Släktvaggan rules!

Badet var nice! Eva var ganska skeptisk till det hela, varken skrattade eller grät utan hade mest ett chockat uttryck i ansiktet. Men jag tror bara att hon behöver vänja sig lite, nästa gång kommer hon säkert tycka att det är mycket roligare. Det var ju lite småmeckigt att duscha och göra sig i ordning efteråt för då var hon väldigt trött och gnällig så nästa gång ska jag vara lite duktigare. Till exempel ska jag skita i att tvätta håret och så, kan jag ju göra hemma, så det går lite snabbare att klä på sig och bli klar. Minimera gnället så att säga.

I lördags så var vi till Madde och David och åt middag. Ida och Peter kom också dit och de hade styrt upp allt till middagen. Ida fixade ihop en jättegod kycklinggryta och Madde en jättegod efterrätt. Blir nog våran tur att styra upp lite till nästa träff. Det var sedan meningen att vi skulle spela spel och hade en hel hög att välja på men det blev för mycket snack för att det skulle hinnas med. Lade Eva runt åttatiden och även om det tog lite tid så somnade hon snällt, bara för att vakna en halvtimme senare och vägra att somna om. Karvaken till halv elva då vi gav upp och åkte hem. Fick lite ångest över att hon inte fick någon sömn när hon är van att gå och lägga sig klockan sju. Efter en minut i bilen sov hon och vaknade varken av att jag bar in henne, klädde av henne eller lade henne i sängen. Det har ALDRIG hänt förut! Till nästa gång så vet vi ju att vi kan köra en sväng med bilen så sover hon ordentligt sedan och så kan vi fortsätta umgås.

Igår firade jag och Henke att vi vait förlovade i tre år. Vanligtvis när vi firar något så går vi ju ut och äter men det kändes inte som att det skulle bli så rofyllt med en kvällstrött Eva. Vi bestämde istället att köpa lite lyxigare käk och laga till på kvällen. Eva hade dock även denna kväll andra planer och klockan var nio innan vi lyckades få i oss våran smördegsinbakade rostas med råstekt potatis, rödvinssås och vitlökssmör. Hade även hyrt en dålig film och till efterrätt chokladmuffins som rann ut över halva plåten. Men goda var de!

I söndags var vi även till min farbror Nisse och hämtade släktvaggan. Visste inte ens att det fanns någon men det fanns det och den är jättefin! Och bra! Fattar inte att vi klarat oss så länge utan vagga. Funderar på att kasta ut spjälsängen. Idag har son somnat två gånger på studs i vaggan. Jag som alltd måste stå och vagga henne i famnen när hon blir trött om dagarna. Detta är nu ett minne blott. Och nu lade jag henne klockan sju men nyss vaknade hon och var helt otröstlig. Bar då in vaggan och tio minuter senare sov hon. Får se om det håller i sig.

Kommentarer
Postat av: kusin J

underbart att det fungerar med vagga, det har vi haft till båda våra tjejer, kan bara tipsa om att köpa vyssanlull tassar till spjälsängen sen när hon växt ur vaggan, funkar jätte bra för Klara som alltid velat bli gungad till sömns :-)) kram på er



2010-11-22 @ 20:38:28
Postat av: Tant Jenny

Ska göra det i morgon faktiskt! =) Hon sover ju i sängen på nätterna och då kan det vara bekvämt att sträcka ut armen och gunga lite. Törs inte ha henne i vaggan på nätterna, lite för lätt för Kaxa att smyga upp i den när man inte har någon uppsikt.

2010-11-23 @ 17:07:41
URL: http://tantjenny.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0