrätten, saffranspanacotta
Som sagt, mycket mumsigt!
Har varit på bakkväll hos Kristine också. Glömde kameran men det var nog lite tur för det var inte riktigt allt som gick som vi ville. =)
Gjorde mycket lyckad glögg och kanelbiscotti i alla fall. Ett ganska lyckat chokladgodis med polkagris och ett mindre lyckat försök till Leilas Rocky Road Brownies. Plåten var lite skev så kakan lev helt sned och glasyren ska vi inte prata om. Den var superrinnig och gjorde inte alls som vi ville. Ja, ja, gott blev det i alla fall och det kommer nog komma bilder på de olika bakverken så småningom när de ska förtäras.

Kommentarer
Postat av: Kristine

Jo denna underbara kaka. Ska inte baka den något mer:(.

2011-12-09 @ 18:58:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0