Panangcurry med torsk och räkor

Jag hade inte tänkt att skriva recept på den här bloggen men jag kan helt enkelt inte låta bli. Med tanke på hur den förra matbloggen floppade så känns det inte som ett smart drag men va fan...

Panangcurry med torsk och räkor (riktigt gott!!!)



4 tsk olja
1 stor röd lök, hackad
2 citrongrässtjälkar, hackade
1 rågad msk currypasta Panang
400 ml (1 burk) kokosmjölk
1 pkt Alaskan Pollock eller torsk
1/2 färskt broccolihuvud
2 morötter skurna i stavar
4 tsk fisksås
4 tsk limesaft
2 tsk farinsocker
1 1/4 dl hackade jordnötter 
1 näve(?) oskalade frysta räkor

Hetta upp oljan i en wok och lägg i lök, citrongräs och curypastan . Fräs i ca två min.
Häll på kokosmjölk, koka upp och låt sjuda i ca 20 min.
Dela torken i kuber, ca 3x3 cm. Lägg i den tillsammans med broccolin och morötternaoch sjud i ca 5 min tills torsken inte är genomskinlig längre.
Häll i fisksåsen, limesafter och sockret och rör om.
Ta grytan från värmen och lägg i räkorna och jordnötterna.
Servera med ris.

Bara att testa! Mums!

PS Receptet kanske inte stämmer till punkt och pricka eftersom stor del av det är mitt eget påfund och jag aldrig vet exakt hur mycket jag använt DS


Kommentarer
Postat av: Kakan

MEN! Var du tvungen? Jag har ätit blodpudding fre, lör och sön. Jag skulle kunna döda för en räka med nå klägg på! Din blogg är det enda som roar mig nu. Gick nyss ut med soporna och tänkte "fan, nu är denna aktivitet gjord, vad ska jag göra NU?" Ligger i soffan och svär över att internet inte fungerar samtidigt som jag beundrar mitt fina nya köksbord :) Kram påre.

2007-09-02 @ 19:44:35
URL: http://Select.webblogg.se
Postat av: TantJenny

Jag lovar försöka laga mer blodpuddingsliknande mat i framtiden! Just nu sitter jag med en puls på 160 eftersom jag trodde jag var sjukt sen till tandläkaren men när jag kom ut till bilen insåg jag att jag var en timme tidig. Skriver mer om det i bloggen senare!!

2007-09-03 @ 09:42:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0